Maddi sıkıntı olmaması da huzur ve mutluluğu getirmiyor ki...
Çalışan kadın olmak daha çok sorumluluk ve beklentiyi de beraberinde getiriyor..
Daha rahat yaşanılıyor ama huzurlu değil..
Huzur bulmak verilene razı olmaktan geçiyor. Razı mıyız bize verilen her nimetten? Razı değilsek(mal, mülk, evlat, bilgi, unvan, şöhret...her ne istiyorsak/ bekliyorsak) huzurlu değiliz demek oluyor bence..
Konu sahibi maddi sıkıntıların evde sorun yarattğından bahsetmiş. Ben de cevaben maddi sıkıntıların ortadan kaldırılması için uğraşılması gerektiğini söyledim. Huzur bulmakla ilgili son söylediklerinize katılmıyorum. Zira o zaman benim konu sahibine " sus otur, razı ol, huzuru bul" gibi bir cevap vermem gerekirdi. Bu da benim hayat görüşüme ters zaten. Ben bildiğim gibi yorumumu yaptım, uygular, uygulamaz ona kalmış.
24 yasindasin 2 tane çocuğun var biri üstelik 4 yaşında cok erken evlenmissin. Hadi evlendin diyelim bir süre cocuk yapmasaydın bari. Eşine çalışıp bir dönem yardım edip borçları hafifletebilirdiniz. Böylece maddi sorunlar aşkınızı parcalamazdı. Sizde böyle bunalima girmezdiniz.
24 yasindasin 2 tane çocuğun var biri üstelik 4 yaşında cok erken evlenmissin. Hadi evlendin diyelim bir süre cocuk yapmasaydın bari. Eşine çalışıp bir dönem yardım edip borçları hafifletebilirdiniz. Böylece maddi sorunlar aşkınızı parcalamazdı. Sizde böyle bunalima girmezdiniz.
Çocuklarımdan ve evliliğimden asla pişman değilim zira akıl yaşta değil başta oluyor sadece insan ara sıra bu tarz buhranlar yaşayabiliyor yargılamak kimseye düşmez yine de fikrin için sağol
Çocuklarımdan ve evliliğimden asla pişman değilim zira akıl yaşta değil başta oluyor sadece insan ara sıra bu tarz buhranlar yaşayabiliyor yargılamak kimseye düşmez yine de fikrin için sağol
Akıl yaşta degil bastadır ama tecrübe gibi Harika bir şey var o da 20 yasında edinilmiyor maalesef. Ne kadar söylerseniz söylerim 20 yasında evlenip 24ğnde iki çocuk yapmak aklın tecrübesizliginden. Şimdi daha yeni üniversiteden mezun, işine Yeni başlamış bir geç kadın olmalıydınız.
Şu durumda ben olsam çalışırım ya da çocukların için etkinlikler yaparım, spor yaparım. Hayatımı monotonlastırmam.
şu an çocukların küçük olduğu için sorumlulukların ağır geliyor ve sıkılıyorsun.
ama unutma ki bu günler geçecek
benim senin gibi küçük çocuğum var. kendimi bu şekilde teselli ediyorum.
sadece 3-5 yılımızı alacak ve sonra onlar büyüyecek
*gün gelecek o tatlı tebessümlerini
*sizi yoran isteklerini
*bıktıran şikayetlerini
bırakıp yuvadan uçup gidecekler
evi toplamanız için çoook zamanınız olacak
ama şimdi sırası değil
"gepgeniş" olmaya bakın.
ne hamaratlığın , ne de titizliğin zamanı değil.
ancak böyle düşünürseniz huzurlu olursunuz.
Konu sahibi maddi sıkıntıların evde sorun yarattğından bahsetmiş. Ben de cevaben maddi sıkıntıların ortadan kaldırılması için uğraşılması gerektiğini söyledim. Huzur bulmakla ilgili son söylediklerinize katılmıyorum. Zira o zaman benim konu sahibine " sus otur, razı ol, huzuru bul" gibi bir cevap vermem gerekirdi. Bu da benim hayat görüşüme ters zaten. Ben bildiğim gibi yorumumu yaptım, uygular, uygulamaz ona kalmış.