birgün bu forumda yazacağım hiç aklıma gelmezdi:((((

ben ezik değilim((
ama ezik hissediyorum((

Bilemicem.
Zaten başından beri onu anladığımı ifade etmeye çalışsam da benimle muhatap olmadı.

kardeşlerim.son mesajlarınızda bana kızmışsınız.haklsınız ama o güzel vaktinizi bana harcadınız ve cevaplar yazdınız.ALLAH hepinizden razı olsun...bu aralar ağlama krizleri geçiriyorum hangi arkadaşımla konuşsam dengini bul diyor.benim bekar erkek takıntım da yok ama bana 2.el dediler artık dediler.az kullanılmış dediler..bunu benim çevremden insanlar arkamdan konuşmuş ben sonraDA N duyuyorum bunları..
ayrıca ben anne ya da baba sevgisi görerek büyümüş biri değilim..o beni tüm ailesiyle tanışmıştırmıştı.ilk kez kendimi bir yere ait hissetmiştim.bana değer verildiğini düşünmüştüm.öenmesendiğimi hissetmiştim olmayınca reddedilince de yıkıldım inanın.
şu an bunları yazarken bile ağlıyorum.
bana yukarda bahsettiğim iğrenç şeyleri söyleyen insanlar da müslüman sözde namaza giderler selam verirler.
tekrar söylüyorum kardeşlerim bana çok kızdınız ama benim durumumu yalnızlık hissimi bilmiyorsunuz.
eğer ki islam dini de boşanmış bir bayana 0 km değil ikinci el diyorsa ben bu islam dinini de kabul etmiyorrum..yine ağlama krizine girdim((

Sakın üzülme
Yazımı okuyanlar ne olur maşallah demeyi ihmal etmeyin.
Bende seninle aynı şeyleri yaşadım.Şükür ki benım evliliğim 1 hafta kadar evlilik gibi sürdü sonra ise hüsran ve 3 hafta sonra ailemin yanına döndüm.Kötü hatta çok kötü şeyler gördüm ama ailemin desteğiyle toparladım ki bende küçük bir ilde yaşıyorum.Ne laflar dedikodular duydum,herşeye kulaklarımı tıkadım hayatımı doğru düzgün yaşadım.Boşandıktan 1 bucuk yıl sonra nişanlımın akrabası arkadasımdı bizi tanıştırdı bende sen gibi tanışmada söyleyemedim güvenemedim sonra dost,arkadas bildiğim kişi söylemiş ki haberım yoktu defalarca benı denemiş.2.hafta başında ailesiyle bu konuyu konuştu ve ailesi kendi takdirine bırakmış tabi farklı illerden olunca bir arastırma-soruşturma yapmışlar.İlk tanışmadan sonra 4 ay yüzyüze görüşmeyi ne o nede ben teklif ettik kararlıydım bende onu denedim,deli gibi aşığız ama görüşmedik.İlk görüşmemizde ve sonrasıda hep arkadasca tek bir kötü niyet olmadan şükür gerçekleşti.1 yıl sonra ailemle tanıştı,toplam 2 bucuk yıl sevgili kaldık.En ufak geçmişe dair bir söz dahi duymadım.2 3 haftada bir hafta sonları yada ayda birkez görüştük hep.Bu sürede bende o da gittik geldik ben önce ailesiyle tanışmıştım.Önemli olan senin kendine güvenmen ve herşeyin karşısında kararlı ve dimdik durman.Şimdi nişanlıyım ve temmuzda düğünüm var.Hayat insanı olgunlaştırıyor bazen yaşadığıma şükrediyorum ki rabbim bana böyle birini nasip etti.Maşallah.Eğitimle alakası yok bunun benim nişanlım türkiyenin en iyi üniv.lerinden birinden mezun yük.Müh. ve aynı üniv.tede doktora yapıyor ve Antepli.Bende en batı bir şehirdenim bazen farklı düşünsekte önemli olan senin ve onun uyumlu olması.Ama sana tavsiyem kafalarınızın uyuşması ailesininde fikri önemli kayınvalidemle kayınpederim emekli öğretmen bana en ufak sözleri olmadı hatta konuyu asla açmadılar bile.Ailede de iş bitiyor ama önemli olan siz aynı yastığa baş koyacaksınız.Ki polismiş günümüzde bazı bayanların neler yaptığını o çok çok iyi biliyordur.Dilerim ki mutlu olursun rabbim nasibimizde ne varsa onu yaşatıyor malasef.

Olur mu hiç öyle şey canım benim..Şimdi üzülüyorsun ama belki de evlenseniz en ufak tartışmanızda bu durumu yüzüne vurup seni utandırmaya çalışacaktı ve daha çok üzülecektin..Bu şekilde yol yakınken bitmesi belki daha hayırlı oldu..Seni sen olduğun için sevecek,kabul edecek biri muhakkak karşına çıkacaktır...Bu dediklerinin de islam dini ile alakası yok..Sadece kişilerin ön yargıları,tabuları...Belki de bazı yobazlaşmış Arap adetleridir olsa olsa....
Hem hayattaki tek erkek de o değil.... Karşına çok daha iyileri çıkacaktır..Yaşın da çok genç üstelik..Küsme öyle hemen hayata....

Karşına çıkan şerefsiz erkeği suçlamıyorsun,üç günde tanıdığın adama tapar derecesinde bağlandığın için kendini suçlamıyorsun.
Şimdi suçlu İslam mı oldu,sana yaptığım yorumlara acıyorum.
Konuyu bağladığın noktaya bak.
Arkadaşım almıyor herhalde kafan seninle evlenmek istemeyen ama mümkünse yatmak isteyen adam şerefsiz.
Bunun İslam diniyle ne alakası var.
Hiç mi kitap okumazsın öğretmensin bir kere bile denk gelmedin mi Hz Muhammed'in hayatına,kulağına da mı çalınmadı ?
Okuldaki Din Kültürü öğretmenine sor bari.
Sana ne yazsam az gelir,köşeye sıkışınca İslam.
Ben şerefsizleri nereden buluyorum diye kendine sormak yok,İslam bunu mu söylüyor ?
Tövbe est.

Farklı yerlere konuyu sen çekiyorsun aslında.Özgüvenini yitirmişsin kendi yaşadıklarımdan örnek verdim sana.Önemli olan karşındaki adamın kafa yapısı.Yaşıyorsun ve belki de böyle tanışmaları ve hüsranları 2 3 kez daha yaşayacaksın.Ağlamaya üzülmeye değer mi hiç.Dua et rabbine ki elinde mesleğin var çok çok güzel bir evlilikte yaşabilirsin.Sen boşanmış olabilirsin belkide boşanmış bir adama aşık olacaksın.Geleceği şimdiden düşünme bugünün tadını çıkar.Sen bence kafanda ki şu kötü düşüncelerden kurtulmalısın.Yine diliyorum ki mutlu olursun.

ya islam dini nerede boşanmış kadına 2. el demiş tövbe tövbe ya kim söylüyor sana bunu ? sen sana o yakıştırmaları yapanların gerçek müslüman olduklarını nereden çıkardın ?

ya arkadaşım sen herkesin her söylediğini kafaya takarsan bitmişsin demektir. yok az kullanılmış demişler de bilmemne yüzleşsene sana o lafı söyleyen i.nelerle. yedirsene o lafları birer birer

peygamber efendimizin(s..av) ilk eşi hz. hatice 'nin önceden 2 evliliği olmuş ve 2 sinden de çocukları olmuş. efendimiz 25 yaşında ve hz.hatice 40 yaşındayken evlenmişler. efendimiz onun çocuklarıyla ilgilenmiş. ve en sevdiği eşidir her zaman.
islamı suçlamadan önce öğren bence.

bir sürü arkadaş yol ver gitsin demişte kendinizi bence kandırmayın..biraz empati lütfen kendinizierkeğin yerine koyun hiç kız arkadaşınız olmamış hep hayalinizdeki kadını beklemişsiniz onu telli duvaklı almayı hayal etmişsiniz sonra gidipte evlenip boşanmış birisi ile beraber olmayı kendinize yedirirmisiniz acaba?
Yada kendinizi o çocuğun annesi olarak düşünün dul bir gelin adayı hakkında ne düşünürsünüz çocuğunuz için?
lafa gelince yazmak kolay nede elinizin altında klavye var tıkıtıtıktıkı ne güzel yazılıyor oh :) ama gerçekte o kadar basit değil..

yine konuyu islama bağlayanlar var hahahahaha...islamda 2*3 eş alma varsa konu sahibide gitsin başkasının 3. karı olsun ne güzel değilmi :) Saçmalamayın lütfen şurada akıl sınırlarında tartışılsın bence..

Al işte bir mantık abidesi daha...Yok yok eksik olmuyor bu forumdan konuyu anlamadan bilmeden atlayanlar...

Be zekası kat be kat ileriden koşan arkadaşım burada konu sahibesine kim dedi ki git bilmem falanca kişinin 3.karısı ol ? Hani nerede öyle bir ima ? Yahu gerisinden anlayan gelip yazıp çiziyor...

Son düzenleme:

boşanmış bi kadınla birlikte olmayı evlenmeyi tercih etmeyebilir. neden gel de görüşelim diyo ? şerefsizlik değil mi bu? istemiyosa gitsin. hem evlenmeyi düşünmüyorum seninle, hem de gezicem tozucam ohhh ne ala memleket... buradaki erkek masum kandırılmış erkek değil yani, ki kendimizi onun yerine koyalım...

allahım yaa kendi dengesiz laflarını islamamı yakıştırdın. kızım sen söylüyorsun sonrada eğer islam bunu diyorsa diyosun hey allahım .sen kalın kafalımsın yaa

sonbonahar..Konuyu islam'la bağdaştırma ..,üstelik imani açıdan tehlikeli laflar söylüyorsun,şu sözlerinle kesinlikle imanını tazalemen ve tövbe etmen gerek.isyana düştün be güzelim.Bunu yapacağına söz ver..

Bu isyandan sıyrıl..musibetler günahları döker..başımaza bir musibet geldi, diye isyan mı edeceğiz..Allah kulunu dener,isyana düşüyor mu yoksa tevekkül mü ediyor,sabır mı gösteriyor..sabır...sabır..Yunus (a.s)nasıl 40 gün balığın karnında bekledi,peygamberimiz nasıl taifte taşlandı,nasıl sosyal tecride zorlandı..Onlar öyle zorluklar çekti,isyan etmedi..Biz de böyle zorluklar çekince isyan mı edeceğiz?Herkesin bir imtihanı var..sonuç;ya sabır ya isyan..lütfen yenilenlerden olma..Ve musibetlerin günahları döktüğünü unutma,boşuna çekiyor olmayacaksın bunları..Kendini biraz daha güçlü tut..zayıflığın seni isyana götürüyor..Ya evlenmezse evlenmesin,alsın başına çalsın bakire karısını..Burda suçlu olan islam değil,ona o fikri aşılayan türk kültürü..islam buna karşı değil..sorun bizim kültürümüzde...Ama bunu aşan insnalar da var...Bu insan aşmamış..yaşın küçük ,Allah nasib ederse yaşamanı ;;uzun bir gençlik dönemin olacak,30 yaşında da değilsin ki ;30 yaş sendromu yaşayasın ..
Bu zaman zarfında karşına bunu aşmış bir insanla karşılaşabilirsin,umutsuzluğa düşme..Bekar diye değil,bekar veya boşanmış bekle..herikisi de olur...Boşanmış adaylarda da güzel hoş insanlarla karşılaşabilirsin(benim 4 yıldır bir tane boşanmış adayım oldu,belki senin daha çok olur,yaşın genç ,bak ben 35im..vardır bizim gibi hoş olanlar:)sen bana bakma benim bu dünyadan alacağım az belki..üzülüyorum bazen ve yaşadıklarım yüzünden antidepresan kullanıyorum ama sabrediyorum....Belki mevcut talibim, benim kaderimdir..Belki biraz da olsun dudak büktüğüm; benim için en iyi olacaktır,iyiki diyeceğim belki..
O İNSAN İÇİNSE ÜZÜLME.GEREKSİZ...o kendini aşmamış bir insan...seni mutlu edemezz,edemezZ,arkana bakma bile...fikri öyle çünkü...FİKİRLER DE GÖRÜNÜŞ VE DAVRANIŞ KADAR ÖNEMLİ....SİZ ONUNLA AYNI FİKİRDE DEĞİLSİNİZ..KENDİNLE AYNI FİKİRDE OLAN BİRİNE BAKACAKSIN..Bekar veya boşanmış...
ve bu kelimeleri beynine çok kazıma..boşanmış olduğunu sürekli kendine söyleme,unutmuş gibi yap,normalmiş gibi davran..Başkalarıyla bu konuları fazla konuşma,çünkü bu kültürün etkisinde çoğu insan,onlarla bu konuyu konuşup sinirini zıplattırma..azınlıkta kalan bir kısım ise(elleri öpülesi:) böyle bir evliliği normal karşılıyor...Boşanmışsan boşanmışsın,oldu birkere,kendimiz bu hayatı kabul ettik,şimdi ceremesini çekeceğiz..güçsüz olma...Bir mezarlığı ziyaret et ve çok şükür yaşıyorum de..

Son düzenleme:

ALLAH senden razı olsun yazdıkalrını sonuna kadar okudum...ağlama krizleri geçiriyorum.çok kötüyüm inan.bak burdan birkaç yorum öncesinde biri daha demiş...telli duvaklı almak varken neden boşanmış alsın demiş.annesinin yerine koy oğluna boşanmış alır mıydı demiş((((işte işin özeti bu.

tamam kardeş kandırmam kendimi(
ben dulum 2.elim..o insan haklı annesi de tabiki....0 km isterler benim gibi ikinci el veya az kullanılmış değil((
yazıklar olsun(

Klavyenden çıkanları gözlerin görüyor mu acaba... Ne kadar kırıcı ve düşünmeden yazıyorsun....Önce sen öğren empati yapmayı..Kendini konu sahibesinin yerine koymaya çalış..Becerebilirsen tabi...Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil ayrıca...Evlenmeyi düşünmeyen,illa daha önce evlenmemişini isteyen hala görüşelim demez..Bunu isteyen ahlaksızın tekidir....Hem bir insanın kalbini kır,onurunu zedeleyecek şeyleri söylemekten çekinme hem de görüşelim buluşalım de...Olacak iş mi .....

Son düzenleyen: Moderatör:

seni tüm hayatın ileride bulacağın kısmet, evlenmiş boşanmış olma durumu üzerine kurulu. ailenle problemlerini okumuştum. kendine bi uğraş bulman lazım, tabi uzman yardımı en başta düşünmen gereken şey...

yaşadıklarım kolay değildi ben zaten bir uzmandan yardım alıyorum kardeşim..
sanırım kabullenmem gerek..milliyetçi bir insna olmama rağmen bazen bu ülkenin boşanmış bayanlara adi gözle bakan insanlarından nefret ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…