birgün bu forumda yazacağım hiç aklıma gelmezdi:((((

hayatın her döneminde belli bir kesime ikinci sınıf insan muamelesi yapan insanlar vardır.

cidden o kadar sığ düşünüyosun ki, şuanda içinde bulunduğun psikolojik duruma veriyorum, seni anlamaya çalışıyorum.

inan durumun o kadar normal o kadar insani ki... çevrendeki bazı salaklar sen bunalıma sokmuş. ama biraz güçlü durman lazım.

ben boşanmış olucam, bana ikinci el bilmem ne diyecekler, adamın alnını karışlarım...

bazı erkekler boşanmış bayanlarla evlenmemeyi tercih ederler, ama eminim ki çok daha fazlası, boşandığı için kendini küçük gören, özgüveni olmayan kadınlarla olmamayı tercih ederler...

Son düzenleme:
senden önce senin hakkında kötü söyleyen ya da düşünen arkadaşlara iki çift laf etmek istiyorum. ister sataşma olarak alsınlar isterlerse naçizane bir arkadaş, dost, kardeş lafı diye kulaklarına assınlar.. şu dünyada kimin başına ne geleceğini Rabbim den öte kimse bilemez.. sana laf söyleyenler yarın kendileri aynı duruma düştüğünde elalem beni oğluna layık görmez, kayınvalidem ben dulum beni istemez diye intihar edecekler galiba.. hepimiz insanız her şey bizim için iyisi de kötüsü de..kimse kimseyi ayıplayamaz, kınayamaz böyle bir durum için.. kurban olduğum islama bağlamışlar yine bir hadis var bununla alakalı; kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş diye.. azıcık vicdan sahibi olalım diyorum..

sana gelincede seni kendine layık görmeyenler(!) için üzülüp kendini kahretme.. sen kendine değer vermezsen, yaşadıklarından ötürü ezilip bükülürsen seni ezen çok olur.. evlendin ve boşandın..evlilik kadar boşanmakta haktır hukuken de dinimizce de.. yüz kızartacak boynunu eğdirecek bir kabahatle boşanmamışsın ki neyin ayıbını taşıyacaksın...sen boşanmışsın benim senle işim olmaz diyen adama söyle dönsün bir ardına baksın yanlış bilmiyorsam kız kardeşinin de ikinci evliliği..

üzme güzelim kendini edebinle, ahlakınla, vicdanınla doğru olanı yaşa ama sana değer veren insanlar olsun öncelikle etrafında..herkesin düşüncesi kendine lakin iki paralık adamların laflarına aldırış etme, mühim olan sensin silkelen ve kendine gel.. sevgiler..

Burda bu kadar insan sana destek mesajı yazarken sen köstek olmaya çalışan bir kişinin mesajını mı önemsedin?

Sen kendini değersiz görürken etrafındakilere karşı nasıl dik durmayı başaracaksın.

Ayrıca dul olmak tel duvak takmayı engelliyormu?

Lütfen kendine gel,seni dul olduğun için istemeyecek adamları zaten sen hiç isteme.

en düsüncesiz yazilara önem veripte kendini yipratma
peygamber efendimizin hanimi hz hatice bile 2 kere evlenmis
peygamber efendimiz hz haticenin 3. esiydi islam tarihi okumussundur
seni red eden kimki peygamberimizdendemi degerli tövbe tövbe
birak gitsin kendine istedigini alsin bu kisiyle sorun sahibi olursun

Canım benim bunu karşına al açık açık konuş seni bu şekilde kabulleniyorsa bir şans ver.Sonuçta ablasıda aynı şeyi yaşamış ailesi bu konuda problem çıkartırmı ?

Son düzenleme:

konu sahibi bahsetmiş biz de aydınlattık..
senin akıl sınırında mı tartışılsın.. Allah ın kurallarını önemseyen zaten akıllıdır canım bizzce..
başkasının 3. karısı olmasın , senin aklına göre 5. metresi olsun

ayrıca boşanmış birisi neden evlenemesin bekar biriyle.. boşandı diye kirlendi mi ahlaksız mı oldu senin akıl sınırlarında... kişiye göre değişir bu durum
akıl sınırlarını genişlet bence..

ALLAH razı olsun çoğunuz moral verdiniz bana..olumlu şeyler söylediniz.
bugün bir de ne oldu biliyor musunuz bir arkadaşıma bir sır veriyorum bişi diyorum sonra onu başka birinden duyuyorum..yazıklar olsun nediyim.kendimi kitap okumaya vermek istiyorum arkadaşlar..bir de günlük tutmam rabbimle konuşmak dertleşmek istiyorum...insanlar iyice tiksindirdi beni..burda sizlerle konuşurken çok daha rahatım kaç arkadaşımdan daha olumlu şeyler söylediniz bana .ALLAH sizlerden razı olsun..
umarım burda baka bir zaman çok mutluyum diye bir başlık açarım da bu kez ağlamam mutluluktan olur inşallah.
amin.

Sizin nasıl bir kalbiniz var ?
Hiç mi korkunuz yoktur bende boşanırım başıma gelir,kocasız kalırım ne olurum diye?
Kocanız sizi kapıya koysa gidip köprüden mi atacaksınız kendinizi?
Eşiniz sizi aldattı,sattı,namusunuzla oynadı boşanmayacak mısınız?

3. eş nereden çıktı,kim 3.eş demiş
Madem edepli laf etmiyorsunuz dilinizden çıkartın İslam'ı
Ne konuştuğunuzunu biliyorsunuz ne okuduğunuzu anlıyorsunuz
Allah korusun sizin gibi zihniyetlerden

Son düzenleme:

empati derken?? anlamını bilmediğiniz bir kelimeyi kullanmayın bence..önce siz yapın empatiyi sonra diğer arkadaşlara ön-ayak olursunuz bu konuda..Rabbim sizin gibi büyük cümleler kuranlardan korusun bizleri,asıl uzak durulması gereken kişiler bu tip insanlardır!!

Son düzenleme:

ya şimdi sana bişey derdim ama banlanırım die tutuyorum kendimi, daha önceki konularına baktım da, yok erkek arkadaşımla birlikte olduk yok içime boşaldı yok hamilemiyim acaba, yani kendin her b.ku yiosun ama burda şerefi ile telli duvaklı EVLENMİŞ ama anlaşamamış boşanmış NAMUSLU bi kadın hakkında neler diyosun. yok adam haklıymış onun gibi boşanmışı istememekle, yok adamın anası ne düşünürmüş dul gelin hakkında. ya sabah sabah sinir oldum. bi kadın bile böyle düşünürse biz niye o adamı suçluyoruz ki zaten.. bak şimdi, evlilik şans işidir, bu hanımda senin gibi bekarken her haltı yemek yerine evlenmiş namusuyla ama dedim ya evlilik şans işidir, adam iyi de çıkabilir kötü de. netice de boşanmış. yanlış yada namussuzca bişey yapmamış. şimdi kim onu boşanmış olmasından dolayı yerebilirki. acaba sen o erkek arkadaşından ayrılsan, ilerde karşına çıkan adam ve anası senin gibi biri hakkında ne düşünecekler acaba? o adam senin gibi evlenmeden her haltı yemiş birini almayı kendine yedirebilir mi? ya da şöyle mi olur acaba. sen saklarsın yediğin haltları, onlarda ee daha önce hiç evlenmemiş gül gibi namuslu! kız. tam bizim ailemize layık diye sevinedebilirler. ne de olsa namus işi sadece evlenip boşanmaya bakıyo ya!
ayrıca burda hiç kimse 2. 3. eş olmakdan bahsetmedi. önce bi okumayı, okuduğunu anlamayı öğren sonra bişeylere yorum yapmaya gelsin sıra.

kardeşim yazdıklarını okudum...rabbim senden razı olsun..içimi rahatlattın güzel kardeşim.

peluş89 kardeşim yazdıklarını düşünerek okudum.ama özellikle bir cümlen tam benim içindi..
demişsin yya ne d eolsa namuslu olma durumu evlenip boşanmaya bakıyor..
evet..bizim toplumumuzda sanırım biraz öyle..boşanmış olunca namussuz mu olmuş oluyorsun?
erkek ark.her haltı yiyip de ayrılıp başka biriyle evlenmektense evlenir ayrılırım namusum cebimde olur.
isteyen 2.el der isteyen aaa bul bu bize layık değil der.ben çok değerliyim ve boşanmış olmam namussuz olduğum anlamına gelmez.hayatta herkesin başına gelebilir bu durum.

arkadaşım sonunda ya.. sonunda kendi değerinin farkına varmışsın. evet sen çok değerlisin, namusunlada evlenmişsin ama olmamış ayrılmışsın. bu herkesin başına gelebilir herkesin. senin çevrendeki bazı çok bilmişler sana 2. el demiş olabilir, bu sadece onların Allah korkusu olmadığını gösterir. ayrıca kimse kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş bunu da unutma. sana o sözleri söyleyenleri, onların akrabalarını, çocuklarını, kardeşlerini de görürsün. hiç merak etme Allah büyük. sen de sakın isyan etme. sakın o çirkin sözler yüzünden islamda da bu böylemi acaba diye düşünme, imanını zedeleme. tövbe et bu düşünceler için. dua et geleceğin için, ben eminim senin karşına bi gün düzgün biri çıkacağına, acele etme umutsuzluğa kapılma, isyan içinde olma yeter ki.

ya arkadasım sen ne yapıyorsun kendıne ya boyle ? ben sısman bırıyım esım zayıf ben dengı degılmıydım esımın yanı. ve buna benzer cumley kendı ozhalamdan duyduk hem de dugunumde. ınsanlar cevresındekı bırkac ornege bakarak bunu dıyebılır ınsanlar cahıllıkten dıyebılır ınsanlar kıskanclıktan herseyı dıyebılır lutfen ya herkese herseye bukadar kafanı takma. dınden bıle soguyacaksın dınımızde bosanmıs kadının yerı dul adamın yanıdır mı dıyor ya nerden nereye geldın bu ne bıcım laf. dengın 5 cocuklu bır adam degıl ama sen boyle devam edersen ya dengımı bulacam dıye turlu turlu adama asık olup sonra yapayalnız kalacaksın ya da bu ozguvensızlıkle senı ıstemeye gelen 5 cocuklu adama evet dıyecek. kurtul su ezık durumunda ya. unıversıte okudun guzel genc bır bayansın meslegın var ıogretmensın cok sukur kendı ıdare edecek kadar maasın var. bu ne ya. bak artık hepımız kızacagız sana. lutfen ya lutfen dıyoruz.

evet bıraz sert cumlelerın olsa da arkadasım sagol ya bunları yazdıgın ıcın. ıcımızı doktun hepımızın. ya canla hevesle yazıyoruz uzuluyoruz sınırlenıyoruz o adama. bızı bıraz dıkkate alsa ne olur su arkadasımız

yok artık ezik felan hissetmiyorum artık tam tersi eskisinden daha güçlü hissediyorum..
hem bana ezik diyenler 2.el felan diyenler var ya ben onlardan bin kat üstünüm tabi bunu yüzüme diyemezler arkamdan konuşurlar şerefsizler.
vallahi kurban olurum ben islam dinine.islam dini senin de dediğin gibi boşanmış bir bayanın yeri yaşlı bir adam ya da 5 çocuklu biri değilir.islam boşanmış kadına da en mükemmel biçimde değer veriyor.boşanmış bayana değer vermeyen müslüman geçinen gerizekalı yobazlardır.
nokta.

ıslam dını mı ıkıncı el dıyor ya ne alaka bır baglantı kuruyorsun arkadasım. bızım chaıl kulturumuz bunu ınsanlara empoze edıyor dın ıle ne alakası var. bak zaten kotu seyler yasamıssın sen zaten o kotu seylerı dunyanın sonu olarak yasıyorsun ıyıce beter olacaksın deme boyle ıslam dını falan dıye. ALLAHINdan DININDEN de olma ya. duanı et hayırlısını dıle. benım cocugum olmuyor ALLAH vermıyor dıye ben de ALLAHI mı ınkar edeyım yanı. bosandın dıye ya da henuz gonlune gore bır hayatın yok dıye bu nasıl laflar ya !

sana 2. el demısler benım oz halam dugunumde demıs kı ısı olmasaydı bızım yıgenı almazdı bu oglan bu kılo ıle demıs. sankı ben basbakan maası alıyorum da. hadı onu gectım esımı tanıdılar para pul ıcın asla kımse ıle evlenmeyecek bırı oldugunu cok da ıyı bılıyorlar hatta o halam esıme hayrandır ya ınsanlar cahıllıkten ya da kıskanclıktan herseyı der. fıstık gıbı kadınsın egıtımlı meslek sahıbısın 15 yasında erkeklerın altından kalkmayan kızlardan mısın ya kendıne her lafı layık goruyorsun sen. şu burnun bıraz dık dursun ya artıkkkkkk

bak sana ornek olsun bu arkadasımız. bır hafta evlı kalınca kımbılır ona ne dedı ınsanlar. ne yorumlar ama bak o nekadar guclu davranmıs ve mutluluk cok sukur bulmus onu. sans dıle kendıne, kendıne 2el muamelesı yapan zaten once sensın sen kendıne deger vermezsen kımse vermez esın bıle aılen bıle. bu sana bır hayat kuralı olsun arkadasım senı de cok tebrık edıyorum tanımıyorum senı ama cok mutlu oldum senın adına omur boyu mutluluklar dılerım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…