ilgili kurumlara dilekçe yazılıp sorun çözülmemiş olsa bu durumda yazdığınız doğru.
diğer türlü cimer e böyle bir şey yazmak, sekreterliğimi yapın demek gibi.
ben sgk ya gittim gss borcu odeyecektim sgk da kizlik soyadimla cikiyorum kimlikte evlilik soyadimBu nasıl bir saçmalık ?
Her şeye kafayı takan devlet neden bu konuyu es geçiyor .
Peki dilekçe falan yazsam güncelleme yaparlar mı ?
onları ilgili kurumun tek tuş ile güncellemesi gerekiyor
örneğin adliyedeki sistemde güncelleme yok
biri dava açtı adını değiştirdi
yani dava açarken adı ahmat değiştirdi Ahmet oldu diyelim
aradan yıllar geçti adamın yeni kimliği vs var
sonra boşanma aşaması geldi adamın adı UYAP'ta hala Ahmat
şimdi mahkeme boşanma kararını verse Ahmat olacak nüfus işlemeyecek vs vs
dedim nedir bu
görevli dedi ki ben hemen güncelleyeyim bir tuşa bastı sistem baştan sorguladı ve buldu yeni adını
buna benzer onlarca yüzlerce örnek var
boşanmış, yeniden evlenmiş vs bir bakıyorsun ikinci boşanma davasında ilk eşinin soyadı ile taraf olmuş
tek tek kurumlara gidip güncellemek de sıkıntılı oysa nerede ise her kurumun mernis bağlantısı var
geçen bir bankada hesabım vardı bir hesap daha açtırmam gerekti
bu mu adresiniz dedi hayır dedim güncelledi bir tuş ile sonra yani esasen sistem var da o sistemi kullanmak gerekiyor
O zaman devletin hatası zaten tc kimlik numaranızdan güncel soyadınızın yazması gerekiyor. Trafik tescile gidin bir orayla görüşün Güncelleme yapsınlar.Yeni kimlik aldım . E-devlettede güncellendi bilgilerim .
Arabayı da boşanınca aldım.
Benim de cok karsima cikardi bu mesele. Bankaya ayri,sgkya ayri mi gidilecek diye dusunmustum hatta. Bosanmisim,3 yil gecmis yeniden evlenmisim saglik ocagina gidiyorum hala ilk es soyadi orda duruyor. Hatta hemsireyle sorun yasamistim bunun icin.
Bence cok uzun sureye ihtiyac var. Carklar agir isliyor.
Her gittiğin yerde güncellemen gerekiyor.
Bende o dertten muzdaribim maalesef :/
SGK için personel biriminiz varsa eğer oradan güncellemeleri lazım.
Ben banka kartına uyuz olmuştum. Kimlik bilgilerim değiştiği halde ısrarla eski eş kişisine ait soyisimle kart gönderdiler. Şaka gibiydi. Kaç tane dilekçe yazdık şubedeki çalışan kadınla sağolsunlar çok ilgilendiler ama o kart basım merkezindekileri boğazlayabilirdim.
Kaderimiz bu, daha önce gittiğin hastaneler içinde bilgi güncellemesi yapman lazım olacak.
Çok uzun sürmüş. Ben SGK'ya yazmistim, düzeltme yapmışlardı. Elektrik, su, doğalgaz için sizin söylemenizcgerek, dilekçe vermiştim sanirimMerhabalar. internette çok aradım ama bir türlü bulamadım. Belki bilen birisi vardı. Eski eş kişisinden boşanalı 1.5 yıl oldu ve hala devletin kurumlarında soyadım eski kişinin ki gözüküyor . Geçen aracımın cezasını ödüyordum yanımda da sevgilim vardı bir baktım soyadım hala eski haliyle duruyor . Bunu sevgilimin görmemesi imkansız , ama sağ olsun hiç belli etmedi . Ben eve gelip dekontu inceleyince , gördüm ve çok üzüldüm . E- devlette soyadım değişmiş görünüyor ama mesela sgk girişimde de soyadım eski haliyle duruyor .
Bunun için nereye başvurmalıyım .
Şimdiden yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim .
Bilemiyorum benim soyadimi senelerce degistiremedi sevgili G. BankasiBankaya güncelleme nüfustan otomatik düşüyor da diğer kurumları bilmiyorum.
Hangi banka bu? Soyisminiz sistemden değiştikten sonra yeni kart istediyseniz yeni soyisiminizle gelmesi lazım. Eski kart otomatik değişmiyor.
Aha benim garanti facialarinin aynisiGaranti.
Evet normal şartlarda öyle olması gerekiyor. Ama 8 kere kart o şekilde geldi. :) Eski soyisimle geliyor iade edip yeni kart talep ediyoruz. Yine eski soyisimle geliyor. Kart basım merkezlerine mail attılar fln, zar zor değiştirdik :) Şubedeki kadın bile çok şaşırdı ilk kez başıma geliyor diye :) Epey makarasını çevirmiştik :)
Aha benim garanti facialarinin aynisi
Senelerce anlamamakta direndiler. Ne yaptiysam olmadi degismedi o soyadisimdi dalga gecerek anlatiyorum da o donemde cok moralim bozulmustu.
Bilemiyorum benim soyadimi senelerce degistiremedi sevgili G. Bankasimusteri hizmetlerini aradim,sahsen bankaya da gittim ama nafile, anlamayan anlamiyor bence. Ust uste de gelince insanin morali bozuluyor.
Garanti.
Evet normal şartlarda öyle olması gerekiyor. Ama 8 kere kart o şekilde geldi. :) Eski soyisimle geliyor iade edip yeni kart talep ediyoruz. Yine eski soyisimle geliyor. Kart basım merkezlerine mail attılar fln, zar zor değiştirdik :) Şubedeki kadın bile çok şaşırdı ilk kez başıma geliyor diye :) Epey makarasını çevirmiştik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?