bu gün diyetimin 2. Günü..tarih 22 ocak 2013 ve günlerden salı.saat 09:39 itibarı ile işlerimi birazcık hallettim..pc başına geçtiğimde bu gün biraz daha huzurluyum..çünkü boş şeylerle uğraşmıyorum..
Aslında hep bunu hayal etmiştim, bir yerde diyet günlüğü tutmalıyım..bu gün biraz daha duygusalım, günlüğümü okuyanlar için belkide tuhaf bir durum olucaktır ama şimdiden belirteyim. Ben belli dönemlerde özellikle bayanlara özel durumlara yaklştığımda çok pis duygusal oluyorum..yaşım 30 ve 13 yıllık evliyim..rabbim bana bir evlat nasip etmedi henüz..bahsettiğim dönemlerde bu canımı çok fazla acıtabiliyor..aslında hayallerim diyet günlüğü tutmak gibi masum değildir çoğu zaman..daha can yakan ve daha yıkan hayallerimde vardır..
Sizin hiç hayalleriniz kırılıp , umutlarınız tükendimi ?? Siz hiç bir pembe, bir gri hatta siyaha yakın oldunuzmu ???
Benim tükendi.....doğarsınız ve elinizi sıkıca kapatıp yakaladığınız bu dünyada
başınıza neler gelebilecek hiç bir şekilde bilemezsiniz....sevgiyle ve saygıyla tutunduğumuz
ve nefes aldığımız dünya , hiç acımadan kötü gönüllerle , sevgisiz ve saygısızca kirletilir....
Ve büyümeye başlarsın..sen büyüdükçe yaşadıklarında büyür kocaman olur , hatta bazen sizin yaşınızı bile geçer.....
Bazen çocuk olsam bile , kocaman insan gibi üzülebiliyordum herşeye....
Güzeli , doğruyu , sevmeyi ve saymayı öğrenirken annemden , sevilmemeyi
ve sayılmamayıda başkalarından öğrenmeye çoktan başlamıştım bile....
Büyümek...en büyük hayallerimden biriydi...umutlarım tükendi ve hayallerim yok oldu derken , yine yeniden düştüm hayallerimin peşine.....
Hiç bir şekilde ve hiç bir şeyi bilemeyiz dedim yaaa....bilememek ne kadar acıymış bunuda öğrendim....
Hayatta sevgiyi , aşkı tertemiz yaşamak kadar güzel bir şey yokmuş bunuda öğrendim....umut ettiğim sürece ,
hayal ettiğim sürece , yaşadığım acı bile ne kadar hafiflermiş bunuda öğrendim....
Yine yeniden kendimi iyi etmeyi başarmayıda..
Başarmıştım başarmasına ama bitmiyor....yaşadıkça yüreğinde bazı şeyler ölüyor ,
öldürüyorsun , gün geliyor yüreğindekiler seni öldürüyor...ama bu nasıl ölmekse ,
bu nasıl acımaksa , bu nasıl umutsa , bu nasıl hayalse , bu nasıl bilinmezlikse öldürüp tekrar diriltebiliyor....
Hani şiirde derya şair....yaşım büyük olsada yaşadığım acılar karşısında savunmasız küçücük bir cocuk olamazmıyım annem!......
Küçücük bir cocuk hemde savunmasız ve kimsesiz bir çocuk oldum annem....
Yüzüm güldü gibi ama ben gülemedim annem ... Umutlarımı kırdılar ,
hayallerimi yıktılar annem .... O kadar çok ihtiyacım varki şu an sana ....
Sarılmaya koklamaya , içimdeki hasretimi sende sonlandırmaya....
çok istiyorum annem....ama olmuyor...olmadıkça acıyorum ve belkide istemeden acıtıyorum....
Annem ben bebekkken mis gibi kokar ve sen beni koklarmıydın ??? Kokladığında çok mutlu olurmuydun ...
Benim maviş kızım derken umutların bir dağ gibimiydi ?? Hayallerin sapasağlammıydı ???
Bende bebeğimi koklamak istiyorum ve koklarken mutlu olmak istiyorum....
Yine umutla gülümsemek hayallerimle mutlu olmak istiyorum......
Ağlamak , hiç bunu sevdinizmi ? Ben sevdim.....ruhumu kötülüklerden arındırıyor
ve yine içimi tertemiz etmemi sağlıyor....yine kötülükleri , umutsuzlukları ,
kırılma ve yıkılmalarımı unutmama , daha güçlü olmama yardımcı oluyor....
Hayat ne garip öyle değilmi ? :) yazmayı çok seviyorum yazdıkça rahatlıyorum....
Geçti..... şimdi neden yazdığımı anladınmı diyet günlüğüm :) , evet geçtiii , yazınca rahatlıyorum ,
yada yazarken ağladığımda rahatlıyorum...yada benim yüreğim tamamen haklı!. Umutsuz yaşanmaz ,
hayalsiz hiç olmaz ve ben yine sıkıca tutunuyorum hayallerime hemde umutla hemde sıkıca ....
Haklı olmayı , mutlu olmayı , huzur bulmayı , umutla yaşamayı , sevmeyi seven yüreğimi seviyorum ............
Hem hayatta güzel şeylerde oluyor :) hak, hukuk gözetmeyen insanlarla asla çalışamadığım için işten ayrıldım ve evimin tadını çıkarıyorum..herşeyden önemlisi böylee harika insanlar arasında zayıflıyorum..ohhh daha ne olsun mis miiisss :)
gelelim zurnanın zart dediği yere (ilker ayrık) :d bu gün güne nasıl başladım hemen yazıyorum günlüğüm :)
sabah saat 8:30'da kahvaltı..
2 zeytin=10 kalori
yarım kibrit kutusu peynir=50
1 domates=15
1 salatalık=15
toplam= 90 <<<<<< eeee süper bence..
Dip not:dün akşam orucumu açtıktan sonra felaket bir baş ağrısı yaşadım ve bu gün niyetlenmeye korktuminşaallah sağlıkla yine nasip etsin rabbim..amin :)
şimdilik çıkıyorum ama yine gelicem :d asla kaçamak yok ve asla tembellik yok..diyetim benim en yakın arkadaşım :)
canım allah gönlüne göre versin,.inşallah en kısa zamanda bebişine kavuşursun.diyet maceranda başarılar