Biraz daha dertleşelim istiyorum...

@Alabalik32 annem 13 yıl oldu vefat edeli ..
Başınız sağolsun, yazdıklarınızı okudum, baba biz kadınlar için birçok anlam taşıyor, varlığını hissetmek, bize hak verdiğini, arka çıktığını bilmek hayatın tüm yükünü bir anda üzerimizden alıyor.

Yıllarca kendinize ait bir evde yaşamışsınız o yüzden bence de bu saatten sonra babanızla aynı evde yaşamanız zor olur, bir şekilde ikna edeceğinizi zannediyorum, çok yakın oturursunuz ama kendi düzeniniz eviniz olur.

Hakkınızda en hayırlısı ne ise o olsun inşaallah.

Çok teşekkür ederim Mune Mune abla .Kesinlikle babamla yaşamak zor çünkü onunla aynı evde yaşadım sivri dilli kızıma ufak birsey derse bile zoruma gider.En güzel yakınlarından bir ev tutmak.

Ben derim ki babanın da gönlü olsun
Ev bakasıya bir müddet beraber kalın
Ev ev üstüne olmayacağını görünce zaten taşınmana ses etmez
Babana da helal olsun adam gibi adammış

Çok teşekkür ederim Mune Mune abla .Kesinlikle babamla yaşamak zor çünkü onunla aynı evde yaşadım sivri dilli kızıma ufak birsey derse bile zoruma gider.En güzel yakınlarından bir ev tutmak.

Zaten dünyanın en mülayim babası da olsa bir kere baba evinden çıkınca geri dönüpte tekrar baba evinde yaşamak istemiyor insan, ben evde ufak tefek tadilatlar olunca altı üstü bir günlüğüne kalmaya giderdim o zaman bile illa kendi düzenimi arardım, o geçen seneler sebebiyle mi kendi özgürlüğümüzü iyice elimize aldığımızdan mıdır bilemiyorum olmuyor.

Hem dediğin gibi kızına belki kötü birşey demek istemese bile aniden bir laf etse alınırsın. Bu arada o sivri dilli babalar yıllar tecrübe ve olgunluk kattığından olsa gerek tonton birer dedeye dönüşebiliyorlar, rahmetli babamdan biliyorum.

Vardır illa ki yakınlarında sana uygun bir ev, tutar yerleşirsin.

Ben derim ki babanın da gönlü olsun
Ev bakasıya bir müddet beraber kalın
Ev ev üstüne olmayacağını görünce zaten taşınmana ses etmez
Babana da helal olsun adam gibi adammış
Aslında toparlanana kadar beraber kalabiliriz ama boşanma zamanı bazı eşyalarımı almalıyım dolayısıyla o eşyaları koyacak yer olmaz bu yüzden direk aynı sitede bos ev bulursam taşınmayı istiyorum .Teşekkürler MissCherryBlossom MissCherryBlossom .

Mune Mune abla kesinlikle bir kurulu düzen bozulup babaevine dönmek çok zor onların hayatlarına adapte olamam gibi geliyor.Annem yaşasaydı belki yaşayabilirdim onlarla birlikte. Benim istediğim kesinlikle kızımla yeni bir hayat kurabilecegim az eşyalı huzurlu bir hayat bilmem başarabilir miyim? cesarete bol bol ihtiyacım var bir de ya pişman olursam derdindeyim biraz.. eşime sevgim yok ama alışkanlık mi bilmiyorum. ..ama böyle yasayamiyorum orası gerçek kararlı olmalıyım.

Mune Mune abla kesinlikle bir kurulu düzen bozulup babaevine dönmek çok zor onların hayatlarına adapte olamam gibi geliyor.Annem yaşasaydı belki yaşayabilirdim onlarla birlikte. Benim istediğim kesinlikle kızımla yeni bir hayat kurabilecegim az eşyalı huzurlu bir hayat bilmem başarabilir miyim? cesarete bol bol ihtiyacım var bir de ya pişman olursam derdindeyim biraz.. eşime sevgim yok ama alışkanlık mi bilmiyorum. ..ama böyle yasayamiyorum orası gerçek kararlı olmalıyım.

Canımın içi annende olsa yapamazdın, herkes kendi düzenini arıyor çünkü.
Başarırsın Allah'ın izniyle, tamam baştan yılların alışkanlığı olduğu için boşluk hissi olur, yeni hayatını yadırgar garipsersin ama alışırsın, pişmanlık yaşayacağını zannetmiyorum, bir evliliğin bitmesi için illa şiddet olması gerekmiyor sevgisizlik bence en önemli sebeptir evliliğin bitmesi için, o sevgisizlikle yaşamak hiç kolay değildir, şiddet kadar psikolojik etki yarattığını düşünüyorum ben, bir yakınım senle benzer sebeplerle ayrıldı eşinden, sevgi yoksa olmuyor maalesef.

Yeni hayatına adım at bir hele sonrası kendiliğinden gelecektir, keşkeler acabalar olmayacaktır, hem baban kapı gibi arkanda, atacağın adıma 1-0 önde başlayacaksın.
Kendine inan yeter;)

Okumuştum yakınının evliliğiyle ilgili yorumunu Mune Mune abla haklısın sevgisizlik varsa çok zor ..İnan ne günlerim oldu ağladım kalkıp gelmedi çağırmama rağmen omzuna kafamı yaslayacagim bir eşim olmadı hiç 10 yıl şehir şehir peşinde gezdim ailemi yilda en fazla 20 gün gördüm.... ailemin sevgisini bırak kocamdan sevgi görmedim bunca zaman ...istedim ki gözyaşımı yılda bir de olsa agladigimda silsin sarılsin ...9 ay hamilelik hergün 4 5 kez kustum ve ona bu şekilde yemek yaptım midem bulana bulana yapmasam yine evde yemek yok yani dedi sürekli ...hamilelik suresince hastaneye tek gittim kimsesizdim zaten ailem yoktu yanımda . ..ev işlerine 1 kere yardım etti evi çok batırmis ben başka sehirdeydim........ Kendimi ne çok aşağılattim inan günlerce yanına cinsel anlamda gitmesem yanıma gelmedi beni bir gecelik kadın gibi gör bile dedim kendimi affetmiyorum aşağılattim çünkü. ......ben sevgimi sıkmadam verdim ona bunaltmadim hiçbir zaman canım cicimli pışpıslanan bir kadın değilim istemedim ne yaptım tek taraflı bu evliliği sevgisiz bu zamana kadar getirdim ama çok yoruldum... .......bitsin istiyorum 1 yıl geçsin hemen o zaman kendimi Nerede bulacağım nasıl bir ruh halinde olacağım bilmiyorum.

Babanın desteğini almışken sakın korkma 10 yıl olmuş değişmek istemiyor sen de bu hayatı sürdürmek istemiyosun . Kendi ayakların üzerinde dur kur kendine ve evladina güzel bir dünya . Allah kalbime huzuru versin.

Babanın desteğini almışken sakın korkma 10 yıl olmuş değişmek istemiyor sen de bu hayatı sürdürmek istemiyosun . Kendi ayakların üzerinde dur kur kendine ve evladina güzel bir dünya . Allah kalbime huzuru versin.
Teşekkür ederim canım .Allah yardimcim olsun zaman geçsin ve su yazdıklarımı okuduğumda oh iyi ki ayrılmışim diye geçiriyim.

Okumuştum yakınının evliliğiyle ilgili yorumunu Mune Mune abla haklısın sevgisizlik varsa çok zor ..İnan ne günlerim oldu ağladım kalkıp gelmedi çağırmama rağmen omzuna kafamı yaslayacagim bir eşim olmadı hiç 10 yıl şehir şehir peşinde gezdim ailemi yilda en fazla 20 gün gördüm.... ailemin sevgisini bırak kocamdan sevgi görmedim bunca zaman ...istedim ki gözyaşımı yılda bir de olsa agladigimda silsin sarılsin ...9 ay hamilelik hergün 4 5 kez kustum ve ona bu şekilde yemek yaptım midem bulana bulana yapmasam yine evde yemek yok yani dedi sürekli ...hamilelik suresince hastaneye tek gittim kimsesizdim zaten ailem yoktu yanımda . ..ev işlerine 1 kere yardım etti evi çok batırmis ben başka sehirdeydim........ Kendimi ne çok aşağılattim inan günlerce yanına cinsel anlamda gitmesem yanıma gelmedi beni bir gecelik kadın gibi gör bile dedim kendimi affetmiyorum aşağılattim çünkü. ......ben sevgimi sıkmadam verdim ona bunaltmadim hiçbir zaman canım cicimli pışpıslanan bir kadın değilim istemedim ne yaptım tek taraflı bu evliliği sevgisiz bu zamana kadar getirdim ama çok yoruldum... .......bitsin istiyorum 1 yıl geçsin hemen o zaman kendimi Nerede bulacağım nasıl bir ruh halinde olacağım bilmiyorum.
Üzüldüm şu yazdıklarına inşallah kızınla mutlu bi hayatın olur bu yaşadıkların geri de kalır ama ayrılık için bişe diyemem sonuçta kolay değil bu süreç, çocukla bilhassa kızın kaç yaşındaydı ?

Benimde ailem ben bosanacagim dedigimde biz ölmedik demislerdi.kalk simdi gidelim durma burada dediler ve ben 1 canta alip ciktim tekrar dönmedim.
Canim ailem benim.yillardirda nazli bebek gibi ilgileniyorlar benimle.
Muthis bir hafiflik ve guven duygusu bunu hissetmenize sevindim.hakkinizda hayirlisi olsun

Benimde ailem ben bosanacagim dedigimde biz ölmedik demislerdi.kalk simdi gidelim durma burada dediler ve ben 1 canta alip ciktim tekrar dönmedim.
Canim ailem benim.yillardirda nazli bebek gibi ilgileniyorlar benimle.
Muthis bir hafiflik ve guven duygusu bunu hissetmenize sevindim.hakkinizda hayirlisi olsun

Ben babama eve geldikten sonra söylemiştim, ama bütün aile bekliyordu zaten; onlar da ben de çok rahatladık sonrasında... aile çok önemli, çok şükür böyle ailelere sahip olduğumuz için...

Üzüldüm şu yazdıklarına inşallah kızınla mutlu bi hayatın olur bu yaşadıkların geri de kalır ama ayrılık için bişe diyemem sonuçta kolay değil bu süreç, çocukla bilhassa kızın kaç yaşındaydı ?
insallah canım inan öyle durumdayım ki şurada ne yazilirsa her yoruma Ağlıyorum. .Kızım 7 yasinda suan.

Babama şimdiye kadar anlatmadigim için çok şaşırdı ama sen ne zamandır huzursun olmayinca olmuyir kizim çık gel kapı açık dedi.

Ah kurban olduğum:( bu duyguların o kadar tanıdık ki, okumuşsun yakınımla ilgili yazdıklarımı, o da senin yaşadıklarına çok benzer şeyler yaşadı, ayrılırken adamın tek derdi bundan sonra çamaşırlarını kimin yıkayacağı, yemeğini kimin yapacağıydı, hani sevgi bitse de artık son noktaya gelindiğinde yılların yaşanmışlığının hatrına 2 duygusal söz duymak istersin ya, işte benim yakınımın kocası 2 güzel söz dahi etmedi, ona göre güzel söz çamaşırlarını kimin yıkayacağıydı.

Adım kadar eminim o kadar rahatlayacaksın ki boşanma sürecinde gergin olursun, kafan karışır, sanki sırtında tonlarca yük var gibi hissedersin ama herşey bitip zaman geçtiğinde iyi ki bitti dersin, biz telefonla konuşuyoruz ayrılan yakınımla, boşanma sürecinde sesinden dahi anlıyordum ruhuna kadar işlemiş stresi gerginliği, ayrıldı birkaç gün sonra öyle huzurlu bir sesi vardı ki anlatamam.

Herşeyi zamana bırak, zaman en iyi ilaç, ne dertlere deva olmuyor ki, yeterki insanın sağlığı yerinde evladı yanında olsun.

Mune Mune abla bizimki de öyle ne yiyeceğim ne giyinecegim derdinde... çok sevindim yakınının huzurlu olmasına umarım bende huzura kavuşurum....Eşim ailesi tarafından çok simartilmis ne isterse yapılmış beğenmediği yemegi yememis kalkmış sofradan annesi hemen başka yemek yapmış işte tam orada kafasına tabağı geçirseymis her istediğini yapmasaymis belki böyle olmazdı ..Babası da böyle ne görürsen birazda onu devam ettiriyorsun...değişmez bu vakitten sonra bunun bilincindeyim ..Yolcu yolunda gerek .Teşekkür ederim ilgin için ve yorumun icin:KK200::KK36:

Mune Mune abla bizimki de öyle ne yiyeceğim ne giyinecegim derdinde... çok sevindim yakınının huzurlu olmasına umarım bende huzura kavuşurum....Eşim ailesi tarafından çok simartilmis ne isterse yapılmış beğenmediği yemegi yememis kalkmış sofradan annesi hemen başka yemek yapmış işte tam orada kafasına tabağı geçirseymis her istediğini yapmasaymis belki böyle olmazdı ..Babası da böyle ne görürsen birazda onu devam ettiriyorsun...değişmez bu vakitten sonra bunun bilincindeyim ..Yolcu yolunda gerek .Teşekkür ederim ilgin için ve yorumun icin:KK200::KK36:
Ne demek ablacım ne zaman istersen, vardır bir hayır de yoluna devam et, yaşanması gerekiyormuş yaşandı, güzel bir evladın var, onca olumsuzlukların içinde eminim varlığıyla sana huzur vermiştir, Allah sağlıklı ömürler versin inşaallah, bahtı güzel olsun, Allah evladından yana yüzünü güldürsün.

Kal sağlıcakla.

Back
X