• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir yanım buruk bir yanım çok mutlu

Lavanta

benaşıkoldum sendeolsana
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2008
4.028
1
156
36
Diğer
selamlar olsun öncelikle içim içime sığmıyor çünkü aşığım hemde korkak bir aşığıyım..lise döneminde aynı mah.de oturduğumuz eski sevgilimle barıştım arada 4 sene geçti bi bağları hiç koparmamıştık taki en sonunda tekrar karşı karşıya gelene kadar o bağlar daha da sağlamlaştı evlilikten konuşuyoruz ve gerçekten ikimizde istiyoruz benim ailem lise dönemindede karşıydı halada karşı tekrardan görüştüğümü biliyorlar ama vermek istemiyorlar hem istanbulda o uzağa gitmemi istemiyorlar hemde bazı farklılıklar var gerçi ben konuştum benim için engel yok şuan ailem dışında onlarla tanışmak istiyor aileme söylemediğim şey kalmadı bakın ben hata yapıyorsamda bi tanışın sizde tanıyın birlikte sonuca bağlanalım ama çok ön yargılılar işte evine gelmem sende benim evime gelemessin annem o kadar değilde üvey babam ve teyzem sileriz seni redderiz diyorlar annem de diretiyor aslında oda benim ne kadar sevdiğimi onun iyi biri olduğunu biliyor ama kendi beyninde şartlandırmış kendini bana karşı hiç taviz vermiyor biraz da dolduruyorlar ailemi üzmekte istemiyorum bende üzülmek istemiyorum aileme nasıl bi tutum içinde olmalıyım gerçekten nasıl kabul ettricem gelicek ocakta ve ailemle konuşmak istiyor evimize gelmek istiyor anneme konuş dedim istemiyor konuşmak ayrıca istesede lafları ile üzeceğinden eminim hepsi birden üzerine yüklenicek iki arada derede kaldım herşey ailemin rızası ile olsun istiyorum bana nasıl davranmam gerektiği hakkında yerdımcı olurmusunuz??neler demeliyim çünkü ben iki tarafıda kırmak istemediğim için sağlıklı düşündüğümü sanmıyorum nasıl yapıcam bilmiyorum ama çok mutluyum ya aşk nelere kadir hem stres hem mutluluk bi çok duyguyu içimde barındırıyorum ve karmakarışığım.

aileni asla karşına alma canım
özellikle anneni...
anne bedduası alma bu çok kötü bişey
bende senin bu durumna yakın bişey yaşadım okadar çok
yıprandım ki
en sonunda annemi üzmemem gerektiğini anladım
annemi tercih ettim çok sevmeme rağmen
şimdi ise çok güzel bi evliliğimvar
annem herzaman bana güzel dualarda bulunur beni ezip geçmedin
sen benisevindirdin allahta bi ömür senin yüzünü güldürsün diye
bunları duyuyorum ya bütün dünyalar benim oluyor sanki
sen yinede diret ama asla aileni karşına alma onları bir erkek için asla ama asla kırma
elin oğlu elbet bulunur ama aile ile bağlar koptu mu bi daha eskisi gibi olmaz
allah yardımcın olsun

eğer anne birşeye hayır diyorsa mutlaka dinlenmeli.
annelerin içine doğar,evlatlarının mutlu olup olmayacakları.
asla bir erkek için anneni karşına alma.
onu asla üzme.
gün gelir herkes gider annen kalır.

ben ağlarım anam ağlar...gerisi yalan ağlar...

çocuu neden istemiyolar yani seni silecek kadar neden karşılar???:26:

Sana çok büyük bir tavsiye
Bir aile birşeye karşı çıkıyorsa
mutlaka bildikleri birşey vardır.
Sevdiğimiz adamlar bizleri yanıltabilir
ama aileler asla yanılıyor
Annenin sözünden çıkma
anneler hissederler
kimse çocuğunun kötülüğünü istemez.

Ayrıca bu tarz konularda ailesini dinlemediği için pişman olan
geriye dönemeyen bir sürü arkadaşımız var bak onların konularını
bul oku derim ben

arkadaşlar sağolun bende ailemi karşıma almak istemiyorum ama sonuçta çok çalışkan ve gerçekten tertemiz bi çocuk annemde beğeniyor ama tek neden bunu yazmaktan sıkılıyorum gerçekten mezhep farkı hani internette okuduğum konular ile az çok bilgilendim ve sordum aklıma takılan yerleri sorun yok şimdilik ailem dışında tabi onları sorun olarak görmüyorum ama en azından sevgilimle konuşup onların da takıldığı yerleri konuşarak aşmalarını istiyorum ama ikna edemiyorum..biraz önce evden öğle yemeğinden geldim anneme söyledim evlenicem diye tabiki hemen değil kısmet ama kendini hazırlasın kabullensin diye her fırsatta dile getiriyorum ve ben ondan sırf bu sebeb için ayrıldığımda çok kişi ilede görüştüm çıktım ama hiç kimseyi sevmeyi bırakn ısınamadım bile herşeyleri gözüme battı içimden gerçekten sevdiğimi ve sevildiğimi hissettiğim biri ile evlenmek isityorum ve bu o kişi..yinede hayırlısı annemi nasıl nasıl ikna edicem hatta ben kaçmamı isityorsun dedim ama kaçma gibi niyetim yok inş.öyle bi anlık boşluğa kapılıpta kaçmam allah korusunda sadece ciddi olduğumu anlasın diye söylüyorum

aileni bencede karşına alma onların bir bilgiği vardır. ama sadece sorun mezhep farklılığıysa o durumda biraz düşünmek gerekir tabiki. çocuk çalışkandır evine bağlıdır saygılıdır aileside öyledir diyelim ki ozaman mezhep farklı diye araya engel koymaları bence yanlış olur. eğer durum bu şekildeyse başka bir sorun yoksa bence aileni ikna için çabala. hakkında hayırlsıı olsun

kaç yıldır tanıyoruz birbirimizi herhangi bir kötü sözünü duymadım ki ben onu ilk çok dışlamıştım yani yüz üstü bıraktım resmen ona rağmen ne anneme ne aileme nede kendi ailesine karşı hep saygılıydı bilmiyorum bazen diyorum acaba ben aşkımdan dolayı gözlerim kör bazen art niyet arıyorum ama yok yani ben nasıl tertemiz bi kişilik arıyorsam karşımda oda aynı şekil bi hayat arkdaşı arıyor sen çok şanslısın ben çok sanslıyım seni mutlu etmek için elimden geleni yaparım diyor tamam biraz şımarık ama asla terbiyesiz falan değil ikna etmek için çabalamamın nedeni huyu belki tam tanımıyorum ilerde çok zıtlaşıcaz belkide bilemiyorum ama bu konu sadece mezhep farklılığından kaynaklı olucanı düşünmüyorum başka biri ilede görüşsem aynı ihtimal hepsinde herks var zaten olmaması arada sevgi saygı ve güvenden hoşgörüden kaynaklanmazmı en en önemlisi gerçenten saygılıyız inş.bozulmaz ama nasıl bi çapa göstercem çok inatçılar bizimkinler ve ben zor durumda kalıp kaçmak falan asla istemiyorum

canım'anne gizlice evlensem,kaçsam dahamı iyi,ben mutluyum seviyorum bırakın herşey güzellikle olsun'falan de ciddi ciddi konuş,sürekli konuyu aç,durduk yerede silmezler herhalde yani,allah yardımcın olsun umarım çok mutlu olursun:29:

kızlar beddua ediceklerini sanmıyorum bana çok güveniyorlar annem özlellikle dilindedir daha önceden beri der kızım bi yanlış yapsa ben sahip çıkarım derdi.hani evlenmeden beraber olmak gibi boşanmada geri gelmede aslında annem hani çok çok karşı katı değil ama bana taviz vermemek için direniyor anlıyorum üzülmemi istemiyor ama sadece bu onun için geçerli değil herkes için geçerli ama mezhebi bahane ediyorlar sanki aynı mezhepten olan biri hiç mi hata yapmıcak onunla çok mutlu olcam gibi davranmalarına nalma veremiyor hayırlısı kızım bi tanıyalım tanışalım deseler daha farklı daha güzel olucak

yumi cim aynılarını diyorum daha da etkili cümleler lazım direnicem bende sonuna kadar ama biyandanda çok korkuyorum hani forumda anlatıyorlar ya tanıyamıyorum sevdiğim kişi değil değişti falan işte korkuyorum biyandan da kumar gibi resmen yani aynı şeyler benim içinde geçerli benimde duygularım değişebilir anlıcanız korkuyorum çok ..ama banada tavsiye ettiğiniz gibi ailemi karşıma almayı düşünmüyorum kesinlikle

senin bilmediğin bişeymi biliyor ailen acaba. benim ailem eşimi çok seviyordu ama ailesi yüzünden vermek istemediler sırf damadımızı sevdiğimiz için veriyoruz dediler ama kaynanam görümcem hepsi çok üzüntü yaşattılar bize. eşimle ilk defa babamın yanında atrtışmıştık ve babamda ilk defa siz hep böyleyseniz olmaz tamam boşanın ben kızımı ezdirmen için vermedim sana dedi. ve o oldu eşim bir daha ezdirmedi. en masum gördüğün kişiyi tanıyamıyorsun buna inan. ailenin bildiği bişeyler var kanımca sen diretmeyip nedenini sormalısın önce.

benim babam da istemezmiş mezhep farkı olan biriyle evlenmemi. sanki dinin bütün gereklerini ben yerine getiriyorum da! aynı dine mensup iki insan neden karşı çıkarlar anlamam. herkesin inanışı kendine.......
yalnızca mezhep konusu yüzünden istemiyolarsa çok kötü..
aileler her zaman en iyisini bilmiyolar malesef. tabiki çocuklarının iyiliklerini isterler. ama demokratik ebeveynler sorunları tartışarak orta yol bularak çözer. belki sevgilin çok iyi biri, dürüst, akıllı, çalışkan, seni el üstüne tutacak, yüzünü güldürecek biri, insana bi şans vermek lazım. bi alıp karşılarına konuşmaları lazım.
kusura bakmayın sevgili aileler. deneyimlerine sonsuz saygım var, ama bunları çocuklarına düzgün şekilde aktarmalılar. ailen olmaz dedikçe, sen de ister istemez daha çok yaklaşacaksın ona. çünkü yasaklanan şey her zaman daha çekicidir!

balımnur ailem onun ailesi hakkında hiçbir bilgiye sahip değil birkez bile sevgilimle dahil konuşmadı kimse ben kendim tanıdım arkdaşlarım bilir hani sevgilimi bende ailesini bilmiyorum ama o okadar pozitifki ailesi sorunlu bir insan asla o kadar pozitif ve şanslı hissetmez kendini sadece mezhepten dolayı atıp tutuyorlar vermeyiz etmeyiz sileriz gibi cümleler sarf ediyorlar ama einim bi tanısalar çok severler gibi geliyor çünkü gerçekten dğer veriyor yani kendi mezhebime uygun biri ilede görüştüm ama olmadı içkisi vardı kahvesi vardı sigarası vardı ki işi iyi değildi gibi ki ısınmada yoktu içimde..yani arkadaşlar gerçekten tek sorun hani mezhep ama tam olarak doğru anladıklarını düşünmüyorum bende çok içimde çatıştım ama sorularıma cvp aldıkdan snr rahatladım

dove aynı şekilde bende tamam inancım tam asla inkar etmiyorum dinin gerekçelerini ama yerine getirebiliyormuyum hayır..ama aynı şekilde allahımız bir sonuçta kimse inkar etmiyor ve ben sakınca görmüyorum ve artık ön yargıların kalkmasını istiyorum yani herkes iyi veya kötüdür yetişme tarzına göre ayrılır ama büyütüyorlar işte bende çok üzülüyorum karışık aklım ikna edemediğim taktirde napcamı bilmiyorum..

inşallah ailen tanışmayı kabul eder canım. ama mezhep farklılığındada anlaşamıyor bazı çiftler. sen eşinle anlaşsanda ailesiyle zıtlıklar çıkabilir. benim eşimle mezhep aynı fakat şu manavlık macurluk çerkezlik v.s. olayalrıvarya bizde ondan bir sürü ayrı görüşe düştük. eşimin ailesi sen manavsın deyip durdu. ileride bir sorun yaşamanı istemiyorlar sanırım. hakkınız hayırlısı ne ise o olsun canım.

amin canım saol.ben ailemin anlaşmasından çok kendim ilerde pişman olurmuyum bilmiyorum korkuyorum ama sadece onunla anlaşamassam diye değil başka biri ilede evlilikten konuşsam yine aynı sorunları yaşıcamı düşünüyorum bakalım hem güzel hem zorlu günler beni bekler...benim ailemde eminim ilerde sevglimin ailesine hatta sevgilime o tarz ithamlarda bulunucaktır eminim aslında bıraksalar kişilik karakter terbiye olarak ele alsalar değişir belki fikirleri ama ikna edemiyorum konuşmaya ..çok teşekkürler arkadaşlar iyi niyetiniz için:69:

ah güzelim keşke herşey istenildiği gibi olsa. sırf biz birbirimizi seviyoruz diye ailem karşı çıkmadı herşeyde sustular aman evlensinler diye ama karşı taraf kıymet bilmedi. ne hakaretler işitti ailem. 4 senelik evliyiz hala ayırmaya çalışıyorlar bizi. siz iyi anlaşıyorsunuz ama aileler anlaşamadığında çok yıpranacaksınız. eşimde bende genç yaşta hasta olduk sürekli ilaç kullanıyoruz. tek tarafın onaylamasıda bir işe yaramıyor anlayacağın.

Back
X