• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz dertleşelim mi sizinle

“Ama özünde iyi biri” adlı kompozisyon yarışmasına katılabilirsiniz.
Yani daha önce defalarca buraya kendi kötülüğü, rezilliği yazmışım. Şurada şu kadar kadın iyi kötü yol göstermiş şu yorumun manası nedir?

Konu sahibi kanıksamış, seviyorum ondan herhâlde diyor 🙄 Üzüldüm yahu, buna nasıl izin veriyorlar, sineye çekiyorlar. Bu üstü kapatılacak bir mevzu değil, şu laf yüzünden kan çıkıyor, insanlar birbirini vuruyor; ağır, çok ağır, hele ki eşten duymak. Bir de aslında iyidir diye yıkama yağlama cilâlama da yapmış. Bana havadan nem kapıp or*spu diyen adamın iyiliği de onun olsun.
Sevmiyorum. Seviyordum başta sanırım o zamanlar o sebeple evlendim dedim. Ne sevgisi sevgi olur mu

Herkese iyi akşamlar öncelikle. Yine dolup taştığı bir gün. En baştan anlatacağım her şeyi uzun da olabilir kısa da bilmiyorum okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Öncelikle 7 aydır evliyim. Zaman zaman kendimi kandırsam da sanırım mutlu bir evliliğim yok ve ben bu hatayı göz göre göre yaptım. 3 senelik sevgililik dönemi boyunca o kadar kalbimi kırdı ki buraya tek tek yazmaya kalksam sayfalar sürer velhasıl bir aptallık yapıp evlendim. Bu 7 aya dönüp baktığımda geçmişin hep kafamda dönüp durduğunu farkediyorum. Hep bir kavgam hep bir meselem var. Bana yaptıklarını söylediklerini hazmedemiyorum. İyiyken çok iyi ama kötüyken o kadar çirkin şeyler söylüyor ki. O söyleyip geçiyor ama ben unutamıyorum.
Sevgililik dönemine göre evliyken daha iyi sayılır ama yine her kavgada konunun ne olduğundan bağımsız o zehiri yine saçıyor. Hepinizin evlerinde olabilecek sıradan kavgalar benim evimde “ orospu” olduğumu duymamla sona eriyor. Ne kadar çirkin ve ne kadar aciz değil mi. “Orospu, mutlu değilim ben bu evlilikte, sen sinsisin, sen şöylesin, sen böylesin” bunları ben en sıradan kavgalarda duyuyorum ve artık kanıksadım. Dünyada bana en yabancı kişi eşim aslında şöyle bir düşününce. Onun yanında sürekli tetikteyim. Çok tutuğum ve işin kötüsü o kadar çok duydum ki bu hakaretleri kanıksadım sanırım. Neyden tetiklenip saldıracağını bilemiyorum. Bir arkadaşımla tanıştırırken de geçmişe ait bir anıyı anlatırken de anı hiç yaşayamıyorum. Acaba arkadaşımın hangi hareketinden onun “orospu” akabinde benim de onunla arkadaş olduğum için “ orospu” olduğum kanısına varacak diye düşünüyorum. Acaba şimdi ben bu anıyı anlatırken eski sevgilim aklına düşer de oradan da bana saldırır mı diye hesap yapmak zorunda kalıyorum. Sonra yalana itiliyorum ister istemez. Buna neden katlanıyorum aslında onu da bilmiyorum başta çok seviyordum onun devamı mı onu da bilmiyorum. Sürekli böyle değil kendisi. İyiyken çok çok iyi dünyaları önüme sermeye hazır ama yukarıda da tekraren belirttiğim gibi en ufak bir kavgada öyle ağır şeyler söylüyor ki iyi olduğumuz dönem boyunca bunları mı içinde biriktirmiş diye şaşırıp kalıyorum. Mesela “orospu” olduğunu düşündüğü arkadaşıma iyi kızmış ya derken kavga sırasında birden kıza hakaret etmeye başlıyor. Ya bilmiyorum ben ne soracağımı da bilmiyorum bana bir şeyler söyler misiniz ben çok yalnızım yine bu akşam.
İyiyken herkes iyidir, kötüysen herkes kötü. Hiç mi hayır demeyecek fikir ayrılığı yaşamayacak tartışmayacaksınız. Seven insan kavga ederken de sever.

Ben 6 aylik evliliğimi bitirdim. Eski esim banada ruh hastası psikopat diyordu ama orospu çok ağır bir kelime. Eşinize karşı ezik kalmayın tavrınizi koyun. Yoksa da ayrılın gitsin artik boşanmalar çok normal karşılanıyor o kadar bosanan varki.

Herkese iyi akşamlar öncelikle. Yine dolup taştığı bir gün. En baştan anlatacağım her şeyi uzun da olabilir kısa da bilmiyorum okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Öncelikle 7 aydır evliyim. Zaman zaman kendimi kandırsam da sanırım mutlu bir evliliğim yok ve ben bu hatayı göz göre göre yaptım. 3 senelik sevgililik dönemi boyunca o kadar kalbimi kırdı ki buraya tek tek yazmaya kalksam sayfalar sürer velhasıl bir aptallık yapıp evlendim. Bu 7 aya dönüp baktığımda geçmişin hep kafamda dönüp durduğunu farkediyorum. Hep bir kavgam hep bir meselem var. Bana yaptıklarını söylediklerini hazmedemiyorum. İyiyken çok iyi ama kötüyken o kadar çirkin şeyler söylüyor ki. O söyleyip geçiyor ama ben unutamıyorum.
Sevgililik dönemine göre evliyken daha iyi sayılır ama yine her kavgada konunun ne olduğundan bağımsız o zehiri yine saçıyor. Hepinizin evlerinde olabilecek sıradan kavgalar benim evimde “ orospu” olduğumu duymamla sona eriyor. Ne kadar çirkin ve ne kadar aciz değil mi. “Orospu, mutlu değilim ben bu evlilikte, sen sinsisin, sen şöylesin, sen böylesin” bunları ben en sıradan kavgalarda duyuyorum ve artık kanıksadım. Dünyada bana en yabancı kişi eşim aslında şöyle bir düşününce. Onun yanında sürekli tetikteyim. Çok tutuğum ve işin kötüsü o kadar çok duydum ki bu hakaretleri kanıksadım sanırım. Neyden tetiklenip saldıracağını bilemiyorum. Bir arkadaşımla tanıştırırken de geçmişe ait bir anıyı anlatırken de anı hiç yaşayamıyorum. Acaba arkadaşımın hangi hareketinden onun “orospu” akabinde benim de onunla arkadaş olduğum için “ orospu” olduğum kanısına varacak diye düşünüyorum. Acaba şimdi ben bu anıyı anlatırken eski sevgilim aklına düşer de oradan da bana saldırır mı diye hesap yapmak zorunda kalıyorum. Sonra yalana itiliyorum ister istemez. Buna neden katlanıyorum aslında onu da bilmiyorum başta çok seviyordum onun devamı mı onu da bilmiyorum. Sürekli böyle değil kendisi. İyiyken çok çok iyi dünyaları önüme sermeye hazır ama yukarıda da tekraren belirttiğim gibi en ufak bir kavgada öyle ağır şeyler söylüyor ki iyi olduğumuz dönem boyunca bunları mı içinde biriktirmiş diye şaşırıp kalıyorum. Mesela “orospu” olduğunu düşündüğü arkadaşıma iyi kızmış ya derken kavga sırasında birden kıza hakaret etmeye başlıyor. Ya bilmiyorum ben ne soracağımı da bilmiyorum bana bir şeyler söyler misiniz ben çok yalnızım yine bu akşam.
Eşlerimizin tek farkı onun küfretmemesi, ama öyle bir çenesi vardır ki sövmüşten beter eder. Üzüldüm, gerçekten çok üzüldüm... Terapi deneyin daha çok yeni evlisiniz eğer terapiye rağmen düzelme olmazsa uzatmanın da manası yok gibi...

Yani daha önce defalarca buraya kendi kötülüğü, rezilliği yazmışım. Şurada şu kadar kadın iyi kötü yol göstermiş şu yorumun manası nedir?
Rezillik, hakaretler için güzelleme yapmanızın sebebi “bosan” demememiz icin degil mi?
Ama şöyle…. Ama böyle…. Ama öyle de böyle diye kurduğunuz her her cümle olumsuzluk barındırıyor.
Neyin aması? Neyin çünküsü? Neyin fakatı?
Adam size “o…” diyor siz burada artı yönlerini yazıyorsunuz “ama özünde iyi” der gibi. Özünde iyi olması dünyaları önünüze sermesi size söylediği hakaretleri yok mu ediyor?
İnsanı kötüyken tanırsınız, ayrılırken tanırsınız, kavga ederken tanırsınız. Güzellemeler hiçbir şeyi kurtarmaz.

Sevmeyin zaten, bu ne rezil bir heriftir. Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Kafanızda ne var?
Öncelikle yaklaşık bir aydır her şeyin görünürde güzel gittiğini söyleyeyim. Dünyanın en aşık adamıyla evliyim. Benim yoluma ölür, beni çok özler falan filan. Ama bugün şunu farkettim hiçbir değeri kalmamış. Evde yalnızdım çiçek geldi. Normalde insanlar mutlu olur ya ben hiçbir şey hissetmedim. Çünkü ben bugün dünyanın en mükemmel eşi olabilirim ama bir saat sonra “sinsi karı” olmayacağımın garantisi yok.
Bu farkındalık benim için çok iyi. Tüm bunları aramız sözde iyiyken düşünmem çok daha iyi. Bu yolun sonu boşanmak o açık. Ama tüm bunların ötesinde ben neden böyle biriyim? Bu çok daha büyük bir sorun. Benim derdim ne ki ben böyle şeylere katlanmışım apaçık belli bende de bir problem var.
Bir de yorumunuz için teşekkür ederim iyi niyetli olduğunuz çok açık o nedenle size yapıyorum bu açıklamayı ben yardımsever derken özünde iyi biridir anlamında bahsetmedim.
Neden yıkama yağlama yapayım? Her yönünü yazmak istedim ki ne bileyim belki burada birisi psikolog çıkar da sen onun yardımseverliğinde şöyle bir şey bulmuşsun da o sebeple kapamamışsın diye açıklama yapar diye yazdım. Özünde iyi biridir diye düşünecek olsaydım şu an alırdım çiçeğimi otururdum.

Babası da bu psikolojide bir adammış annesine çok çektirmiş ama annesi çok umursamıyor sanırım. Bence kendi pisliği yüzünden bu şekilde eşim. Baya yakışıklı, maddi durumu iyi karakteri de doğuştan lider, gözü çok kara ( bunları övmek için söylemiyorum tanıtmak için söylüyorum) Her ortamda onun sözü geçer, kendinden 20 yaş büyük makam mevki sahibi adamlar bunun peşinde pervane olur garip bir şekilde. Bu nedenle çok sevgilisi olmuş belli yüzlerce. Benim gibi aptal kızlar bi halt sanmış işte bunu. Bu da çok aldatmış herkesin kalbini kırmış. Sanırım bir yerden sonra bu döngü kendine döndü. O kötü biri olduğu için herkesi kendisi gibi kötü sanıyor
Kızlarıma hep söylüyorum evleneceğiniz insanı tanımak için anne babasından başlayın.

Pardon da evlenmeden önce seks işçisi miydiniz? Yani orospuyu neye dayanarak söylüyor size? Siz kendinize bu lafı nasıl söyletiyorsunuz? Dellenin bağırın çağırın demiyorum da onunla bununla düşüp kalkıp parasını mı yedim ağzından çıkanı bi izah et bakayım demediniz mi hiç?

“Ben istesem manken sikerim “, “ dur bundan sonra göreceksin sen gününü” , “sana iyi koca oldum yaranamadım gör bak bundan sonra ne olacak” bunlar da şu an aklıma gelen lafları.
Bana uzun uzun anlatın olur mu böyle şeylerin evlilikte asla yeri olmadığını çünkü alışmışım sanırım normal geliyor Bence boşa gitmez çünkü şu an kavgalı değiliz aksine eve çiçek yolladı içinden gelmiş ama böyle sözde “iyi” bir anımızda yalnızım diye ağlamaya başladıysam umut ışığı var galiba benim için.
Dehşetle okudum yazdıklarınızı. Adam kafayı yemiş de size ne oluyor? Alışmışım deyip durmayın lütfen alışmayın buna. Normal değil bu. Ben her şeye boşanın demem ama bu adamla beraber aldığınız tek bir nefese yazık. Leş gibi biri.

Hani iyiyken çok iyi dünyaları önüne sermesi varua işte o bu tip kişiliklrein denge tutturma oyunu gibi birşey. Her zaman o yakıcı kırıcı hali olsa asla sürmez biliyor. Beklenmeddik yerde birşeylerw takıp kavga çıkarması sizi her zaman ne yaoacağınızı bilemez halde olmanız ve sürekli hata yapan ve onunda haklı olarak kızabilmesi için. Ha bunları planlayarak yapmıyor muhtemelen ama o tiplerin kafası, bilinçalto böyle çalışır genelde. Siz sürekli tedirgin yaşadıkça, korktukça kendinize güveniniz gider, ve ayağa kalkıp dur diyemez hale gelirsiniz. Ve kendinize güveniniz gittikçe bu, girdaptan çıkamazsımız, ondan kaçıp kurtulmanız zorlaşır ve o da herşeyi kendi istediği gibi yönlendirebilecek ortamı daha rahat elde eder. Zor çok zor bilirim. Ama kişiliğinize, ruhunıza ciddi zarar veren davranışlar bunlar. Güçlü olmalısınız, soğukkanlı olmalı, manüplasyomlarına uymamalı, tuzaklarına düşmemelisiniz. Kendiniz yeterince güçlü hissedene kadar. Çalışmıyorsanız işe girene kadar vs. Bu davranışlar katlanılamaz çünlü psikolij şiddet bu. Ve sizden geriye birşey kalmayana kadar da devam eder genellikle. 7 ay evlilik için henüz cicim ayları olmalıydı mesela. Arkadaşınız onun hoşlanmayacğaı bir tip le olabilir bu bir suç değil ki ama önemi yok zaten sizi ezmekle egosunu tatmin ediyor belkide. Güçlü olmalıısnız ve bu karabasandan kurtulmalısınız. Rabbim yardımcınız olsun

Pardon da evlenmeden önce seks işçisi miydiniz? Yani orospuyu neye dayanarak söylüyor size? Siz kendinize bu lafı nasıl söyletiyorsunuz? Dellenin bağırın çağırın demiyorum da onunla bununla düşüp kalkıp parasını mı yedim ağzından çıkanı bi izah et bakayım demediniz mi hiç?
Onu deme sebebi aslında evlenmeden önce bakire olmamam. Ben bunu hiç saklamadım işk günden söyledim. Sorun değildi onun için ama demekki sorunmuş.

Yani ya gidecek psikolojik tedavi görecek ya da yolunuza bakacaksınız. Ben bipolar olduğunu düşünmüyorum hatta narsistten de ziyade aşağılık kompleksine sahip gibi bu da paranoid reaksiyonlar göstermesine sebep oluyor. Kendini ezik, yetersiz hissettiğinden size saldırıyor. Hıncını sizden alıp ufacık şeylerden paranoyakça anlamlar çıkartıp sizi iffetsizlikle suçluyor. Haklı boşanma sebebi, boşanmak istemiyorsanız kesinlikle tedavi görmesi gerekli. Buna ikna olması gerekli. Hiçbir erkek eşine böyle bir laf söyleyemez. Çok üzücü. Olmadık şeylerden bile böyle anlamlar çıkarması, sizi suçlaması üstelik ağır hakaretlerle itham etmesi bunu gösteriyor. Bu komplekse sahip her insan asosyal olmuyor tam aksine kendini ispat çabasına girip aşırı sosyal falan da takılabiliyorlar ama öfke nöbetlerinin önüne de geçemiyorlar. Şu yazıya göz atmanızı tavsiye ediyorum + Bu yazı

Son düzenleme:
Narsist bir ruh hastası var bence karşında. Çok hadsiz ve terbiyesiz ayrıca. Sindirmiş seni bi güzel, üzerinden egosunu tatmin ediyor, arada da iyi davranıyor işte esince, o da seni onun yanında tutan şey oluyor belki de.
Düzelme ihtimali yok ne yazık ki; kendine olan saygını sevgini güvenini yitirmeden, sürekli diken üstünde kafayı sıyırıp insanlıktan çıkmadan, çocuk da yokken, kurtulmalısın bu heriften.

Bu söylediğiniz çok önemli. Umarım kızlarınızın karşısına Allah en iyilerini çıkarır kötü insanlardan çok çok uzak kalırlar.
Amin.
Sizde eşinizi ikna edip uzman desteği almaya çalışın,yada kendiniz başlayın yolunuz açık olsun

Size or*spu diyen bir adamla mı evlisiniz? İnanamıyorum. Hiçbir zaman insan hayat arkadaşına şu kelimeyi kullanmamalı. Ben oysam sen nesin der işleri çirkinleştirir, dananın kuyruğunu koparırdım.
Şu lafı ağzına pelesenk edeni kale almam. O...derler, o...nun peşinden düşmezler. Aklını başına alsın bu kadınlar artık, ota b.ka o...diyen kocaları gerçeğinin peşinde sürüklenip gidince eyyyle şaşkın şaşkın bakıyorlar sonra. Bana o...diyen kocaya , hala nikahında tuttuğuna göre sen de alag.v.t oluyorsun derim, şenlenir ortalık yiiihhhuu.

Back
X