Bir Vaka Tartışması

Bir insanın şunu şuraya yazması zeki olduğunu değil mental retardasyonu olduğunu gösterir. Nerden kopyaladın acaba?

Buna niye beğenmedin attın merak ettim? Cevap vermiş işte Asyamii

Yani burdakiler nerden bilsin. bütün tıp terimlerini kullanıp yazmışsınız buraya sormanız bile çok ilginç . Normal değilsiniz ama burdaki birinin ikinci hesabı gibi bişeysiniz sanırım

Geleceğe yönelik araştırmayı kadınlar kulübündemi arıyorsunuz. Bir de literatür istemişsiniz gidin pubmed e bakın. Doktor musunuz?

Son düzenleme:
Kızlar hepinize tek tek cevap vereyim dedim, ortalık biraz karışmış sanırım

Soru sahibinin alanını, ihtisas ini merak edebilir miyim
Tatlım özel bir ihtisasım yok. Eski bir sayılsaycı merakıyla yazdım derim de bu kadar terim "sadece merakla" açıklanmaz gibi duruyor, farkındayım. Sana biraz daha dürüst olayım. Üniversitede tıpla çok yakından ilgili, hatta neredeyse birebir diyebileceğim bir bölümdeydim. Anatomi, fizyoloji, biyokimya... hepsi hayatımın merkezindeydi. Ama sonra evlilik, ardından hemen kızımın gelişi... Hayat beni bambaşka bir yola soktu ve o yolu yarıda bırakmak durumunda kaldım. Şimdi profilimde "lise" yazmasının sebebi bu, çünkü o bölümü bitirip diplomamı alamadım.
Kızımın dogumuyla ilgili yaşadığımız bazı endişeler benim o eski defterleri yeniden açmama neden oldu sanırsam. Eski temelimin üzerine, şimdi bir annenin inadıyla ve internetin de yardımıyla okumaya, araştırmaya başladım. Yani evet, diplomamda "lise" yazıyor olabilir ama aklımın ve kalbimin bir yarısı hep o laboratuvarlarda, o makalelerde kaldı diyelim. Şimdi de o bilgileri teknolojiyle birleştirip kendimce bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum işte. Umarım şimdi daha anlaşılır olmuştur

Çok haklısın canım, aslında özellikle kadınlar için olan bu forum gibi başka araştırma gruplarında da geziniyorum ama inanın bazen en bilimsel konularda bile konuyla alakalı bir annenin tecrübesi, farklı bir bakış açısı her şeyden değerli olabiliyor. O yüzden buranın samimiyetine güvenip sormak istedim.

Profilinde eğitim durumu lise yazıyor
Hayat işte, bazen insan okuduğu bölümü yapmıyor, bambaşka yollara giriyor. Hele anne olunca öncelikler nasıl değişiyor bilirsin belki. Ama bu, insanın eski meraklarından tamamen koptuğu anlamına gelmiyor ki

Bir insanın şunu şuraya yazması zeki olduğunu değil mental retardasyonu olduğunu gösterir. Nerden kopyaladın acaba?
Kopyala yapıstır yapacak olsam inanın daha basit bir konu seçerdim, kaldı ki bu kadar detayla uğraşmazdım. Üslubunuz pek hoş değil ama yine de belirteyim, bu benim tamamen kişisel merakım ve saatler süren araştırmalarımın bir sonucu, sadece buraya da paylaştım. Eski dönemlerden kalma bir hassasiyet diyelim. Herkesin ilgi alanı farklı olabilir, olamaz mı? Mental durumumla ilgili teşhisin için de teşekkürler, neyse ki benim güvendiğim doktorlarım var.

Buna niye beğenmedin attın merak ettim? Cevap vermiş işte Asyamii
Aman canım sakın yanlış anlaşılmasın, onun yazdıkları o kadar değerli ki... Emeğine sağlık, zaten kendisine de teşekkür ettim. O "beğenmedim", cevabın kendisinnden daha çok benim aradığım o minicik nuansı tam olarak yakalayamamış olmasınaydı. Biraz anlık bir tepki oldu sanırım.
Şöyle, ben "katil kim?" Yerine, "bu katilin çocukluğu nasıl geçti de bu hale geldi?" diye soruyordum... Yani o ilk travmaya, HIE gibi büyük bir hasar olmadan önceki o başlangıca odaklanmıştım. Benim sorum o hücresel düzeydeki ilk "yanlış adımın" bebeğin beynini uzun vadede nasıl programladığıyla ilgiliydi.
O anki hisle "tam da bu değil aradığım şey" diye bastım emojiye işte, çok da düşünmedim. Ama tartışma böyle güzel değil mi zaten? Farklı açılardan bakarak doğruya daha çok yaklasıyoruz :))

Diğer mesajlarına bakarsan neredeyse hepsi chatgpt dilinde yazılmış ahsshsksls
Saatlerce yabancı makale okuyup oradaki terimleri kendimce çevirip birleştirmeye çalışınca hatta özellikle bu sorumda dilim bazen böyle "resmi" (?) kaçabiliyor, kusura bakmayın Keşke chatgpt olsa da tek tuşla halletse valla, o kadar araştırmaya üşenirdim. Demek ki her gördüğünüz komplike metin bot işi değilmiş. Bazen sadece fazla "meraklı" birinin işi de olabiliyormuş

Arkadaşım fal baktırdı, chatgpt yorumunu kopyalamış kadın. Her şey bozuldu
Ahaha Falcıya bak sen... Yok valla benimki el emeği göz nuru, satır satır okuyup not alıp birleştirdiğim bir merakın sonucu. Piyasayı dolandırıcılara bırakmayalım kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…