Bir Yaşam Tarzı Olarak Fitlik

Burayı bir türlü aktif yapamadım.
Pekala sabah kalkıp sabah yogası ve 10 squat yaptım. Hoş dershanem sabahın köründeymiş, öğlen yogası yapacağım artık... Neyse haşlanmış yumurta, domates, peynir, zeytinle kahvaltı yaptım. Dün yine ıhlamur demledim, ıhlamur zaten tek başına sindirim sistemimizi çalıştırırken, ben bir de içine tarçın koyunca hepten işe yarayacağını düşünüyorum.

Edit: Dün gece bir şey yemedim!!! Vohoaa!!!

Bugün öğlen şeftali, erik ve bolca fındığı kaseye koyup kaşıklayıp yedim. (Şu meyve salatasına düşkünlük meselesi)
5'e kadar çok acıkmamıştım ama yine de erken yemek adına bol salçalı makarnanın içine nane, maydanoz, zeytin, domates, salatalık vs. karıştırıp yanında bir kase yoğurtla yedim. İyi mi ettim, kötü mü ettim bilemiyorum. Kötü hissetmiyorum, normal şartlarda çok yediğimde 10 dakika sonra mutsuz olurum..

Hızlı ve güzel kilo vermişsin. Karatay diyetini araştırmıştım. Ama diyet listeleri bana göre değil. Annem ne yaparsa o. Tabii çaldığım önerileri de oldu.
Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu.

Bugün dershane başladı. Sabah 8 buçukta kalkıp çok az domates, salatalık, peynir yedim. Reflünün yadigarı sabah mide bulantım yüzünden çok yiyemedim. Öğlen geldiğimde bir dilim kızarmış kepek ekmeği yedim.

Bir tabak bol bol pul biberli taze fasulyeyle bir kase yoğurt yedim akşam. Ama tek bir sıkıntım var. Çiğnememek. Unutup o fasulyeleri bütün bütün yuttuğumda midem çoktan alarm vermişti. Sürekli diyorum çiğneyeceğim, yemekte yine yutuyorum. Kilo alıyorsam en önemli sebebi budur.

"Öncelikle midedeki doyma hissinin beyine iletilmesi 20 dakika gibi bir süreyi bulduğundan bu süre içerisinde doymuş dahi olsak beyindeki açlık sinyali açık olduğundan yemeye devam etmekte ve fazla gıda tüketerek kilo problemine yakalanmaktayız. Oysaki yemeğimizi bu 20 dakikalık süreye yaydığımızda çok daha az bir öğünle doyabileceğimizi görebiliriz.
İkinci olarak hızlı yeme sonucunda gıdaları tam olarak çiğnemeden yuttuğumuz için bu besinlerin midede ve bağırsaklarda hazmedilme süreleri artmakta buda organları yorarak mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Midenin iyice öğütülmemiş besinleri hazmetmek için harcadığı fazla çaba bizlere mide ağrısı, ülser yada gastirit olarak, bağırsakların ise bu besinleri atmak için harcadığı fazladan çabada prostat vb. hastalıklar olarak geri dönebilmektedir."

Çiğnesem hiçbir sorunum kalmayacak...

Gece gece gofret ve sıcak çikolata... Vohoaa. Kilo verdiğimi farkettim ama spora ihtiyacım var bacaklarım su dolu poşet gibi yayılıyor oturduğum yere...

Bugün sabah 8 buçukta küçük peynirli kepek ekmeğinden tost yedim.
Öğlen geldiğimde 1de bir tabak menemenle bir kase yoğurt yanında da bir dilim kepek ekmeği yedim.
Sonunda çavdar ekmeği aldım. Kepek ekmeğinden daha lezzetli geliyor. Herneyse. Haftaya daha ciddi bir diyete başlamayı düşünüyorum. Fitnessa başlayacağım. Kısa bir süreliğine atıştırdığım çikolata, kek, gofret -ki yapıyorum- keseceğim.

Haftaya kadar tartılmayacağım ama zayıfladığımı görebiliyorum. Tabii biraz daha sıkmak gerek. 50 kiloyu gördüğümde rolantiye alıp tamamen yağ yakımına odaklanacağım.
Hedef:

Merhabalar, konumun görünmezliği var onu çözeceğim...
Herneyse sabah kalktım bir dilim kızarmış çavdar ekmeğiyle limonlu naneli suyumu alıp gittim dershaneye. Para biriktirmek için bir şey yemedim, acıkmadım da zaten. Şimdi nescafeyle çikolata yiyorum. Normalde bitter çikolata önerilir diyetlerde ama benim bunu yapmam imkansız çünkü bitter çikolata neredeyse midemi bulandırıyor. Bu nedenle sütlü çikolataya devam...

Kolay gelsin.
Maddelerin çoğuna katılıyorum ama reçel ve yağ konusunda tam zıttını düşünüyorum. Yağsız hayatta olmaz da, reçelden ve bilumum şekerli şeylerden kaçınmak gerek. :)

Kolay gelsin.
Maddelerin çoğuna katılıyorum ama reçel ve yağ konusunda tam zıttını düşünüyorum. Yağsız hayatta olmaz da, reçelden ve bilumum şekerli şeylerden kaçınmak gerek. :)
Bilemiyorum, şekerli şeylere de ihtiyaç vardır, reçel bunlar içerisinde en masumu gibi. Yağ ise, yağsız hayat olmaz ama ekmeğe sürüp yemeyi çok tercih etmem. Tereyağı olabilir çünkü faydalı da ama onun dışında normal kahvaltılık yağlar pek diyete uygun değil.

Glisemik indeks kavramının yanında ayrıca glisemik yük kavramını da araştırmanızı öneririm. Günde en az 5 porsiyon ekmek ne demek?!!! Hey gidi hey!

Yine son maddede bahsedilen yağsız olayına gelmek gerekirse, yağın glisemik indeksi nedir? Bir de bunu düşünelim. 0. Dolayısıyla yağdan korkmayın! Sebze, meyve, her şeyin içinde az-çok mutlaka karbonhidrat bulunur ama tereyağı 0 karbonhidrat içerir. Tabii burada bahsettiğim yağ olayı derken tereyağ, iç yağ ve zeytinyağından bahsediyorum, kızartmadan, çiçek yağlarından ya da margarinden bahsetmiyorum. Sağlıklılardan bahsediyorum. Yani yağlı süt, yağlı yoğurt, yağlı peynir ve tabii yağlı kıyma sağlıklı kalmak için ve ayrıca yağ yakmak için çok gerekli besinlerdir.

Diyelim sofrada yüksek glisemik indeksli bir şey var. Mesela ne? Mesela beyaz ekmek. Başka da bir şey yok diyelim yiyecek. Aç mı kalacağım? Hayır. Peki nasıl yiyeceğim ekmeği? Üstüne boool boool tereyağı sürerek. İşte, o zaman glisemik indeksi seviyesini düşürmüş oluruz. Yoğurt, sirke, limon ve bol baharat yemeklerle birlikte alındığında mide boşalmasını geciktireceği için yemeklerin glisemik indeksini de düşürürler.

Tabii yine glisemik indeksi 100 olan şekerden de uzak durmak gerek, bu da çok önemli.

Son düzenleme:
Eğer şekerli yiyecekler içinde masum bir şey varsa, o da halis bal ve mevsiminde yenen meyvelerdir. Onlarda bile aşırıya kaçmamak gerek, sizin de önceki mesajlarınızda yazdığınız gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…