Burada yazılanlardan sonra ben yarın yatagımı da toplamam
sanırım mutlu olamam :)beni şaşırtan sey..çok komık ama yazan çogunlugun bundan rahatsızlık duyması... bende yok temizliğimi yardımcım yapar,yemegımı annem hazırlar kendımı hiç yoramam dıyenlere ınanmıyorum..sankı herseyınız yağ bal gibi anlatıyorsunuz çok komık..bence kendınıze bıle ıtıraf etmekten çekiniyorsunuz!
hahahahahah :lepi: eşin herhangi birşey söylerse, getir okut burayı sempatiksalakcinni kaydirigubbakcemile3
Arkadaşın üstüne gidenleri hiç anlamıyorum bir kişi yoğun olabilir şöyle bir ayaklarını uzatmaya vakti olmayabilir ama eşiyle problemi yoktur hayatı düzendedir ve mutludur ben anlamıyorum tamam bayanlar ev işi yemek yapmaya gelmediler belki bu dünyaya ama yok pizza söylerim yok aperatif yeriz bunlar çocuk yokken yada bebekken olabilir kabul ancak çocuk biraz büyüdüğünde ve normal yemekler yemeye başladığındada mı böyle yapacaksınız o çocuğun vitamine ihtiyacı olacak sabah okula gitmeden kahvaltısı hazırlanmalı akşam yemeği çorbası yemeği mutlaka olmalı ki çocuk fasdfood felan yabancı şeylere alışmasın çok var çevrem de hem çalışıyorlar hemde mükemmel ev hanımı kendilerine de zaman ayrılıyorlar bende çalışıyordum 7-8 aydır çalışmıyorum çocuk yok henüz ama ben herşeyimi proglamlamıştım hatasonu birkaç çeşit yemek yapar dolabıma koyardım c.tesi günleri eşime evi siler süpürürüz pazar ütü günlerimdir ya c.tesi ya pazar dışarı çıkacak zamanı da bulurdum akşamları oturduğum yerden sigara böreği dolma sarar buzlupa atardım köfte felanda misafir mi geldi çıkar pişir. Ne annem var ne kızkardeşim yanımda.. Kayınvalide zaten hasta çocuk oluncada herşeye ben bakacağım ve hazırda hissediyorum kendimi çalışacağımda ayrıca.. Yani insan istedikten sonra herşeyi de yapar mutlu da olur. Eve gelen kadının yapacağı yemeğe temizliğe güvenemem ben şahsen biliyorum yan gelip yatıp kahvelerini içiyorlar.. Kendi evimin işini de anneme kardeşime yükleyemem ben evlendiysem benim bunu göze almışım demektir neden yapacakmış başkası. Ancak lohusalık zamanımda felan olur...
bayanlar herşeyi yarıştırabilirsiniz, sidik dahi yarıştırabilirsiniz. ama annelik yarıştırılmaz. sen fastfood yediriyon ben bamya yediriyom demekle sen daha iyi anne daha iyi kadın olmuyon bacım. ve birisi senden daha çabuk yoruluyo diye sen mikemmel olmazsın. bak bekarım konuşuyom utanmadan tititititit
bakıyoru da herkes atlamış üzerime doğru olan şeyler yazılınca neden böyle tepki veriyorsunuz ki... Ben mükemmelim demedim zaten hayatta mükemmel diye biri de yoktur bununda bilincindeyim evet çocuğum yok ama kardeşimi de ben büyüttüm hemde o zaman okuyordum yarım gün okuldaydım annem çalışıyordu ve evin işlerini de ben yapıyordum yani alışkınım. Orada amaan yemek ne olacak aperatif, pizza yiyoruz diyen birinin çocuğu olduğunda çocuğunu nasıl sağlıklı besleyeceğinden ben şüphe duyarım nasıl alışırsan öyle gider bir insan daha çocuk yokken kendini yemek yapmaya alıştırmıyorsa çocuk olunca nasıl alışacak acaba o yoğunluğa ayrıca sadece yemek ve temizlikle bitmiyor ki o çocukla işten geldiğinizde ilgileneceksiniz haftasonlarınızı ayıracaksınız.. Çocuğunuz vitamin alsın diye annenize yaptırabilirsiniz ama sizde elinizden geleni yapabilir olamayan kadarını başkasına yükleyebilirsiniz. Kim bilmiyorum birisi yazmış ablam geliyor temizliğimi yemeğimi yapıyor böyle birşey var mı yaa kendi ailemde olsa neden benim evimin yükünü onların üstüne yükleyeyim ki o zaman otel gibi evime girip çıkayım o kadar.. Ben bunda hem fikir değilim. Tabi ki yardım alınabilir ama gerekli ölçülerde olması gerekir.. Benim şu an bebeğim yok ama evimde herzaman yemeğim pişer eşim bile öğlen yemeğini evden götürür öğlen başka akşam başka yemek pişer.. Şu an evdeyim ama ben çözümler sundum olabileceğini söylemek istedim peki sizin durumunuz var kadın alabiliyorsunuz, aileniz yanınızda yardım ediyor, durumu olmayanlar iki maaşla ancak ev geçindirenler kredi ödeyenler, ailesi başka yerde olanlar ne yapsın onlar nasıl yetişiyorlar istenince öyle de yetişiyor ki bnde özelde çalıştım ve hiçbiri kadın almıyordu evine bir tek bebeğin bakıcısı vardı o da sadece çocuğa bakar. Onlar nasıl yetiştiriyorlar yetişmiyor deyip sıyrılmak çok kolay... Ben ayrıca kimseyi yargılamıyorum isteyen ailesine isteyen kadına yaptırır banane ben sadece bunların kolay yolları olabileceğini söylüyorum... Başığı açan arkadaşa da söylüyorum ki ben onun demek istediğini çok iyi anladım...
ayda bir cagırıyorum kadın 50 tl cik veriyorum öle hergün dısardan yemiyoruz cnm =) oda öle ayda 1 yada iki kere =) amann işten mi korcaz iş bizden korksun :teytey: :teytey:
evet bakın bir konuda size katılıyorum: Sizi hiç ilgilendirmez yerimseniben
İnsanlar ister yardımcı tutup kolay yolu seçer, ister kendi yapar zor yolu seçer.. Siz, eleştirme, yargılama veya yadırgama hakkına sahip değilsiniz.. Eğer evime kadın alma imkanım varsa neden almayayım? hem ev, hem iş, hem çocuk hem okul sizce yeterlimi "yardımcı alma" standartı için????
Üstelik ailem bana yardımcı olmaktan memnuniyet duyuyor, sonuçta biz bir aileyiz, yemek,ev işi gibi yetişemediğimiz yerlerde yardımcı olmasından daha doğal birşey olamaz.. bu sizin için "yük yükleme" kategorisine girebilir, bizim için ise zevkle yapılan bir yardımlaşmadır...
kaldı ki çocuklarımızı nasıl besleyeceğimiz konusunda emin olun sizden kat ve kat bilinçli ve bilgiliyiz.. Tavsiyelerinizi lütfen kendinize saklayın.. Sizden çözüm istemedik ki, bize kendinizden örnekler vermişsiniz... arkadaş "ben kendime zaman ayıramıyorum, siz ne yapıyorsunuz?" dedi, biz de cevap verdik.. hepsi bu..
Asla keyiflerimden ödün vermem.. Evli çalışan ve hamle bir baaayanım...
Temiziğe ayda bir kadın geliyor(her nekadar hiçbirinden memnun kalmayıp her ay kadın değiştirsem de...)
Yemek işini haftasnu hallediyorum.. Soğan kıyma domates biberi kavurup minik minik buzdolabı poşetlerine astıyorum.. Haftaiçi işten gelince hangi sebzeyi pişirmek istersem onla karıştırdımmı 15 dk da akşam yemeğimiz hazır oluyor. O işerken eşim salatayı hazırlar ben sofrayı kurarım... Yani hergün köfte pizza yemeyiz.. Ama pizzayı da çok severiz mutlaka 15 te bir pizza şarap yaparız, hamile olduğum için ben bu aralar şarap görünümlü fişne suyu içiyorum...
Bazı günler soslu makarna bazı günler fırında tavuk patates, bazı günler köfte.. Gayet fitaminli gayet doyurucu gayet de fastfood olmayan yemekler yiyoruz....
Oğlum doğduktan sonra kadını 15te bir almaya başlıycam.. Çünkü çok fazla ütü birikecek ve temizlik açısından daha hijyenik olmak gerekecek.... Bebeğin ve bizim kıyafetlerimizi ben ütülerim ama en azından havlu nevresim gibi şeyleri kadına ütülettirirrim...
Bebek zaten ilk 6 ay sadece anne sütü ile besleniyor.. Daha sonrasında ise aırlıklı olarak sebze çorbaları... orba yapmak nedir ki hazırlaması en fazla 10 dk.. koy ocağa kendi kendine yarım saatte pişer...
Aylık temizlik haricinde ben çok öyle heryer bal dök yala olsun takıntısında dğilim... Haftasonu sabah kalkınca kahvaltıdan sonra eşim süpürür ben de arkasından bi viledaladımmı, bir de toz aldımmı temizlik bitmiştir benim için....
ZAten mutfak temizliğini yemek sonrası sofrayı eşim toplarken ben hallederim.. Banyoyu da herkes kullandıktan sonra temizler.. Akşam yatmadanönce lavabo ve klozeti bi domestoslamak en fazla 10 dkk. alır...
KAhvemi içmeye de vaktim olyor, kitap okumaya da, tv izlemeye de, eşimle sohbet etmeye de, vcdde film izemeye de... Haa baktım yoruluyorum vakt ayıramıyorum kendime o gün yemek dışardan söylerm, yemek hazırlamak için harcayacağım vakti kahveye ayırırm... Ya da o gün yapmam ütüleri de ertesi güne bırakırım...
Herşeyi mükemmel yapayım ama yorgunluktan öleyim biteyim demem asla.. Ben bir insanım, belli bir fiziksel ve düşünsel kapasitesi olan bu kapasiteyi zorladığında ise bağışıklık sistemi çöküp hasta olacağının bilincinde olan bir insanım.. O yüzden kapasitemi zorlamam... Ayda 1-2 kadın alırım, 1-2 dışardan söylerim.. Ama mutlu ve sağlıklı yaşarım.. Ne işime ne eşime ne çocuğuma off demem...
Bakın evet beni ilgilendirmiyor ama burada kadının üzerine öyle bir gidilmiş ki neymiş efendim hem ayağımı uzatıp kahve içemiyorum diyorsunuz hemde mutlusunuz nasıl oluyor bu iş felan falan asıl siz yargılamışsınız en başından... Yanii burada onunla aynı durumda olanlardan destek görmek ve nasıl bu işlerin üstesinden geliniyor öğrenmek paylaşmak istemiş herkes üstüne gelmiş ben buna kızıyorum. Ben de üniversite okuyorum hem de aıköğretim doğal olarak kendim çalışıyorum ayrıca işe gidiyordum ayrıca kursum vardı haftada iki gün iş çıkışı bir de misafirler ama yetişiyordum bal gibi de.. Ayrıca kadın alacak maddi gücümde olmasına rağmen... Tabii ki aileler yardım edebebilir ama burada yok ablam geliyor yemeğimi temizliğimi yapıyor annem herşeyimi yapıyor ben buna katılamam katılmadığım şeyleri de özgürce söylerin burası özgür bir ülke... Aileniz zaten bebekliğinizden evlenene kadar tüm sorumluluğunuz alıyor uğraşıyor bir de evlendikten sonra yük yüklüyorsuuz evinizin işini yaptırıyorsu8nuz peki o kadının kendi evinde de işleri yok mu bir kocası yok mu var iki evle birden uğraşmak zorunda kalmıyor mu ne olursa olsun bir bayan evlendiyse artık kendi evinin sorumluğunu üstüne almalı tabiki derin temizlikte yada çocuk bakımında yardım alınabilir ama ben herşeyi aileye yüklemeyi anlamıyorum ama enini ki gezmeye, tv izlemeye zamanınız hep vardır fakat ev işi yapmak sıkıcıdır sizin için böylesi kolayınıza geliyordur ayrıca benim eğitim drumumu neyi bilip bilmediğim hakkında fikriniz olmadan da bana sizden daha bilgilim diyemezsiniz.. beni tanıyormusunuz ki kat kat bilinçliyim diyorsunuz ben genç kızken de bir evi yönettim hanımefendi annem çalışırken ben kardeşime de baktım evin temizliğini de yaptım derste çalıştım ütü de yemekte yaptım ve okul ikincisi bitirdim yine de okulumu bilmem anlatabiliyor muyum hariçten gazek atmıyorum burada yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?