• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz matematik birazda dert konusu

Aurora90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2021
626
574
53
35
Merhabalar herkese, Biraz akil ve ek tavsiye almak istiyorum.

Ben yurtdisinda yaşıyor ve calisiyorum yaklaşık 6 yıldır. Mesleğim Proje Yönetimi teknoloji alanında. Ve isimden istifa ettim , 6 ekim son gunumdu (nedeni ayrı bir konu olur ama olan olup bittiği icin değinmiyorum, yinede merak eden olursa detaylandiririm 🙊 ) - Simdi bankada 6k eur birikimim var. Kendime bir yandan çok fazla özgüvenim vardi yeni is fırsatları icin çünkü 2 master yapmış ve son yıllarda is alanında uzmanlasmis biriyim ve calistigim yerlerdede çok basarili oldum. Fakat; bu yaklaşık 1 aydır, birkaç baslangic is görüşmeleri yaptim birkaç firmanın insan kaynakları ile, hala haber bekleme surecindeyim. Ve bu surede yeni başvurulara , araştırmalara devam ediyorum sabah 9 aksam 6. Fakat coook zor ve coook yavaş hersey.
Ev kiram aylık 950 eur. Aklıma gelen birkaç opsiyon:

1. Bu haftanın sonunda ev sahibine evden cikacagini söyle ve Kasım sonunda Turkiyeye aile evine git, yeni isi bulana kadar orda kal (evet 1 aylık onden haber verme anlaşmam var kira kontratında)
- Bunun icin sadece; aile ortamım çok huzurlu degil ve uzun yıllardır tek yasadigim icin evde ufak bir gerginlik bile beni çok hircinlastiriyor. En son Mart ayinda 1 haftaligina oradaydım ve iyi ayrılmadık.
- Ev bulmak burada çok zor, geri döndüğümde büyük bir maratona gireceğim yeni ev arayisinda
2. Sabret yeni is bulana kadar: elde kalan para 3 aya kadar idare edebilir.
- Yeni ise hemen bugun kabul edilsem bile kontrattı vs derken is baslama tarihi 1 Ayi bulur genelde :(
3. Evden ayrıl ve paylasimli bir oda tut bu kira masrafını yarıya indirir( Avrupada paylasimli ev, oda kiralama çok yaygindir)
- Ama hala ne zaman bir sonraki isimi bulabileceğimin garantisi yok ve para o sirada eriyebilir

Baska opsiyon tavsiyesi olan var mi? :( Bir ilerleme kaydedemeyince bu son 20 gun, biraz paniğe düştüm ve plan yapmaya calisiyorum ama beynim bu stres altında çok seçemiyor ne en dogrusu

bence her türlü evden çıkın kiranız çok yüksekmiş hemen tr ye dönmeyip en azından 1-2 ay 3.seçeneğinizi denemek mantıklı görünüyor aktifte haber beklediğiniz yerlerde varmış,kaldı ki iş bu değiştirilebilir her seferinde tası tarağı toplayıp tr ye dönmek çok mantıklı değil birikimlerde neticede bugünler için var.6k eur türkiye için bile öyle pul bir para ki orada daha uzun bile idare edebilir sizi öyle söyleyim.

Geçici süre eve arkadaş alamaz mısın mesela erasmus öğrencisi? Ben wat yaparken böyle yapmıştım onlar benden para almamıştı kedilere bak demişlerdi ama böyle bi ilan verebilirsin belki 3 aylık 6 aylık vs
Evim bir oda bir salon, ve salon kanepem birinin bir sure kalabileceği durumda degil :( - Evi subrent yapmayı dusundum ama opsiyon degil bence, ev sahibi çok hızlı yakalayabilir, sehir merkezine uzak bir kasabada yasıyorum, ve sanırım ev sahibi binadakileride tanıyor, onlardan hemen duyabilir bi aksilik olursa

Merhaba , iş bulana kadar geçici günlük para kazanabileceğiniz alternatifler varsa ben dönmez kendi işimi bulana kadar idare ederdim bu şekilde, kira için yorum yapamıyorum nerde olduğunuza göre değişir çünkü.
Dönüş beklediğiniz yerlerde varmış, umarım en kısa sürede işe başlarsınız.

paylaşımlı odaya acilen çıkın ve saatlik para kazanabileceğiniz adi işler bulmaya çalışın. bi yandan küçük küçük doldurup en azından haftalık market masrafını kazanarak orada iş bulamasan da kalış süreni uzatmanız lazım.
sizin yaşadığınız ülkeyi bilemem ama bazı ülkelerde ülkeden uzun süreli ayrılış maalesef vatandaşlığı elde etme sürecinizi sekteye uğratıyor.

Evim bir oda bir salon, ve salon kanepem birinin bir sure kalabileceği durumda degil :( - Evi subrent yapmayı dusundum ama opsiyon degil bence, ev sahibi çok hızlı yakalayabilir, sehir merkezine uzak bir kasabada yasıyorum, ve sanırım ev sahibi binadakileride tanıyor, onlardan hemen duyabilir bi aksilik olursa
Bi kafeye vs girsen? Geçici olarak? Ya da tatile git 🤣 evden çık o parayla baliye vs git vize varsa nasılsa boş zaman işsiz kalamazsın herhalde çok gerçekçi olmadı ama. Paylaşımlı ev kirası nasıl

Ev oda arkadaşı ile falan yapamazsın bu yaşta altı yıl yalnız yaşayan birisi için çok zor, ayrıca durum o kadar vahim değil bence onca yıldır kendinizi geçindirmişsiniz sonuçta.
Birikim var bir süre idare edebileceğiniz , bence panikle yanlış kararlar almak için erken şu an.

Bir yandan is arayisina devam ederken, geçici farklı işlere bakamaz misiniz? Mükemmel bir çözüm değil ama Türkiye'ye dönmekten daha iyi bence
Bakiyorum aslında, her is alanına customer service bile olsa. Kafe barlarda da son günlerde tum etraftaki sokakları yürüdüm, onlar internette is ilanı açmıyor tabi, takip kolacan ettim ama gezip konustuklarimda garsonluk deneyimi soruyor. Biraz fake deneyim hazırlayıp onceden çalısmam ve tekrar sokaklara cikip bakmam lazım sanırım

Bi kafeye vs girsen? Geçici olarak? Ya da tatile git 🤣 evden çık o parayla baliye vs git vize varsa nasılsa boş zaman işsiz kalamazsın herhalde çok gerçekçi olmadı ama. Paylaşımlı ev kirası nasıl
Kulağa çok hoş gelmedi desem yalan olur 🤣 - Yapabilirmiyim sizce? Birikimimin bir kismi uçak parasına gider ama orda kalma yeri (otel vs) ve yeme icme kalan para beni burdan daha uzun sure götürür - daha once Bali de fiyatları arastirmistim çok uygun gelmişti.

Bu arada kafe barlarda da son günlerde tum etraftaki sokakları yürüdüm, ve konustum bazılarıyla, onlar internette is ilanı açmıyor tabi, takip kolacan ettim ama gezip konustuklarimda garsonluk deneyimi soruyor. Biraz fake deneyim hazırlayıp onceden çalısmam ve tekrar sokaklara cikip bakmam lazım sanırım onun icin - ben anca ´deneyimim yok ama ben çok temizim hamaratim´ falan demekle kalabildim o an, uyduramadim birey

Bakiyorum aslında, her is alanına customer service bile olsa. Kafe barlarda da son günlerde tum etraftaki sokakları yürüdüm, onlar internette is ilanı açmıyor tabi, takip kolacan ettim ama gezip konustuklarimda garsonluk deneyimi soruyor. Biraz fake deneyim hazırlayıp onceden çalısmam ve tekrar sokaklara cikip bakmam lazım sanırım
Almanya'da olduğunuzu varsayıyorum...yılbaşı zamanı zamanı yaklaşıyor, belki dükkanlarda/standlarda vs de işler olabilir. Kleinanzeigen.de gibi sitelere bakabilirsiniz, hala var mı bilmiyorum ama lokal gazetelerde is ilanlari oluyordu ben yaşarken.
Umarım en kısa sürede donus alırsınız 🙏

Hangi ülke olduğuna göre değişir. Vize türünüz kalifiye olmayan bir iste çalışmaya müsait mi mesela? Ev bulmak o kadar zor o kadar zor ki ben evden cikar miydim diye düşündüm ve sanirim çıkmazdım. Öyle ya da böyle bir şekilde geçici de olsa para kazanma yoluna bakardım.

Birde aklıma işsizlik yardımı geldi, gerçi çalışma vizesi ile olan kişilerde alabiliyor mu bilmiyorum. Benim çifte vatandaşlığım var, 1 yılın sonunda hak kazanılıyormus diye aklimda kalmıştı.
Belki arastirsaniz farklı devlet yardımları vs olabilir mi?.

Hangi ülke olduğuna göre değişir. Vize türünüz kalifiye olmayan bir iste çalışmaya müsait mi mesela? Ev bulmak o kadar zor o kadar zor ki ben evden cikar miydim diye düşündüm ve sanirim çıkmazdım. Öyle ya da böyle bir şekilde geçici de olsa para kazanma yoluna bakardım.
Ispanyadayim. 🫠 Vize turum kalifiye olmayan is icinde müsait evet. Ama kalifiye olmayan is bulmak daha zor nedense, bi iki yere girdim tam bir böcek gibi davrandılar. Biraz daha gezmeliyim sanırım, ama vaktimin büyük cogunlugu internet başında deneyimim olan sektörler is ilanı acar mi benim pozisyon icin diye de geciyor. Ev bulmak burada da öyle zor oyleee zorkii. 1 yıl orda burda airbnb de arkadas evinde falan gecirdim gecen yıl en son sehir disinda bu evi buldum, sehir disi icin pahalı ama yinede rahat ettim o yüzden evi bırakmaya tedirgin oluyorum. ama param 2-3 aya kadar erirse, daha büyük sikintiya düşerim

paylaşımlı odaya acilen çıkın ve saatlik para kazanabileceğiniz adi işler bulmaya çalışın. bi yandan küçük küçük doldurup en azından haftalık market masrafını kazanarak orada iş bulamasan da kalış süreni uzatmanız lazım.
sizin yaşadığınız ülkeyi bilemem ama bazı ülkelerde ülkeden uzun süreli ayrılış maalesef vatandaşlığı elde etme sürecinizi sekteye uğratıyor.
Evet, buradada yolda aralıksız sadece 3 ay yurtdisinda olabilirim ve totalde 6 ay yurtdisinda olabiliyirm. Yoksa oturumum iptal olur ve tabi ileride vatandaşlık başvurumda mümkün olmaz. Ama 3 aya kadar is bulamaz miyim ;( offf abi ne kadar zormuş yeni ise girmek, onceden bu derece degildi, %100 fit oldugum yerler benim başvurumu görmüyor bile

Ev oda arkadaşı ile falan yapamazsın bu yaşta altı yıl yalnız yaşayan birisi için çok zor, ayrıca durum o kadar vahim değil bence onca yıldır kendinizi geçindirmişsiniz sonuçta.
Birikim var bir süre idare edebileceğiniz , bence panikle yanlış kararlar almak için erken şu an.
Ama haftaya evden ay sonu cikacagim ihbarı vermezsem ev sahibine 950 eur daha bluppp diye inecek hesabımdan :( ve birikimim çok degil suan o yüzden beni en uzun sure tutacak opsiyona acilen karar vermem lazım. Sakince oturmak ve başvurularımdan birine olumlu sonuc almayı beklemek kısa zamanda benim icin risk

E is o noktaya geldiyse madem bu karışık durumda neden işten çıktığını da dinlemek isterim😂

E is o noktaya geldiyse madem bu karışık durumda neden işten çıktığını da dinlemek isterim😂
seve seve anlatırım ya 😂 zaten icime çok oturuyordu ve kaldı öylece.

Ben Project Manager olarak calisiyorum son 5 yıldır, remote olarak büyük bir firmada. Ve avrupa saat dilimindeyim. Ekip arkadaslarinin tamamı US de idi. Bu son firmaya gecen yıl Temmuzda baslamistim. Benim altımda, Kalite, Eğitim, Mühendislik, Üretim ekipleri falan var koordine ettigim.

Oncedende aliskindim Amerikan firması icin avrupa saat diliminde Proje Muduru olarak calismaya ve sistemim herzaman hazırdır. Ama bu firmada Training de bir kisi ben talimatları ve planı onlar güne baslamadan once hepsine göndermeme ragmen, kendi gorevi disinda benim alanım olan bazı isleri yapıp projenin chatlerinde ´bu yapıldı, bu yapıldı, simdi sen sunu yap sende bunu yap´ gibi talimatlar gönderiyordu diğer kisilere. Bu 1 yilda defalarca ama nazikçe ´çok teşekkürler insiyatif aldigin icin ama hiç gerek yok ben senin Training e odaklanmanı istiyorum´ desemde ayni seyi yapmaya günlük olarak devam etti.

Ve en son gitmiş en üst yönetime demiski ´Aurora bu gorevi üstlenemiyor ve kaldıramıyor, ben yapıyorum o isleri, bakin bu da chatler, neden ben Proje Muduru olmuyorum?´ - Sonra ust yönetim bana geldi, ben kendimi savundum. Sonra o cocuk bana geldi ´Aurora ben sana naptim herkes bana yükleniyor´ diye. Sonra ben anlamadım ama sinir kupu oldum. Veee gun geldi bir promotion tebrik emaili geldi, onun Proje müdürlüğüne terfisi icin (baska projelere, benimkilere degil amaa...). Ve ben saniye sürmeden istifa ettim. Biliyorum baska is bulmadan istifa etmek profesyonelce degil ama, gercekten anlık geldi

seve seve anlatırım ya 😂 zaten icime çok oturuyordu ve kaldı öylece.

Ben Project Manager olarak calisiyorum son 5 yıldır, remote olarak büyük bir firmada. Ve avrupa saat dilimindeyim. Ekip arkadaslarinin tamamı US de idi. Bu son firmaya gecen yıl Temmuzda baslamistim. Benim altımda, Kalite, Eğitim, Mühendislik, Üretim ekipleri falan var koordine ettigim.

Oncedende aliskindim Amerikan firması icin avrupa saat diliminde Proje Muduru olarak calismaya ve sistemim herzaman hazırdır. Ama bu firmada Training de bir kisi ben talimatları ve planı onlar güne baslamadan once hepsine göndermeme ragmen, kendi gorevi disinda benim alanım olan bazı isleri yapıp projenin chatlerinde ´bu yapıldı, bu yapıldı, simdi sen sunu yap sende bunu yap´ gibi talimatlar gönderiyordu diğer kisilere. Bu 1 yilda defalarca ama nazikçe ´çok teşekkürler insiyatif aldigin icin ama hiç gerek yok ben senin Training e odaklanmanı istiyorum´ desemde ayni seyi yapmaya günlük olarak devam etti.

Ve en son gitmiş en üst yönetime demiski ´Aurora bu gorevi üstlenemiyor ve kaldıramıyor, ben yapıyorum o isleri, bakin bu da chatler, neden ben Proje Muduru olmuyorum?´ - Sonra ust yönetim bana geldi, ben kendimi savundum. Sonra o cocuk bana geldi ´Aurora ben sana naptim herkes bana yükleniyor´ diye. Sonra ben anlamadım ama sinir kupu oldum. Veee gun geldi bir promotion tebrik emaili geldi, onun Proje müdürlüğüne terfisi icin (baska projelere, benimkilere degil amaa...). Ve ben saniye sürmeden istifa ettim. Biliyorum baska is bulmadan istifa etmek profesyonelce degil ama, gercekten anlık geldi

duygusal karar vermişsin.

Back
X