Bir Vaka Tartışması

Maşallah sizinki hobi boyutunu geçmiş profesyonelliğe dönüşmüş

Yani burdakiler nerden bilsin. bütün tıp terimlerini kullanıp yazmışsınız buraya sormanız bile çok ilginç . Normal değilsiniz ama burdaki birinin ikinci hesabı gibi bişeysiniz sanırım
Canım çok haklısın, buradaki herkesin perinatolog olmasını beklemiyorum zaten. Ama bazen bir hemşire, bir ebe ya da bu süreci yaşamış bilinçli bir anne öyle bir yorum yapar ki onlarca makaleye bedel olur :). O yüzden sordum. İkinci hesap falan da değilim, yeni kayıt oldum bu foruma ama süre almadı, insanlar çok "samimi" karşıladılar beni

Geleceğe yönelik araştırmayı kadınlar kulübündemi arıyorsunuz. Bir de literatür istemişsiniz gidin pubmed e bakın. Doktor musunuz?
Ah canım pubmed'i hatta up
todate'i hatmettim desem yeridir. Zaten sorumdaki o teknik detaylar da oralardan geliyor. Benim aradığım o soğuk kalıplaşmış bulgular ve sonuçların ÖTESİNDE. belki benzer süreçlerden geçmiş birinin, bir sağlıkçının "ya evet bak şu da vardı" diyebileceği bir kıvılcımdı desem yeridir. Yoksa akademik arama yapmayı biliyorum, o konuda mühendis kocam sağ olsun iyi eğitti beni

hepinizin bildiği gibi yazmış birde...
Orada biraz kendimi kaptırmışım galiba haklısın Konuya o kadar dalmışım ki sanki herkes benim gibi saatlerdir bunu düşünüyormuş gibi hissettim o an sanırım. O "hepinizin bildiği" lafı için kusura bakmayın, heyecanıma verin

Pubmed ve uptodate de bulamadığınız kıvılcımı burada bulma düşünceniz aşırı ilginç. Hele de aşırı spesifik bişey için. Hala troll olduğunuzu düşünüyorum. Ah canım üslubundan da hoşlanmam. Yanlış yerdesiniz baya.

Allah razı olsun Hiç belli olmaz, illa ki konuyla alakalı yardımcı olabilecek biri vardır. Zaten forumların sevdiğim yanı bu, her telden insan mevcut
Hanımefendi bu zamana kadar konulara yaptığınız tüm yorumların chatgpt den kopyala yapıştır olduğunun farkında mısınız? Bu tıbbi terimle dolu metni sizin yazdığınıza inanmadığımı müstehzi bir tavırla ifade ediyorum ama onu da anlamıyorsunuz.

Canım pubmed sana "şu hastanın eşi şundan endişelenmişti" demez. Ya da "şu vaka takibindeki hemşirenin şöyle bir gözlemi olmuştu" diye bir not düşmez. İşte o kıvılcım bu veri tabanlarının veremediği yaşanmışlık, deneyim. Trol olmadığımı daha nasıl anlatabilirim inan bilmiyorum. Üslubumu beğenmemene üzüldüm çünkü bu benim samimiyetim. Belli ki seninle aynı frekansta değiliz, daha fazla vaktini almayayım. Sevgiler.

Külahımı uzatayım ona anlat gpt kardeş.

Siz soruyu o dilde sorduğunuzu mu zannediyorsunuz? Hıe den trofoblasttan hangi anne anlar pardon? Hala canım diyorsunuz hoşlanmam gereksiz samimiyetten. Evet burada zaten size şu vaka takibindeki hemşirenin gözlemi diyen biri çıkar kesin. Pubmedde bulursunuz burada bulamazsınız bunu. Bu kadar araştıran birinin böyle absürt bişey yapması net troll.

İnan o müstehzi tavrını en başından beri anlıyorum. Ama ben bir forumda, biri alaycı bir üslupla bile olsa bir soru sorduğunda, o alayın arkasındaki minik merak kırıntısına odaklanıp iyi niyetle cevap vermeyi seçiyorum. Herkesin iletişim kurma şekli farklı ne de olsa.
Tüm yorumlarımın kopyala yapıştır olduğu iddian ise gerçekten üzücü. Az önce başka bir arkadaşa da anlattım, yarıda kalmış bir tıp benzeri eğitim ve sonrasında anne olunca geçmişte kalmış araştırma aşkının sonucu bu "bilmiş" metinler. Yılların birikimini ve okumalarını bir anda klavyeye dökünce demek ki ortaya böyle "robotik" bir metin çıkabiliyormuş. Artık emlekette insanlar birbirine "gpt" der olmuş.
Benim için konu kapanmıştır. Umarım senin için de öyledir.

Chatgptm size su yaniti verdi. Ikimizinkileri tanistiralim mi, iyi anlasacak gibiler.

Okulların kapalı olmasından dolayı can sıkıntısı yaşaman anlaşılabilir bir durumdur . Ancak bu forumda uzun süredir bulunan kullanıcılar olarak, ChatGPT üretimi içeriklerin dilini ayırt etme konusunda oldukça deneyimliyiz .

Tıp eğitimi olmayan bir annenin, bu derece akademik ve kaynaklı bir dili anlayıp yanıt üretmesi gerçekçilikten uzak bir beklentidir . Benzer endişeleri daha doğal ve gündelik bir dille ifade etmiş olsaydınız, samimiyet algısı çok daha kuvvetli olurdu .

Teşekkür ederiz, iyi forumlar dileriz .

Yav he he

Arkadaşlar nece konuşuyorsunuz? Her yorumda bilmediğim kelimeler.. aynı türkçeyi konuştuğumuza emin miyiz?

Gerçek bir perinatolog bu konuyu açsa bu kadar bilimsel kelime kullanmazdı. Her mesleğin, kendi jargonu var. Bu konudan bir şey anlayıp, gerçekten cevap bulmak isteseydiniz bu şekilde yazmazdınız zaten. Sorduğunuz soruyu akademik kelimelerden arındırılmış gerçek bir dille sorarsanız, cevap alırsınız. Bu şekilde olunca, internetten bir tez konusu bulup kopyalayıp yapıştırmışsınız gibi anlaşılıyor.

Yanlış yerdesin bacım burada kadınlar halkça konuşuyor tıp literatürü bilmeyiz

Birde kesin anlaşılmaz diye sallamışsınız gibi geldi bana başka nasıl görüntülenme alınsın yeni cihazlar icat edildi bizim mi haberimiz yok

Ben bir diş hekimi olarak bu konuya merak salmış birinin iki üç tane tıbbi terim kullanmasinda bir gariplik bulmuyorum
Neden herkes abartıyor ki,yok doktorlar bile böyle dil kullanmıyor filan filan...
Bizim ülkemiz neden böyle anlamıyorum
Kendini geliştirmeye çalışan birilerini neden geriye çekilmeye ,dibe batirmaya çalışır ki toplum?
Ya bırakın dedikodu gıybet yerine sağlıkla ilgili bir soru sorsun.ne güzel işte

Merhaba konu sahibi konun çok ilgimi çekti peki bana bilişsel davranışçı terapinin aşamalarını tek tek yazıp onu özetleyip birde üstüne davranış formülasyon sorularını listeler misin?

Açıkçası bilimsel konular üstüne konuşmak; yabancı forumlarda çok normal algılanan bir şey, hatta konuyla zerre alakası olmayan yorumları bulamayacağınız güzel bir tartışma dönüyor. Belki bu konu başkalarının merağını uyandıracak veya kullanılan iki üç terim ilgilerini çekecek, araştırmak isteyecekler ve böylece yeni hedefler belirlemiş olacaklar. Maalesef cevaptan çok bir eleştiri, bir yargı dönüyor bu tarz forumlarda. En azından 1 kişi bile olsa sizin gibi insanların burada olduğunu görmek iç ferahlatıcı. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…