• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Bırakayım Dağınık Kalsın" mı?

Bnm takıntım sıkıntım sadece ev işleri değil zaten, aynı ölçü de eve evlada eşe de yetişmeye çalışmam. Birinden birini salamıyorum kendimden feragat ediyorum

Doğum yaptım ama şu an hamileliğimden öncesinde düşük kilodayım.

Her seye yetismesenizde olur. Biraz kendi sagliginiza dikkat edin bence.

Bende

aynen senin gibi idim bir zamanlar
Hic dur durak bilmezdim.
Her gun koltuk cekerdim her gun evi degistirirdim vs aklina ne geliyosa iste
Gecmeyen depresyon hali,ayaklarimin ustune basamiyorum agridan ve topuk dikeninden hepsi yorgunluktan ayakta durmaktan.
Hic kimseye bisi olmuyo olan bize oluyo.
Ben pismanim sende pisman olmak istemiyosan bos ver biraz rahat ol.
Ve basak burcuyum burcumu hic sevmiyorum. :KK20:

Sen
İyi geceler bu saatte uyanık hanımlar;

Benim derdim kendimi paralarcasına iş yapmam, herşeye yetişmeye çalışmam.

Örnek verecek olursam. Bugün annemlere geldim (evliyim, 22aylık oğlum var). Kardeşim askere gidecek. Sabah tüm detayıyla evimin işini yaptım geldim. Diyemiyorum ki " aman mutfağı toplasam yeter diğer yerler öyle kalsın" öğlen olmadan hızlı hızlı hepsini yetiştirdim. Bu işler ortalığı topla, banyo wc yıka , mutfağı topla gibi günlük işler.

Mesela evden çıkcam annem de yatılı kalcam diye iki tane küçük valize oğluma kendime eşya koydum ( mükemmeliyetçi bir şekilde her şey tam olacak asla birşeyi unutmamam lazım, sanki yıllık gidiyo gibi oğlumun meyvesine dahil götürürüm. ) dur aman çöpleri de atayım dedim ( oldu mu elimde iki küçük valiz , kol çantam , çöp, oğlum...

Öğlen anneme geldim ; buranın tüm işlerini yaptım annem öyle peşimde dolandı. Yaptığı Bi iş yok oğlumla da ilgilenmiyor, oyalayamıyor bile ki ben bir rahat iş yapayım.

Çocuk kucağında hızlıca markete git gel. Gelince yemek yap. Üç kere bulaşık makinesi çalıştır boşalt.

Akşam oğlumu yıkadım annem o ara dizi izliyor. Seslendim gel suyu tut bari çocuk üşümesin. Öyle geldi. Yani demesen birşey yapmıyor.

Şimdi saat 2 den beri oğlumu uyutmaya çalışıyorum yerini yadırgadı. Annem öyle yatıyo. Bu çocuk ağladı bu kız yoruldu. Bi bakayım.yoookkkk...

Hep özenirim anne evin de rahat edenlere; mis gibi annesi yapar o yer, annesi bırak kendi evini temizlemeyi, kızına da iş öğretir hiç biri olmadı bende.

İş yapmaktan gocunmuyorum içim asla rahat etmez Bi yer pis, dağınık tansiyon düşük halde Bi yandan çocuğumla ilgilenip. Asla evimi de dağınık , yemeksiz bıraktığım olmamıştır.

Şunu da belirteyim oğlum çok zor bir çocuk hala gece deliksiz uyumadım 22 aydır. Bi kere usluca oturduğunu , oynadığını görmedim.

Örnekleri geçersek "ben Nasıl bırak dağınık kalsın yapcam ?"
Böule. Yaparsan fazla yaşamazsoçon kardeş pilin biter.

Bende

aynen senin gibi idim bir zamanlar
Hic dur durak bilmezdim.
Her gun koltuk cekerdim her gun evi degistirirdim vs aklina ne geliyosa iste
Gecmeyen depresyon hali,ayaklarimin ustune basamiyorum agridan ve topuk dikeninden hepsi yorgunluktan ayakta durmaktan.
Hic kimseye bisi olmuyo olan bize oluyo.
Ben pismanim sende pisman olmak istemiyosan bos ver biraz rahat ol.
Ve basak burcuyum burcumu hic sevmiyorum. :KK20:

Bende Başak burcuyum. Hasta olsam bile belli edemem asla nazım niyazım yoktur

Kendi evimde ayrı ama , anneme yada kv me gittiğimde , çocukları onlara teslim ederim kendim pıııır gezer tozarım . Tavsiye ederim çok zevkli

İyi geceler bu saatte uyanık hanımlar;

Benim derdim kendimi paralarcasına iş yapmam, herşeye yetişmeye çalışmam.

Örnek verecek olursam. Bugün annemlere geldim (evliyim, 22aylık oğlum var). Kardeşim askere gidecek. Sabah tüm detayıyla evimin işini yaptım geldim. Diyemiyorum ki " aman mutfağı toplasam yeter diğer yerler öyle kalsın" öğlen olmadan hızlı hızlı hepsini yetiştirdim. Bu işler ortalığı topla, banyo wc yıka , mutfağı topla gibi günlük işler.

Mesela evden çıkcam annem de yatılı kalcam diye iki tane küçük valize oğluma kendime eşya koydum ( mükemmeliyetçi bir şekilde her şey tam olacak asla birşeyi unutmamam lazım, sanki yıllık gidiyo gibi oğlumun meyvesine dahil götürürüm. ) dur aman çöpleri de atayım dedim ( oldu mu elimde iki küçük valiz , kol çantam , çöp, oğlum...

Öğlen anneme geldim ; buranın tüm işlerini yaptım annem öyle peşimde dolandı. Yaptığı Bi iş yok oğlumla da ilgilenmiyor, oyalayamıyor bile ki ben bir rahat iş yapayım.

Çocuk kucağında hızlıca markete git gel. Gelince yemek yap. Üç kere bulaşık makinesi çalıştır boşalt.

Akşam oğlumu yıkadım annem o ara dizi izliyor. Seslendim gel suyu tut bari çocuk üşümesin. Öyle geldi. Yani demesen birşey yapmıyor.

Şimdi saat 2 den beri oğlumu uyutmaya çalışıyorum yerini yadırgadı. Annem öyle yatıyo. Bu çocuk ağladı bu kız yoruldu. Bi bakayım.yoookkkk...

Hep özenirim anne evin de rahat edenlere; mis gibi annesi yapar o yer, annesi bırak kendi evini temizlemeyi, kızına da iş öğretir hiç biri olmadı bende.

İş yapmaktan gocunmuyorum içim asla rahat etmez Bi yer pis, dağınık tansiyon düşük halde Bi yandan çocuğumla ilgilenip. Asla evimi de dağınık , yemeksiz bıraktığım olmamıştır.

Şunu da belirteyim oğlum çok zor bir çocuk hala gece deliksiz uyumadım 22 aydır. Bi kere usluca oturduğunu , oynadığını görmedim.

Örnekleri geçersek "ben Nasıl bırak dağınık kalsın yapcam ?"
Asla bu dediğin olmaz ben de olmadı senelerdir...bazen okadar abartıyorum ki hergün yerleri sildiğim oluyor anne evinde aynı olayı yaşıyorum bırak birde misafir giden ben beni evde bırakıp işe giden annemm kimse yardım etmezz..aman..

Başak burcu olabilir misin acaba :)

Bu dünyayı temizlemeye gelmedik canım ya boşver. (Allah gecinden versin ama) biz canımızı teslim ettiğimizde öylece kalacak şeyler yani bunlar. Benim gördüğüm kadarıyla çocuk sahibi olan titiz insanlar çocukları büyüyünce "keske o kadar is yapacagima çocuğumun o günlerini doya doya yasasaydim" diyerek pişman oluyorlar. Evladının bu günleri geri gelmeyecek onu doya doya yasa. Bırak dağınık kalsın.

Ayrıca maddi imkanlarınız el veriyorsa kendi evine haftada bir yardımcı cagirabilirsin.

Annenle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Sadece bir günde 3 makine bulaşık nasıl çıktı onu anlamadım. Acaba temizliği biraz abartıyor olabilir misiniz?

Oğlunuzun da yerini yadırgama sebebi biraz da sizin gergin olmanız olabilir mi diye düşündüm. Bu yaramazlar annelerinin stresini hemen hissederler çünkü :)
Ay bu basak burclari gercekten cok mu titiz? benim yukselenim basak ama malesef bir etkisini gormedim icimden is yapmak geliyor fakat tam faaliyete gececekken geri gidiyor. bugun o kadar cok yoruldum ki cile gibi geliyor ev isi. 14 aylik kizim var basak burcu oyle cok titiz olursa yandim kesin begenmez beni

Ay bu basak burclari gercekten cok mu titiz? benim yukselenim basak ama malesef bir etkisini gormedim icimden is yapmak geliyor fakat tam faaliyete gececekken geri gidiyor. bugun o kadar cok yoruldum ki cile gibi geliyor ev isi. 14 aylik kizim var basak burcu oyle cok titiz olursa yandim kesin begenmez beni

Annem başak burcu ve kesinlikle çok titiz ve düzenlidir. Kızın belki ev islerinde sana yardımcı olur ya üzülme :)

Ev işi nankördür sen yaparsın arkana bi bakmissin yine dağılmış heleki ufak çocuk olunca... Sana tavsiyem cocugunla zaman gecir o kadar işle ugrasacagina pis ol demiyorum yap ama abartma bu günlerini bulamazsin bidaha cocugun buyurken kaçıracaklarini düşün... Belkide çocuğun ilgi bekliyor esasen zor bir çocuk değildir... Ayrica annen için yaptıklarıni bu sekilde dile getirmen hoş değil... seni o büyüttü belki rahatsız belki kafası götürmuyor bilemem lakin zor geliyorsa gitme yada gittiginde yapma sen yokken kendisi yapıyordur zaten...
Yardım et dediginde gelip yapıyor diyorsun... insanlar yaşlandıkça çocuklasirlar ilgi bekler derler... Biraz empati ve anlayış...

çocuğumu ihmal etmiyorum diyorsunuz da, ben yetişkin bir insan olduğum halde, bir yandan iş yapıp bir yandan benimle sözde ilgilenen insanlara gıcık olurum. hemen susarım! göz teması olmadan,gerektiğinde dokunma olmadan ilgi ne kadar sağlıklı ve gerçekçi olur? işim var ama seninle ilgileniyorum, oynuyorum diye bir mesaj bu. bu mesaj çocuğunuzu mutlu etmez. sana lutfediyorum, işimin arasına seni de sıkıştırıyorum gibi bir algı oluşur çocukta.
benim annem çalışan bir kadındı. buna rağmen hiç bir zaman, bizimle oynarken iş yapmadı. bütün dikkatini bize verdi. konuşurken sık sık dokundu, gözümüzün içine baktı. iş yaparken de biz tatmin olduğumuz için onu rahatsız etmez, işleri de oyun haline getirir yardım ederdik.
lütfen yapmayın. her şeyin dört dörtlük olması çocuğunuzu ilgilendirmiyor. büyüdüğünde mis gibi evde bakıldım, annem şöyle temizdi, böyle hamarattı demeyecek. annem iş yaparken hiç çocuklaşmadı, benim penceremden hiç bakmadı, ara sıra bakar gibi yaptı, benim oyunlarımı hiç ciddiye almadı. yasak savar gibi benimle oynardı diyecek.
sert olduysa özür dilerim.

bende öyleyim...bu huyum bana gurur veriyor.tek başıma herşeyi hallediyorum,bence bu bir başarı.çok yorulduğumda kendime ödül veriyorum...boşveeeeeer bırak dağınık kalsın diyorum ve o gün bütün işleri es geçiyorum..ama ara ara.sizde deneyin.

Senin kadar olmasa da bende takintiliyim.
Günlük işlerimi yapmadan dışarı adım atmam nerdeyse hergün ev supururum çocuğum yok iki kişiyiz ama rutin işleri yapmadan rahat edemem bulunduğum ortamın dağınık olmasından hoşlanmam daginiksa gönül rahatlığı ile oturamam.daginik ortam psikolojik olarak beni cok sıkar huzursuz olurum .
Anne evi konusunda da senin gibiyim hemen hemen. çoğu zaman erken giderim anneme saat 11-12 gibi haliyle ev toplanmamis olur.annem bana topla supur demez ama ben rahat edemem işleri yapar öyle otururum bazen de ekstra iş yapılacaksa yaparim.annem eskisi gibi değil eve çok yetişemiyor kardeşim okuyor ama evde olsa da rahat bi tiptir elini pek işe sürmez bazen bu durumdan rahatsız oluyorum aslında bi kez de keyfince otursam diyorum ama çok mümkün olmuyor.hatta bazen ayaklarım geri geri gidiyor seni anlıyorum o açıdan . Benim durumumu senden ayıran çocuğumun olmaması ama çocukta olsa yapacağım bu bence .aslında biraz takıntılı bi hal

Sanirim senin sorunun enerjini dogru paylastirmaman. Vucudunun enerjisini bir gunde tamamiyle tuketip eksiye dusuyorsun. Buda dogal olarak hem fiziksel olarak tuketiyor, hemde moralini ve modunu dusuruyo.

Zaten evlisiniz, ailenizi az goruyorsunuz. Annenize gittiginizde tum evi temizlemek yerine annenizle kaliteli zaman gecirseniz olmaz mi. Ben evliyken annemi cok ozledigimde boyle yapiyordum. Annemlere gidip 'hadi anne atla arabaya gezelim bugun biraz' diyordum. Keyif alisverisi, yada gerekli alisverisler, oturup bi yerde yemek yemek, cay icmek, temiz hava almak, basbasa sohbet etmek dertlesmek...Turk aile yapimizda maalesef cok az kaliteli vakit gecirdigini goruyorum Turk kadinlarinin anneleriyle. Avrupalilar bunu oyle guzel yapiyorki. Bizim kadar duskun degiller genel olarak ailelerine. Ama aileleriyle bulustuklarindada 'kaliteli zaman' geciriyorlar (daha dogrusu bunu yapan arkadaslari ornek aliyorum).

Tavsiye ederim. Hayat kisa. Annelerimizde bizler gibi yaslaniyor. Oturup burda annenizin az yardimci olmasina mizmizlanacagina, onun size hizmet etmesini bekleyeceginize sorunun sizde oldugunu kabullenin (annenizde alismis sizin rahat durmamaniza demekki). Disari cikmak cok para harcamak demek degildir. Bir cay bahcesine oturup bi demlik cay icerken iki kurabiye yemek bile okadar havanizi degistirebilir ki.

Senin kadar olmasa da bende takintiliyim.
Günlük işlerimi yapmadan dışarı adım atmam nerdeyse hergün ev supururum çocuğum yok iki kişiyiz ama rutin işleri yapmadan rahat edemem bulunduğum ortamın dağınık olmasından hoşlanmam daginiksa gönül rahatlığı ile oturamam.daginik ortam psikolojik olarak beni cok sıkar huzursuz olurum .
Anne evi konusunda da senin gibiyim hemen hemen. çoğu zaman erken giderim anneme saat 11-12 gibi haliyle ev toplanmamis olur.annem bana topla supur demez ama ben rahat edemem işleri yapar öyle otururum bazen de ekstra iş yapılacaksa yaparim.annem eskisi gibi değil eve çok yetişemiyor kardeşim okuyor ama evde olsa da rahat bi tiptir elini pek işe sürmez bazen bu durumdan rahatsız oluyorum aslında bi kez de keyfince otursam diyorum ama çok mümkün olmuyor.hatta bazen ayaklarım geri geri gidiyor seni anlıyorum o açıdan . Benim durumumu senden ayıran çocuğumun olmaması ama çocukta olsa yapacağım bu bence .aslında biraz takıntılı bi hal

Sanirim senin sorunun enerjini dogru paylastirmaman. Vucudunun enerjisini bir gunde tamamiyle tuketip eksiye dusuyorsun. Buda dogal olarak hem fiziksel olarak tuketiyor, hemde moralini ve modunu dusuruyo.

Zaten evlisiniz, ailenizi az goruyorsunuz. Annenize gittiginizde tum evi temizlemek yerine annenizle kaliteli zaman gecirseniz olmaz mi. Ben evliyken annemi cok ozledigimde boyle yapiyordum. Annemlere gidip 'hadi anne atla arabaya gezelim bugun biraz' diyordum. Keyif alisverisi, yada gerekli alisverisler, oturup bi yerde yemek yemek, cay icmek, temiz hava almak, basbasa sohbet etmek dertlesmek...Turk aile yapimizda maalesef cok az kaliteli vakit gecirdigini goruyorum Turk kadinlarinin anneleriyle. Avrupalilar bunu oyle guzel yapiyorki. Bizim kadar duskun degiller genel olarak ailelerine. Ama aileleriyle bulustuklarindada 'kaliteli zaman' geciriyorlar (daha dogrusu bunu yapan arkadaslari ornek aliyorum).

Tavsiye ederim. Hayat kisa. Annelerimizde bizler gibi yaslaniyor. Oturup burda annenizin az yardimci olmasina mizmizlanacagina, onun size hizmet etmesini bekleyeceginize sorunun sizde oldugunu kabullenin (annenizde alismis sizin rahat durmamaniza demekki). Disari cikmak cok para harcamak demek degildir. Bir cay bahcesine oturup bi demlik cay icerken iki kurabiye yemek bile okadar havanizi degistirebilir ki.

Cevaplarınız için çoook teşekkür ederim. Gereken payı aldım En Büyük KK:KK51:

Back
X