- 5 Mayıs 2013
- 33.829
- 41.245
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sağlık gibi bir engeli yoksa herkesin çalışması gerektiğine inandığım için, benim bakış açıma göre bu durumun oluru yok.
Ancak çalışmayan kadın/ev hanımı gibi kabul görmüş bir kavramımız varken, neden ev erkeği olmasın sorusu ister istemez akla geliyor. Evin iş sorumluluğunu üstlenirse, bu toplumsal kabullerle neden olmasın ki?
Sürekli eşitlikten yanayız ya, bu konuda da öyle olalım. Bu mantıkla, bir kadınla çalışmadığı için evlenmekten vazgeçen erkeğe nasıl bakıyoruz, hatırlamakta fayda var.
Haa, ama o erkek, erkek adam evde oturmaz ........ şekinde cümleye başlayacaksak, eşitlikten ne anladığımızı yeniden sorgulamalıyız.
+++++
Nasıl ki ''ev işi kadın işidir'' anlayışına karşıysak,''erkek dediğin çalışacak,karısına bakmak zorunda'' anlayışına da karşı çıkmamız gerek.Kadınlar bu konuda pek tarafsız olmuyorlar ne yazık ki.
Evet kesinlikle doğru ama bu kadar rahata alışmış bi adam ev işi hayatta yapmaz. Kendimizi kandırmayalım. Bir bakar ki konu sahibi hem çalışıyor hem her şeyi kendi yapıyor.
kesinlikle katılıyorum size, hayatını devam ettirebilmek için bir işte durmayan ve durmaya çabası olmayan insandan evin diğer sorumluluklarını almasını beklemek çok büyük bir hayalden ibarethem yapanlar çok iyi bilir ki ev işleri çoğu işten daha zor ...
Herkese merhaba. Benim 7 yıllık bi ilişkim var. Görünüşte herşey mükemmel çok iyi, ilgili ve bana çok değer veren bir erkek arkadaşım var. Tek sorun var ki o da aylardır benim beynimi kurcalıyor. Erkek arkadaşım bi türlü çalışmak istemiyor.
Ben ilerde iş bulabileceğim bi bölümde okuyorum erkek arkadaşımsa benim ders çalışmaya zorlamam sonucunda zar zor 2 yıllık bi bölüm kazandı. Onu okudu ama bitiremedi çünkü ders kaydı yapmak aklına gelmedi. Zaten dediğim gibi benim zorumla okudu.
Sonrasında güzel bi işe başladı. Hem okuduğu bölümle alakalıydı hem de çok rahattı bi kaç ay çalıştı sonra çalıştığı kurumun personel servisi rahat değil diye işten ayrıldı. Sonrasında kaç işe girdiyse de bi istikrar sağlamadı. Bir ayı bile tamamlamadan bıraktı. Bu anlattıklarım 6-7 ay içerisinde oldu.
Ailem daha önceden ailesini tanıdığı için ilişkimize hiç bir zaman sıcak bakmadılar bana sürekli biz görüşmeni istemiyoruz, ondan sana hayır gelmez tarzı şeyler söylüyorlar. Ben de sırf ailemin karşısına güçlü çıkabilsin diye bu sefer de onu kps sınavına çalışması için zorluyorum. Ama beyefendide tık yok. Ne ders çalışıyor ne de bi kurumda. Kızıyorum, bu şekilde ailemin istemediğini söylüyorum bi kaç gün toparlıyor kendini sonra yine bırakıyor. İyilikle söylüyorum hiç bi işe yaramıyor.
Ailemden hiç kimse razı değil onunla görüşmeme ve şimdi de benimle ciddi anlamda görüşmek tanışmak isteyen birisi var. Kendisi gayet iyi bir konumda bu yüzden bütün ailem onu istiyor.
Erkek arkadaşımı seviyorum. Ama ona güvenip de ailemi karşıma alamıyorum. Sizce aşk mı mantık mı? Siz olsanız ne yapardınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Bir de kesin annesi babası bişey yaptırmamıştır buna hiçbişe bilmiyordur yaptığı işten hayır gelmez. Büyük ütopya bunu beklemek.
Arkadaşim daha evlenmeden adam etmeye çalışmışsın bir iş sahibi olsun diye, evlendikten sonra ne olacak sorunlar sıkıntılar dağ gibi büyüyecek adam rahat sıkıya gelemiyor. Sorumluluk almak istemiyor, başını yakma evlenmeden önceki sevgililik haliyle evlendikten sonraki ilişki çok farkli oluyor bütün yük sana binecek belli etmiş yolun başındayken bırak sana yazık degilmi gençligini böyle bir insan icin heba etmeHerkese merhaba. Benim 7 yıllık bi ilişkim var. Görünüşte herşey mükemmel çok iyi, ilgili ve bana çok değer veren bir erkek arkadaşım var. Tek sorun var ki o da aylardır benim beynimi kurcalıyor. Erkek arkadaşım bi türlü çalışmak istemiyor.
Ben ilerde iş bulabileceğim bi bölümde okuyorum erkek arkadaşımsa benim ders çalışmaya zorlamam sonucunda zar zor 2 yıllık bi bölüm kazandı. Onu okudu ama bitiremedi çünkü ders kaydı yapmak aklına gelmedi. Zaten dediğim gibi benim zorumla okudu.
Sonrasında güzel bi işe başladı. Hem okuduğu bölümle alakalıydı hem de çok rahattı bi kaç ay çalıştı sonra çalıştığı kurumun personel servisi rahat değil diye işten ayrıldı. Sonrasında kaç işe girdiyse de bi istikrar sağlamadı. Bir ayı bile tamamlamadan bıraktı. Bu anlattıklarım 6-7 ay içerisinde oldu.
Ailem daha önceden ailesini tanıdığı için ilişkimize hiç bir zaman sıcak bakmadılar bana sürekli biz görüşmeni istemiyoruz, ondan sana hayır gelmez tarzı şeyler söylüyorlar. Ben de sırf ailemin karşısına güçlü çıkabilsin diye bu sefer de onu kps sınavına çalışması için zorluyorum. Ama beyefendide tık yok. Ne ders çalışıyor ne de bi kurumda. Kızıyorum, bu şekilde ailemin istemediğini söylüyorum bi kaç gün toparlıyor kendini sonra yine bırakıyor. İyilikle söylüyorum hiç bi işe yaramıyor.
Ailemden hiç kimse razı değil onunla görüşmeme ve şimdi de benimle ciddi anlamda görüşmek tanışmak isteyen birisi var. Kendisi gayet iyi bir konumda bu yüzden bütün ailem onu istiyor.
Erkek arkadaşımı seviyorum. Ama ona güvenip de ailemi karşıma alamıyorum. Sizce aşk mı mantık mı? Siz olsanız ne yapardınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Evet kesinlikle doğru ama bu kadar rahata alışmış bi adam ev işi hayatta yapmaz. Kendimizi kandırmayalım. Bir bakar ki konu sahibi hem çalışıyor hem her şeyi kendi yapıyor.
GeyikliGece öyle varlıklı bi ailesi de yok ama neye güveniyor ben de bilmiyorum. Belki de dediğiniz gibi tam istediği şeye karar verememiştir ama insanın üniversiteye başlamadan bi hedefi olması gerekmez mi yani hayatını ona göre yönlendirebilmesi için
Ben 22, o 23. O da resim yeteneğinden ötürü grafik tasarımı okudu yani aslında istemediği bi bölüm okumadı ama hedefinde bu yoktu yani puanı buna yetiyordu yeteneği de olunca ona yöneldiYani olmasi gerekir aslinda.
Kendim beslenme ve diyetetik okudum. Isteyerek girdim. Rahatca okudum bitti.
Ama 3. Sinifta pisman olmustum bile.
Yani hayatim 3-4 bin lira para icin gelene gidene siyah ekmek ye tatli yiyeceksen sutlu ye gece yemek yeme diye papagan gibi ayni seyi tekrarlayip ay sonunu dusunmekle gececekti. Bu isi hic yapmadim.
Surekli uretebilecegim, ilerletebilecegim bir baska meslege kaydim.
Cunku malesef o kararlari verirken yeterince olgun olmuyoruz.
Meslekleri tanimiyoruz.
Veya puanlarimiz yetmedigi icin istemesek de bir seyler yaziyoruz ve okuyoruz.
Suan kac yasindasiniz?