Biraz Moralim Bozuldu

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
4.169
8.831
358
2024 Yılı Kpss'ye ben de girmeyi planlıyordum ama yeni memur alımı yapılmayacakmış Sağlık harici. İnsanın duyunca canı sıkılıyor. Bu böyle her yıl devam eder mi, yoksa sadece bu sene mi bu uygulama yapılır?

Klasik gelecek kaygısı herkeste var maalesef. Eğer gelecekte iş bulmak istiyorsan çok çalış çabala. Kendini geliştirmeden üniversite mezunu olmak bir + değil tam tersi bir - artık.
Dil öğren mümkünse 2 dil,bilgisayar Home office programları öğren mesleğin ne olursa olsun
İngilizce bölüm okuyorum, sanırım İngilizce dil biliyorum diyebilirim ama yine de endişeliyim. Office programı biraz biliyorum, mühendisim aslında, stajda öğrenmiştim.

İngilizce bölüm okuyorum, sanırım İngilizce dil biliyorum diyebilirim ama yine de endişeliyim. Office programı biraz biliyorum, mühendisim aslında, stajda öğrenmiştim.
Harika bak öne geçmeye başlamışsın. Almanca muhakkak öğren. Office konusunda da kendini geliştir belediyelerin bile bir sürü kursu var. Mühendis olup köşeyi dönen bir sürü arkadaşım var 😃 ama çabalamalısın

2024 Yılı Kpss'ye ben de girmeyi planlıyordum ama yeni memur alımı yapılmayacakmış Sağlık harici. İnsanın duyunca canı sıkılıyor. Bu böyle her yıl devam eder mi, yoksa sadece bu sene mi bu uygulama yapılır?
Alım yapılmayacakmış diye bir şey yok. Sadece o sene emekli sayısı ne kadarsa o kadar alım yapilacak. Ben okuduğum cümleden bunu anlamıştım. Pes etmeyin, sınava girin.

Alım yapılmayacakmış diye bir şey yok. Sadece o sene emekli sayısı ne kadarsa o kadar alım yapilacak. Ben okuduğum cümleden bunu anlamıştım. Pes etmeyin, sınava girin.
Aa ben başka sitede haberi dikkatli okumadan yorumdan direkt çıkarım yapmıştım, teşekkür ederim. Küçük de olsa bir şansım var o zaman.

Nasıl alım yapmayacaklarmış geçen gün daha radyoda söyledi deprem bölgelerine aile bakanlığı için 20000 ya da 30000 personel alınacak diye. Ayrıca o iş hiç belli olmaz çift yıl KPSS’si bu. Hiç moral bozma çalış derim.

Aa ben başka sitede haberi dikkatli okumadan yorumdan direkt çıkarım yapmıştım, teşekkür ederim. Küçük de olsa bir şansım var o zaman.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; "Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz." dedi.

Sağlık bakanlığı hariçmiş.

nasılsa erken seçim olacak
hamuduyla alırlar o zaman

Bebişim madem muhendissin, kendi işini yap memur olup ne yapıcaksın...memurlukta anca körelirsin. Ofis programını falan da boşver, onların da hiçbir değeri yok. KPSS yoksa da yok bırak, kendi alanında part time iş bak öylece kapağı atarsın bir yere sonra da fulltine kapaklanırsın

Ay kızlar şuanda bakan öyle dedi diye hepiniz birden kpss bırakacak değilsiniz heralde demi. Ne yani biz vazgeçtik şu alanlara alım gerekliymiş deseler, siz böyle dediğiniz için biz çalışmadık diye itiraz dilekçesi mi yazacaksınız ösym’ye 🤣 Her an herşey değişiyor. Söz uçar yazı kalır. O zaman bu sene kpss sınavına gerek yok diye hiç açmasınlar değil mi ama.

Felaket tellalı olmak istemesem de önümüzdeki seneler durum daha zor olacak raporlarda beklenen enflasyon değişmiyor, sözde var. Yine de girin ama arkadaşın dediği gibi mühendis sanki özel sektörde daha iyi.

Nisandan sonrası için çok kötü diyorlar.

Umarım herşey iyi olurda, alım her alanda olur…

Bebişim madem muhendissin, kendi işini yap memur olup ne yapıcaksın...memurlukta anca körelirsin. Ofis programını falan da boşver, onların da hiçbir değeri yok. KPSS yoksa da yok bırak, kendi alanında part time iş bak öylece kapağı atarsın bir yere sonra da fulltine kapaklanırsın
Bence de memurluk ilk hedefiniz olmasın. Ben memurum. İlk hedefim değildi, hiç aklımda yoktu ama oldu bir şekilde. Acele ettim açıkçası üç ay iş bulamayınca işsiz kalırım sandım, acemilik. Ha bu arada çok da iyi bir okuldan mezunum, stajlarim var vs. ama ilk aşamada olmadı. Dönem arkadaşlarım, eşim falan aldi yürüdü. Ben köreldim.
Kesinlikle yarı zamanlı iş, staj falan kovalayın. Cesur olun. Bazen de ayarsız özgüven iyidir. Yaparım, hallederim, öğrenirim hissini karşıya vermeye çalışın.

7 aydır Öğretmen alımı yapılmadı. Seçimden sonra da 15 bin,20 bin yapacaklar gibi duruyor bir de 3 sınav yetmez gibi yarı yarıya etkili mülakat çıkardılar. Bu ülkede hiçbir şeye şaşırmıyorum artık.

Mühendislerin memurluk kovalaması da bir garip geliyor bana. Hem kontenjan düşük hem kendini geliştirme yok. Bilgisayar/yazılımda bir sürü sertifika ve tecrübe isteniyor. O kadar tecrübesi olan daha iyi koşullarda çaılşır. Alanınızı da bilmediğim için diğer alanlar için yorum yapamayacağım.

Elektrik/elektronik ise TÜBİTAK gibi kurumlar proje bazlı ve bazen kalıcı olarak personel alıyor.

Gıdadan belki 3 5 tanedir. Denk geldiğime hatırlamıyorum.

Back
X