- 11 Kasım 2021
- 626
- 574
- 53
- 35
Merhabalar herkese, Biraz akil ve ek tavsiye almak istiyorum.
Ben yurtdisinda yaşıyor ve calisiyorum yaklaşık 6 yıldır. Mesleğim Proje Yönetimi teknoloji alanında. Ve isimden istifa ettim , 6 ekim son gunumdu (nedeni ayrı bir konu olur ama olan olup bittiği icin değinmiyorum, yinede merak eden olursa detaylandiririm
) - Simdi bankada 6k eur birikimim var. Kendime bir yandan çok fazla özgüvenim vardi yeni is fırsatları icin çünkü 2 master yapmış ve son yıllarda is alanında uzmanlasmis biriyim ve calistigim yerlerdede çok basarili oldum. Fakat; bu yaklaşık 1 aydır, birkaç baslangic is görüşmeleri yaptim birkaç firmanın insan kaynakları ile, hala haber bekleme surecindeyim. Ve bu surede yeni başvurulara , araştırmalara devam ediyorum sabah 9 aksam 6. Fakat coook zor ve coook yavaş hersey.
Ev kiram aylık 950 eur. Aklıma gelen birkaç opsiyon:
1. Bu haftanın sonunda ev sahibine evden cikacagini söyle ve Kasım sonunda Turkiyeye aile evine git, yeni isi bulana kadar orda kal (evet 1 aylık onden haber verme anlaşmam var kira kontratında)
- Bunun icin sadece; aile ortamım çok huzurlu degil ve uzun yıllardır tek yasadigim icin evde ufak bir gerginlik bile beni çok hircinlastiriyor. En son Mart ayinda 1 haftaligina oradaydım ve iyi ayrılmadık.
- Ev bulmak burada çok zor, geri döndüğümde büyük bir maratona gireceğim yeni ev arayisinda
2. Sabret yeni is bulana kadar: elde kalan para 3 aya kadar idare edebilir.
- Yeni ise hemen bugun kabul edilsem bile kontrattı vs derken is baslama tarihi 1 Ayi bulur genelde
3. Evden ayrıl ve paylasimli bir oda tut bu kira masrafını yarıya indirir( Avrupada paylasimli ev, oda kiralama çok yaygindir)
- Ama hala ne zaman bir sonraki isimi bulabileceğimin garantisi yok ve para o sirada eriyebilir
Baska opsiyon tavsiyesi olan var mi?
Bir ilerleme kaydedemeyince bu son 20 gun, biraz paniğe düştüm ve plan yapmaya calisiyorum ama beynim bu stres altında çok seçemiyor ne en dogrusu
Ben yurtdisinda yaşıyor ve calisiyorum yaklaşık 6 yıldır. Mesleğim Proje Yönetimi teknoloji alanında. Ve isimden istifa ettim , 6 ekim son gunumdu (nedeni ayrı bir konu olur ama olan olup bittiği icin değinmiyorum, yinede merak eden olursa detaylandiririm

Ev kiram aylık 950 eur. Aklıma gelen birkaç opsiyon:
1. Bu haftanın sonunda ev sahibine evden cikacagini söyle ve Kasım sonunda Turkiyeye aile evine git, yeni isi bulana kadar orda kal (evet 1 aylık onden haber verme anlaşmam var kira kontratında)
- Bunun icin sadece; aile ortamım çok huzurlu degil ve uzun yıllardır tek yasadigim icin evde ufak bir gerginlik bile beni çok hircinlastiriyor. En son Mart ayinda 1 haftaligina oradaydım ve iyi ayrılmadık.
- Ev bulmak burada çok zor, geri döndüğümde büyük bir maratona gireceğim yeni ev arayisinda
2. Sabret yeni is bulana kadar: elde kalan para 3 aya kadar idare edebilir.
- Yeni ise hemen bugun kabul edilsem bile kontrattı vs derken is baslama tarihi 1 Ayi bulur genelde

3. Evden ayrıl ve paylasimli bir oda tut bu kira masrafını yarıya indirir( Avrupada paylasimli ev, oda kiralama çok yaygindir)
- Ama hala ne zaman bir sonraki isimi bulabileceğimin garantisi yok ve para o sirada eriyebilir
Baska opsiyon tavsiyesi olan var mi?