Bıraz derdım var ;(

Keşke evlenmeden önce bunları ölçüp tartsaydınız.
Ben deli divanede olsam aynı eve evlenmeyi kabul etmezdim, evlendikten sonra ölüm kalım olur yada çok mecburi bi durumdan aynı eve taşınılır hadi o mecburiyettendir derim ama siz bile bile lades demişsiniz.
Borçlar eşinin üstüne değilse ödemesin ozaman sizde ayrı eve çıkın.

madem eşin tek başın ayrı eve çıkamıycak
sen neden çalışmıyorsun
eşine kendine destek olmuyorsun
çocuk fikrini ayrı eve çıkana kadar ertele
çalış kazan üret kv kp derdinden de kurtulmuş olursun
her şeyi develtten bekleme
taşın altına elini koy bakalımm

Zaten çalışıyormuş. Ama Türkiye şartlarında olmadıkları için, haftada 2 gün çalışabiliyormuş.

canim bende avusturyadayim
sakin cocuk yapma... acelesi yok. kendi evinize ciktiktan sonra düsünürsün. :) sana almanca zor geliyordur banada fransizca zor geliyor. :)
kursun bittikten sonra güzel bi ise gir calis simdi cocuk yaparsan hic calisamazsin almancanda ilerlemez.

canim Köylük yerdemi yaşiyorsunuz ?? Vallah çok zor bence :( Duaya sarilmakdan başka bir çare yok inş. eşinin iyi para kazanir :(( insan banyo yapmasi eşi ile evin her yerinde sesli gülüp eğlenmesi fln :(( çok zor

Demekki Fransada yaşasa ,Avusturyada yaşasa ,avusturalyada yaşasa zihniyet değişmedikden sonra pek değişmiyor bizim insanımız :ssz:
hala o köylük yerdeki zihniyet devam ediyor. :27:
Merak ettim yabancı ülkede yaşayanlar acaba oradaki insanlardada varmıdır bu aynı eve gelin gelmek :44::44::44:

madem eşin tek başın ayrı eve çıkamıycak
sen neden çalışmıyorsun
eşine kendine destek olmuyorsun
çocuk fikrini ayrı eve çıkana kadar ertele
çalış kazan üret kv kp derdinden de kurtulmuş olursun
her şeyi develtten bekleme
taşın altına elini koy bakalımm

Fazlasıyla uretken oldugumu düşünüyorum cok ıyı fransızcam var burda sökmüyo 1.5 senedır avusturyadayım artık az bucuk işlerimi kendı basıma halledıyorum hafatnın 4 gunu almanca kursunda 2 gunu calısıyorum daha oncede yazdım hafatnaın ıkı gunu calısmayla bile kenarıya para atabildim

canim bende avusturyadayim
sakin cocuk yapma... acelesi yok. kendi evinize ciktiktan sonra düsünürsün. :) sana almanca zor geliyordur banada fransizca zor geliyor. :)
kursun bittikten sonra güzel bi ise gir calis simdi cocuk yaparsan hic calisamazsin almancanda ilerlemez.

Gercekten onu gordum canım yarım yamalak işle bilr her gırttıgımde 1 2 kelıme ogrenıyorum

ıyıde hem sen mılletın kurulu duzenıne gelıp yerlesmıssın..
hem sıkayet eden sensın..
ayrı eve çıkacak gucu olmayanla hemen evlenmeseydın..
kocana destek olup kıraya çıksaydınız..(derler adama)

Hımmm bende bayıldım gelip burda beraber yasamaya lutfen olayların detaylarını eşim ve benım cabalarımı gormeden bu sekılde agır yorum yapmayın ben buraya sıkıntı mı bıldırmek ıcımı dokmek ıcın yazdım 2 yıl nısanlı kaldım r aklımızda hiç beraber oturmak yoktu hemde hiç ama hayat buraya kadar sürükledi biZi sagolun yorumunuz için

hımmm bende bayıldım gelip burda beraber yasamaya lutfen olayların detaylarını eşim ve benım cabalarımı gormeden bu sekılde agır yorum yapmayın ben buraya sıkıntı mı bıldırmek ıcımı dokmek ıcın yazdım 2 yıl nısanlı kaldım r aklımızda hiç beraber oturmak yoktu hemde hiç ama hayat buraya kadar sürükledi bizi sagolun yorumunuz için

rabbim hakkında hayırlı olanı versin tez vakitte kendi evinize çıkarsınız inşallah

Merhaba kızlar bende içimi dökmek istedim.1.5 senelık evlıyım ve kayınnvalıdemlerın yanında oturuyorum cok zorlanıryorum bazen dayanamayacak hale gelıyorum ama kocamııı cok sevıyorum cok iyi bi insan.eşim düğününü kendı yaptı babasının borcları vardı onlarıda eşim ödüyo ayrı eve cıkamadık yıgınla borcumuz oldugu için ama artık yoruldum 2 goruncem kayınvalıdem kayınpederım 6 kısı yasıyoruz mılletın benı kullanıp durmasın da bıktım anlayıs yok kımsede esım bazen 11 de geliyo odaya gecıyoruz herkes dısarda salonda keyfıne bakıyo tuvalete bııle cıkamıyorum bu evde gelın mı var yenı evlı bırılerı mı var dıyen yok henuz cocugum yok ama artık ıstıyorum ve en sınır oldugum sey cocuk olursa odadakı dolabı cıkartırız masayı cıkartırız gibi Sozlerı.1.5 senedır oturuyorum yetmemiş daha hamıle kalcam da cocuk olcakta odada cocugun yatagına yer arıyolar cıkdırmak üzereyım benim hiç hayalım ıstegım yok mu yada bunlara hakkım yok mu :,(

Gozunuz aydin daha bu baslangic bi tecrubesi az da olsa olan biri gibi size soyliyim.mesela benim kaynanam....kapi dinleme,laf sokma,odayi dolablari karistirma,cocugun ismine ,ve baska seylerine kadar her seye karisma,gelini asagilama,hizmetci gibi yuzsuz yuzsuz kullanma,artislik,yalan diz boyu hem de gozunun icine baka baka,hatta ikinci cocugu yapib yapmama kararina bile burnunu sokdu sokdu durdu.,esimin butun maasini kendinde tutma,daha neleri sayayim....ayyyy allahimmmmmm keske ayri evimiz olsa bazen cildirmak uzere oluyorum.yani sizi coooook guzel anliyorum.allah yardimciniz olsun.

Gozunuz aydin daha bu baslangic bi tecrubesi az da olsa olan biri gibi size soyliyim.mesela benim kaynanam....kapi dinleme,laf sokma,odayi dolablari karistirma,cocugun ismine ,ve baska seylerine kadar her seye karisma,gelini asagilama,hizmetci gibi yuzsuz yuzsuz kullanma,artislik,yalan diz boyu hem de gozunun icine baka baka,hatta ikinci cocugu yapib yapmama kararina bile burnunu sokdu sokdu durdu.,esimin butun maasini kendinde tutma,daha neleri sayayim....ayyyy allahimmmmmm keske ayri evimiz olsa bazen cildirmak uzere oluyorum.yani sizi coooook guzel anliyorum.allah yardimciniz olsun.

Senın ayrı eve cıkacacak durumun yok mu hala mı berabersın ve kacsenedır

Valla ne esyam var ,ne de param.yani esimin dogru durust ne kadar para aldigini bile bilmiyorum.uc sene olucak yakinda.hem kv imkan vermiyorki .paralar eline geliyorya.

Oy oy senın vazıyet benımkındende beter canım. Allah yardımcınız olsun evde kardeslerde var mı

Oy oy senın vazıyet benımkındende beter canım. Allah yardımcınız olsun evde kardeslerde var mı

Allah razi olsun bacim.yok bi kaynana,bi kayonbaba o da kaynanam ne dese ona razi,ara sira da bi akraba var gelip gider onunla aram iyiydi baktim ki,o da onlardan farkli digil .ahlaktan fakir insanlar..onunla daaram soudu hem de o insan kaynanamin can cigeridir .yani kisacasi garip terbiyyeli biaile.mesela o akrabalari cok yakin bi akraba.geliyor istedigi gibi oturup kalkiyor kayinbabamin yaninda mesela yani o da varken istedigi gibi kanepeye uzanip televizyon seyr ediyor tamam da cana yakinsiniz bir biriniz icin can cigetsiniz ama her seyinde bir adabi var.baskalarinin yalnisini soylemek dogru digil ama sahsen benim kendi evim olsun isterim ama daha belli digil belkide ayrilirim esimden offf neyse uzun oldu.dilerim rabbimden size cok yakinda hayirlisiyla guzel bi ev nasib etsin ama kaynanafan uzakta.

Allah razi olsun bacim.yok bi kaynana,bi kayonbaba o da kaynanam ne dese ona razi,ara sira da bi akraba var gelip gider onunla aram iyiydi baktim ki,o da onlardan farkli digil .ahlaktan fakir insanlar..onunla daaram soudu hem de o insan kaynanamin can cigeridir .yani kisacasi garip terbiyyeli biaile.mesela o akrabalari cok yakin bi akraba.geliyor istedigi gibi oturup kalkiyor kayinbabamin yaninda mesela yani o da varken istedigi gibi kanepeye uzanip televizyon seyr ediyor tamam da cana yakinsiniz bir biriniz icin can cigetsiniz ama her seyinde bir adabi var.baskalarinin yalnisini soylemek dogru digil ama sahsen benim kendi evim olsun isterim ama daha belli digil belkide ayrilirim esimden offf neyse uzun oldu.dilerim rabbimden size cok yakinda hayirlisiyla guzel bi ev nasib etsin ama kaynanafan uzakta.

Canım benim ya.Rabbım hakkımızda herseyın hayırlısını versın

evlenmeden once kayınvalıdenle bırarada yasayacagın bellı mıydı. boyle bır seyı kabul etmek buyuk bı cesaret çok kotu bı durum ..
olay eşinde biter kendıne guvenıyor mu ayrı ev ıcın ısteklı mı bırlıkte çaba gosterın maddı durum yetersızse sende işe gır.

evlenmeden once kayınvalıdenle bırarada yasayacagın bellı mıydı. boyle bır seyı kabul etmek buyuk bı cesaret çok kotu bı durum ..
olay eşinde biter kendıne guvenıyor mu ayrı ev ıcın ısteklı mı bırlıkte çaba gosterın maddı durum yetersızse sende işe gır.

Yok canım krsınlıkle beraber oturmayacaktık düğün tarıhi yaklastı ve bi anda gerceklesti ilk zamanlar cok korkuyodu 1.5 sene gectı dahada toparladık borca her ay fazla fazla oderken bi gün dedıkı oylede boylede borc bıtecek en ıyısı kredıye yatırdıgımız parayı artık kenarı atmaya basladı. Bende haftanın 2 gunu calısıp 4 gunu dil kursuna gıdıyorum avusturyadayız durum boyle işte

Yok canım krsınlıkle beraber oturmayacaktık düğün tarıhi yaklastı ve bi anda gerceklesti ilk zamanlar cok korkuyodu 1.5 sene gectı dahada toparladık borca her ay fazla fazla oderken bi gün dedıkı oylede boylede borc bıtecek en ıyısı kredıye yatırdıgımız parayı artık kenarı atmaya basladı. Bende haftanın 2 gunu calısıp 4 gunu dil kursuna gıdıyorum avusturyadayız durum boyle işte

ınsallah cıkarsınız canım Avusturya şartları nasıl bılmıyorum ama

eşim tek basına yaptı dugunu demışsiniz.
dugun dernek yapacagınız parayla ev acıp 3 5 eşya koysaydınız sizden iyisi yoktu. ne var bu düğünde ya milleti eğlendırmek ıcın dünyanın parası dökülüyo.başka hiçbi anlamı yok.
sadece sizin ıcın söylemıyorum genel anlamda konusuyorum ama sızın gıbı zor durumda yardımsız evlenenlerin düğün yapmasını zaten hiç anlamıyorum.

Avusturya bilmiyorum eğer almanya gibi ise maaş az ise kira yardımı yapılıyor....çocuk olursa para veriliyor...gidin bit pazarları vardır çok ucuza bir kaç eşya alın çıkın ayrı eve...yurt dışındaki insanlar pek meraklılar gelinleri ezmeye..dayan yiyenlermi dersin..ben neler gördüm..1 göz eve çıkın ama kendi eviniz olsun...iş eşinde bitiyor..onun kabul etmesi önemli...

Back
X