Biraz Kaygılarım, Biraz da yardıma ihtiyacım var?

Bu yaşta bu kadar kaygı yaşamamalısın. Bu yaşların bir daha gelmeyecek. Evet insanlar birden çok sınava giriyor herkes ilk senesinde kazanmak zorunda değil. eğer iyi bir yerlere geleceksen kaybettiğin 2-3 sene yok gibi gelir sana. Y başaramazsam dersen başaramazsın, ''başaracağım'' dersen olur. Sınav için hepi topu 1 sene çalışacaksın sonrası çorap söküğü. Kendini topla biraz.
Neden kaygı yaşıyorum bilmiyorum belki biraz ders çalışsam kolay olduğunu anlarım. çok istiyorum sadece çok herkes gibi bende çok istiyorum. Belki daha fazla istiyorum bilmiyrum :D

Bak cnm benim.
12 yasimda annem ciddi hastalandi. Suan 32 yasindayim ve hala tam duzelemedi. Minicik bir kardesim ve abim de vardi. Babam da ne yazik ki alkolle fazla icli disli olmustu. Hem okula gittim hem anneme hem eve baktim. Kardesim bana anne dedi 7yasina kadar sen dusun uzerimdeki sorumlulugu. Tek bir yil bile kaybetmedim okulda. Cok calistim. Ilk yilda da muhendisligi kazandim ankarada. Hic kaybim olmadan deli gibi calistim ve derceyle bitirdim okulu. Sonra da yuksek lisansi birincilikle bitirdim. Suan evliyim mutluyum bir de bebegim var. Kpss denen olayi basaramadim o ayri ;) ozel sektorde de baya ilerledim. Ama suan kendi istegimle oglumu buyutuyrm. Calismak her kapiyi acir sen icini ferah tut.

Aslında dediğiniz gibi saçmaladım :) Zor sınav değil belki ama o kadar çok stres yaptım ki bilmiyorumum.
Canım halanın yanında iyi bir liseye yazılma şansın var mı? Hem ertelemeden mezun olursun, hem sıkılmaz, hem de yaşıtlarını görünce daha iyi motive olursun.

2 yıl kayıp nedirki?
Uzun bir ömür var önünüzde.
Olur hemde öyle güzel olur ki.
Ha gayret bi ucundan başlayın gerisi gelir.
Sabırla çalışmaya devam.bol şans

Bak cnm benim.
12 yasimda annem ciddi hastalandi. Suan 32 yasindayim ve hala tam duzelemedi. Minicik bir kardesim ve abim de vardi. Babam da ne yazik ki alkolle fazla icli disli olmustu. Hem okula gittim hem anneme hem eve baktim. Kardesim bana anne dedi 7yasina kadar sen dusun uzerimdeki sorumlulugu. Tek bir yil bile kaybetmedim okulda. Cok calistim. Ilk yilda da muhendisligi kazandim ankarada. Hic kaybim olmadan deli gibi calistim ve derceyle bitirdim okulu. Sonra da yuksek lisansi birincilikle bitirdim. Suan evliyim mutluyum bir de bebegim var. Kpss denen olayi basaramadim o ayri :KK66: ozel sektorde de baya ilerledim. Ama suan kendi istegimle oglumu buyutuyrm. Calismak her kapiyi acir sen icini ferah tut.
Çok zor şeyler yaşamışsınız. Sizin kadar çok şey yaşamadım sizin kadar azimli de olamadım.Hemen pes ettim siz bu yüzden bu kazandınız hayatınız anladığım kadarıyla çok mutlu ( ALLAH mutluluğunuzu bozmasın. amin:D) hepte böyle olur. Ben hemen pes ediyorum her şeyden elimi ayağımı çekiyorum.

Bu kaygıları yaşaman çok normal. Hayatında önemli kararlar almaya çalışan insanların yaşadığı problemler. Önemli olan kendine güvenmen.

Birde şöyle düşün senin hedefin iyi bir iç mimar olmak. Peki çalışır da sınavda başarısız olursan ne olur. Dünya dönmeye devam eder. Sende istediğin okulu kazanamazsın belki ama çalışman boşa gitmez en mükemmeli değil belki ama biraz daha düşüğü olur. Ama korkulardan dolayı bu yola hiç çıkmazsan elinde ne olur. Kocaman bir hiç.

Bak benim babam 45 yasinda acikogretimden 2 yillik unuversite bitirdi. Dusun en son ne zaman sinava girmis 45 yasindaki adam. Baslarda hic calismadan gidiyordu kotu not aliyordu. Bayagi stres yapti ben kaydimi sildirecegim yapamiyorum benim universite neyime diye. Ben dedim ki baba gel sana guzel bir plan yapalim sinavlara kadar duzenli calis bak stresinde azalacak notlarinda yukselecek. Sonra babam bir defter yapti bos vakitlerinde unite unite okuyup onemli yerleri not tuttu ve konu sonundaki testleri cozdu. Sonuc 47 yasinda 80 90 larla diplomasini aldi.

Babam yaptiysa sen hayli hayli yaparsin sadece biraz guven kendine ve duzenli ders calis.

Bak benim babam 45 yasinda acikogretimden 2 yillik unuversite bitirdi. Dusun en son ne zaman sinava girmis 45 yasindaki adam. Baslarda hic calismadan gidiyordu kotu not aliyordu. Bayagi stres yapti ben kaydimi sildirecegim yapamiyorum benim universite neyime diye. Ben dedim ki baba gel sana guzel bir plan yapalim sinavlara kadar duzenli calis bak stresinde azalacak notlarinda yukselecek. Sonra babam bir defter yapti bos vakitlerinde unite unite okuyup onemli yerleri not tuttu ve konu sonundaki testleri cozdu. Sonuc 47 yasinda 80 90 larla diplomasini aldi.

Babam yaptiysa sen hayli hayli yaparsin sadece biraz guven kendine ve duzenli ders calis.
Sanirim biraz babanızı örnek almam gerek teşekkür ederim :)

Bu kaygıları yaşaman çok normal. Hayatında önemli kararlar almaya çalışan insanların yaşadığı problemler. Önemli olan kendine güvenmen.

Birde şöyle düşün senin hedefin iyi bir iç mimar olmak. Peki çalışır da sınavda başarısız olursan ne olur. Dünya dönmeye devam eder. Sende istediğin okulu kazanamazsın belki ama çalışman boşa gitmez en mükemmeli değil belki ama biraz daha düşüğü olur. Ama korkulardan dolayı bu yola hiç çıkmazsan elinde ne olur. Kocaman bir hiç.
Mutlaka öyle olacak iyi bir olmasa farklı bir meslek olur. Buraya yazdığmda çok farklı düşünüyordum şimdi çok farklı düşünüyorum bunda herkesin biraz payı var teşekkür ederim tavsiyeniz için ;)

Tabiyki de yeterlisin
Daha 18 yasindasin neden başaramayasın ki
Bende 18 yaşımdayım yeniden hazırlanıyorum sınava bak dersanede bile 25 ini geçmiş kaç kişi tanıyorum sınava hazirlanan
Daha 2 sene geçmiş biraz çalışmayla hatırlamaya başlarsın
Kendini sakin küçük görme

Tabiyki de yeterlisin
Daha 18 yasindasin neden başaramayasın ki
Bende 18 yaşımdayım yeniden hazırlanıyorum sınava bak dersanede bile 25 ini geçmiş kaç kişi tanıyorum sınava hazirlanan
Daha 2 sene geçmiş biraz çalışmayla hatırlamaya başlarsın
Kendini sakin küçük görme
Teşekkür ederim

Aslında buraya uzun bir süre önce kaydoldum. O zaman kardeşim için kayıt olmuştum. Bu aralar biraz canım sıkkın kimseye bir şey söyleyemediğim için en sonunda buraya yazmak istedim. Belki birileri bu konuyu merak eder, okur ve bana bir umut ışığı olur diye düşündüm. Uzatmadan söyleyeyim. 18 yaşıma gireli yalnızca 2 ay oldu. Benimle aynı yaşta olan herkes sınav stresi, üniversite kaygısı hangi bölüm okumalıyım gibi stresler yaşarken ben bunların hiç birini yaşayamadım. Annem ve babamın ayrılığından sonra derslerime çok iyi odaklanamamıştım. Üstüne üstlük babamın tayini çıkmıştı yeni okul, yeni insanlar hiç birine ısınamadığım için okulu bırakmıştım. Annem ve babam çok ısrar ettiler ama devam etmedim okula, derslerim de başarılıydım. Okulu bırakıp dışardan vermeye başladım ama tabi evde olduğum için kitap yüzü açmadım. Benden ayrı 3 kardeşime ben bakıyordum onlarla ilgileniyordum. Bu sene babam bir karar aldı beni Ankara'da yaşayan halamın yanına göndermek istiyor. Halam biraz fazla disiplinli babamda haliyle benim biran önce dışardan liseyi bitirip dershane falan derken iyi bir üniversite de okumamı istiyor. Benim de en büyük hayalim iyi bir iç mimar olmak iyi yerlere gelip ailemi biraz daha iyi yaşatmak istiyorum. Ama okula 2 yıl ara vermişken birden bu kadar yükün altına girebileceğimi düşünemiyorum. Ya başaramazsam! Ya iyi bir yer tutturamazsam! Ya ben bunlar için yeeterli değilsem! Kesinlikle başaramayacağım! O kadar iyi çalışıp kazanamayanlar var sen bu halinle nasıl başaracaksın! gibi sorular bir türlü yakamı bırakmıyor. Artık çok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum. SAdece çok bunaldım ve yazmak istedim...

Bu kadar olumsuz düşünme.. 2 yıl çok bir süre değil. Millet kaç yaşından sonra okumaya başlıyor.. Kendine güven yeter..

Back
X