Bir uzun iç dökme

Mikrokosmos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
63
91
38
Aslında yillar icinde dönüp dönüp buraları takip ettiğim olmuştur ama hiçbir şey yazmadım. Şimdi üye oldum. Biraz uzun olursa kusura bakmayın. Derdime çare aramaktan çok içimi dökmeye ihtiyacım var sanırım...
Her şey üst üste geliyor sanki. Belki size göre dert olmayacak bunlar ama neyse...

26 yasindayim hatta nerdeyse 27. Hayatimda hiç biriyle olmadim. Bu benim tercihim değildi. Çok ciddi anlamda kimse beğenmedi beni. Hep arkadaslarim, akrabalarimin hayatindakilere şahit oldum ama ben kenardan izleyen ve "sevilmek nasil duygu? Elele tutuşmak, seni dusunen birinin olmasi nasil bir şey?" diye düşünen oldum. Bu o kadar canimı yakıyor ki...Herkes hayatina girip çıkanlardan bahsederken öylece sessizce izlemek
Kaç yıldır kpss ile uğraşıyorum. Çalışmıyor da degilim. Biliyorum ama sinava gelince hiç çalışmamış gibi puan alıyorum. Bu yasta herkes iş sahibi iken ben geçici bir iş hariç hep evdeyim. Ailem bana bir kere dert etmemistir bunu ama bazen de sorguluyorlar.
Sosyal bi cevrem de yok şu ara zaten. Liseden vs hiç yakin arkadaşım yoktu. Üniversitedekiler hep uzakta
En büyük ve beni kahreden derdim ise annem ve babam. Babam birkaç ay once ölümden döndü (kalp) ve hâlâ sıkıntıları var. Ne olacak bilmiyoruz. Tam o olru derken annem de ameliyst oldu o da ağrılar çekiyor her gün . Psikolojim yerle bir oldu . Her gün ağlıyorum, babama bir şey olacak korkusu, gelecek korkusu,yalnızlık hissi...Bana destek verecek kimsem yok şu an zaten hep evdeyiz. Annemle babama karsi güçlü durmak zorundayım. Yüzümde stresten yaralar çıktı . Hatta stres kaynakli reflü oldum. Tekrar kpssye hazırlanmaya çalışıyorum ama kafami da veremiyorum. Yarin babamin doktoru ile gorüsmemiz var ve ben korkuyorum...Siz her şey böyle üst üste geldiği zaman ne yapıyorsunuz ? Ben hiç iyi değilim çünkü. Burada kafamı dagitabilirim sandim ama akşamın o sıkıntısı çöktü uzerime...

Ah canım benim ... Biraz üst üste gelmiş sanki... Öncelikle baban için geçmiş olmuş dileklerimi yolluyorum, tez zamanda iyileşsin inşallah. Acaba kendini ifade etme ve içe kapanıklık sorunun olabilir mi ?
Okuduğum kadarıyla depresyon gibi görünüyor, fiziksel olarak da yansımalar başlamış. Büyük bir şehirde mi yaşıyorsun psikolog bulma durumun nasıl olur ? Bulamadın diyelim , online terapi alabilirsin... İnan ki çok iyi gelir. Hem şimdi ki sorunlara bakış açını hem de geçmişten gelen ve bugünün etkileyen çeşitli durumlarını çözümler.Öpüyorum güzel yanaklarından..:KK50:

Aslında yillar icinde dönüp dönüp buraları takip ettiğim olmuştur ama hiçbir şey yazmadım. Şimdi üye oldum. Biraz uzun olursa kusura bakmayın. Derdime çare aramaktan çok içimi dökmeye ihtiyacım var sanırım...
Her şey üst üste geliyor sanki. Belki size göre dert olmayacak bunlar ama neyse...

26 yasindayim hatta nerdeyse 27. Hayatimda hiç biriyle olmadim. Bu benim tercihim değildi. Çok ciddi anlamda kimse beğenmedi beni. Hep arkadaslarim, akrabalarimin hayatindakilere şahit oldum ama ben kenardan izleyen ve "sevilmek nasil duygu? Elele tutuşmak, seni dusunen birinin olmasi nasil bir şey?" diye düşünen oldum. Bu o kadar canimı yakıyor ki...Herkes hayatina girip çıkanlardan bahsederken öylece sessizce izlemek
Kaç yıldır kpss ile uğraşıyorum. Çalışmıyor da degilim. Biliyorum ama sinava gelince hiç çalışmamış gibi puan alıyorum. Bu yasta herkes iş sahibi iken ben geçici bir iş hariç hep evdeyim. Ailem bana bir kere dert etmemistir bunu ama bazen de sorguluyorlar.
Sosyal bi cevrem de yok şu ara zaten. Liseden vs hiç yakin arkadaşım yoktu. Üniversitedekiler hep uzakta
En büyük ve beni kahreden derdim ise annem ve babam. Babam birkaç ay once ölümden döndü (kalp) ve hâlâ sıkıntıları var. Ne olacak bilmiyoruz. Tam o olru derken annem de ameliyst oldu o da ağrılar çekiyor her gün . Psikolojim yerle bir oldu . Her gün ağlıyorum, babama bir şey olacak korkusu, gelecek korkusu,yalnızlık hissi...Bana destek verecek kimsem yok şu an zaten hep evdeyiz. Annemle babama karsi güçlü durmak zorundayım. Yüzümde stresten yaralar çıktı . Hatta stres kaynakli reflü oldum. Tekrar kpssye hazırlanmaya çalışıyorum ama kafami da veremiyorum. Yarin babamin doktoru ile gorüsmemiz var ve ben korkuyorum...Siz her şey böyle üst üste geldiği zaman ne yapıyorsunuz ? Ben hiç iyi değilim çünkü. Burada kafamı dagitabilirim sandim ama akşamın o sıkıntısı çöktü uzerime...
Öncelikle sakın kendinizi yormayın üzmeyin hayat çünkü kendi akısında ilerler.ne kadar cabalasanzda hayat kendi planını çizmiştir bile anı yaşamaya bakın...artı evet anne baba kaybetme korkusu dogal fakat tam tersi hiç bişey de olmayabilir.bi örnek verecek olursam bir akrabam vardı kanserdi hep ha şimdi ölecek ha bugün ha yarın derdik.. tam tersi saglam olan kardesi pat diye gitti.kanser olan kurtuldu yasıyo...atlattı cok şükür....biraz sosyallessenz sizin için cok iyi olur su virüs belasından kurtulduktan sonra....evde durmak malesef psikolojiyi bozuyo...kurslara yazılın iş başvuruları yapın spora gidin belkide kısmetiniz böyle karsınıza cıkar

Önce kendinizi sevin,değer verin.Hastalıklar üst üste gelmiş geçmiş olsun.Şi vürüs belası bitince sosyalleşmeye çalışın

Ah canım benim ... Biraz üst üste gelmiş sanki... Öncelikle baban için geçmiş olmuş dileklerimi yolluyorum, tez zamanda iyileşsin inşallah. Acaba kendini ifade etme ve içe kapanıklık sorunun olabilir mi ?
Okuduğum kadarıyla depresyon gibi görünüyor, fiziksel olarak da yansımalar başlamış. Büyük bir şehirde mi yaşıyorsun psikolog bulma durumun nasıl olur ? Bulamadın diyelim , online terapi alabilirsin... İnan ki çok iyi gelir. Hem şimdi ki sorunlara bakış açını hem de geçmişten gelen ve bugünün etkileyen çeşitli durumlarını çözümler.Öpüyorum güzel yanaklarından..:KK50:

Iyi akşamlar oncelikle. Mesajinizi bile okurken aglamaya başladım. Bir tatli soze bir destek cümlesine öyle ihtiyacım vardi ki...Hem de nasıl üst uate geldi. Ocak ayinda babam Subat ayinda annem derken tekrar babam...Sonra bu virus yuzunden ekstra korku malum risk grubundalar ve hastane işlerimiz var. Yani ben hep cekingen ama tanidikca acılan biri olmusumdur. Fakat kimse de beni tanimaya calismiyor maalesef... Büyük bir sehirdeyim evet. Aslinda şansım var ve birkaç kez gittim ama hep bir şeyler cıktı devami gelmedi. Şimdi zaten gidemiyorum. Online terapi için onerebileceginiz bir yer var mı? Hic denemedim çünkü. Uyku kalmadi bende. Ben de sizi öpüyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Öncelikle sakın kendinizi yormayın üzmeyin hayat çünkü kendi akısında ilerler.ne kadar cabalasanzda hayat kendi planını çizmiştir bile anı yaşamaya bakın...artı evet anne baba kaybetme korkusu dogal fakat tam tersi hiç bişey de olmayabilir.bi örnek verecek olursam bir akrabam vardı kanserdi hep ha şimdi ölecek ha bugün ha yarın derdik.. tam tersi saglam olan kardesi pat diye gitti.kanser olan kurtuldu yasıyo...atlattı cok şükür....biraz sosyallessenz sizin için cok iyi olur su virüs belasından kurtulduktan sonra....evde durmak malesef psikolojiyi bozuyo...kurslara yazılın iş başvuruları yapın spora gidin belkide kısmetiniz böyle karsınıza cıkar

Bazen kendi kendime bunu diyorum "Her sey olacagina varir. Kimin ne olacağı belli olmaz. Ben kendimi yirtsam bile ne kadarini degistirebilirim"....Sonra yine aynı korku ve dusunceler. Kpss kursuna gidiyordum bu yil. O bile bana iyi gelmişti biraz ama simdi kapali ve ben de gidemiyorum. Utaniyorum da bazen. Benden genc insanlari gördükçe kendimi beceriksiz hissediyorum. Kendimi sevemiyorum sanki

Önce kendinizi sevin,değer verin.Hastalıklar üst üste gelmiş geçmiş olsun.Şi vürüs belası bitince sosyalleşmeye çalışın

Teşekkür ederim öncelikle. Çok üst üste geldi. Ameliyathane, yoğunbakim, servis odasi...Kabuslarima giriyor artik. Ah bir bitse ah babamin durumunu da stabil hâle getirebilsek her seyi yapacagim sosyallesmek için....

Beni anlattin sanki.. Yuzde 90 benzer hikayemiz. Ben 28 yasimda hedefime ulastim. Merak etme Allah emeklerinin karsiligini verecek insallah. Sevgili olayini da soyle düşün Allah senin nasibini en guzel sekilde verecek ve seni korumus. Benim sevgilim ataninca beni birakmisti. Atanmis bir kiz istiyordu annesi. Ek olarak bir de bunu yasadim. Mide cok onemli lütfen sagligini bozacak kadar takma, emeğini ver gerisi gelecek insallah.

Babanıza annenize acil şifalar diliyorum tez zamanda iyileşirler inşallah. Birkaç ay önce herseyin üst üste geldiği bir dönem yaşadım. Benim tüp bebek sürecim, annemin kanser hastalığı ,işyerindeki problemler vb. Hep bunlarda geçecek dedim sükrettim arka arkaya güzel haberler aldım sonrasında. Lütfen kalbinizi karartmayın. Her karanlığın sonu mutlaka aydınlık. Bir arkadaşım vardı 26 yaşında ilk kez erkek arkadaşı oldu ve evlendi o da begenilmediğini düşünürdü azcık kendine özen gösterdi hooop mutluluk onunla oldu. Bunun gibi bir çok örnek var hayatta.

Beni anlattin sanki.. Yuzde 90 benzer hikayemiz. Ben 28 yasimda hedefime ulastim. Merak etme Allah emeklerinin karsiligini verecek insallah. Sevgili olayini da soyle düşün Allah senin nasibini en guzel sekilde verecek ve seni korumus. Benim sevgilim ataninca beni birakmisti. Atanmis bir kiz istiyordu annesi. Ek olarak bir de bunu yasadim. Mide cok onemli lütfen sagligini bozacak kadar takma, emeğini ver gerisi gelecek insallah.

Hedeflerinize ulasmaniza çok sevindim. Umarim sizin karsıniza sizi hakeden ve hayirli biri çıkar.
Ben sanki bir karanlik tünel icindeyim ve sonunu göremiyorum sanki. Isyan etmek istemiyorum ama diyorum niye her şey yoluna girmesi gerekirken ters gidiyor...Mide konusunda haklisiniz. Gunlerce oyle acı çektim ki bir ara kanser miyim diye bile korktum. Şimdi iyiyim ama ilaç kullanmak zorundayım ömür boyu ve benim hiç mide problemim yoktu 1 ay öncesine kadar.

Babanıza annenize acil şifalar diliyorum tez zamanda iyileşirler inşallah. Birkaç ay önce herseyin üst üste geldiği bir dönem yaşadım. Benim tüp bebek sürecim, annemin kanser hastalığı ,işyerindeki problemler vb. Hep bunlarda geçecek dedim sükrettim arka arkaya güzel haberler aldım sonrasında. Lütfen kalbinizi karartmayın. Her karanlığın sonu mutlaka aydınlık. Bir arkadaşım vardı 26 yaşında ilk kez erkek arkadaşı oldu ve evlendi o da begenilmediğini düşünürdü azcık kendine özen gösterdi hooop mutluluk onunla oldu. Bunun gibi bir çok örnek var hayatta.

Her şeyinizin yoluna girmesine çok sevindim. Allah arttirsin. Hiç olmazsa birileri mutlu olsun diyorum kendi kendime. Hani bazen hiç mutlu olamayacakmissin gibi gelir ya o sekildeyim son günlerde. Kendi kendime dilek dilerken bile "Bari X olsun da diğerleri olmasa da olur" deyip duruyorum. Kendi kendimi ugursuzlukla suclamaya basladim. Hiç olmazsa babam iyi olsaydi...

Hedeflerinize ulasmaniza çok sevindim. Umarim sizin karsıniza sizi hakeden ve hayirli biri çıkar.
Ben sanki bir karanlik tünel icindeyim ve sonunu göremiyorum sanki. Isyan etmek istemiyorum ama diyorum niye her şey yoluna girmesi gerekirken ters gidiyor...Mide konusunda haklisiniz. Gunlerce oyle acı çektim ki bir ara kanser miyim diye bile korktum. Şimdi iyiyim ama ilaç kullanmak zorundayım ömür boyu ve benim hiç mide problemim yoktu 1 ay öncesine kadar.
Kpss calis cok calis. Bir elinde mesleğin olunca her seye karsi guclu olacaksin. Allah annene ve babana sifalar versin insallah. Karanlik tunel falan deyip moralini dusurme. Imkanlarinla en iyisini kazanmaya calis. Emegini Allah gorecek insallah🙂

Her şeyinizin yoluna girmesine çok sevindim. Allah arttirsin. Hiç olmazsa birileri mutlu olsun diyorum kendi kendime. Hani bazen hiç mutlu olamayacakmissin gibi gelir ya o sekildeyim son günlerde. Kendi kendime dilek dilerken bile "Bari X olsun da diğerleri olmasa da olur" deyip duruyorum. Kendi kendimi ugursuzlukla suclamaya basladim. Hiç olmazsa babam iyi olsaydi...
Uğursuzluk olur muuu sakın öyle düşünmeyin. Annem milyonda bir görülen tedavi şansı zor olan bir kanseri atlattı. Siz iyi olursanız babanızda iyi olur biz öyle yaptık. Hüngür hüngür ağlayıp annemin yanında kahkahalar attık. Siz kendinizden vazgeçmişsiniz. Bari o mutlu olsun diye birsey yok öncelik sizin mutluluğunuz ve mutlu olmak herseye ragmen sizin elinizde bunu iyi bilenlerdenim

Bazen kendi kendime bunu diyorum "Her sey olacagina varir. Kimin ne olacağı belli olmaz. Ben kendimi yirtsam bile ne kadarini degistirebilirim"....Sonra yine aynı korku ve dusunceler. Kpss kursuna gidiyordum bu yil. O bile bana iyi gelmişti biraz ama simdi kapali ve ben de gidemiyorum. Utaniyorum da bazen. Benden genc insanlari gördükçe kendimi beceriksiz hissediyorum. Kendimi sevemiyorum sanki
Bence kendinizi sevin sizin gibi bu yasa gelmesine ragmen orda burda onun bunun yatagına girmemiş terbiyeli düzgün aile kızı oldugunuz için emin olun sizin gibi kızlardan kalmadı istisnasınız sizi tebrik ederm

Okurken kendi hikayeme benzettim. İnan yalnız değilsin.Ben de kpss için yıllarca uğraştım. Sağlam bi referansım olmadığından olmadı bi türlü. Sonra dedem vefat etti ve annemle bir başımıza kalakaldık.Son kez KPSS kasmaya karar verdim ama bu sefer düz memurluktan.Atandım şükür kendi şehrimde..29 yaşında iken..Atanayım başka bir şey istemem derdim hep.Sonra annem meme kanserine yakalandı..Tam iyileşti derken yumurtalıklarında kötü huylu gibi gözüken kist çıktı ,aynı anda safra kesesinde kötü huylu değişimler var dendi..Ardından yine ameliyat..Çok şükür patolojiler temiz çıktı. Ama son 2 yıldır duygu durumum sürekli inişli çıkışlı.Bi seviniyorum, bi üzülüyorum.Ama en çok şükrediyorum inan.Her şerde hayır vardır sözünün anlamını canlı canlı o kadar yaşadım ki daha da detaylı anlatsam sayfalar yetmez:))

Sana tavsiyem kesinlikle psikolojik yardım alman..Terapi de veren bir psikiyatrist bulabilirsen sana çok yardımcı olacaktır.Hem derslerine daha iyi konsantre olursun hem de babanın durumuna karşı daha sakin olursun ve de hayat akışı içindeki sorunları daha katlanılır kılar (Allah dert vermesin tabi) Yardım almaya asla çekinme.Sen iyi olacaksın ki hem kendine hem çevrene faydan olsun.Ben yardım almıştım ve hala minnettarım bunun için.

Her şey yoluna girecek emin ol.Ne sıkıntılar ne mutluluklar daimi olmuo. Hayatın işleyişi içinde hepsi var.Önemli olan her şeye rağmen pozitif kalıp mutlu olmayı bilebilmek. Atanınca mutlu olucam,babam iyileşince mutlu olucam diye düşünme hiç.Hayatı ertelemiceksin,okuduğun kitaptan,ettiğin sohbetten,aldığın nefesten mutlu ol.Umarım her şey gönlünce olur.🙏

Online terapi konusunda, psikolog arkadaşlarıma danıştım, onlardan gelen bilgilere göre sana yardımcı olmaya çalışacağım.
Biliyor musun hayatlarımızda birkaç tane kırılma noktası bulunuyor. Kimisi küçücükken, kimisi gençken kimisi hiç beklemediği 'çookk mutluyum' dediği bir zamanda bu kırıma uğruyor. Böyle dönemler insanlara berbat gelir ,kötü hissettirir. Ama biliyor musun, radikal değişimler hep bu dönemlerden sonra olur ve hayatlarımız bambaşka yönlere gider. Hayat sürekli mutluluk ve memnun olma hali değil; varoluş kuramı bile bunu garantilemez. Hep çöz der insana ,ayağa kalk ve çöz.. ve devam et. Sana çok pembe bir tablo çizmek isterdim ama yapmayacağım bunu. Çünkü sen her şeyin farkında olan akıllı bir kızsın.
Hepimizin sınav tecrübeleri oldu. Kpss de başarılı olman için temiz bir zihin gerekiyor ,konsantrasyon gerekiyor. Önce onu halledelim . Özel hayat konusu, sen eline ekmeğini alınca, kendini güvenli hissedince , paranı kazanıp sosyalleştikçe , çorap söküğü gibi çözlüecek merak etme. Hatta o zamanlar geldiğinde müjdeyi vereceksin bize :KK66:))
Terapi dedik-ki konsantrasyon ve hedefe ulaşma konusunda çok yardımcı olur sana. Hatta bir tık amatörü olan , youtube daki meditasyon videoları var ya istersen ara sıra onlara bak. Ders çalışırken dinlenecek yüksek frekansta ( zihni dinlendiren , endişeyi azaltan ) sesler dinleyebilirsin. Karbonhidratı çok yiyorsan azaltabilirsin çünkü o miskinleştirir. Nefes egzersizlerini araştırabilirsin.Bunları lütfen yap :KK15:
Ve son olarak , annenin ve babanın sağlığının iyi olacağını düşün, evrene bu mesajı ver.Zihnin kötü ihtimalleri getirse de aklına, hayır ! de. İyi düşünmeye zorla, korkma maske eldiven takıp dikkat ettikten sonra hiçbir şey olmayacak.
Şu dizeleri de seninle paylaşmak isterim :
Tanrım bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirebilmek için cesaret,
Değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenebilmek için sabır,
Ve ikisi arasındaki farkı anlayabilmek için akıl ver .

Hayat akıp gidecek,akışa bırak kendini...Ama hep iyimser düşün:KK50:

Öncelikle Allah'a dua ederken şu olmasada olur deme.iste Allah herseyi veriyo bak görürsün. Çok dini bilgim yoktur ama böyle bi ayet var sanırım iste sen. O herseyi yoluna koymuştur bunu iyi bil. Bak belki sen evlensen gitseydin annenle babana böyle bakamayacaktın. Herseyin bi sırası oldugunu unutma. Kafanı boşaltmaya dersini çalışmaya bak. Hergün için kendine hedefler koy bugün su konu yarın bu gibi gibi. Atanmaya bak. Sen elinden geleni yapta olursa olur olmazsa başka şeyler bakarsın. Anneciğinle babacığına acil şifalar

Hayatımızin bir enerjisi olduğuna inanıyorum. Sen olumsuz düşünen biri misin? Bu bazen bir paradoks yaratıyor. Sana ilk tavsiyem meditasyon yap. Baban için çok üzüldüm. Umarım iyileşir. Hayalindeki hayati içinde planla. Eksiklerini düşün bunları nasıl gidilebileceğini düşün.Kendi kendini elinden tut.Önce sen kendini sev son diğerleri sever zaten. Özgüvenli kadınlar hep sevilir.Onlar için fizik veya dış görünüş çok da önemli değildir. Onaylanma ihtiyacı hissetmezler .Sende hissetme. Bol bol kişisel gelişim kitap okumanın da ayrıca tavsiye ederim. Umarım kendimi çok seversin ve çok sevilirsin.

Hayatımızin bir enerjisi olduğuna inanıyorum. Sen olumsuz düşünen biri misin?Olumsuzluklar bu yüzden biraz da seni bulabiliyor olabilir mi? Bu bazen bir paradoks etkisi yaratıyor. Ben şanssız bir insanım dedikçe şanssızlığı kendine çekiyorsun.Sana ilk tavsiyem meditasyon yap. Baban için çok üzüldüm. Umarım iyileşir. Hayalindeki hayati içinde planla. Eksiklerini düşün bunları nasıl giderebileceğini düşün.Kendi kendinin elinden tut.Önce sen kendini sev sonra diğerleri sever zaten. Özgüvenli kadınlar hep sevilir.Onlar için fizik veya dış görünüş çok da önemli değildir. Onaylanma ihtiyacı hissetmezler .Sende hissetme. Bol bol kişisel gelişim kitap okumanın da ayrıca tavsiye ederim. Umarım kendimi çok seversin ve çok sevilirsin.

Merhaba hanimlar. Dün bayagi icimi dökmüştüm. Tum gece agladiktan sonra mesajlarinizi okuma firsatim oldu. Hepinize oncelikle çok tesekkur ediyorum. Bu mesajı tekrar düzenleyip biraz daha uzun bir şey yazacağım kafamin icindekileri. Kafami ve dusuncelerimi toparlamaya ihtiyacım var sanirim. Tanimasam da hepinize minnettarim.

Back
X