• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bırak gel diyen kv

Lilaaaa112

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
62
43
38
Herkese iyi bayramlar kızlar ne kadar iyi olabilirse tabi, biz 1 yıllık evliyiz yaklaşık 3 aydırda kv ile küsüz. Eşimle aynı binada farklı katlarda çalışıyoruz, bizim odada pozitif vaka çıktı 3 4 gün önce, bizide karantinaya aldılar, çok şükür şuan belirti göstermiyorum.
Eşim normalde annesine böyle şeyleri söylemiyo fakat bayram olunca niye gelmedin demesin diye söyledi sanırım. Şuan kv ikide birde telefon açıp bırak gel diyomuş. Eşim söylemedi bunu fakat ben verdiği cevaplardan anladım. Zarf attım böyle mi diyo diye. Evet bırak gel diyo dedi. Nasıl bir vicdan bu?
Daha kötüsü ise eşim demiyo ki o benim eşim ne demek bırak gel nasıl böyle bişeyi teklif edersin diyemiyo. Yok ayrı odalardayız zaten falan deyip geçiştiriyo. Niye böyle bişey söyletiyosun dediğimde diyo ki bana gitmiyorum zaten yanındayım, ona ne söylediğimin ne önemi var diyo.
İnanın dünden beri şoklardayım bu kadarını beklemiyordum, daha önce de eşimin bulundu katta bir vaka çıkmıştı. Aynı şekilde onada test yapıldı ve benim ailem hiç böyle şeyler söylemedi.
Nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum, eşimede kırıldım ama sanırım annesi iye anca böyle başa çıkabiliyor, çünkü kadın eşim bişeye ters cevap verse vicdan yaptırıyo, şöyle hastalandım böyle hastalandım diye.
Nasıl canım sıkkın anlatamam.

Annesinin oğlu için endişelenmesi normal. Kaldı ki mevzu olan şey sağlık. Bana kalırsa eşinizle aynı evde kalmamanız bile gerekiyor belirli kritik süreyi atlatana kadar. Ama eşinizle yine de aynı evdesiniz.

Gitmemiş yani annesinin evine eşiniz, niye başkalarına açıklama yapsın ki? sizin yanınızda zaten. Karşılaştırma yapmanız anlamsız. Her aile farklı, sizinkiler böyle bi şey dememiş olabilir, onun ailesi demiş ama.

eşiniz sizinle mi? evet. ee daha neden sorun arıyorsunuz ki?

Eşinizin annesi dediğiniz gibi her ölümsüz konuda vicdan yaptırıyorsa eşinizin yaptığı bit yanlış göremedim ben siz karantinadan dolayı biraz duygusal olabilirmisiniz

Kayınvalidenin söylediğinde bir şey yok ki. Zaten belirti vs yokmuş hasta değilsiniz ne iyi günde kötü gündesi şu an?
Ha tabi ki gitmeyecek eşiniz, o da taşıyıcı ihtimalinden dolayı gitmemeli, hastabakıcılıktan dolayı değil.
Bu durumda yine kvnin söylediğinde kızacak bir şey yok, oğlunu istiyor yanında yani. Hepimizin ebeveyni bir şekilde bizi yanında istiyor söylese de söylemese de. Normal.

Herkese iyi bayramlar kızlar ne kadar iyi olabilirse tabi, biz 1 yıllık evliyiz yaklaşık 3 aydırda kv ile küsüz. Eşimle aynı binada farklı katlarda çalışıyoruz, bizim odada pozitif vaka çıktı 3 4 gün önce, bizide karantinaya aldılar, çok şükür şuan belirti göstermiyorum.
Eşim normalde annesine böyle şeyleri söylemiyo fakat bayram olunca niye gelmedin demesin diye söyledi sanırım. Şuan kv ikide birde telefon açıp bırak gel diyomuş. Eşim söylemedi bunu fakat ben verdiği cevaplardan anladım. Zarf attım böyle mi diyo diye. Evet bırak gel diyo dedi. Nasıl bir vicdan bu?
Daha kötüsü ise eşim demiyo ki o benim eşim ne demek bırak gel nasıl böyle bişeyi teklif edersin diyemiyo. Yok ayrı odalardayız zaten falan deyip geçiştiriyo. Niye böyle bişey söyletiyosun dediğimde diyo ki bana gitmiyorum zaten yanındayım, ona ne söylediğimin ne önemi var diyo.
İnanın dünden beri şoklardayım bu kadarını beklemiyordum, daha önce de eşimin bulundu katta bir vaka çıkmıştı. Aynı şekilde onada test yapıldı ve benim ailem hiç böyle şeyler söylemedi.
Nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum, eşimede kırıldım ama sanırım annesi iye anca böyle başa çıkabiliyor, çünkü kadın eşim bişeye ters cevap verse vicdan yaptırıyo, şöyle hastalandım böyle hastalandım diye.
Nasıl canım sıkkın anlatamam.
Eşim dün koronalı babası varken gitti onların bahçesinde onlara yardım etti onlarla hiç temas etmeden 4 kat maskeyle iş yapıp gelmiş ve ben evden ayrıldım ailemin evindeyim 14 günü tek başına evde geçirecek sizin konunuzun benzeri bir vaka işte normal kadın oğlunu düşünüyor

Birak gel ne demek? Terket, bitsin bu is boşanın anlaminda mi?

Ben bayram ziyaretine cagiriyor diye dusundum ve normal geldi. Ayni evde ayri odalarda kocamla duracagima bayrami ailemle gecirirdim.
Sonucta bu normal bi hastalik degil ki. Suan bakima muhtac bir durumunuz yok. Olsa da bu hastalikta isler cok farkli biliyorsunuz.

Eşinizin normal şartlarla karantina altına alınan kişinin yanında kalmaması gerekiyor.

Tamam kv niz ile aranız kötü ama kaç kişi karantinaya alındı yiyecekleri bile kapıya asılıp zile basıp gidildi.
Test negatif çıkana kadar.

Eşinizde sizi bırakıp gitmemiş zaten.
Sizin ailenizin tutumu ile eş ailesinin tutumu aynı olacak diye bı kaide yok.
Yapılan en büyük hata burda.
Aşırı kafaya takıp kendimizi geriyoruz.
Siz zaten neyin ne olduğunu anlamışsınız, bu tutum hoşunuza gitmesi ise mesafenizi ona göre ayarlarsınız.

Adam kendini korumak için bir yere gitse olabilir de kv bırak gel diyince insanın canı sıkılıyor. Adam aynı evde kalmasa bile yakında olmalı. Çünkü zaten eğer pozitiifseniz kötulesebilirseniz de.
E bir de o zamana kadar aynı evde kapmıştır zaten.

Birak gel ne demek? Terket, bitsin bu is boşanın anlaminda mi?

Ben bayram ziyaretine cagiriyor diye dusundum ve normal geldi. Ayni evde ayri odalarda kocamla duracagima bayrami ailemle gecirirdim.
Sonucta bu normal bi hastalik degil ki. Suan bakima muhtac bir durumunuz yok. Olsa da bu hastalikta isler cok farkli biliyorsunuz.
Aynı evde farklı odalarda duran ve eşine bulaştıran tanıom 😒 herkes bu kadar dikkate o kadına bulaşan korona bize neler yapmaz dio 😳😡😡😡

Merhaba ,bana 8 gün önce teşhis konuldu maalesef eşim ve oğlum negatif çıkınca evden ben gitmelerini istedim ...Her dokundugum yeri çamaşır suyu sirke karbonat karışımıyla siliyorum hasta olmama rağmen dip köşe temizlik yaptım acaba burayada dokundum mu diye yani insan tedirgin oluyor ...
KV nize kızmayın tabi o an kendi çocuğunu düşünmüş ama inanın evde yalnız olmak daha rahatlatiyor inşallah negatif çıkar ama acaba dokundum mu ,sildim mi eşim dokundu mu çocuğum elledi mi vs diye tedirgin oluyosunuz

Dun mesela eve eşya almaya geldiler onlar gelmeden 1 saat heryeri sildim ettim eldivenle durnaktan ellerim yara olacak sık degistirdigim halde ve odadan çıkmadım tvalete bile gitmedim ki dokunamayayim diye

Biraz abartmıyor musunuz?
Sanki siz bakıma muhtaç olacak kadar hastasınız da kayınvalide oğluna bırak gel demiş gibi. Neyin vicdanını yapmaları gerekiyordu da vicdansızlıkla suçladınız kayinvalideyi anlamadım doğrusu.
Eşiniz gitse bile problem edecek bir şey yok bence ortada. Buna rağmen gitmemiş annesine de güzelce açıklamış. Siz hala annesine yumuşak cevap verdi diye dertleniyorsunuz. Bu şekilde davranarak hem kendinizi hem eşinizi yıpratırsınız hayatta.

Burda eşinize tepki gösterecek bir şey nasıl bulabildiniz hayret ettim. Bakıma muhtaç durumda değilsiniz, annesi vicdansızlık yapmamış bence. Ortada bulaşıcı bir hastalık var eşiniz gidebilir kendisine bulaşmaması için. Sen niye söyletiyorsun diye mesele çıkartanı ilk defa gördüm. Eşiniz annesine konuşması gereken cümleleri bir kağıda yazıp mı veriyor?

Back
X