Bir yanım git diyor,bir yanım vicdanımın sesini dinliyor

Her ay nereye gidiyorlar ki bu kadar..ben olsam kaynim gelince hic acmisin fala filan diye sormaz,rahat ders calisamayacagi ortam yaratir.tv sesi acma gibi.varsa interneti kapattirma gibi..bu sayede annesine sizde kalmak istemedigini soyler sanirim...cokmu entrikaci oldum:)
Kardeşine başka şehire, babasına başka sehire, ona buna kim olduğu farketmez sürekli bir gezmeler tozmalar. Denemedim değil en son kaldığında sezmistir bir şeyler olduğunu çünkü hiç iyi değildim moralman. Ona rağmen yok yani emrivakiler geliyor üzerime üzerime

Şimdi size gönderiyorlar da üniversiteyi kazandığında başka şehire okumaya nasıl yollayacaklar acaba tek başına.Ayrıca rahatsızlığı olabilir ama 18 yaşında gayet kendini anlayan, tanıyan bir yaşta dikkat edip kendine yaşayabilir bir iki hafta genç.Ben kronik epilepsi hastası eşimi Allah’a emanet edip annemler gidiyorum Birhafta kadar bazen yalnız kalması gerekiyorsa kalıyor yapacak bişey yok herzaman annesini, babasını birisini bulamam ki, siz de iki canlısınız, sağlıklı bir hamilelik dönemi diliyorum.

Evli bir ciftin evine her ay 1-2 haftaliga kocaman adami yollamak ne kadar mantikli sizce? Hepimizin kardesi var,ama kimse zoraki durum yoksa baskasinin evinde bu kadar cok kalmamali. Is güc insanin kendine yetiyor. Üstelik hamile bir bayanin evinde hic isi yok. Kv de oglunu o kadar düsünüyorsa sinava kadar gezmesin bir zahmet

Sizin kadar katı düşünmüyorum.

Umarım kimse size muhtaç kalmaz.

Hic vicdaniniz sizlamasin gidin gezin keyfini cikarin.esas vicdani sizlamasi gereken karisinin arkasinda duramayan hakkini savunamayan ve bayramda hamile karisinin yaninda olmayan esiniz cunku.
Zor bir sey degil yani " esim hamile dinlenmesi lazim anne gitmeyin" diyebilmek.

Şimdi size gönderiyorlar da üniversiteyi kazandığında başka şehire okumaya nasıl yollayacaklar acaba tek başına.Ayrıca rahatsızlığı olabilir ama 18 yaşında gayet kendini anlayan, tanıyan bir yaşta dikkat edip kendine yaşayabilir bir iki hafta genç.Ben kronik epilepsi hastası eşimi Allah’a emanet edip annemler gidiyorum Birhafta kadar bazen yalnız kalması gerekiyorsa kalıyor yapacak bişey yok herzaman annesini, babasını birisini bulamam ki, siz de iki canlısınız, sağlıklı bir hamilelik dönemi diliyorum.
Öyle rahatlattınız ki beni teşekkür ederim yorumunuz için.

Bence hiç vicdan yapmayın, size iyi gezmeler.
Zira siz bir şekild e tepki koymazsanız onlar sizin hayatinizi bloke etmeye devam edecek
Evet yavaş yavaş sindirilmeye çalışılıyorum çünkü, 10 ay oldu evleneli 10 aydır bu şekilde olunca bir yerde set çekmem gerektiğini anladım böyle bir yol buldum ben de

Hic vicdaniniz sizlamasin gidin gezin keyfini cikarin.esas vicdani sizlamasi gereken karisinin arkasinda duramayan hakkini savunamayan ve bayramda hamile karisinin yaninda olmayan esiniz cunku.
Zor bir sey degil yani " esim hamile dinlenmesi lazim anne gitmeyin" diyebilmek.
Eşime aynen böyle söyledim "eşim hamile is yapacak hali yokken misafir zaten hiç ağırlayamaz" demek bu kadar mı zor diyorum aramıyor. Beni buna mecbur bırakan eşim aslında çok haklısınız.

Eşimin kardeşi tabi ki kalabilir ama her ay tekrarlanan bir olaya maruz kalıyorum. Hani herkesin bir rahatsızlığı olur meşgalesi olur anlarım seve seve kalsın derim ama keyfi olarak gezmelere giden bir adet aile fertleri, hamile haliyle misafir ağırlamaya mecbur bırakılan bir adet ben var. Bana fikrim dahi sorulmuyor ki formaliteden de olsa bir sormak bu kadar zor olmasa gerek. Kırgınım üzgünüm yani eşime, ailesine hepsine.

Tabi ki haklisiniz ev sizin, yasayan sizsiniz.
Ama az kalmış sinava, surda azıcık daha idare etseniz. Kendinize yük etmeseniz bu durumu ışıniz daha kolay olur inanın.
Çocukla eşiniz bi konuşsun. Yardımcı olsun size.

Benim eşimin dayısı kalıyor bı sutedir bizde.
Adam 40 yaşında ama her ise yardim eder.
Çocukla ilgilenmekten, sofra hazirligina kadar herşeyde.
Onemliolan insan kazanmak.
Bu dönem gecici.

Hastalık ,ölüm kalım olur acil giderler ok anlarım .Sizde göz kulak olursunuz öyle bir durumda zaten .Ancak yaptıkları keyfi bir seyehat çocuğunu düşünen insan zaten yanında kalır kendisi göz kulak olur .Sizin en şımartılacak ,en el üstünde tutulacak aylarınız süper bir karar vermişsiniz tebrik ettim sizi .Şimdi ödüllendirmeyecekseniz de ne zaman ödüllendireceksiniz kendinizi :)Belki eşiniz de eşlik eder bir kaç gün sonra ;)

Yorumlarin cogunu okudum. Allah kimseyi sizlere düşürmesin muhtaç etmesin . Kaynini kardesinin yerine koysan. Cocuk sinava hazırlanıyormuş biraz destek olsan ne var bunda. Kaynanayi gorumceyi boşver. Cehenneme kadar gezsinler ama kapiniz da gonlunuz de herkese acik olsun. Esine de allah yardim etsin. Arada kaldığı icin. Benim kaynim 1 numaralı dusmanimdir ama is basa düştü mü kapima geldiler mi hepsi başımın tacıdır.diyeceklerim bu kadar:)

Tabi ki haklisiniz ev sizin, yasayan sizsiniz.
Ama az kalmış sinava, surda azıcık daha idare etseniz. Kendinize yük etmeseniz bu durumu ışıniz daha kolay olur inanın.
Çocukla eşiniz bi konuşsun. Yardımcı olsun size.

Benim eşimin dayısı kalıyor bı sutedir bizde.
Adam 40 yaşında ama her ise yardim eder.
Çocukla ilgilenmekten, sofra hazirligina kadar herşeyde.
Onemliolan insan kazanmak.
Bu dönem gecici.
Şimdi neyi düşünüyorum biliyor musunuz, yazın evi taşıyıp memleketlerine gidecekler memleketleri de köyde imkanin çok olmadığı bir yer. Şimdi ben şu son dönemeçte bunun önünü kesmezsem kaynım da sınavı kazanamazsa bir sene sizde kalsın diye yine bir emrivaki yapılmaz mı, ben eşime de onun ailesine de güvenemiyorum çünkü. 10 ayda çok yıprandım halimden anlayan yok herkes kendi keyfinin peşinde koşturup duruyor, kaynım geldiğinde de yardim etmez ki el bebek gül bebek yetiştirilmiş bir tabağı bile mutfağa götürmekten acizdir. O sınava çalışıyormuş çünkü bir şey yapmaması lazımmış, hoş sinav zamanından önce de böyleydi erkek elini bir şeye sürmez kadın yapar mantığı var biraz.

Sizin kadar katı düşünmüyorum.

Umarım kimse size muhtaç kalmaz.

Vallaha laf sokma sanatina hic girmeye gerek duymuyorum bile. Hickimse baskasinin evine sormadan yatili misafir yollayamaz. Heleki hamile bir bayan varsa. Beni kati bilin bu konuda,ama sirf kvin gezmesi tutuyor diye gelinini ogluna hizmetci edemez hamile haliyle. Ve evet burda hamilenin tarafindayim her zaman. Yesinler üniversite sinavini

Yorumlarin cogunu okudum. Allah kimseyi sizlere düşürmesin muhtaç etmesin . Kaynini kardesinin yerine koysan. Cocuk sinava hazırlanıyormuş biraz destek olsan ne var bunda. Kaynanayi gorumceyi boşver. Cehenneme kadar gezsinler ama kapiniz da gonlunuz de herkese acik olsun. Esine de allah yardim etsin. Arada kaldığı icin. Benim kaynim 1 numaralı dusmanimdir ama is basa düştü mü kapima geldiler mi hepsi başımın tacıdır.diyeceklerim bu kadar:)
Allah bana da sizin gönlünüzden versin zira ben de çok memnun değilim bu durumdan yorumunuz için teşekkürler:)

Vallaha laf sokma sanatina hic girmeye gerek duymuyorum bile. Hickimse baskasinin evine sormadan yatili misafir yollayamaz. Heleki hamile bir bayan varsa. Beni kati bilin bu konuda,ama sirf kvin gezmesi tutuyor diye gelinini ogluna hizmetci edemez hamile haliyle. Ve evet burda hamilenin tarafindayim her zaman. Yesinler üniversite sinavini

Laf sokma sanatına girmeyin bencede.

Ben anaç ruhlu iyi niyetli bir insanım. Herkes benim evladım, öyle düşünürüm. Sizin ne dusundunuz zerre umrumda değil.

Herkes ektiğini bicer buna inanirim.

Şimdi neyi düşünüyorum biliyor musunuz, yazın evi taşıyıp memleketlerine gidecekler memleketleri de köyde imkanin çok olmadığı bir yer. Şimdi ben şu son dönemeçte bunun önünü kesmezsem kaynım da sınavı kazanamazsa bir sene sizde kalsın diye yine bir emrivaki yapılmaz mı, ben eşime de onun ailesine de güvenemiyorum çünkü. 10 ayda çok yıprandım halimden anlayan yok herkes kendi keyfinin peşinde koşturup duruyor, kaynım geldiğinde de yardim etmez ki el bebek gül bebek yetiştirilmiş bir tabağı bile mutfağa götürmekten acizdir. O sınava çalışıyormuş çünkü bir şey yapmaması lazımmış, hoş sinav zamanından önce de böyleydi erkek elini bir şeye sürmez kadın yapar mantığı var biraz.

Onlar da bi zahmet evlatlarina ona göre sahip ciksinlar o zaman. 18 yasinda kendine sahip cikamiyor mu? Babam agir hastalandiginda 16 yasindaydim. 3 sene sonra vefat etti ve ben hem okula gittim hemde calistim eve katkim olsun diye. Hem calisdim hem okudum öyle diplomami aldim. Okumak icin baska sehire gidip geliyordum. Ayrica kronik hastaligim var. Burda size "vicdansizsiniz" gibi yorumlar yapacak elbette cikar,ama siz ne yasadiginizi en iyi bilirsiniz. Mesele vicdan degil. Mesele sizin durumunuzu göz ardi ederek devamli emri vaki kayninizi yollamalari. Birde simartilmis. Bari size yardimci olsa,ama yok Pasa efendi totosunu kaldiramaz tabi.

Laf sokma sanatına girmeyin bencede.

Ben anaç ruhlu iyi niyetli bir insanım. Herkes benim evladım, öyle düşünürüm. Sizin ne dusundunuz zerre umrumda değil.

Herkes ektiğini bicer buna inanirim.

Ben iyi insanlarin kötülügünü isteyecek son insanim. Onun icin size tek bir kötü sözüm olamaz. Beni tanimiyorsunuz zaten,yoksa bicecek ne kadar cok iyiliklerim oldugunu bilirdiniz. Iyi geceler size

Yani muhtemelen ac kalmasin yeme icme isini beceremez diye size guvenip birakiyorlar.
Zaten yemek yapmiyor musunuz yiyecegi 1 tabak yemek.
Koskoca cocugun yatagini topluyor altinidegistiriyor degilsinizdir herhalde ki oyleyse haklisinjz.
Ama esinizin kardesi sizin kardesinizdir ki 18 yasinda cocuk daha hamileakniz evet ama onun yaninda uzansaniz ayip olmaz sanirim. Sınavlara da birsey kalmadi. Azicik disinizi siksaniz birsey olmaz sanirim.
Esinizi de bosuna arafa birakiyorsunuz.

Back
X