Bir üniversite öğrencisine 800 tl fazla mı?

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
26
kızlar seneye ucuz bir eve çıktığım için elime fazla para kalacak. Şöyle ki normalde yurtta kalırken yurt ücretiyle beraber babam 1100 lira para yolluyordu. Bunun 850si yurttu bana 250+470 lira(kyk kredisi) 720 tl gibi bir rakam kalıyordu. Bu sene çıktığım yer elektrik suyla toplam 650yi anca bulacak ve babam aynı parayı yollayacağını söyledi. Yani elime 920 tl kalacak tahmini. Sizce bu para çok mu? Yani babama demeli miyim ki 1100e gerek yok diye? Çünkü onlara çok yük oluyormuşum gibi hissediyorum ama bir yandan da ucuz bir eve sırf daha rahat harcayayım diye çıktım. Durumumuz çok çok iyi değil. Kötü de değil ama benim için her türlü imkanlarını kullanıyorlar. Mezun olduğumda yaptıklarını asla karşılıksız bırakmicam tabiki, elimden ne gerekiyorsa yapıcam onlar için. Şu aralar durumumuz çok iyi değil gibi. Sizce 1100 lira yerine 850 lira gibi bir para mı istemeliyim, yoksa yine geçen seneyle aynı parayı almalı mıyım? Biraz uzun ve karışık oldu galiba ama yorumlarsanız çok sevinicem.

Babanızın bu parayı göndermek için yaptığı fedakarlık derecesine bağlı bence.
Yediğinden içtiğinden kısıyorsa ben olsam daha az isterdim.
Ama yediği içtiği aynı, sadece 2 ayakkabı yerine 1 tane alıyor diyorsanız alabilirsiniz hepsini.
KYK almadan okudum ben ama burada gördüğüm kadarıyla geri ödemesi çok stresli. Evlendikten sonra bile eşya düğün borcu öderken bu ekleniyor. Onu almama şansınız yok mu?
Ya da kenara koyup (altın alıp) geri öderken sıkılmama gibi bir ihtimal???

Evin daha ucuz olacağını sanarak çıktıysan çok yanılıyorsun. Zamanla hesap dışı çok masraf çıktığını göreceksin.

Ayrıca baban fazla para gönderiyosa hepsini harcamak zorunda değilsin, kenara koy biriksin.

Ev hesapladiginizdan cok cok daha masrafli olur her zaman .
Önden hesap yapmayın bu yüzden . Faa kalırsa sonraki ay az istersiniz

Baban bu parayı vereceğini söylediyse bütçesini hesaplamıştır diye düşünüyorum. Ben olsam sanırım 1000 tl gönderin derdim. Böylece hem onlara biraz daha kalır hem de senin ucuz eve çıkman anlamsız olmamış olur.

Yani hiç parası kalmasa bile bana napar eder para yollar. O yüzden de vicdan yapıyorum çok

İnanın istanbul şartları çok ağır. Eski yaşam kalitemin yanından bile geçemiyorum şu anda. Eskiden illa ki tiyatroları operaları takip ederdğm şimdi kitaplarımı bile sahaftan alıyorum pahaşıya gelmesin diye
kitapları sahaflardan almak sizin için çok üzücü olmalı. Allah'ım ne çok acı var :(

Yurtta yemek masrafi oluyor muydu? Evde market alisverisi yapmaniz gerekecek. Dogal gazi hesap ettiniz mi? Bence elinizde kalani biriktirip bir sonraki aya eksik isteyebilirsiniz. Simdiden anlasmayin derim.

İnanın istanbul şartları çok ağır. Eski yaşam kalitemin yanından bile geçemiyorum şu anda. Eskiden illa ki tiyatroları operaları takip ederdğm şimdi kitaplarımı bile sahaftan alıyorum pahaşıya gelmesin diye
Haklısınız zaten İstanbul'da cebinizde belirli bir miktar kalmıyorsa hobi ve kültürel aktiviteleri unutmak gerekiyor.

Back
X