Birde benim derdimi dinleyin

Afrozist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2018
271
150
53
36
Normalde konu açmaya çok üşenirim.Dertlerim okadar agirki yazmak bile ağır geliyor ama şuan yazmak istedim..sorun ailem.ailem sorunlu bi aile.2 abim var bir tanesiyle 8 senedir görüşmüyoruz (arada birtek benimle görüşüyor ) araya girmeyen kalmadı ama barismiyor abim.Sebeb evlendiği kızı ailem bazı sebeplerden istemedi ama düğünü yaptılar isteme vs hepsi oldu.Ailem kaç kez adım attı ama abim Nuh diyor peygamber demiyor normalde benlede gorsmuyordu ama benim sürekli iletişimlerim sonucu sadece sana bi öfkem yok dedi.Diğerleriyle görüşmesine eşi izin vermiyor.Annem ağlıyor konusu açıldığında Bu abimi geçelim diğer abimde artık eve uğramıyor babamla aralarında geçen bi para mevsuzundan ötürü (babam kucuklugumzde pskoljk ve fiziksel şiddet uygulamış birisi en çok abime) ama bunu genele yayıyor annemi de aramıyor sormuyor biz eşimle konuşmak için geldik fakat gitmiyor dedem hasta annemlerde kalıyor ama adımıni atmıyor ailemizde tek normal olan ben eşim ve kızkardesim Ailesi olanlara okadar imreniyorumki eşimin ailesi birbirlerine değer veriyor anne babaya saygılı.Çok üzülüyorum annemin üzülmesine dayanamıyorum.Annem hep yıllarca çocuklarına feda etti kendini şimdi kimse Kadir kıymet bilmiyor anneme kızgınım neden kendini hiç saydirmiyorsun diyorum hep affettiğin için böyle oluyor diyorum şimdi abimdeyim.yigenim bana çok düşkün annesinden babasından öte sevdiğini artık herkes biliyor abim geldiğimden beri beni hiç sormadı odadan bile çıkmadı kalmak istemedim yengem ve yeğenimin aşırı baskısıyla kaldım burda saatler geçmiyor bian önce sabah olsada gitsem buarada yengemde normal birisi değil telefonlarıma cvp vermiyordu bende çıkıp geldim yigenimi almak için tepkimi belli ettim neden cvp yazmıyorsun dedim.kırk tane bişey söyledi günlerdir msjlara aramalara dönmeyen kişi kalmam icin okadar çok ısrar ettiki kal vs neyse dedim yeğenimin hatrina kaldım hava çok soğuk götürme hasta dedi (annemlere götürecektm hepsi okadar ozlemistiki ) birtek eşimle evimde mutluyum elh.en büyük destekçimiz o ..neyse dostlar öyle dertleşmek istedim.Cümlelerim tutarsız olabilir affola. .

Anne, babadan öte sevmek nedir yahu? Cocuk az gordugu ama sevdigi kisilerle daha cok ilgilenir gorunce birakmak istemez tamam da cocugun annesinden öte olamazsiniz o nasil laf? Benim cocugum yok ama kendimi yengenin yerine koyuyorum ve şu dusuncelerine uyuz olurdum, iyi yapiyor kadin size hatta az bile yapiyor. Telefonu acmiyor diye cocugu almaya emrivaki gelemezsiniz.

Anneniz ogluyla iyi olmak istiyorduysa evlenecegi kisiye karismayacakti.

Uyuz olabilirsiniz istediğiniz kadar buyrun olun.Onlarda kabul etti alakası yok çocuk kendisi söylüyor bunu onlara.Nasıl bi aile ortamında yaşadığını bilseydiniz ozaman neden istediğini ve sevdiğini anlardınız. Ha buarada bilmeden oh iyi olmuş diyorsunuz ya inşallah sizde böyle bir sınav verirsiniz klavye başında yazmak kolay nede olsa iyi olmusmus. Kadın bizim aileye hakaret üstüne hakaret ederken babam ve annem kızdan özür diliyordu buna rağmen abim hep kadının yanında oldu..herşey sineye çektik ama taş oldular yumuşamadı. Her anne babanın yorum yapma hakkı vardır istememe hakkı vardır..

Eskiden konu sahibi desteklenirdi derdiyle herkes dertlenirdi. Simdi konuyu acan kisi ilk once bi dusunuyor nedense beni topa tutarlarmi acaba diye. Neden boyle yani? Neden bi oh iyi oluyo demediginiz kaliyor? Gercekten kadinin kadina yaptigini kimse kimseye yapmiyor.. acik aramak degilde aciği kapatmak onemli diye dusunuyorum.

Aynen arkadaşım helal olsun gerçekten öyle ne yaşadığımız bilinmeden iyi olmuş deniyor yazık ya inşallah aynısını yaşar ozaman bakalım kolay mı o sözleri söylemek konu actigima pişman oldum Mune kapatrmisin kimseye laf yetistiricek halim yok zaten canm skkn eyw

Kusura bakmayin üslup çok yanlis. Iyi yapiyor felan demek cok abarti geldi. Anne babanin gelin veya damat adayina onay vermeme hakki vardir. Aile onayi olmadan evlenen kisileri goruyoruz istisnalar disinda. Keske boyle bi yorum yapmak yerine allah yardimciniz olsun deyip gecseydiniz.

Kucucuk cocuk tabi ki oyle diyebilir. Kotu bile olsa anne başkadir.
Gelin cocuga bakmiyor kotu davraniyor, gelin ailenize hakaret ediyor ama abiniz esinin yaninda?
O kadar kotu bakiliyorsa cocuga gercekten sikayet edin madem yazik.

Kimse annesi onaylamiyorum dedi diye gorusmemezlik etmez. O mevzu "onaylamiyorum" dan ibaret degildir. Cocuk aile ortaminda kotu bakiliyor filan o yuzden beni seviyor anne babasini sevmiyor diyor. O zaman abisinin de ailesiyle gorusmemesi normal şayet pekte iyi aile ortami olmamis abisinin de...

Gelin cocuga bakmiyor kotu davraniyor, gelin ailenize hakaret ediyor ama abiniz esinin yaninda?
Ben de senin gibi düsünüyorum. Ayrıca mesafe koyan tek erkek evlat değil. Diğeri de aynı. Biraz objektif olunabilse keşke.

Gelinleri karistirdiniz 8 senedor gorusmedigumiz abimin çocuğu yok bahsettgm diğer abim.Evet çocuk annesine söylüyor afrozist halamı hepinizden dunyalardan daha çok seviyorum diye sevgi bu.Tüm akrabalar şahit herkes şaşırıyor ama durum bu..Kalbine müdahale edecek durumum yok.Sevgiyi kalplere koyan allah.Annesi soğuk bi kişiliktir çocuğu alıp kucağına öpmez mesela.kişilik olarak mizacı soğuk. Çocuk oyuzden annesine düskun değil.

Kusura bakma da bir çocuğu biz onu özledik diye anasından babasından o geceliğine de olsa ayırmaya çalışmak bana çok normal gelmiyor.Gelininiz size madem çok ozledin yigenini kal bu gece ama götürmeye getirmiş ...tuhafligindan değil bence

Çocuğu olan abimin ailemle gorusmemesi babamla aralarındaki para mevzusundan dolayı. Annemle benle vs sorunu yok. konuları karıştırarak yorum yapıyorsunuz.

Gelinin de eşinin ailesini görmek istememe hakkı vardır o zaman...

Çocuk 1 gecelige ayrilinca kiyametmi kopuyor zaten genellikle mutlaka annemlerde bi iki gece kalır babaanne dede özlüyor ama abimin babamla arası bozuldugundan abim çocuğu getirmiyor yengemde getirmiyor.k.bakmasına oda beşim yigenim gelirim gorurm götürürüm ha ayrıca abimin haberide vardı gelicem dedim tamam dedi. Hava soğuk olduğundan goturemedim.

Benim babamda sevgi gosterilerinde bulunmazdi hatta cok iyi babaydi diyemem cocuklugumda. Bazen ona bu yuzden kizardim cok ve babami sevmiyorum demisimdir cok kez cocuk akliyla ama babamin yerine de kimseyi koyamam. Baskasi sevse de ilgilense de onun yeri baska kimse babam olamaz.

Oyuzden kucuk cocugun iki lafina bakip kendinizi soz hakkina sahip gormeyin. Iyi veya kotu o cocugun anne babasi var ve istediginizde gidip alamazsiniz izin verilmiyorsa.

Gelinin de eşinin ailesini görmek istememe hakkı vardır o zaman...
Biz meraklı değiliz ona okadar madem o istemiyor tamam diyoruz ama abiminde görüşmesine izin vermiyor bosamakla tehdt ediyor..kimse kimseye illa görüşsun demiyor ama bu abim 25 senelik abim ne anılarım var.bu vicdana sığmıyor ha buarda kızla iyi olmak istedim abim kızın istemediğini söylüyor sadece benimle görüşmesine izin veriyor çünkü benle bi olayı yok ben düğününde oldum nisannda oldum. Ama hala gaddar

Gelin normal değil, abiler normal değil.annesinden çok halasını seviyora inanabiliyorsunuz ya neyse ki siz normalsiniz.

Çocuğun iki lafı değil davranışlarını gormediginiz için 2 lafı diyorsunuz çocuk kendini resmen parçalıyor onu biraktgmda tüm sülale yengemde dahil hemfikir oldu.tabiki anne baba farklıdır ama her doğuran ebeveyn olamıyor malesef.ben babamı baba olarak görmüyorum mesela hicbisey hissetmiyorum.

Gayette meraklısınız.aile olamadık diye sızlanıyorsunuz ya Aile olabilmek için abilerinin görüşüne saygı duyulup gelinler kabul edilmeliydi.malesef erkekler eşlerini tutuyor bu durumda.

Gayette meraklısınız.aile olamadık diye sızlanıyorsunuz ya Aile olabilmek için abilerinin görüşüne saygı duyulup gelinler kabul edilmeliydi.malesef erkekler eşlerini tutuyor bu durumda.
Kıza meraklı değiliz evet.napiosa yapsın abimle bizi ayırma hakkı yok allaha hesabını verecek ahirette gaddarsiniz neler yaşandı bilmiyorsunuz Mune rica ederim kapatirmisinz canım yanıyor derdime dert katmaya gelmedim ferahlatmaya geldim sizin gblerden korusun Rabbim bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…