birgün olsun ayak ayak üstüne atıp rahatça kahvemi içip tv izlemedim diyen çalışanlar

:lepi: bu mutlulukla gelinlerimiz de bize çok dua eder. Oğlum 4 yaşında şimdiden sofra hazırlayıp toplamayı öğrendi kaydirigubbakcemile3 :lepi:

benımkı henuz cok kucuk ama umıt var

olmazmı a.s iş yerimde yemekcimiz bizim normalde 90 na gidiyomus ama benden 50 tlcik alıyo zemuszemuszemuszemus

nerdesın canım sen
ben 90 tl verıyorum bana gelen ablaya
50 tl'ye bende ısterım ama burada kımseler o fıyata gelmez

Tatlım,buradaki herkes birbirine saygılı olmak zorunda...
yardımcı alma olayı neden bu kadar büyütülüyor anlamıyorum,
maddi durumu el veren herkes alıyor,
hiç kimse hiçkimsenin anneliğini eleştiremez,
yakınlarına yakın mesafede oturan herkes,eğer ikişkileri iyiyse yardım almalı bencede,
hatta dün akşam konuşurken lafı geçti,
keşke anneme yada kayınvalideme yakın olsaydımda,yemek olayım olmasaydı diye...
yani arkadaşlar biraz daha geniş çerçeveden bakalım,
eğer ortada çalışan bayanın sorunu varsa ve onu tartışacaksak,
çoğunluğumuz çalışanız zaten,yani bizim sorunumuz...
onun için karşılklı tartışma olmasın,sorunu tartışalım,fikir birliği yapalım,
ne yaparsak,nasıl yaparsak zaman bulabiliriz kendimize diye,
kişiler kendilerinden örnek verir,uyanlar uyar,uymayanlar kötü manada eleştiremez ama...
şimdi herkese güzel paylaşımlar diliyorum...

Yaa niye bu gerginlik anlamıyorum....
Çalışmalı mı çalışmamalı mı diye başlık açılır çalışan anneler anne değildir der ev hanımları, yok çocuğu bakıcıda büyüyen kadına anne denmez denir...
Şmdi de ÇAlışan hanımlar işgüçle nasıl başediyorsunuz diye başlık açıldı... Kimi kendimi paralıyorum kahve içmeye kafamı kaşımaya vaktim kalmıyor dedi, kimisi kadın alıyorum keyfime bakıyorum dedi...
Herkesin tercihi kendine, buna saygı göstermek çok mu zor....

Alın işte size gerçekler... HAftasonu yemekleri hazırlıyorum... Ama geçen annem geldi 1 haftalığına mutfağın kapısından bile girmedm... Yemeği de o yaptı sofrayı da o kurdu bulaşığı da...
Temizlik vakti, kadından memnun değildim yenisini bulamadım... Görümcemi aradım, geldi temizliğimi yaptı....
Bu insanları kulanmak değildir.. Yardımlaşmaktır... Yeri gelir ben de gider anneme görümceme yardımcı olurum... Ama bu bdensel yani temizlik yemek yapmak gibi olmaz da başka türlü olur... Ne biliim görümcemin oğluna ders çalıştırıyorum mesela 1. dönem notu 3 ken 2. dönem 5 grldi ingilizcesi...
Annemi hastaneye götürürüm bişey yaparım yani...
Yeri geldiğinde de elimden geldiğince kendi işimi kendim yaparım... Ama kendimi yoracak işleri değil...
Bi ayak ayak üstüne atıp kahvemi yudumlayamadım demem... Bu hayata bir kere geliyoruz... Deli danalar gibi çalışıp para kazanıyoruz.. Bu paranın tadını çıkarmak da bizim en doğal hakkımız...

ÇAlışan bayanlar ev işinden şikayetçiyseniz, bi oturup kahvemi yudumlayamıyorum diyorsanız yardım isteyeceksiniz.. YA bir yakınınızdan ya da parayla istihdasm edeceğiniz birinden...
Yok ben başkasına iş yüklemem diyorsanız da şikayet etmeyeceksiniz, hem evde hem işte atom karınca gibi koşturup kafanızı bile kaşıyamayacaksınız....
Bunun dışında bir alternatif yok....

Ben de kesinlikle kendimi paralamam,ve o an beni ne mutlu ediyorsa onu yapmaya çalışırım,evde işler var diye,sinemaya gitmekten veya arkadaşımla kahve içmekten alıkoyamam kendimi,ha bu evimi mok götürüyor demek değil,15 günde bir yardımcı alırım,almadığım haftasonlarında da kendim yaparım dip köşe olmasada ,ama temizlik yerine güzel bir plan olursa asla ıskalamam,güzel bir film,keyifli bir sohbet ya da okudğum bir kitap,çamaşırların daha beyaz olmasından fazla mutlu eder beni,ha eşim de yardımcıdır ve anlayışlıdır zaten.Ama eğer durumum olmasaydı annem den yardım isterdim sanırım,ne o gocunurdu ne ben çekinirdim.Bunun anneye külfet yüklemek olduğunu da düşünmüyorum,aile olmak birbirinin maddi manevi koşulsuz yanında olmak değil midir?Ben onların her türlü yanındaysam,annem de bana yardım etmekten mutluluk duyar eminim,insanlar iyiniyetli olursa hiçbirşey sorun olmaz bu hayatta,böyle düşünürüm ben.

Kim kimi neyle yargılayabilir ki? İster yardımcı kadın alırım,ister anamı çağırırım,ister arkadaşımla temizlik yaparım ,istersem pis yaşarım,kime ne yahu?

Bayanlar yazdığım uyarıyı dikkate alın ve önce 1.sayfadaki konu içeriğini okuyun ve
içeriğe uygun mesajlar yazın..lütfen konuyu farklı boyutlara taşımayın...
ayrıca yapılan uyarıdan sonra hala bildiğini yazanlara
gereken yapılıyor,bunuda hatırlatayım size...

Çalışmıyor olmama rağmen en azından ayda bir bir hanım gelsin dip bucak temizlesin istiyorum.
Beni taşlarsınız galiba bazı mikemmel ev hanımları :))

bende size katılıyorum sonuç olarak evlenildiyse sadece bayan değil erkekte o evin sorumluluğunu her şekilde almalı diye düşünüyorum. Çünkü artık ayrı bir aile ayrı bir düzen oluşuyor biraz da annemizin,imkayınvalidemizin, yakın çevremizin gözetiminden çıkmamız gerekiyor yeni bir aile olunca elbette yardım edilebilir ama herşeyi de başkalarına yüklemek hoş değil bu benim düşüncem. Benim eşim meseşa elinden geldiğince yardım ediyor sağolsun dolaplarımı siliyorum tabakları o indirir o yerleştirir bazen çamaşırları toplar, bazen veririm eline bezi toz alır bunlar zor işler değil ama zaman alan şeyler o onları yaparken ben başka işlerimi halledeyorum bir kere de kadına gerek duymadım zaten çamaşr makinesi, bulaşık makinesi var, işin büyüğü onlar zaten ki benimde tıkıntım yok her yer pırıl pırıl olsun diye bir gün bir yeri öbür gün bir yeri yaparım çalıştığım zamanlarda da haftasonundan yapardım yemeklerimi buzluğa misafir için bişiler atardım eşimel gezmeye de vakit bulurduk çünkü akşam eve geldim mi azar azar yapar haftasonuna pek iş bırakmazdım şimdi evdeyim bir süre daha rahatım.. eşimden yardım istemiyorum pek şu zamanlarda..

kasmayın bu kadar ya bırakın biraz dağınık olsun eviniz, sofrayı kocanız kaldırsın bazen, çamaşırları astırın, ütüyü kendisi yapabilir, yani süpermen olmaya gerek yok. ben öyle yapıyorum, akşamlarıda canım sıkılıyor, evimde temizdir, dışardan yemek yemeyiz hiç, herşey yetişiraklinialirimsmile

İlk defa bır konu açtım ve ne büyük olay yaratt,ne büyük yanlış yaptım diye düşünüyorum şimdi...
22 yasındayım ve 6 aylık evlıyım,etrafımdakı herkese saygım olması gerektiği ölçüdedir
..
Konuyu açarken yanlıs ifadeler kullandıgımı düşünmüyorum belkı sonrakı yorumumda ''evet bukadar yorgunluga ragmen mutluyum '' yazmam çoğu kişiyi rahatsız etti..bunu anlayamadıgımı defalarca yazmama ragmen kırıcı hoş olmayan yorumlara devam edildi.

Amacım konuyu açıp ınsanların birbirlerine çirkin yorumlar yazmasını,ben daha mükemmelim herseye yetısırım aaa siz neden yapamıyorsunuz ne var ki bunlarda diyerek, aslında biz bütün bayanların yaşadığı zorlukları,yorgunlukları basite indirgeyip hor görmelerinı okumak değildi...

Çok üzgünüm çünkü hiç bir bilgi alamadım bana ve diğerlerine birşey katılmadı paylaşım sağlayamadık,hepimiz birbirimizi alt etme yarışına girdik kim kazandı ? bilemedim..Kımın ne iş yaptıgı cokta önemli değil sonuc olarak hepimiz çalışıyoruz ve sorumluluklarımız kısmende olsa aynı.

Tartısılması gereken burda bunlar değil ve bize yakısanda bu değil,isterdım ki herkes birbirine tavsıyelerde bulunsun,fıkır versın,düşünmesini sağlasın ama yok olmadı..Çünkü saldırıya ve yanlış anlamaya programlanmışız...

Bu yazımdan sonrada saldırılarınızı beklıyorum hoşçakalın.!!(Umarım ben yanılırım )

kelimesi kelimesine katılıyorum nasıl istersem öyle yaşarım kime ne:teytey:

Çalışmıyor olmama rağmen en azından ayda bir bir hanım gelsin dip bucak temizlesin istiyorum.
Beni taşlarsınız galiba bazı mikemmel ev hanımları :))

Bende çalışmıyor olmama rağmen aynı düşünüyorum. Ayda bir yardımcı gelse en azından camları halıları koltukları bir yumsa diyorum zemuszemus

ilk zamanlar bende öyleydim
akşam eve gelir bakardım ev almış başını getirmiş
eee bende işten yorgun gelmişim
yemekmi yapıcam evimi toplicam ütümü yapıcam yada uzanıp dinlenecekmiyim
baktım olacak gibi değil
bi yardımcı ayarladım kendime
ondan beri çok rahatım Allah bozmasın
ev işi için kendimi yıpratamam şahsen
ev işlerine ayıracağım zamanı kızım ve eşime ayırım yada kendime ayırırım daha iyi

konu sahibine çok gereksiz yere yüklenilmiş galiba...öyle anormal bi yakınması falan yok.
evliliğimin ilk aylarında aynı sorunları ben de yaşadım.
ev,iş,eş bir de haftada en az 2 misafir,yemekli..hayatımda hiç yemek hazırlamamış olan ben,deli gibi misafir ağırlıyordum.1 ay annemlere gidemedim,1 saatlik mesafeye,çünkü her hafta sonu misafirim geliyordu .yetişiyordum yetişmesine ama adım atacak halim kalmıyordu.şimdi alıştım,idare ediyorum ama bu seferde bebiş geliyor.değişik ve hiç bitmeyecek bir tempoya daha greceğim:))

Bence gayet gerekli...Kadın sanki android birde çok mutluymuş bu durumdan
Yanii bu kadarda atılmaz bence...

Bu forum acıldıktan sonra her aksam evıme gıdınce,
Once guzel bır dusumu alıyorum.
Ardından bır turk kahvesı hazırlıyorum kendıme.
Yarım saat keyıf yapıyorum bu sekılde
Zaten yemek derdım cok fazla yok,
makarna yapacaktım bu aksam,
sımdı bebısım aradı, 'yemek yapma,
ben aksam bır seyler getırecegım' dıye
yuppiiii bugunde yırttım

Bence gayet gerekli...Kadın sanki android birde çok mutluymuş bu durumdan
Yanii bu kadarda atılmaz bence...

terbiyesizliğin lüzumu yok,okuduğunu anla ondan sonra yorum yap...

öyle oturduğun yerden boş kelimelerle sırf yorum yapmış olmak için yazma!!!

evet ÇOK MUTLUYUM EŞİMLE anladın mı yoksa rahatsız mı oldun ?

canım çok doğru yazmışsın hem evde hem dışarda çalışıp çocuk doğurup büyütüp popodan soluyup çocukta yapıp kariyerde yaparım diyip sonrada ben hayatımdan memnunum çok mutluyum keşke bi kaç ev daha olsada temizlesem zemuszemus falan die zırvalayanlara bakma itiraf etmeliyiz hem evde hem dışarda çalışmak her yiğidin harcı değildir gelelim yukarda bahsettiğim mutlu tiplere o kadar çok var ki etrafta fast-foodla beslenirler evlerine gittiğinde oturmaya korkarsın etraf *ok götürüyordur çocuk anneanne babaanne neyse mekik dokumaktan psikopata bağlamıştır ... lakin anne gölgelerin gücü adına güç bende artık die her işi başardığını sanıp sadece kendini kandırıp ortalarda dolanır hatta göz attığımda senin yazdıklarına çemkirenlere rastladım doğaldır çünkü sinir sistemleri alt üst olmuştur ben çalışıyorum yemeğimiz kayınvalidemde çocuğum henüz yok böyle olmasına rağmen yetişemediğimi düşünüyorum mutsuzum demiyorum ama mutluluktan uçar gibi cümleler kurup olayı abartmıyorumda topik başlığındaki gibi evimde oturup elimde kahve saçma sapan kadın programları izlemeye hasretmiyim ? evet hasretim... hayır onuda geçtim en azından haftada 1 kitap rahat bir kafayla okuyup bitirmeyi isterdim ama vakit yok:1no2:

edit; son olarak istesem bende ayaklarımı uzatıp keyif çatamazmıyım çatarım..... şöyle ki kocam giysilerini ütüsüz giyer evin her tarafında ayaklara benim uzun saçlarım dolanabilir parke üzerleri namaz abdesti alındıktan sonra ıslak ayakla gezildiğinden izler mevcuttur, camları hiç söylemiyorum aman güneşliği çekme sitede adın pasaklı pise çıkmasın, gardolap aman yarabbim kocan an alttan çekmiştir bi t-şhirt dolap olmuştur çingene çadırı acıkırsınız sür önüne makarna, pilav, kızartma, hazır çorba, hee bi de taze fasulye sağlıksız beslenirsin ama olsuunnn yaaa benim keyfimden önemlimi dünyaya kaç kere gelicem ..{ benim bahsettiğim işin hakkını vermek arkadaşlar }

Son düzenleme:

Hakaretinizi aynen iade ediyorum,
Bu ikinci saldırınız...
Gerekli inceleme yapılır sanırım!!!

canım şimdi şöyle yazdıklarımı ters algılayıp hemen savunmaya geçme çünkü saldırı amacı gütmüyorum
1. sanıyorum bekarsın uzaktan davulun sesi hoş gelebilir
2. kadın çağırmaya herkesin bütçesi yeterli olmayabilir olsa bile içine sinmediğinden tercih etmeyebilir
3.o hayatından pek bi mutlu olan arkadaşlarının gidip evlerini görmek aynı çatı altında yaşamak yaptığı yemeklerden yemek lazım ki gerçekten öylemiymiş altında çok rahat kalkabiliyormuymuş ev tertemiz en azından hijyenikmi, yemek menüleri dengelimi sağlıklımı yerinde keşfetmek gerek böyle şeyleri ...görüntü aldatıcıdır genelde
4. son olarak istisnalar kaideyi bozmaz,elbette her insan bir değildir her işin hakkını verip kendine zaman bile ayıran hanımlarda vardır mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…