Biraz Galeta, bolca salata ama en çok İ R A D E !...

Gamze_M

Ben Kiloya Karşıyım :D
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
4.518
75
93

Bismillahirrahmanirrahim diyerek diyet günlüğümü tutmaya başlıyorum

Bu gün 20.01.2013, günlerden pazartesi olur :13: Çünkü ben yazımı bitirene kadar saat 00:00 olur

Hadi bakalım hayırlısı, inşaallah iradem ve en çokta sizlerin desteği ile ben bunu BAŞARIRIM..Sabah ola hayır ola, haydi ALLAH rahatlık versin

Eklentiler

• $dokunmayin-diyetteyim.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 372
Son düzenleme:
Evvett bu gün diyetimin ilk günü ve gün itibarıyla 21 ocak 2013 :) günlerden pazartesi, itibarıyla Herşeyin daha güzel olucağını ve benim istediğim kiloma ulaşıcağımı düşündükçe huzur buluyorum :)

Bu arada ilk başlangıç kilo takip çizelgem budur :)

Eklentiler

• $weight.webp
    5 KB · Görüntüleme: 108
allah kabul etsin tatlım ben de niyetliyim bugün aynen senin gibi yapmayı düşünüyorum iki ögün ve ikisi de hafif olması koşuluyla
Galetayı tercih etme sebebin nedir bu arada :44:

Oyyyy çok teşekkür ederim :) mutlu oldum yorumunuzu görünce :) Bundan evvel yine zayıflamayla ilgili bir gruba katıldım, hiç görmüyorlar ve sadece tanıdıklarıyla sohbet ediyorlardı ayy ne çok üzülüyordum. oradan ayrıldım ve burayı iyiki görmüşüm, herkes o kadar candan ve iyiki :) çok mutlu oldum :)

allah kabul etsin tatlım ben de niyetliyim bugün aynen senin gibi yapmayı düşünüyorum iki ögün ve ikisi de hafif olması koşuluyla
Galetayı tercih etme sebebin nedir bu arada :44:

Şöyle söyleyeyim, diyetim ve ben çok mutluyuz ve iyi anlaşıyoruz gibi :) ona bir isim bulayım dedim ve tamamen öyle uydurk bişey :) aslında galetayı hiç tüketmem :)

Şöyle söyleyeyim, diyetim ve ben çok mutluyuz ve iyi anlaşıyoruz gibi :) ona bir isim bulayım dedim ve tamamen öyle uydurk bişey :) aslında galetayı hiç tüketmem :)

ben de tüketmem galetayı da sorayım dedim öyle vitamin gibi faydalı bir şey değil baş köşeye koymasının sebebi nedir diye
burası şişkolar diyarı tabi şişkolarda birbirlerini sevip kollarlar :118:
çok eski olmasam da hoşgeldin aramıza, çıpçıtır çıkarsın burdan inşallah amin

Bu gün oruçlu olduğum için hiç bir şekilde kalori almadım..Artık ezan okundu ve gelsin kaloriler :) Tabiki asla diyetimi bozmadan, bol su içerek ve tabiki azda olsa sporumu yaparak...

İLK GÜN AKŞAM YEMEĞİM..

1 kase çorba=50
2 domates=30
1 salatalık=15
4 yemek kaşığı yoğurt=80

Akşam yemeği toplam aldığım kalori=175

Yemek yedikten 1 saat sonra spor yapmayı planlıyorum :)

Ara öğün, 1 mandalina ve bir kahve=65

Ara öğün, 1 mandalina ve bir kahve=65

15 dk. sporla ve yaklaşık 2 litre içtiğim suyla bu günü başarılı bir şekilde kapatacağımı düşünüyorum :)

Sevgili diyet günlüğüm SAKIN beni terketme olur mu? benimde seni terketmeme izin verme :) bu sefer gerçekten söz verdim :)

Bu gün diyetimin 2. günü..Tarih 22 Ocak 2013 ve günlerden Salı.Saat 09:39 itibarı ile işlerimi birazcık hallettim..Pc başına geçtiğimde bu gün biraz daha huzurluyum..Çünkü boş şeylerle uğraşmıyorum..

Aslında hep bunu hayal etmiştim, bir yerde diyet günlüğü tutmalıyım..Bu gün biraz daha duygusalım, günlüğümü okuyanlar için belkide tuhaf bir durum olucaktır ama şimdiden belirteyim. Ben belli dönemlerde özellikle bayanlara özel durumlara yaklştığımda çok pis duygusal oluyorum..Yaşım 30 ve 13 yıllık evliyim..Rabbim bana bir evlat nasip etmedi henüz..Bahsettiğim dönemlerde bu canımı çok fazla acıtabiliyor..Aslında hayallerim diyet günlüğü tutmak gibi masum değildir çoğu zaman..Daha can yakan ve daha yıkan hayallerimde vardır..

Sizin hiç hayalleriniz kırılıp , umutlarınız tükendimi ?? Siz hiç bir pembe, bir gri hatta siyaha yakın oldunuzmu ???

Benim tükendi.....doğarsınız ve elinizi sıkıca kapatıp yakaladığınız bu dünyada
başınıza neler gelebilecek hiç bir şekilde bilemezsiniz....sevgiyle ve saygıyla tutunduğumuz
ve nefes aldığımız dünya , hiç acımadan kötü gönüllerle , sevgisiz ve saygısızca kirletilir....
ve büyümeye başlarsın..sen büyüdükçe yaşadıklarında büyür kocaman olur , hatta bazen sizin yaşınızı bile geçer.....
bazen çocuk olsam bile , kocaman insan gibi üzülebiliyordum herşeye....
güzeli , doğruyu , sevmeyi ve saymayı öğrenirken annemden , sevilmemeyi
ve sayılmamayıda başkalarından öğrenmeye çoktan başlamıştım bile....

Büyümek...en büyük hayallerimden biriydi...umutlarım tükendi ve hayallerim yok oldu derken , yine yeniden düştüm hayallerimin peşine.....

Hiç bir şekilde ve hiç bir şeyi bilemeyiz dedim yaaa....bilememek ne kadar acıymış bunuda öğrendim....
hayatta sevgiyi , aşkı tertemiz yaşamak kadar güzel bir şey yokmuş bunuda öğrendim....umut ettiğim sürece ,
hayal ettiğim sürece , yaşadığım acı bile ne kadar hafiflermiş bunuda öğrendim....
yine yeniden kendimi iyi etmeyi başarmayıda..

Başarmıştım başarmasına ama bitmiyor....yaşadıkça yüreğinde bazı şeyler ölüyor ,
öldürüyorsun , gün geliyor yüreğindekiler seni öldürüyor...ama bu nasıl ölmekse ,
bu nasıl acımaksa , bu nasıl umutsa , bu nasıl hayalse , bu nasıl bilinmezlikse öldürüp tekrar diriltebiliyor....

Hani şiirde derya şair....yaşım büyük olsada yaşadığım acılar karşısında savunmasız küçücük bir cocuk olamazmıyım annem!......

Küçücük bir cocuk hemde savunmasız ve kimsesiz bir çocuk oldum annem....
yüzüm güldü gibi ama ben gülemedim annem ... umutlarımı kırdılar ,
hayallerimi yıktılar annem .... o kadar çok ihtiyacım varki şu an sana ....
sarılmaya koklamaya , içimdeki hasretimi sende sonlandırmaya....
çok istiyorum annem....ama olmuyor...olmadıkça acıyorum ve belkide istemeden acıtıyorum....
ANNEM ben bebekkken mis gibi kokar ve sen beni koklarmıydın ??? kokladığında çok mutlu olurmuydun ...
benim maviş kızım derken umutların bir dağ gibimiydi ?? hayallerin sapasağlammıydı ???

Bende bebeğimi koklamak istiyorum ve koklarken mutlu olmak istiyorum....
yine umutla gülümsemek hayallerimle mutlu olmak istiyorum......

Ağlamak , hiç bunu sevdinizmi ? ben sevdim.....ruhumu kötülüklerden arındırıyor
ve yine içimi tertemiz etmemi sağlıyor....Yine kötülükleri , umutsuzlukları ,
kırılma ve yıkılmalarımı unutmama , daha güçlü olmama yardımcı oluyor....

Hayat ne garip öyle değilmi ? :) yazmayı çok seviyorum yazdıkça rahatlıyorum....

GEÇTİ..... Şimdi neden yazdığımı anladınmı diyet günlüğüm :) , evet geçtiii , yazınca rahatlıyorum ,
yada yazarken ağladığımda rahatlıyorum...yada benim yüreğim tamamen haklı!. umutsuz yaşanmaz ,
hayalsiz hiç olmaz ve ben yine sıkıca tutunuyorum hayallerime hemde umutla hemde sıkıca ....
haklı olmayı , mutlu olmayı , huzur bulmayı , umutla yaşamayı , SEVMEYİ SEVEN YÜREĞİMİ SEVİYORUM ............

Hem hayatta güzel şeylerde oluyor :) Hak, hukuk gözetmeyen insanlarla asla çalışamadığım için işten ayrıldım ve evimin tadını çıkarıyorum..Herşeyden önemlisi böylee harika insanlar arasında ZAYIFLIYORUM..Ohhh daha ne olsun MİS MİİİSSS :)

Gelelim zurnanın zart dediği yere (İlker Ayrık) Bu gün güne nasıl başladım hemen yazıyorum günlüğüm :)

Sabah saat 8:30'da kahvaltı..

2 zeytin=10 kalori
yarım kibrit kutusu peynir=50
1 domates=15
1 salatalık=15

Toplam= 90 <<<<<< eeee süper bence..

Dip Notün akşam orucumu açtıktan sonra felaket bir baş ağrısı yaşadım ve bu gün niyetlenmeye korktum İnşaallah sağlıkla yine nasip etsin RABBİM..Amin :)

Şimdilik çıkıyorum ama yine gelicem asla kaçamak yok ve asla tembellik yok..Diyetim benim en yakın arkadaşım :)

Sabah saat 8:30'da kahvaltı..

2 zeytin=10 kalori
yarım kibrit kutusu peynir=50
1 domates=15
1 salatalık=15

Toplam= 90 <<<<<< eeee süper bence..

Ara öğün, saat 10:30.. 1 şekersiz nescafe=15 kalori (krema çok az konuldu)

Hazırım Kendimden Geçmeye Aşk İsterse
Kelebek Ömrü Kadar Kısa Sürse
Dönemem Artık Senin Olduğun Şehre
Kanıyor Mazim İçinde Öylece

Görmeden Duymadan Mümkünmü Yaşamak
Ellerim Dokunmadan
Aşk Yalanmı Gerçekmi
Sen Söyle Hayattttttttttttt

Söyleee bakalımmmmmmmmmm :)

terketmek yoookk

kabul ederseniz bir önerim olacak

ekmeği kahvaltı öğününüze alsanız daha iyi olur gibime geliyor
nescafe gibi kafeinli gıdalar benim kilo vermemi durduruyor
ayrıca bir siteden aldığım yazıyı da paylaşmak isterim

'''''
Kafeinin kilo kaybınızı desteklediğini düşünüyorsanız yanılırsınız. Fazla kilolu insanların çoğu iştahlarını azalttığına ve yağlarını yakıp zayıflattığına inanarak fazlaca kahve tüketirler. Birkaç araştırma kafeinin düzenli egzersiz yapıp, düşük yağlı diyet tüketenlerde kilo kaybını desteklediğini göstermişse de, bu sizi sakın aldatmasın. Asla fazla kafein tüketmeyin.

Kafein; kalp atımınızı hızlandırıp, kan basıncınızı arttıran, uykunuzu kaçırıp ve sinirlilik ile huzursuzluğa neden olan zararlı bir uyarıcıdır.

Kafein iştahınızı bir miktar baskılayabilir. Ancak kafeinin iştahı baskılayıcı etkisi kilo kaybına neden olacak kadar güçlü ve uzun süreli değildir.

Kafein diüretiktir. Yani vücudunuzun su kaybetmesine neden olur. Bu su kaybı ağırlığınızda çok az ve geçici bir azalmaya sebep olur. Bu durumda da kaybettiğiniz yağ değil, sadece sudur. Kısacası; kafeinin kilo vermeye yardım edici herhangi bir özelliği yoktur.

'''''

bunlar benim düşüncelerim sadece uyarmak istedim

Kesinlikle önerileriniz benim için çok önemli ve değerlidir..Ben diyetimi yaparken moral ve motivasyonla çok güçlenirim :) kalorilere savaş açabiliyorum :)

Ekmeği kesinlikle bir kaç gün içinde menüme sokucağım :) fakat dışarı çıkmak istemedi hiç canım:) benim hafif bir ekmek almam lazımda :) Kafeine şaşırmadım değil..:) cısss bir gıda o zaman :)

Hep düşüncelerini belirt olurmu, bana güç veriyor :) harikasın kiii :)

kiloma o kadar takmış durumdayım ki..
bulabildiğim herşeyi okumaya çalışıyorum

tamam ben söylerim sizde benim menülerimde size göre yanlış olan birşey olursa uyarırsınız olur mu

senin günlüğüne koşa koşa geldim canım.okudum içim burkuldu evlat hasretiyle yanıyormuşsun çok üzüldüm canım.neden olmuyor peki özel değilse.tüp bebek falan denedinizmi 13 yıl çok uzun bir süre.ne diyeyim Allah en yakın zamanda sanada tatdırır o güzel duyguyu imtihan dünyası işte.ne zaman başımıza ne gelecek nelerle imtihan olacağız hiç bilmiyoruz.kazananlardan oluruz inşallah.

Aminnn canım :) çok hoş geldin günlükçüğüme evet canım dile kolay tam 13 yıl..herşeyi yaptık çok şükür ama artık kısmet diyoruz..tüp bebekte dahil olmak üzere..zaten yüce Mevlaya teslimiz, tamamen teslimiyet durumundayız şu an..

Hayırlısı olsun cümlemize..Benim için şu an burda ve güzel bir şekilde vakit geçirmek çok huzurlu..Çok teşekkür ederim :) veee her zaman beklerim :)

kiloma o kadar takmış durumdayım ki..
bulabildiğim herşeyi okumaya çalışıyorum

tamam ben söylerim sizde benim menülerimde size göre yanlış olan birşey olursa uyarırsınız olur mu

Kesinlikle canımmm, tam destek, hep destek :)

1 kase çorba=50
1 dilim kepek ekmeği=50
50 gr. yoğurt=60
200 gr. ıspanak haşlama=50
5-10 tane sarı leblebi=20

Öğlen toplam=250

Sabah ve ara toplam=105

Saat 13:20 itibarıyla aldığım toplam kalori= 250+105=355

Çok fazla kalori almadan 1 hafta çok sıkı yapmak istiyorum diyetimi..akşam yemeğimde de 250 kalori alsam en fazla, ara öğünlerimde de 100 yaklaşık eder 700 wuuuuu çok bence en fazla 1 hafta boyunca 600 olmalı, tabiki bunun içine 200 kalorilik sporla giden kaloride katılmalı Ne hesap arkadaş vala biz kadınlar çok tehlikeliyiz

Haydi bakalım hayırlısııı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…