- Konu Sahibi sonbaharyaGmurlari
-
yaşadıklarım kolay değildi ben zaten bir uzmandan yardım alıyorum kardeşim..
sanırım kabullenmem gerek..milliyetçi bir insna olmama rağmen bazen bu ülkenin boşanmış bayanlara adi gözle bakan insanlarından nefret ediyorum
ALLAH senden razı olsun yazdıkalrını sonuna kadar okudum...ağlama krizleri geçiriyorum.çok kötüyüm inan.bak burdan birkaç yorum öncesinde biri daha demiş...telli duvaklı almak varken neden boşanmış alsın demiş.annesinin yerine koy oğluna boşanmış alır mıydı demiş((((işte işin özeti bu.
arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacaım var...
ben 2007 nin temmuz ayında evlendim 2008 in şubat ayında aşırı şiddet hakaret baskı vb..gibi nedenlerden dolayı boşandım((sonra öğretmenliğpe atandım öğretmenlikte 3.yılımdayım..neyse kçük bir ilçede çalışıyorum...
burda bir aile beni gördü ve oğulları için düşündü oğulları da polis...ben de tamam bir tanıyalım birbirimizi dedim...neyse tanıştı ama 2 hafta kadar telde görüştük ..sonra yüzyüze görüştük...yüzyüze görüştüğümüzün ertesi günü ona boışandığımı söyledim...şok oldu yıkıldı.ağladı çok kötü oldu inanamadı şaka yapıyorsun dedi(((
keşike şaka yapsaydım((
sonra benim yetiştiğim kültüre ters olmaz dedi...ben de faceden de msn den de sildim ama bu tamamen de vazgeçmedi konuşmak felan istiyor msn de dün de soğuk davrandım.çok yüz vermedim ama üzüldü belli...bunun ablası da boşanmış ablasının da 2.evliliğii bu arada(
ben çok kötü oldum etkilenmiştim hoşlanmıştım olabilirdi ama sadece boşandığım için olmadıu((ben mutlu olamicak mıyımmboşandım diye ((
beniğ telde felan aramıyor msn de akşamlar bekliyor konuşmak istiyor anlıyorum(((
çok kötüüym ben(((((((((bana fikir verin ne olur (((
yine konuyu islama bağlayanlar var hahahahaha...islamda 2*3 eş alma varsa konu sahibide gitsin başkasının 3. karı olsun ne güzel değilmi :) Saçmalamayın lütfen şurada akıl sınırlarında tartışılsın bence..
yine konuyu islama bağlayanlar var hahahahaha...islamda 2*3 eş alma varsa konu sahibide gitsin başkasının 3. karı olsun ne güzel değilmi :) Saçmalamayın lütfen şurada akıl sınırlarında tartışılsın bence..
bir sürü arkadaş yol ver gitsin demişte kendinizi bence kandırmayın..biraz empati lütfen kendinizierkeğin yerine koyun hiç kız arkadaşınız olmamış hep hayalinizdeki kadını beklemişsiniz onu telli duvaklı almayı hayal etmişsiniz sonra gidipte evlenip boşanmış birisi ile beraber olmayı kendinize yedirirmisiniz acaba?
Yada kendinizi o çocuğun annesi olarak düşünün dul bir gelin adayı hakkında ne düşünürsünüz çocuğunuz için?
lafa gelince yazmak kolay nede elinizin altında klavye var tıkıtıtıktıkı ne güzel yazılıyor oh :) ama gerçekte o kadar basit değil..
bir sürü arkadaş yol ver gitsin demişte kendinizi bence kandırmayın..biraz empati lütfen kendinizierkeğin yerine koyun hiç kız arkadaşınız olmamış hep hayalinizdeki kadını beklemişsiniz onu telli duvaklı almayı hayal etmişsiniz sonra gidipte evlenip boşanmış birisi ile beraber olmayı kendinize yedirirmisiniz acaba?
Yada kendinizi o çocuğun annesi olarak düşünün dul bir gelin adayı hakkında ne düşünürsünüz çocuğunuz için?
lafa gelince yazmak kolay nede elinizin altında klavye var tıkıtıtıktıkı ne güzel yazılıyor oh :) ama gerçekte o kadar basit değil..
ya şimdi sana bişey derdim ama banlanırım die tutuyorum kendimi, daha önceki konularına baktım da, yok erkek arkadaşımla birlikte olduk yok içime boşaldı yok hamilemiyim acaba, yani kendin her b.ku yiosun ama burda şerefi ile telli duvaklı EVLENMİŞ ama anlaşamamış boşanmış NAMUSLU bi kadın hakkında neler diyosun. yok adam haklıymış onun gibi boşanmışı istememekle, yok adamın anası ne düşünürmüş dul gelin hakkında. ya sabah sabah sinir oldum. bi kadın bile böyle düşünürse biz niye o adamı suçluyoruz ki zaten.. bak şimdi, evlilik şans işidir, bu hanımda senin gibi bekarken her haltı yemek yerine evlenmiş namusuyla ama dedim ya evlilik şans işidir, adam iyi de çıkabilir kötü de. netice de boşanmış. yanlış yada namussuzca bişey yapmamış. şimdi kim onu boşanmış olmasından dolayı yerebilirki. acaba sen o erkek arkadaşından ayrılsan, ilerde karşına çıkan adam ve anası senin gibi biri hakkında ne düşünecekler acaba? o adam senin gibi evlenmeden her haltı yemiş birini almayı kendine yedirebilir mi? ya da şöyle mi olur acaba. sen saklarsın yediğin haltları, onlarda ee daha önce hiç evlenmemiş gül gibi namuslu! kız. tam bizim ailemize layık diye sevinedebilirler. ne de olsa namus işi sadece evlenip boşanmaya bakıyo ya!
ayrıca burda hiç kimse 2. 3. eş olmakdan bahsetmedi. önce bi okumayı, okuduğunu anlamayı öğren sonra bişeylere yorum yapmaya gelsin sıra.
peluş89 kardeşim yazdıklarını düşünerek okudum.ama özellikle bir cümlen tam benim içindi..
demişsin yya ne d eolsa namuslu olma durumu evlenip boşanmaya bakıyor..
evet..bizim toplumumuzda sanırım biraz öyle..boşanmış olunca namussuz mu olmuş oluyorsun?
erkek ark.her haltı yiyip de ayrılıp başka biriyle evlenmektense evlenir ayrılırım namusum cebimde olur.
isteyen 2.el der isteyen aaa bul bu bize layık değil der.ben çok değerliyim ve boşanmış olmam namussuz olduğum anlamına gelmez.hayatta herkesin başına gelebilir bu durum.
dün onunla son kez mesajlaştık...önce ben yazdım ben sana alışmıştım dedim.o da ben de sana alışmıştım sevmiştim seni ama elden ne gelir ki ben boşanmış birini kabul edemem dedi.ben de tammm kendine iyi bak hoşçakal dedim.o da tamm sen de kednine iyi bak hoşçakal.mutlu ol dedi.tamamne bitti işte.
kızlar bana doğruyu söyleyin ne olıur.boşanmış bir bayanı erkek isteme zmi bana arkadaşlarım dengin bul diyorlar ne demek bu denklik meselesi?
ben bekar birine layık değil miyim((((
benim dengim boşanmış 5 çocuklu, dedem yaşımda bir insan mı?
eğer islam bunu söylüyorsa ben bu islam dinide de inanmıyorum(
ALLAH ım sen bana yardıme t ne olur yüce rabbim((
amin(
Canim benim o zaman peygamber efendimizin ilk esi iki kez evlenmis olmazdi. Bence bizim kulturumuzle alakali. İnsallah gonlune gore birini bulur mutlu olursun.
ya sen hala o adamla görüşüyomusun? konuyu ilk açtığında okumuştum tüm yazılanları, herkes senin için seferber oldu akıl verdi, o adamdan uzak durmanı tavsiye etti, seninle evlenmeyecek, gönül eğlendiriyor dediler. o adamla görüşmeyi hemen bırak dediler ama sen kimseyi dinlemedin. en son okudum, msjlaştık yazmışsın, boşanmış olduğun için seni kabul edemem demiş sana. eee biz sana ne dedik, bu adam evlenmez senle evlense bile başına kakar hep, mutlu olamassın onla demedik mi? al işde dinlemedin zamanında, o kadaaaaaar gün konuştu etti gönlünü eğlendirdi senle, yazık değil mi kurduğun hayallere, o kadar gün beş para etmez bi adamın senle gönlünü eğlendirmesine izin verdin, bak sonuç ne oldu.
hem zamanında kaç sayfa boyunca sana herkes dediki boşanmış olman senin suçun değil, her adamda bu bağnaz herif gibi değil, sen gönlüne göre doğru dürüst bi adam bulursun bi gün. ama sen onları da okumamışsın, ya da okumuş ama kale almamışsın. şimdi en son tutmuş burda diyosun ki, ben çocuklu yaşlı bi insana kalırsam islamı reddediyorum. ya ne diyim Allah sana akıl fikir hidayet versin. boşuna üzülmüşüz senin için burda, biz derdini derdimiz kabul edip sana tavsiyeler verdik, yanında olduk şimdi en son yaptığına ve dediğine bak. aslında içimden bütün bunlar sana müstehak demek gelio ama tutuyorum kendimi. yazık ya, hiç yakışıyomu senin gibi eğitimli, bilgili birine, bide öğretmen olacaksın. yazık senin yetiştirceğin çocuklara, senin kendine hayrın yok daha.
sözlerim çok sert gelmiş olabilir ama gerçek bunlar. hem bu kadar insanın vaktini aldın, onları da üzdün, hem de kimseyi dinlemedin burnunun dikine gittin sonucunda gene kendin üzüldün, kullanıldın. en sonda kalktın islama inanmama boyutuna geldiğini söylüyosun ya gelde sinir olma. YAZIK ÇOK YAZIK ..
ya arkadasım sen ne yapıyorsun kendıne ya boyle ? ben sısman bırıyım esım zayıf ben dengı degılmıydım esımın yanı. ve buna benzer cumley kendı ozhalamdan duyduk hem de dugunumde. ınsanlar cevresındekı bırkac ornege bakarak bunu dıyebılır ınsanlar cahıllıkten dıyebılır ınsanlar kıskanclıktan herseyı dıyebılır lutfen ya herkese herseye bukadar kafanı takma. dınden bıle soguyacaksın dınımızde bosanmıs kadının yerı dul adamın yanıdır mı dıyor ya nerden nereye geldın bu ne bıcım laf. dengın 5 cocuklu bır adam degıl ama sen boyle devam edersen ya dengımı bulacam dıye turlu turlu adama asık olup sonra yapayalnız kalacaksın ya da bu ozguvensızlıkle senı ıstemeye gelen 5 cocuklu adama evet dıyecek. kurtul su ezık durumunda ya. unıversıte okudun guzel genc bır bayansın meslegın var ıogretmensın cok sukur kendı ıdare edecek kadar maasın var. bu ne ya. bak artık hepımız kızacagız sana. lutfen ya lutfen dıyoruz.
kardeşlerim.son mesajlarınızda bana kızmışsınız.haklsınız ama o güzel vaktinizi bana harcadınız ve cevaplar yazdınız.ALLAH hepinizden razı olsun...bu aralar ağlama krizleri geçiriyorum hangi arkadaşımla konuşsam dengini bul diyor.benim bekar erkek takıntım da yok ama bana 2.el dediler artık dediler.az kullanılmış dediler..bunu benim çevremden insanlar arkamdan konuşmuş ben sonraDA N duyuyorum bunları..
ayrıca ben anne ya da baba sevgisi görerek büyümüş biri değilim..o beni tüm ailesiyle tanışmıştırmıştı.ilk kez kendimi bir yere ait hissetmiştim.bana değer verildiğini düşünmüştüm.öenmesendiğimi hissetmiştim olmayınca reddedilince de yıkıldım inanın.
şu an bunları yazarken bile ağlıyorum.
bana yukarda bahsettiğim iğrenç şeyleri söyleyen insanlar da müslüman sözde namaza giderler selam verirler.
tekrar söylüyorum kardeşlerim bana çok kızdınız ama benim durumumu yalnızlık hissimi bilmiyorsunuz.
eğer ki islam dini de boşanmış bir bayana 0 km değil ikinci el diyorsa ben bu islam dinini de kabul etmiyorrum..yine ağlama krizine girdim((
ıslam dını mı ıkıncı el dıyor ya ne alaka bır baglantı kuruyorsun arkadasım. bızım chaıl kulturumuz bunu ınsanlara empoze edıyor dın ıle ne alakası var. bak zaten kotu seyler yasamıssın sen zaten o kotu seylerı dunyanın sonu olarak yasıyorsun ıyıce beter olacaksın deme boyle ıslam dını falan dıye. ALLAHINdan DININDEN de olma ya. duanı et hayırlısını dıle. benım cocugum olmuyor ALLAH vermıyor dıye ben de ALLAHI mı ınkar edeyım yanı. bosandın dıye ya da henuz gonlune gore bır hayatın yok dıye bu nasıl laflar ya !
Sakın üzülme
Yazımı okuyanlar ne olur maşallah demeyi ihmal etmeyin.
Bende seninle aynı şeyleri yaşadım.Şükür ki benım evliliğim 1 hafta kadar evlilik gibi sürdü sonra ise hüsran ve 3 hafta sonra ailemin yanına döndüm.Kötü hatta çok kötü şeyler gördüm ama ailemin desteğiyle toparladım ki bende küçük bir ilde yaşıyorum.Ne laflar dedikodular duydum,herşeye kulaklarımı tıkadım hayatımı doğru düzgün yaşadım.Boşandıktan 1 bucuk yıl sonra nişanlımın akrabası arkadasımdı bizi tanıştırdı bende sen gibi tanışmada söyleyemedim güvenemedim sonra dost,arkadas bildiğim kişi söylemiş ki haberım yoktu defalarca benı denemiş.2.hafta başında ailesiyle bu konuyu konuştu ve ailesi kendi takdirine bırakmış tabi farklı illerden olunca bir arastırma-soruşturma yapmışlar.İlk tanışmadan sonra 4 ay yüzyüze görüşmeyi ne o nede ben teklif ettik kararlıydım bende onu denedim,deli gibi aşığız ama görüşmedik.İlk görüşmemizde ve sonrasıda hep arkadasca tek bir kötü niyet olmadan şükür gerçekleşti.1 yıl sonra ailemle tanıştı,toplam 2 bucuk yıl sevgili kaldık.En ufak geçmişe dair bir söz dahi duymadım.2 3 haftada bir hafta sonları yada ayda birkez görüştük hep.Bu sürede bende o da gittik geldik ben önce ailesiyle tanışmıştım.Önemli olan senin kendine güvenmen ve herşeyin karşısında kararlı ve dimdik durman.Şimdi nişanlıyım ve temmuzda düğünüm var.Hayat insanı olgunlaştırıyor bazen yaşadığıma şükrediyorum ki rabbim bana böyle birini nasip etti.Maşallah.Eğitimle alakası yok bunun benim nişanlım türkiyenin en iyi üniv.lerinden birinden mezun yük.Müh. ve aynı üniv.tede doktora yapıyor ve Antepli.Bende en batı bir şehirdenim bazen farklı düşünsekte önemli olan senin ve onun uyumlu olması.Ama sana tavsiyem kafalarınızın uyuşması ailesininde fikri önemli kayınvalidemle kayınpederim emekli öğretmen bana en ufak sözleri olmadı hatta konuyu asla açmadılar bile.Ailede de iş bitiyor ama önemli olan siz aynı yastığa baş koyacaksınız.Ki polismiş günümüzde bazı bayanların neler yaptığını o çok çok iyi biliyordur.Dilerim ki mutlu olursun rabbim nasibimizde ne varsa onu yaşatıyor malasef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?