Biraz konuşmak istedim

therewillbeaday

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
3.682
9.289
158
İyi geceler hanımlar. Konuyu açıp açmamak konusunda kararsız kaldım. Kafam şuan çok karışık, cümlelerim de bir o kadar karışık olabilir.
Aslında neyi nereden başlayıp yazacağımı da bilmiyorum, konu uzun olabilir, anlamsız da olabilir. Biraz konuşmaya ihtiyacım var, bodoslama dalacağım.

Bağımlı kişilikten nasıl kurtulabiliriz? Hani bir şeylerin neden olduğu kaynağı bulursak çözüme daha kolay ulaşırız ya işte ben o kaynağı da bulamadım. Daha çocuk yaşımda mesela hatırlıyorum bir dönem halamla yaşamıştık, çok uzun bir dönem değildi ama o çocuk halimle çok alışmıştım kendisine. Evden gittikten sonra oturup ağlamıştım. Bu bir süre devam etti, nereye baksam onu görüyorum, çok özledim diyordum, beni çok etkilemişti. Ailem bile endişe etmişti bu kadar etkilenmemden. Çok sevdiğim kişilere çok bağlanıyorum. Bu aşık olunca da böyle oluyor. Özellikle ayrılık esnasında çok zorlanıyorum -evet çoğu kişi zorlanır- ama ben daha çok zorlanıyorum gibi. Bu bağımlı insan özelliği midir? Böyle olupta kendi çabasıyla sorunun kaynağını bulan ve çözümü bulan var mı?

Bu konudan bağımsız başka bir şey daha var (konumun karışık olacağını belirtmiştim) Hani hayatınızın dönüm noktaları olur ya, üst üste birikmiş sorunları çözmeniz gerekir, kendinizi güçsüz, yalnız hissedersiniz. Huzursuzluğunuzun günden güne arttığı ve hayatınızla alakalı bazı endişelerinizin (sağlık, iş hayatı gibi konularda) olduğu durumları nasıl atlattınız?

Uzman desteği almam yönünde öneriler gelmeden belirteyim, daha önceden bazı konularda almıştım fakat şuan böyle bir imkanım yok bir süreliğine. Bu yüzden hem biraz konuşmak hem de ben de böyle durumdaydım ama değiştim dediğiniz hikayelerinizi okumak istedim.

Annenizle nasıl bir ilişkiniz vardı küçükken? Çalışıyor muydu? Oynar mıydı sizinle?gülümser miydi? Ya da babanız? Otoriter miydi? Şakalaşır moydınız? Çekinir miydiniz ondan?

Bu bir sorun mu bilmiyorum ama bende de var fazla bağlanma olayı.
Ben duygularımı uç noktalarda yaşamama bagliyorum bunu Sevgi ,nefret ,kıskançlık
Yaşadığım zamanda ayarını bulamıyorum.

Annenizle nasıl bir ilişkiniz vardı küçükken? Çalışıyor muydu? Oynar mıydı sizinle?gülümser miydi? Ya da babanız? Otoriter miydi? Şakalaşır moydınız? Çekinir miydiniz ondan?
Ben istersem oynardık ama şimdiki zaman ebeveynleri gibi etkinlik yapma, verimli vakit geçirmek gibi durumlar yoktu. Yani bu sık olmazdı.
Gülümser miydi, hatırlamıyorum. Güldüğü olmuştur illaki ama içten içe huzursuz olduğunu biliyor ve görüyordum.

Psikolog falan değilim yanlış anlaşılmasın, yanlışım varsa da düzeltilsin. Okuduğum kitaplarda görsüm ki yetişkinlikte yaşanan duygusal problemlerin temelinde anneyle kurulan ilişkiler varmış. Aklıma ilk gelen şey güvenli bağlanma sıkıntısı oldu yani onu kaybetme korkusu

Bu bir sorun mu bilmiyorum ama bende de var fazla bağlanma olayı.
Ben duygularımı uç noktalarda yaşamama bagliyorum bunu Sevgi ,nefret ,kıskançlık
Yaşadığım zamanda ayarını bulamıyorum.
Nefret konusunda ya da kıskançlık konusunda değil ama sevgi konusuna ciddi sorun en azından benim hayatımda sorun oluşturuyor.. bağlanmak güzel ama kendimi yıpratır şekilde üzmek istemiyorum. Ya da bir şeyleri çok detaylı düşünmek çok yıpratıyor beni.

Evet doğru. Ama çözümünü bilmiyorum. Bunu nasıl çözeceğim?

Yıprandığını fark etmen bu bağlanma olayını aşman için ilk adım bence
Fazla fedakarlık ve fazla değer vermek gerçekten sonunda üzüntü getiriyor
Ben bu sorunumla yaşamaya alıştım yeri geldiği zaman bırak diyorum kendime herkesi herseyi bukadar düşünüp sevemezsin
Bir süre sonra benim kadar bağlı olmadıklarını gördüğümde kırılıyorum ve bu dengelememi sağlıyor.
Sanırım tamamen sizin elinizde

Onu elbette işin ehli psikologlar bilir. Affetmek olabilir mi acaba... bilseydi yapmazdı gibi düşünmek beni çokça rahatlatır.
Nasıl desem affetmek olarak bile bakmıyorum olaya. Kendi imkanları ölçüsünde yapabileceği şeyleri yapıyordu. Yani bir kırgınlığım, kızgınlığım yok içimde.

Nasıl desem affetmek olarak bile bakmıyorum olaya. Kendi imkanları ölçüsünde yapabileceği şeyleri yapıyordu. Yani bir kırgınlığım, kızgınlığım yok içimde.
O zaman neden evet doğru dediniz yorumuma? Yani annemle tatmin edici bir iletişimim olmadı ve bu beni üzmedi anlamında mı? Eğer öyleyse zaten çok derinden yaralanmamışsınız demek ki... bu durumda hayat tecrübesi eksiğiniz olduğunu düşünüyorum. Düşe kalka öğreneceksiniz

Kendime olan saygımı korumak için o fedakarlık sınırını vb şeyleri ayarlıyorum çoğunlukla-en azından bir süredir- fakat sizin önceki yorumunuzda belirtiğiniz gibi bazı şeyleri çok uçta yaşamak çok yoruyor. Çok düşünmek çok yoruyor. Şu cümleleri yazarken bile şöyle olsun, düzgün olsun diye fazladan iki kez düşünmek çok yorucu.

Şundan dolayı evet dedim; imkan vardır, şartlar vardır, o bilinç vardır ama çocuktan esirgenirse evet bir kızgınlık oluşabilir, kırgınlık oluşabilir. Fakat kendince yapabileceği en iyi şekil oysa ve bunu yapmışsa bir kızgınlık, affetmeme gibi bir durum oluşmaz demek istedim.

Sırf bu yüzden düz mantık yaşayan insanlara imrenirim bazen bilemiyorum yani çok derin konular çoğu zaman beynimiz alıştığı düzeyde devam etmek için fazla ısrar ediyor
Onu fazlasıyla meşgul etmek lazım düşünme eylemini en aza indirmek için farklı şekillerde ugrasmak gerekiyor . Bazı geceler beynimin uyumadigini hissediyorum biliyorum sürekli birseyler düşünüyor kendi kendine konuşuyor ve bu elimde olmuyor sabah nasılsa gece öyle devam ediyor bu nasıl aşılır bende bilemiyorum.
Terapistim bana demişti ki biraz düz yaşa o an saçma birsey mi oluyor sende gül ve su gibi ol oldugun yerin şeklini al .
Biraz da kendini dünyadan soyutlamaya varıyor bu çok düşünmek düz ve zaman ne getiriyorsa onu yaşamak lazım
Beynim yandı karışık oldu

Karışık mı oldu bilmiyorum ama anladım ben :) Gerçekten benim de öyle sürekli arka planda düşünen bir zihnim var. Hani bu düşünceler bana fayda sağlasa tamam diyeceğim fakat zarar veriyor. Bazen başımın ağrıdığı oluyor bundan dolayı. İç huzursuzluğumu arttırıyor bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…