birçok kadının kanayan yarası..

moonslight

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
305
347
18
Hanımlar Merhaba,
hazı böyle konuların daha fazla açıldığını gördüğüm ve yalnız olmadığımı bildiğim bir zamnda size bir şey sormak istiyorum.
özellikle evliler daha detaylı cevaplarsa sevirim.
bir erkekte ilk önce nelere bakarsanız?
en basiti ev hayatında daha ev işi bilen bir erkek diyebilirsiniz evlilerin gözlemleri daha fazladır.
Bekarlara mantık çercevesinde kriter belirleme olsun

Ama herkesin beklentisi çok başkadır. Kime göre neye göre.
Yani kendi hayat görüşünüze yakın biri olmalı. Bunu siz daha iyi bilirsiniz. Mesela ben kıskanç biri değilim, kıskanç erkek sevmem. Öyle sahiplenme denilen höt zöt erkekleri hiç sevmem. Dolayısıyla belki kıskanç bir kadının asla beğenmeyeceği bir eşim var ama memnunun ben. Siz kendinizin ne istediği ne istemediğinize bakacaksınız.
Kendi adıma ben mesela alkol severim benim kırmızı çizgimdi. Burada ama alkolü sigarası yok diye övülen erkeklerle bir gelecek asla düşünmezdim mesela.
Ben sevgili olacaksam ataerkil kafadan uzak, muhafazakar olmayan, dindar olmayan, daha rahat kıskançlıkları olmayan insanları tercih ederdim. Tam olarak öyle bir eş seçtim.
Ama siz dindarsanız alkolle aranız yoksa benim seçimim size uymaz.
Önemli olan sizin hayat tarzınız, beklentiniz.

Herkesin kriteri, baktığı yer farklı ama. Siz kendi yaşayışınıza, kafanıza göre bakacaksınız. Size uyan başkasına uymaz vs
Bence önce tip. Tipini beğenmeliyimdir.
Sonra konuşması, konuşma tarzı,kültürü
Maneviyatı-mesleği
Zevkleri

öncelikle benim gözüme karizmatik ya da yakışıklı gelmesi. başkasına göre değil, bana göre.
ses tonunu beğenmeliyim yani sesini sevmediğim biriyle kendimi düşünemiyorum. diksiyonu, konuşması düzgün olmalı. kendini iyi ifade edebilmeli.
hijyene, temizliğe dikkat ederim. giyim, kuşam, tırnaklar, dişler bakarım muhakkak.
ve sonra aramızdaki enerjiye, kendimi onun yanında nasıl hissettiğime bakarım.

yani ilk olarak bunlar. bunlar benim için okeyse zaten onu tanımaya başlarım, uyarsa devam ederim.

Bir yüreğine bakarım, bir de cüzdanına Eşim çıkarken onun evine misafirliğe gittiğimizde evdeki yastıklardan köpeğime yatak yapmıştı , işte doğru kişi bu dedim.

Cüzdan kısmı da paylaşmayı bilmesi, cimri olmaması

ben zaten buradakiler ne yazarsa onun peşinden gideceğim demedim.
ben de dış görünüşüne,mesleğine bakarım
ama bunlar sevgiliyken
evlliliğinde mesela şöyle olsaydı daha mutlu olurdum ya da kızlar evlenirken buna dikkat edin diyecek kişilerin yorumlarını merak ediyorum.

Tipini beğenmediğin birine yürümezsin bence sormak istediğiniz şey şu devam ettirme adına neye bakarsınız?
Ama hayattan beklentisine göre herkese göre değişir bu
evet bu daha doğru, teşekkür ederim
tip ve dış görünüş herkes için önemli şimdi kimse itiraz etmesin
diğer devam ettirici şeyler neler olmalı o yorumları merak ediyorum

yorumunuz çok açıklayıcı oldu , istediğim buna benzer
bir bakış açısı olması adına bir cevap bekliyorum zaten

bu da açıklayıcı olmuş, zaten kişisel bir soruydu
bu yorumlardan yola çıkarak sentezleyeceğim

Benim için öncelik geleneksel bir adam olmamasıydı. Ben öyle nişandı, sözdü, gelinlikti falan gelemem öyle şeylere. Sakin yapılı olması önemli. Bir de elinden iş gelsin ya...sürekli tamirci arayıp, bulamam yani...uğraşamam

hahaha, elinden her iş gelen bir erkek zor bu devirde

Benim icin meslegi ve caliskanligi cok onemliydi. kendim sorumluluk sahibi oldugum icin, karsidaki insanin da hayatta calisarak bir seyler basarmis olmasini istiyordum. Aileden gelen paralar, kisa yoldan ticaret, tanidiklqrla gelen vurgunlar Benim icin no no

ikincisi de konuskan hos sohbet birisi olmasi, ketum olmamasi, Ben paylasmayi cok severim cunku.

ucuncusu de durust ve vicdanli bir insan olmasi.

bunlar en Cok dikkat ettigim seylerd, esim de oyle cok sukur,

ev işine çok karışan erkek berbat bi şey onu başta söyleyeyim de obsesif durumu oluşuyor..sen söylediğinde iş yapsın bir el atsın yeter..

Beğendiniz, huyu suyu size uyduysa sevip anlaşabildiğinizi düşünüyorsanız sonrasında evliliğe dair bence en önemli şey aile ve arkadaş ilişkileri. Bu ilişkiler de evlilik gibi bol görüşmeli ortak alan paylaşımlı hayatı paylaşan ilişkiler. Özellikle de aile ilişkileri. Aile ve arkadaşlarının kişilikleri demiyorum ama ben üzüm üzüme mantığına katılmıyorum. Daha çok nasıl muhattap oluyor mesela yıllardır aynı evde olduğu ailesiyle. Ondan annesi bişey isteyince nasıl tepki veriyor kardeşleri varsa nasıl davranıyor sahip çıkıyor mu uzlaşmacı mı vs. Çünkü evlilik de aile sonuçta her zaman canım cicim balayı modunda geçmiyor. Aile olmayı aile ile anlaşmayı mutlu olmayı seven bilen biri seçmek lazım bence. Ben nişanlıyım tabi daha kanıtlayamadım tezlerimi evli hanımlar belki katılacak belki katılmayacak ama bencesi böyle ben buna göre emin oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…