Bir yanda 7 yılım, diğer yanda mantığım...

Sizce aşk mı mantık mı?

• Aşk

• Mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Aynen senin gibi bi arkadasim vardı evlendi.10 yılda birlikteydi sevdiği kisiyle neyse evlendi adam.hala.ayni bi okulunu bitiremedi mezun olamadı kpps ye azcık hazirlansa atanacağı bolumdeyken hemde birde kendi işinden başka is yapmıyor neymiş efendim muzikten başka is yapamazmis para kalmasada baska isyapmiyor beyefendi haftanın iki üç günü çalışıyor diğer günler evde is yapmaz tersine evi batirip çıkıyor arkadasimsa devlet gibi isi maasida gayet iyi herseylw o ilgilenir erkek gibi uyuşuk kocası da aksama kadar yatar neyse ki çok pismanda iste çocukları var idare ediyor aşkla olmuyor yani bi insan maaşı az da olsa çalışma hevesi olacak sorumluluk bilecek bilmeyenin isi zor bi omur yük

Dediğiniz gibi ayrılıp yoluma bakacağım. Muhtemelen bir süre kafamı dinlerim. tamamen unuttuktan sonra yeni insanlar tanıyabilirim
Kesinlikle ayrılmalısın, erkek kadın rollerini karıştıran yeni nesil erkekciklerden biri gibi bu kişi. Ama sizinle görüşmek isteyen kişiye de kapınızı kapatmayın belki kısmetinizdir :KK60:

Çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim ama inanın birlikte kütüphaneye gidelim de dedim hatta ona konu da anlattım. Vicdan azabı çekmemek için her yolu denedim. Bazen aldırmadım kendi haline bıraktım bazen güzellikle söyledim ama olmadı. Zorlamayla da bi süre düzeldi sonra geri bıraktı. Ben elimden geleni yapmaya çalıştım. Onda birazcık çaba ya da heves görsem yine pes etmezdim ama bu süreç de yordu beni

Son düzenleyen: Moderatör:
7 yıl dile kolay dimi. uzaktan bakınca koskoca 7 yıl. artık karı koca gibi olmuşlardır bir bakışla ne deseler birbirlerini anlarlar diye düşünülür. evet koskoca 7 yıl ama geriye dönüp baktığında hep koşturan yıpranan sevgin için fedakarlık yapan hep birşeylerin değişebileceğini hayal etmekle geçirdiğin 7 yıl. inan olun bir insan 7 yıldır aynıysa hiç değişmediyse ilerde değişmesi imkansıza yakın. biliyorum bitirmekte çok zordur zaten bir çırpıdada olmamalı olamazda . konu sahibini sevgisinden ve inancından emin olsa zaten buraya konu açmazdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim ama inanın birlikte kütüphaneye gidelim de dedim hatta ona konu da anlattım. Vicdan azabı çekmemek için her yolu denedim. Bazen aldırmadım kendi haline bıraktım bazen güzellikle söyledim ama olmadı. Zorlamayla da bi süre düzeldi sonra geri bıraktı. Ben elimden geleni yapmaya çalıştım. Onda birazcık çaba ya da heves görsem yine pes etmezdim ama bu süreç de yordu beni
Bütün hayatın bir sorumsuza laf anlatmakla geçecek. İyi düşün ... Değiştiririm deme asla değişmez. İnsan yedisinde ne ise yetmişinde de odur.
Farklılık iyidir ama bu seni yorar. Canına yazık. Sen kolay mı büyütüldün. Belki psikolojin bozulacak belki omuzlarına fazlasıyla yük binecek ...
İyi düşün . Kuma saplanmış bir ilişkiyi bir başına nereye kadar itekleyebilirsin ki...
Aşkla ödenmiyo kira fatura... Aşkla kazan kaynamıyor. İyi insan olucam savaşıcam sadık olucam derken gençliğine yazık etme. Deneyimli insanların acılarını yaşayarak görmek zorunda değilsin ...

Belki de dediğiniz gibi sevgimden emin değilim belki de alışkanlık bilmiyorum ama onu hayatımda istiyordum. Konu açmamın sebebi de böyle bişey yaşayan ya da tanık olan varsa görüşleriyle bana yardımcı olmalarını istememdi. Hissettiğim şey sevgiyse bile körü körüne peşinden gidip hem kendimi hem de ailemi üzmek istemiyorum..

Ayrıca karşıma alıp sorumsuz olduğunu da anlattım ona. Hiç sorumluluk alamıyorsun zora gelemiyorsun dedim açık açık. Sadece haklısın galiba dedi ve aynı şekilde devam etti

Ayrıca karşıma alıp sorumsuz olduğunu da anlattım ona. Hiç sorumluluk alamıyorsun zora gelemiyorsun dedim açık açık. Sadece haklısın galiba dedi ve aynı şekilde devam etti
Haklısın demekle iş bitmiyor deseydin keşke.
Bak çevremde var böyle bazısı boşandı bazısı psikolojik destek alıyor ve çocukları için o adamı çekiyor yani demem o ki sakın böyle bir hata yapma canımm sende ailende çok üzülürsünüz.
Erkek dediğin gerekirse limon satmalı ve evini gecindirmeli pısırık ve tembel bir insanla ömür geçmez.

Haklısın demekle iş bitmiyor deseydin keşke.
Bak çevremde var böyle bazısı boşandı bazısı psikolojik destek alıyor ve çocukları için o adamı çekiyor yani demem o ki sakın böyle bir hata yapma canımm sende ailende çok üzülürsünüz.
Erkek dediğin gerekirse limon satmalı ve evini gecindirmeli pısırık ve tembel bir insanla ömür geçmez.
Haklı olmak bişey değiştirmedi de zaten malesef. Çok haklısınız ilerde boşanmaktansa hiç ileriye gitmemesi daha mantıklı

Konu hakkında yardımcı olacak bir yorum yapamayacağım ama yazmadan da çıkamadım konuyu okuduktan sonra nedense çocuğa üzüldüm
7 yıl ama bence aşk yokmuş yani sen gerçekten sevmemişsin bence çocuğu bilmiyorum

Herkese merhaba. Benim 7 yıllık bi ilişkim var. Görünüşte herşey mükemmel çok iyi, ilgili ve bana çok değer veren bir erkek arkadaşım var. Tek sorun var ki o da aylardır benim beynimi kurcalıyor. Erkek arkadaşım bi türlü çalışmak istemiyor.

Ben ilerde iş bulabileceğim bi bölümde okuyorum erkek arkadaşımsa benim ders çalışmaya zorlamam sonucunda zar zor 2 yıllık bi bölüm kazandı. Onu okudu ama bitiremedi çünkü ders kaydı yapmak aklına gelmedi. Zaten dediğim gibi benim zorumla okudu.
Sonrasında güzel bi işe başladı. Hem okuduğu bölümle alakalıydı hem de çok rahattı bi kaç ay çalıştı sonra çalıştığı kurumun personel servisi rahat değil diye işten ayrıldı. Sonrasında kaç işe girdiyse de bi istikrar sağlamadı. Bir ayı bile tamamlamadan bıraktı. Bu anlattıklarım 6-7 ay içerisinde oldu.
Ailem daha önceden ailesini tanıdığı için ilişkimize hiç bir zaman sıcak bakmadılar bana sürekli biz görüşmeni istemiyoruz, ondan sana hayır gelmez tarzı şeyler söylüyorlar. Ben de sırf ailemin karşısına güçlü çıkabilsin diye bu sefer de onu kps sınavına çalışması için zorluyorum. Ama beyefendide tık yok. Ne ders çalışıyor ne de bi kurumda. Kızıyorum, bu şekilde ailemin istemediğini söylüyorum bi kaç gün toparlıyor kendini sonra yine bırakıyor. İyilikle söylüyorum hiç bi işe yaramıyor.

Ailemden hiç kimse razı değil onunla görüşmeme ve şimdi de benimle ciddi anlamda görüşmek tanışmak isteyen birisi var. Kendisi gayet iyi bir konumda bu yüzden bütün ailem onu istiyor.

Erkek arkadaşımı seviyorum. Ama ona güvenip de ailemi karşıma alamıyorum. Sizce aşk mı mantık mı? Siz olsanız ne yapardınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Uzun bir ilişki olmuş ve bir süreden sonra onu kabullenerek yürütmeye kendi çapınızda onu itmeye çalışıyorsunuz, bu sizi iki kat yoruyordur kesin.
Fakat anladığım kadarıyla ailen senin geleceğine daha iyi bakmak istiyor ve seni ona yakıştırmıyor, bazı erkeklerde içinde çalışma aşkı olmaz, ileride yuva kuracağım eşime alt olmamalıyım düşüncesi olmalı, maalesef sevgi bir yere kadar saygı bozulursa her şey biter. Saygı bitmesinde en önemli şeyi ben karı koca arasındaki kültüre bağlıyorum. Anladığım kadarıyla sen daha idealist geleceğine daha planlı bakan umutlu birisin. Fakat karşı taraf bu hareketlerle bir darbe almalı, ben mantığınızın ağır basması taraftariyim, yokluğunuzu gösterin, kötülük yapacak gibi düşünebilirsiniz ama bence iyilik olacak kendini istenen duruma getirmeye çaba gösterecektir. Ama şu da var ki ruhunda çalışmak yoksa daimi işi olmaz serbest çalışan olur. Bu zamanda düzenli işi olmayan adam evine yetmediği için ailesini mutlu edemez diye düşünüyorum. Senelere takilmayıp artı ve eksileri düşünün her iki adam için.

Konu hakkında yardımcı olacak bir yorum yapamayacağım ama yazmadan da çıkamadım konuyu okuduktan sonra nedense çocuğa üzüldüm
7 yıl ama bence aşk yokmuş yani sen gerçekten sevmemişsin bence çocuğu bilmiyorum
Aslında gerçekten çok sevdim. Yani daha önce de beni çok zor durumlara düşürdü abimlerle aram açıldı babam bi süre hiç konuşmadı benimle vs bir sürü şey yaşadım ama pes etmedim bu zamana kadar geldik. Geri dönüp baktığımda ise üzülen yorulan kırılan zor durumda kalan hep ben olmuşum ve bu fedakarlık beni yordu ve ilerisi için kafamda soru işaretleri oluşturdu

Uzun bir ilişki olmuş ve bir süreden sonra onu kabullenerek yürütmeye kendi çapınızda onu itmeye çalışıyorsunuz, bu sizi iki kat yoruyordur kesin.
Fakat anladığım kadarıyla ailen senin geleceğine daha iyi bakmak istiyor ve seni ona yakıştırmıyor, bazı erkeklerde içinde çalışma aşkı olmaz, ileride yuva kuracağım eşime alt olmamalıyım düşüncesi olmalı, maalesef sevgi bir yere kadar saygı bozulursa her şey biter. Saygı bitmesinde en önemli şeyi ben karı koca arasındaki kültüre bağlıyorum. Anladığım kadarıyla sen daha idealist geleceğine daha planlı bakan umutlu birisin. Fakat karşı taraf bu hareketlerle bir darbe almalı, ben mantığınızın ağır basması taraftariyim, yokluğunuzu gösterin, kötülük yapacak gibi düşünebilirsiniz ama bence iyilik olacak kendini istenen duruma getirmeye çaba gösterecektir. Ama şu da var ki ruhunda çalışmak yoksa daimi işi olmaz serbest çalışan olur. Bu zamanda düzenli işi olmayan adam evine yetmediği için ailesini mutlu edemez diye düşünüyorum. Senelere takilmayıp artı ve eksileri düşünün her iki adam için.
Çok teşekkür ederim sanırım önümdeki 7 yıllar daha önemli.

Aslında gerçekten çok sevdim. Yani daha önce de beni çok zor durumlara düşürdü abimlerle aram açıldı babam bi süre hiç konuşmadı benimle vs bir sürü şey yaşadım ama pes etmedim bu zamana kadar geldik. Geri dönüp baktığımda ise üzülen yorulan kırılan zor durumda kalan hep ben olmuşum ve bu fedakarlık beni yordu ve ilerisi için kafamda soru işaretleri oluşturdu

Ozaman sevgin azalmış ve bitmiş
Tabiki ne yaşadığın ve ne hissettiğini en iyi sen biliyorsun
Sadece insan gerçekten çok sevdiğinde ayrılık sözünü kolay kolay dile getiremiyor hele ki başka biri ile tanışmak söz konusu ise sevgi aşk yok bence
Hakkında hayırlısı olsun inşallah

Ozaman sevgin azalmış ve bitmiş
Tabiki ne yaşadığın ve ne hissettiğini en iyi sen biliyorsun
Sadece insan gerçekten çok sevdiğinde ayrılık sözünü kolay kolay dile getiremiyor hele ki başka biri ile tanışmak söz konusu ise sevgi aşk yok bence
Hakkında hayırlısı olsun inşallah
Bilemiyorum belki dediğiniz gibidir ama kendime itiraf edemiyorumdur :( çok teşekkür ederim inşallah

Ben zengin olsun istemiyorum yani insanın gönlü zengin olsun yeter ama sorumluluk sahibi olmak çok önemli. İlk çalıştığı yerde çok iyi maaş almıyordu ama ben yeter ki düzenli bi işi olsun diyordum zaten sabretse bi süre sonra maaşı da artacaktı ama dayanamadı
Istikrar çok onemli endiselerindede haklisin yakin bir ornegini kuzenim yasiyor 10 yil boyunca is konusundaki istikrarsizligi surdu esinin kuzenimin isi garantiydi ona guvendi hep altini parasi gitti cocuk sahibi olamiyorlardi kocasi tam ise girdi sorumluluk alacagina inandirdi kuzenimi,cocuk ic8n tedaviye basladilar 2 kere ameliyat oldu kuzenim derken tam guvenmişken aldatti kuzenimi 1 yildir ayrilar yasananlari biraz hazmetmeye ugrasti yuvam yikilmasin dedi deneyelim ,kocasida o ana kadar istiyordu tekrar barişmayi ki yine yari yolda birakti bosanalim sen benim yuzume vurursun artik bunu hep dedi,ki oyle olacakti barissalarda y8ne adam olmayacakti

Diyecegim o ki akilli adamlarla evlenin hem size sadik olsun deger versin sevsin sizi yillariniz heba olmasin bi hic ugruna..

Herkes sana güveniyor sen o kadar iyi bir geleceğim olsun diye çabalarken o kılını kıpırdatmıyor diyor. Şartlar bu şekilde olmasaydı belki de ilerde beni en çok o mutlu edebilirdi ama bu şekilde nereye kadar dayanabilirdim bilmiyorum

Istikrar çok onemli endiselerindede haklisin yakin bir ornegini kuzenim yasiyor 10 yil boyunca is konusundaki istikrarsizligi surdu esinin kuzenimin isi garantiydi ona guvendi hep altini parasi gitti cocuk sahibi olamiyorlardi kocasi tam ise girdi sorumluluk alacagina inandirdi kuzenimi,cocuk ic8n tedaviye basladilar 2 kere ameliyat oldu kuzenim derken tam guvenmişken aldatti kuzenimi 1 yildir ayrilar yasananlari biraz hazmetmeye ugrasti yuvam yikilmasin dedi deneyelim ,kocasida o ana kadar istiyordu tekrar barişmayi ki yine yari yolda birakti bosanalim sen benim yuzume vurursun artik bunu hep dedi,ki oyle olacakti barissalarda y8ne adam olmayacakti

Diyecegim o ki akilli adamlarla evlenin hem size sadik olsun deger versin sevsin sizi yillariniz heba olmasin bi hic ugruna..

Yorumunda haklısın ama bunu bilemeyiz ser gorunende hayır hayır gorunende ser olabiliyor

İki kuzenimden yola çıkarak biri kendisi üni mezunu eşi orta okul ama çok iyi bir eş asla bir dediğini iki etmez normal işçi mevki sahibi değil ama kuzenimin her istediğini yapar çok sever

Diğer kuzenim üni mezunu mevki sahibi biriyle evlendi evlendikten sonra hem maddi hem manevi bir sürü kısıtlama yaşıyor eşi ona gereken değeri vermiyor ve seçiminden pişman

Tahsili olmayan veya iş tutturamayan biri çok iyi ev reisi es baba olabiliyor hani derler ya taşı sıkarak suyunu çıkarır
Geliri iyi mesleği iyi olan biri ise bırakın sadece mutsuz etmeyi psikopat bile çıkabiliyor

Tabiki insan göz göre göre bazı seçimler yapmamalı ama herşeyi en iyi bilen Allah bukadar ince düşünmemek lazım hele ki parasal konularda

Back
X