Bir türlü kurtulamadığım soyadı meselesi ....(Lütfen bilenler yardım etsin)

ilgili kurumlara dilekçe yazılıp sorun çözülmemiş olsa bu durumda yazdığınız doğru.
diğer türlü cimer e böyle bir şey yazmak, sekreterliğimi yapın demek gibi.

Cimer e öyle şeyler yazılıyor ki...

En azından şöyle yapın diye yönlendirme gelebilir, ilgili kurumlara gönderilir.

Cimer zaten bir nevi üst sekreterlik. Bi konuyla ilgili yazıyorsunuz, cimer ilgili kuruma gönderiyor ve cumhurbaşkanlığından geldi ve cevap zorunluluğu var diye mecburen işlem yapıyorlar.

Sgk gıdıp degıstırmenız lazım .
Benım daha kotusu basımda ama.
1. evlendıgım kısının soyadı x
baba kızlık soyadım y
2. defa evlendım z

oncekı soyadı kısmında kızlık soyadım olacağına , eskı esımın soyadı var .
Oglumla ortak bı nokta olsun dıye ellemıyorum onu dıger mesele ıcın ben dılekce yazdım duzelttırdım

sgk ya gidip şimdiki soyadınızı beyan ettiğinizde değiştiriyorlar . Diğer resmi kurumlara da bunu ibraz edin düzeltiliyor .

Olabiliyor gittigin her kurumda degistirmen gerekebiliyor.ben evliyim ama bazen ara ara eski evliliğimde ki soyadim cikiyor esim duzelttiriyor hemen.

Bu nasıl bir saçmalık ?
Her şeye kafayı takan devlet neden bu konuyu es geçiyor .
Peki dilekçe falan yazsam güncelleme yaparlar mı ?
ben sgk ya gittim gss borcu odeyecektim sgk da kizlik soyadimla cikiyorum kimlikte evlilik soyadim
sisteme girdiklerinde tc numaramla bile odeme yapamadim
dilekce yazdim borcumu odeyemiyorum soy adimin adimin degismesini istiyorum diye hic birsey yapilmadi
bende bu konudan muzdaribim bir cozum bulan yok mallesef

evet her bir kuruma isin dustugunde soyismin yanlis gorunuyorsa degistirtmek en dogru cozum,
devletteki her kurum bunu yapabiliyor,
ozellerde de bankalar vs gibi kurumsal yerler yapabiliyor sanirim.

E devlette değişmiş olması her kurumda değiştiği anlamına gelmiyor. Diğer devlet kurumlarına da kendiniz bildirmelisiniz. Bu sistem her ülkede böyle işler.

Her gittiğin yerde güncellemen gerekiyor.
Bende o dertten muzdaribim maalesef :/
SGK için personel biriminiz varsa eğer oradan güncellemeleri lazım.
Ben banka kartına uyuz olmuştum. Kimlik bilgilerim değiştiği halde ısrarla eski eş kişisine ait soyisimle kart gönderdiler. Şaka gibiydi. Kaç tane dilekçe yazdık şubedeki çalışan kadınla sağolsunlar çok ilgilendiler ama o kart basım merkezindekileri boğazlayabilirdim.
Kaderimiz bu, daha önce gittiğin hastaneler içinde bilgi güncellemesi yapman lazım olacak.

Bankaya güncelleme nüfustan otomatik düşüyor da diğer kurumları bilmiyorum.

Hangi banka bu? Soyisminiz sistemden değiştikten sonra yeni kart istediyseniz yeni soyisiminizle gelmesi lazım. Eski kart otomatik değişmiyor.

Çok uzun sürmüş. Ben SGK'ya yazmistim, düzeltme yapmışlardı. Elektrik, su, doğalgaz için sizin söylemenizcgerek, dilekçe vermiştim sanirim

Ben resmi olarak boşanmadım hala onun soyadı var ki devlet işi yapıyorum. Çoğu kurumda da evlenmeden önceki soyadım var. Kamu kurumları malesef ki sizin kayıt yaptırdığınız tarihi esas alır ve güncelleme de yapmaz çoğu zaman. Görüp görmezlikten geleceksiniz malesef. Taktığınız şey bu olsun ya üzülmeyin yavaş yavaş oluyor bu ülkede bazı şeyler.

Bankaya güncelleme nüfustan otomatik düşüyor da diğer kurumları bilmiyorum.
Bilemiyorum benim soyadimi senelerce degistiremedi sevgili G. Bankasi musteri hizmetlerini aradim,sahsen bankaya da gittim ama nafile, anlamayan anlamiyor bence. Ust uste de gelince insanin morali bozuluyor.

Hangi banka bu? Soyisminiz sistemden değiştikten sonra yeni kart istediyseniz yeni soyisiminizle gelmesi lazım. Eski kart otomatik değişmiyor.

Garanti.
Evet normal şartlarda öyle olması gerekiyor. Ama 8 kere kart o şekilde geldi. :) Eski soyisimle geliyor iade edip yeni kart talep ediyoruz. Yine eski soyisimle geliyor. Kart basım merkezlerine mail attılar fln, zar zor değiştirdik :) Şubedeki kadın bile çok şaşırdı ilk kez başıma geliyor diye :) Epey makarasını çevirmiştik :)

bazı sistemlere hangi soyadı ile kayıt olunduysa o soyad geçerli oluyor malesef.bende ayrılalı 3 sene oldu ama sağlıkocağına gittiğimde istemediğim soyad çıkıyor.güncellemesi geç oluyormuş böyle de saçma bir açıklamaları var.

Aha benim garanti facialarinin aynisi
Senelerce anlamamakta direndiler. Ne yaptiysam olmadi degismedi o soyadisimdi dalga gecerek anlatiyorum da o donemde cok moralim bozulmustu.

Aha benim garanti facialarinin aynisi
Senelerce anlamamakta direndiler. Ne yaptiysam olmadi degismedi o soyadisimdi dalga gecerek anlatiyorum da o donemde cok moralim bozulmustu.

Ya sorma 3/4 ay kartsız dolaştım. Para çekicem şubede emekli teyzeler gibi sıra bekliyorum fln Erkek arkadaşım yanımda oluyor bazen bankaya giderken bakıyoruz yine eski soyisimle gelmiş, ben ayrı sinir oluyorum o ayrı. Mahçup oluyorum fln. Sonra Allah'tan QR çıktı da rahat ettim. Şimdi de kartı nadir kullanıyorum
Garanti sevdiğim bankalardan ama o dönem çıldırtmışlardı.

Boşanmak bi dert, herifin izlerinden kurtulmak başka dert

Bilemiyorum benim soyadimi senelerce degistiremedi sevgili G. Bankasi musteri hizmetlerini aradim,sahsen bankaya da gittim ama nafile, anlamayan anlamiyor bence. Ust uste de gelince insanin morali bozuluyor.

Allah allah çok ilginç...Bizde nüfustan otomatik çekiliyor bilgiler, anında değişiyor kendisi zaten.

Demin biri dana yazdı yine aynı banka. Bizde böyle değil valla:) Neyse geçmiş olsun sistemleri farklı olabiliyor her bankanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…