Bir yardm edin, bir fikir verin

Lavanda

Başını eğme dik tut
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
824
3
96
Diğer
Kızlar kardeşim yaklaşık 6 sene önce evlenmişti. 8 ay öncede boşandı.Adam kardeşimden 10 yaş büyüktü. İşi çok iyiydi, öyle gösterdi. Ama bi işte 5-6 aydan beri çalışmaz bi adammış tek faydası kardeşimin güzel bi işe başlamasına vesile olmasıydı.Biz bu adamı araştırdık. Kimse bişi demedi.Ailesi akrabaları istemeye geldiler yine kimse bişi demedi.Taki ben tesadüf icabı bu adamın kardeşimden önce 2 kez evlenip boşandığını öğrenene kadar bişiden haberim yoktu. Ve üstelik bir çocuğuda varmış.Günlerce kendi eşimden ailemden sakladım hep tuvaletlerde balkonlarda gece yarısı ağladım durdum. En sonunda kardeşimi arayıp oğlunun ve eski karısının isimlerini kim olduklarını söylemeden bu isimleri tanıormusun dedim. Biras düşündükten sonra evet abla tanıorum dedi.Evlendik ilk gecemizi geçirdik ikinci gün bana daha önce evlenip boşandığını bi çocuğu olduğunu ve karısının sorumsuzlukları yüzünden boşandığını söyledi. Öbür evliliğide yurt dışına gitmek için kendinden yaşça büyük bi kadınla yapmış dedi.Dul kalmamak için kaderime katlanmaya karar verdim.Onu senelerce denedim dedi.Zaten ilk evlendiğinde 23 yaşındaydı.Hakikaten 4 seneni sonunda hamile kaldı. Ama nasıl kardeşimi evin içinde omuzlarında gezdiriordu, sinirli tavırları vardı çevreye ama kardeşime öyle değildi.Bizim bu konuşmalarımızdan sonra öğrendimki kardeşim hamileyken kardeşime çok soğuk davranmaya başlamış. Karnıma bak bebeğimizi sev dedieğinde içinde yaratık varmış gibi gelior diiormuş, bebek doğduktan sonra kardeşim iş seyahatindeyken evi bi kere terk etmiş kardeşim zorla geri getirmiş. 6 ay sonrada hiç gelmemek üzere kardeşim yine çocuğuyla dışardayken evi terk etmiş. Kardeşim eve bi geliyo evde bunun eşalar yok dolaplar bomboş havlular battaniyeler v.s yok. Günlerce geri getirmeye çalıştı. Ailesi biz artık ondan bıktık dediler.Ama çokta fazla ilgilenmediler.İlk karısınıda böyle bebekleri 9 aylıkken terk etmiş benim kardeşimide.Ve bu adi adamın adi ailesi istemeye geldiklerinde olsun sonra olsun hiç açıklamadılar oğullarının durumunu. Ayrıca bu adamın kızkardeşide boşanmış hamileken.Ve babaları hastane çıkışında 2 günlük yavruyu kendi babasına göndermiş emzilkli kadını çocuksuz bırakmış kızı tekrar başkasıyla evlendirmişler. Nasıl sakladılar kendilerini anlatamam. Nema parası haram die yemeyen camiye tuvalet yaptıran insanlar bunlar. Neyse şimdi öğrendimki adam yine evlenmiş. Kardeşimden bile küçük kendinden belki 15 yaş küçük bi kızla.Hemde boşanma kesinleştikten 3 ay sonra falan. İnsan bu kadar çabuk evlenemeeceğine göre kardeşimi bu kızla aldatmış büyük ihtimallede bu kızın haberi vardı.Ama ya kızın ailesi.Onların haberi yoktur. Benim yeğenim babasız kaldı. Şimdiye kadar baba kelimesini hiç söyleyemedi. Çünkü adi adam aralarında kavga gürültü bile geçmediği kardeşim bebeği göstermeye razı olduğu halde gelip görmüyor.Tıpkı ilk çocuğunu görmediği gibi onuda annesi göstermiyo diye söylemişti ama yalanmış demekki şimdi kardeşim göstermeey razı olduğu halde beni öldü bilin diyor.Benim derdim bi bebek daha bunları yaşamısın. Bunların bebeği olmadan kızın ailesini araıp adamın geçmişini anlatsam mı acaba.3 kere evlenip boşandığını kızlarının 4. karısı olduğunu,2 çocuğu olduğunu. Benim güzel yavrum babasız kaldı başka bi çocuk babasız kalmasın. Çünkü ben yüzde 90 eminim o evlilikte bitecek,onunn psikolojik sorunları yüzünden.Bitmese bile bize söylenmedi diye biz çok acı çektik olan oldu daha fazla üzülmesinler diye annemle babama hala söylemedik bunun daha önceki evliliklerin. Ama ben nasıl bizi uyarmaanlara kızıorsam kendimdede bi sorumluluk hissediorum.Kızlar kızın ailesine durumu açıklasam mı ne dersiniz.

ah cok üzüldüm kardesınız için buyuk gecmıs olsun. iyiki kurtulmus kendıne yenı bır hayat kurar bundan sonra yavrusuyla.varsın adam da gormeye gelmesın oyle bır babadan ne ogrenebılır kı bır cocuk.
neyse gelelım soruna. bence acıp soyleyebılırsın ama kım oldugunu bellı etme kı kıskanclık yaptı dıye gelıp bı de yakanıza yapısmasın bu dengesız adam. keske evlenmeden once kızı haberdar etseydın evlenmemıs olurdu barı. yazık...

enterasan bir durum canım ya iyi ama kardeşinizi nasıl araştırmadan verdiniz,nikah işlemleri sırasında adamın daha önce evlenmiş olduğunun anlaşılması gerekmezmi.aileniz akrabalarınız adamın mahallesinden çevresinden bilgi toplamamışmıydı hiç.kardeşiniz herşeyden haberdar olup sevdiği için olayları kapatmış olamaz değilmi evlenmek için.çünkü farkedilmemesi imkansız ya siz çok rahat davranmışsınız yada kardeşin sevdiği için bişeyleri sizden saklamış bence.eğer dediğiniz gibiyse arayın kızın ailesini bilgilendirin fakat bilginin sizden geldiğini gizlesinler başınıza bela almamanız için sizin bilgi verdiğinizi söylemeleri lazım.ama adam onlarada bir kılıf uydurur bir şekilde işini halleder canım.evlenmelerine engel olabileceğinizi sanmıyorum.yeğeninize çok üzüldüm.allah kimsenin başına vermesin.

sormaya bile gerek yok hemen anlatın.bi kişi daha yaşamasın bu durumu ne kadar kötü bişey olduğunu biliyorsunuz onlarda yaşamasın.:teselli:

ah cok üzüldüm kardesınız için buyuk gecmıs olsun. iyiki kurtulmus kendıne yenı bır hayat kurar bundan sonra yavrusuyla.varsın adam da gormeye gelmesın oyle bır babadan ne ogrenebılır kı bır cocuk.
neyse gelelım soruna. bence acıp soyleyebılırsın ama kım oldugunu bellı etme kı kıskanclık yaptı dıye gelıp bı de yakanıza yapısmasın bu dengesız adam. keske evlenmeden once kızı haberdar etseydın evlenmemıs olurdu barı. yazık...

Canım evlendikten sonra haberim oldu maalesef,bizim buralı değiller. Bi tesadüf sonuca bilgim oldu,yoksa şimdiye bırakırmıydım hiç.Şimdide biras korkuyorum.Gidip kardeşime sarmasından ama bi yolunu bulucam.

tabi canim anlatmaniz gerekir. ama baska bir yerden arayin ve isminizi kesinlikle vermeyin. evinizin bulundugu yere yakin kulubelerden degilde hic tahmin edemeyecegi bi kulubeden felan arayin!

enterasan bir durum canım ya iyi ama kardeşinizi nasıl araştırmadan verdiniz,nikah işlemleri sırasında adamın daha önce evlenmiş olduğunun anlaşılması gerekmezmi.aileniz akrabalarınız adamın mahallesinden çevresinden bilgi toplamamışmıydı hiç.kardeşiniz herşeyden haberdar olup sevdiği için olayları kapatmış olamaz değilmi evlenmek için.çünkü farkedilmemesi imkansız ya siz çok rahat davranmışsınız yada kardeşin sevdiği için bişeyleri sizden saklamış bence.eğer dediğiniz gibiyse arayın kızın ailesini bilgilendirin fakat bilginin sizden geldiğini gizlesinler başınıza bela almamanız için sizin bilgi verdiğinizi söylemeleri lazım.ama adam onlarada bir kılıf uydurur bir şekilde işini halleder canım.evlenmelerine engel olabileceğinizi sanmıyorum.yeğeninize çok üzüldüm.allah kimsenin başına vermesin.

Canım bende evlenirken eşimin nüfus suretini hiç görmedim.Bununkinide görmedik.Ama araştırdığımızda hiç ama hiç kimse bişi demedi. Kendi akrabalarınada onunla evlenmezsem intihar ederim sakın bişi söylemeyin demiş ama en büyük suç kız kardeşlerini annesinin babasının. Nasıl kefil olupta kız istemeye geldiler.

anlatın bence,ama kimliğinisi açıklamayın.çok geçmiş olsun canım yaa çok üzüldüm.bence o adamın durumu psikolojik.belki de kardeşi hamileyken arıldı die intikammı aldığını sanıyor nedir yaw.
Allahım yaaa neler görces daha sen koru bizleri..

Amin canım. Allah düşmanımın başına bile vermesin.Kötülerden uzak tutsun hepimizi.

eğer durumu anlatmanız kardeşinize zarar vermeyecekse uygun bir yöntemle anlatın bence de

Evet kızlar anlatıcam iki çocuk babasız büyüdü, ne menem bi insan olduğunu çocuk yapmadan belli etmiyo demek bu bari başka bi çocuğun canı yanmasın.

anlatın bencede. bir bebek daha babasız kalmasın. yazık gerçekten o bebeklere.
be adam ,madem babalık vasfın yok,neden baba olursun, neden korunmazsın. bu gibi adamlarını tüplerini bağlayacaksın ki ,çocuk yapmasınlar.

Back
X