birçok kadının kanayan yarası..

Kanayan yarayla ne ilgisi var anlamadım? Hani bulmak zor diye mi ? Biraz alakasız olmuş.

Hamileyken merhamet eder mi? Çocuk bakarken yardımcı olur mu? Ailesi ile arada kopru olup dengeyi bulabilir mi ? Arkadaş çevresine çok düşkün mu? Elinde para tutmayı becerebilir mi?

teşekkür ederim, bakış açınız bir örnek oldu mesela :)

Kriterleri belirledik diyelim bunu gidip satın alamayacağız ki
iyi bildiniz
ben sadece hatayı nerede yapıyorum görmek istedim, acaba neye fazla takılıyorum veya dikkat etmiyorum. kadın gözüyle farklı bakış açısı aradım.
ama şunu gördüm çoğunuzla aynı düşünceye sahibim, ve sanırım bu konuda aradığım kiş kriterleri bakımından sorun ben de değilmiş. öyle uçuk kaçık kriterlerim yokmuş.
ben hep kriterleerim yüzünden düzgün bir ilişkim olmuyor ssanıyordum

Yok öyle birşey,karakter meselesi bu.
aslında bahsettiğim şey şuydu,
çevremizde illaki uzun yıllar evli kalan insanlar görmüşsünzdür. sonra mesela ansızın birirnin aldatmasıyla yani sadakatinin yıllar sonra bitmesini kastettim. değişen yaş değişen yıllar bu durumu etkiiler mi? anlamında.

Dediğiniz şey,her erkek mutlaka günün birinde aldatır demeye çıkıyor,esneklik dediğiniz zaman.Ama dediğim gibi karakter meselesi bu,benim eşim asla yapmaz gibi beylik bir laf etmiyorum ama yaparsa da sonuçlarına katlanır.Herkesin bir kırmızı çizgisi vardır,benim de bu.Aldatmak karaktersiz insanların işidir.

o genellemeyi yapamam, kimsenin kocasının bekçisi değilim ama bu hissiyatım yokta değil. güvn problemim var mesela hala bu konuda.
çünkü artık herkes bir tıkla herkese ulaşabiliyor sosyal medya sağolsun.
eğer erkek bir tık iyi ve tipi de az çok düzgünse bunu kullanabiliyor.

Ben valla önce kişisel hijyene bakiyorum. Malum çoğu insan diş fırçalamiyor duş almaktan aciz. Evlilikte de bu daha önemli bence. İnsan önce temiz düzenli olacak.

ilk baktığım kriter ağzı ve elleri temiz olması. ciddiyet içine girdiğimde ise ilk önce aile yaşantısına bakarım. aile yaşantısı nasıl. annesi ve babası birbirlerine nasıllar, kardeşler birbirine nasıl davranıyor. anne ve babası eşim olacak kişiye nasıl tutum sergiliyor. çok mu anaç çok mu müdahil onlara bakarım baktım da.
herkesin kriteri farklı.

daha yeni flört ediyorsunu diyelim
anne babaya nasıl bakıcaksınız ? erkek bu durumda hemen kaçar

daha yeni flört ediyorsunu diyelim
anne babaya nasıl bakıcaksınız ? erkek bu durumda hemen kaçar
Davranışlarına bak, yürürken önünüzden taytlı bir kız geçtiğinde fark ettirmeden gözlerine bak.
gözler felfecir okursa kaç ondan eğer yanına geldiğinde temiz kokuyorsa, sana güzel görünüyorsa höt höt konuşmuyorsa sürekli kendini övüp durmuyorsa değerlendir

msantık çercevesinde güzel noktalara değinen herkese teşekkür ediyorum
keşke daha fazla yazan olsa

Beni en çok etkileyen şey merhamettir.Bir erkeğe merhametten daha çok yakışan şey az gördüm.

İletişimimiz sağlam mı, sohbet ilerliyor mu, gülüp eğlendiğim kadar dertlerimi anlatıp omzunda ağlayabiliyor muyum? Nazik biri mi, çalışanlara davranışı nasıl, trafikte nasıl ? Başkalarının haklarını da koruyabilir mi? İletişim becerileri ile başkalarının da arasını bulabiliyor mu? İş bitirici mi yoksa sürekli şikayet eden mızmızlanan biri mi?
Muhafazakar olmaması da benim için bir kriterdi, akrabaları ailesi muhafazakar biri hatta kadınların sigara içmesi ayiplanan biridir, ailesinin yanında bana sigara uzattı ben de yok almayayım ayıp olur dedim. Benim yanımda kim seni ayiplayabilir dedi kalabalık bir ortamda akrabalarının duyacağı şekilde. O günden beri gayet de rahatım.
Tanıştığımız zamanlar ona şöyle demiştim benim senden önce çok sevgilim oldu sayısını bilemiyorum ama üniversitede 20-30 kişiyle görüşmüş olabilirim bunları takıyorsan bekarete filan takılan tiplerdensen baştan ayıralım yolları dedim. (Ailesini az çok tahmin ettiğim için baştan kapatmak istedim bu mevzuuyu) o da ben öyle biri değilim niye böyle bir önyargın oldu filan dedi hakikaten hiç takmadı. (Kendisi ilk sevgilim olduğunu evlendikten sonra öğrendi)
Eski sevgilileri ile övünme durumu varsa o tiplerden de uzak durun.

Benim eşimde gözüme batan tek durum savurgan olmasıydı bu durumun beni zorlayacağını biliyordum hakikaten şuan evlilikte onun bu huyu ekonomiyi yönetememesi bazen sinirimi bozuyor, diğer yönleri ve zaten para kazanıyor oluşu ile bu durumu biraz alttan alabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…