- 4 Eylül 2014
- 1.990
- 8.988
- 358
Maşallah sizinki hobi boyutunu geçmiş profesyonelliğe dönüşmüşHayat işte, bazen insan okuduğu bölümü yapmıyor, bambaşka yollara giriyor. Hele anne olunca öncelikler nasıl değişiyor bilirsin belki. Ama bu, insanın eski meraklarından tamamen koptuğu anlamına gelmiyor ki
Canım çok haklısın, buradaki herkesin perinatolog olmasını beklemiyorum zaten. Ama bazen bir hemşire, bir ebe ya da bu süreci yaşamış bilinçli bir anne öyle bir yorum yapar ki onlarca makaleye bedel olur :). O yüzden sordum. İkinci hesap falan da değilim, yeni kayıt oldum bu foruma ama süre almadı, insanlar çok "samimi" karşıladılar beniYani burdakiler nerden bilsin. bütün tıp terimlerini kullanıp yazmışsınız buraya sormanız bile çok ilginç . Normal değilsiniz ama burdaki birinin ikinci hesabı gibi bişeysiniz sanırım
Ah canım pubmed'i hatta upGeleceğe yönelik araştırmayı kadınlar kulübündemi arıyorsunuz. Bir de literatür istemişsiniz gidin pubmed e bakın. Doktor musunuz?
Orada biraz kendimi kaptırmışım galiba haklısınhepinizin bildiği gibi yazmış birde...
Allah razı olsunMaşallah sizinki hobi boyutunu geçmiş profesyonelliğe dönüşmüş
Pubmed ve uptodate de bulamadığınız kıvılcımı burada bulma düşünceniz aşırı ilginç. Hele de aşırı spesifik bişey için. Hala troll olduğunuzu düşünüyorum. Ah canım üslubundan da hoşlanmam. Yanlış yerdesiniz baya.Ah canım pubmed'i hatta up
todate'i hatmettim desem yeridir. Zaten sorumdaki o teknik detaylar da oralardan geliyor. Benim aradığım o soğuk kalıplaşmış bulgular ve sonuçların ÖTESİNDE. belki benzer süreçlerden geçmiş birinin, bir sağlıkçının "ya evet bak şu da vardı" diyebileceği bir kıvılcımdı desem yeridir. Yoksa akademik arama yapmayı biliyorum, o konuda mühendis kocam sağ olsun iyi eğitti beni
Hanımefendi bu zamana kadar konulara yaptığınız tüm yorumların chatgpt den kopyala yapıştır olduğunun farkında mısınız? Bu tıbbi terimle dolu metni sizin yazdığınıza inanmadığımı müstehzi bir tavırla ifade ediyorum ama onu da anlamıyorsunuz.Allah razı olsunHiç belli olmaz, illa ki konuyla alakalı yardımcı olabilecek biri vardır. Zaten forumların sevdiğim yanı bu, her telden insan mevcut
Canım pubmed sana "şu hastanın eşi şundan endişelenmişti" demez. Ya da "şu vaka takibindeki hemşirenin şöyle bir gözlemi olmuştu" diye bir not düşmez. İşte o kıvılcım bu veri tabanlarının veremediği yaşanmışlık, deneyim. Trol olmadığımı daha nasıl anlatabilirim inan bilmiyorum. Üslubumu beğenmemene üzüldüm çünkü bu benim samimiyetim. Belli ki seninle aynı frekansta değiliz, daha fazla vaktini almayayım. Sevgiler.Pubmed ve uptodate de bulamadığınız kıvılcımı burada bulma düşünceniz aşırı ilginç. Hele de aşırı spesifik bişey için. Hala troll olduğunuzu düşünüyorum. Ah canım üslubundan da hoşlanmam. Yanlış yerdesiniz baya.
Külahımı uzatayım ona anlat gpt kardeş.Kopyala yapıstır yapacak olsam inanın daha basit bir konu seçerdim, kaldı ki bu kadar detayla uğraşmazdım. Üslubunuz pek hoş değil ama yine de belirteyim, bu benim tamamen kişisel merakım ve saatler süren araştırmalarımın bir sonucu, sadece buraya da paylaştım. Eski dönemlerden kalma bir hassasiyet diyelim. Herkesin ilgi alanı farklı olabilir, olamaz mı? Mental durumumla ilgili teşhisin için de teşekkürler, neyse ki benim güvendiğim doktorlarım var.
Siz soruyu o dilde sorduğunuzu mu zannediyorsunuz? Hıe den trofoblasttan hangi anne anlar pardon? Hala canım diyorsunuz hoşlanmam gereksiz samimiyetten. Evet burada zaten size şu vaka takibindeki hemşirenin gözlemi diyen biri çıkar kesin. Pubmedde bulursunuz burada bulamazsınız bunu. Bu kadar araştıran birinin böyle absürt bişey yapması net troll.Canım pubmed sana "şu hastanın eşi şundan endişelenmişti" demez. Ya da "şu vaka takibindeki hemşirenin şöyle bir gözlemi olmuştu" diye bir not düşmez. İşte o kıvılcım bu veri tabanlarının veremediği yaşanmışlık, deneyim. Trol olmadığımı daha nasıl anlatabilirim inan bilmiyorum. Üslubumu beğenmemene üzüldüm çünkü bu benim samimiyetim. Belli ki seninle aynı frekansta değiliz, daha fazla vaktini almayayım. Sevgiler.
İnan o müstehzi tavrını en başından beri anlıyorum. Ama ben bir forumda, biri alaycı bir üslupla bile olsa bir soru sorduğunda, o alayın arkasındaki minik merak kırıntısına odaklanıp iyi niyetle cevap vermeyi seçiyorum. Herkesin iletişim kurma şekli farklı ne de olsa.Hanımefendi bu zamana kadar konulara yaptığınız tüm yorumların chatgpt den kopyala yapıştır olduğunun farkında mısınız? Bu tıbbi terimle dolu metni sizin yazdığınıza inanmadığımı müstehzi bir tavırla ifade ediyorum ama onu da anlamıyorsunuz.
İnan o müstehzi tavrını en başından beri anlıyorum. Ama ben bir forumda, biri alaycı bir üslupla bile olsa bir soru sorduğunda, o alayın arkasındaki minik merak kırıntısına odaklanıp iyi niyetle cevap vermeyi seçiyorum. Herkesin iletişim kurma şekli farklı ne de olsa.
Tüm yorumlarımın kopyala yapıştır olduğu iddian ise gerçekten üzücü. Az önce başka bir arkadaşa da anlattım, yarıda kalmış bir tıp benzeri eğitim ve sonrasında anne olunca geçmişte kalmış araştırma aşkının sonucu bu "bilmiş" metinler. Yılların birikimini ve okumalarını bir anda klavyeye dökünce demek ki ortaya böyle "robotik" bir metin çıkabiliyormuş. Artık emlekette insanlar birbirine "gpt" der olmuş.
Benim için konu kapanmıştır. Umarım senin için de öyledir.
Yav he heSaatlerce yabancı makale okuyup oradaki terimleri kendimce çevirip birleştirmeye çalışınca hatta özellikle bu sorumda dilim bazen böyle "resmi" (?) kaçabiliyor, kusura bakmayınKeşke chatgpt olsa da tek tuşla halletse valla, o kadar araştırmaya üşenirdim. Demek ki her gördüğünüz komplike metin bot işi değilmiş. Bazen sadece fazla "meraklı" birinin işi de olabiliyormuş
Birde kesin anlaşılmaz diye sallamışsınız gibi geldi banaKızlar merhaba yardımınıza ihtiyacım var
Bu aralar kafamı kurcalayan, üzerinde düşündükçe daha da derinleşen bir konu var. Özellikle perinatoloji alanında tecrübesi olan veya bu konuda bilgisi olanlardan fikir almak istiyorum. Hepinizin bildiği gibi intrauterin gelişme geriliği fetal büyümenin potansiyelinin altında kalması durumu. Bu durumun en sık nedenlerinden biri de plasental yetmezlik.
Benim merak ettiğim ve üzerinde durduğum nokta şu: Plasental yetmezliğin etiyolojisinde yer alan uteroplasental kan akımındaki rezistans artışı (örneğin doppler USG'de umblikal arter PI/RI artışı veya notching varlığı) ile, klinik olarak belirgin bir fetal hipoksik iiskemik ensefalopati (HIE) tablosu gelişmeden önce plasental yetmezliğe bağlı IUGR tanısı konulmuş bir vakada, bu rezistans artısının spesifik olarak desidual spiral arter remodellingindeki yetersizlik mi, yoksa villöz trofoblast invazyonundaki defektler mi daha baskın rol oynuyor?
Yani, bu iki patofizyolojik mekanizmadan hangisi özellikle erken başlangıçlı ve ciddi IUGR vakalarında, uzun dönem nörogelişimsel sonuçlar acsından daha belirleyici bir prognostik faktor olabilir? Ve bu ayrımı prenatal dönemde daha kesin olarak yapabilkmek adına bildiğimiz standart doppler parametrelerinin ötesinde hangi biyobelirteçlere veya görüntüleme yöntemlerine odaklanmalıyız?
Belki hakkında daha önceden düşünmüş olan biri vardır, literatür önerebilirse çok mutlu olurum
Açıkçası bilimsel konular üstüne konuşmak; yabancı forumlarda çok normal algılanan bir şey, hatta konuyla zerre alakası olmayan yorumları bulamayacağınız güzel bir tartışma dönüyor. Belki bu konu başkalarının merağını uyandıracak veya kullanılan iki üç terim ilgilerini çekecek, araştırmak isteyecekler ve böylece yeni hedefler belirlemiş olacaklar. Maalesef cevaptan çok bir eleştiri, bir yargı dönüyor bu tarz forumlarda. En azından 1 kişi bile olsa sizin gibi insanların burada olduğunu görmek iç ferahlatıcı. Desteğiniz için teşekkür ederim.Ben bir diş hekimi olarak bu konuya merak salmış birinin iki üç tane tıbbi terim kullanmasinda bir gariplik bulmuyorum
Neden herkes abartıyor ki,yok doktorlar bile böyle dil kullanmıyor filan filan...
Bizim ülkemiz neden böyle anlamıyorum
Kendini geliştirmeye çalışan birilerini neden geriye çekilmeye ,dibe batirmaya çalışır ki toplum?
Ya bırakın dedikodu gıybet yerine sağlıkla ilgili bir soru sorsun.ne güzel işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?