biricik kızım bugün beni çok üzdü :( daha doğrusu çaresizliğime üzüldüm...

ne kadar zor
yapacağı tek şey kızıyla ilgilenmek ama onu bile beceremiyor

zaten ilgilisinizdir de en azından bu aralar dikkatine başka yere çekecek şeylerle vakit geçirebilirsiniz
eğer ki uzun sürerse bi uzmandan yardım almanız daha iyi olur

eminim kızınız ileride bütün gerçekleri görecek
kolay değil yaşadıklarınız ama
hem anne hem baba olduğunuz için sizinle gurur duyacak

sizin için ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama ben de dönemsel bişey olduğunu düşünüyorum...babasını özlemekten öte diğer çocuklardan farklı olmaktır ona dokunan ve bunun için kendi minicik aklıyla size çözümler üretmiş...insan kıyamıyor...varsa o tarz görüşmelere bir kaç kez bir yakınınızı da götürün, kızınızla ilgilensin babadan çok gördüğü aile kavramı onun dert ettiği yoksa size evlen demezdi babasını isterdi...

geçecektir emin olun şu anda çevresine özeniyor sadece...

gece gece içim parçalandı, eşim görmesin de noldu diye sormasın diye gözlerimi siliyorum gizli gizli yavrum benim ya kıyamam pedagogla görüşüyor musunuz? bu kadar küçük çocukla nasıl konuşulur nasıl davranılır ben de hiç bilmiyorum ki.

keşke babası biraz daha ilgili bir baba olsaymış yavrucak hiç değilse baba sevgisi görürdü. ikinizi de sevgiler, dilerim her şey bundan sonra çok çok güzel olur sizin için.

arkadaşım yazını boğazımda kocaman bir düğümle okudum...yasadıklarımı, yaşayacaklarımı okudum gibi geldi...kızım zaten benim hayatımdaki tek gerçek şuan ... aslında biiz beraber çok mutluyuz.. annem ben kızım ve kedimiz vera beraber yaşıyoruz...hiçbir eksiğimiz yok Allaha şükür...şimdiden arkadaşım hatta rakibim :)) o benim beni kendisiye fazlasıya özdeşleştirmiş durumda zaten... neredeyse onun yüzünden makyaj yapamaz oldum... ben yapınca oda istiyor çünkü.:))o benim yapışık ikizim zaten...
çok teşekkür ederim size de desteğiniz için ...

Esınızle ara ara gorusme sansınız olmuyor mu hanı ole bısıler olabılır sız ayrıldınız ama hanınonun bır babası var ya

Ama su bır gercek. Sız de ewlenmelısınız

anlattıklarım yasadıklarımın özeti bile olamaz..
bende yazını okurken gülümsedim.rabbim ayırmasın evlatlarımızdan
ha bu arada büyüdükçe bedenleriniz tutarsa gardolabında aradığın bişeyi bulmazsın kendi dolabındadır çünkü:)
sadece makyajla kalmıyorlar çünkü.
takma kafana canım benim.bu bir süreç ve geçecek.
sarıl kuzuna inanki herşeye değiyor.
rabbim size analı kızlı mutlu sağlıklı ömürler versin..

Kızınız 5,5 yaşındaymış.

Aslında onun anlayabilecegi şekilde,
bazı anne-babaların birbirleriyle anlaşamadıgından dolayı ayrılabilecegini,
aslında babasının var oldugunu, sadece artık sizinle aynı evde yaşamadıgını anlatabilirsiniz..

Soyut olarak anlamasa da , somut olarak var olanı anlamlandırabilecegini düşünüyorum.

İlerleyen zamanlarda siz de bunun etkisini görürsünüz.
Birisi babasını sordugunda babam var ama bizimle yaşamıyor gibi cevaplar verecektir...

Son düzenleme:

ha bu arada büyüdükçe bedenleriniz tutarsa gardolabında aradığın bişeyi bulmazsın kendi dolabındadır çünkü:)

bende onu anlayamıyorum zaten bir baba kızını neden özlemez.... ki kızım herkesin bir bakıp bir daha baktığı maşallah demeden geçmediği bir kız...(bunu övünmek için söylemiyorum sadece durumun ilginçliğini anlatmak için söyledim yanlış anlamayın) herkes babasının tavrını anlayamıyor.. böyle bir kıza sahip olup ilgilenmemek nasıl olur diyorlar...
kızım gerçekleri görecek biliyorum ama altbenliğinde hep bunu hissedecek ve bu ilerideki yaşamında sosyal ilişkilerini hatta sevgili seçimini bile etkieyecek(babasız büyüyen çocukların genelde büyük erkeklerden hoşlandıklarını okumuştum)

çok teşekkür ederim arkadaşım önerilerin için... bu dediklerini zaman zaman ona söylüyorum... hatta 1.5 yaşında bile ayrıldığımızda anlatmıştım ona anlayabileceği kadarıyla..aslında o bütün gerçekleri biliyor..çok olgun bir kız... ama yinede çocuk işte...üzülüyor...
bir keresinde babasını soran otobüs muavinine benim babam yok deyip şok etmişti adamı...tabi sonra '' x şehrinde yaşıyor babam benim'' diyip adamı girdiği şoktan kendi çıkarmıştı :)))

Babanın eksikliğini en iyi bilenlerden biriyim... 19 yaşıma giricem ve annemle babam yıllardır ayrılar bende annemle yaşıyorum.
Babam ise arayıp sormaz ilgilenmez bile benimle.
Küçükken bu kadar sorun etmezdim ama şimdi eksiliğini daha çok hissediyorum.
Arkadaşımın babaları arıyor nerdesin diye soruyor merak ediyor. Sevgilimin annesiyle babasıyla yemek yiyoruz bana çok içten ve samimi davranıyor bazen kendi babamın yerine koyuyorum.
Boğazım düğümleniyor bazen herkesin yanında babası var benim neden yok diyorum kendi kendime.
Babam arasa sorsa birazcık sevgi görsem böyle olmazdı sanırım ama değişmiyor maalesef...

Yani evlenseniz hem sizin için hemde kızınız için daha iyi olabilir diye düşünüyorum çünkü bende ne kadar büyümüş olsamda annemin evlenip mutlu olmasını ve evde bi erkek sesi duymayı istiyorum...

canım ... seni çok iyi anlayabiliyorum.. kızımında bunları hissedeceğini biliyorum ileride...sana bir şey sormak istiyorum... senle ilgilenmeyen bu babayı hala seviyormusun??

canım ... seni çok iyi anlayabiliyorum.. kızımında bunları hissedeceğini biliyorum ileride...sana bir şey sormak istiyorum... senle ilgilenmeyen bu babayı hala seviyormusun??

Babama karşı açıkcası ne hissettiğimi bilmiyorum benimle ilgilenmemesine çok üzülüyorum içimden nefret kusuyorum bazen ama birazcık sevgi göstersede karşılıksız kalamıycağımı düşünüyorum.
Zaten babamda evli burcu diyede bi kızı var.
Seneler önce görmüştüm küçükken ona nasıl davranıyor sevgi gösteriyormu merak ediyorum.

ben anlamıyorum ya bu erkek milleti ne diye cocuk yapar..kadının basına sıkıntı olsun diyemi.öküz bunlar ya... madem adam degilsin cocuk niye yapıon anlamadım ki? Allah sabır versin, üzüldüm cidden...bu erkekleri hadım etcen

Doğru okumuşsunuz, ben de babasız büyümüş bir kız olarak yorum yapayım istedim.
25 yaşıma geldim ama sokakta ne zaman babasının elinden tutmuş küçük bir çocuk görsem içim burkulur...içim acır, keşke benimki de adam olsaydı diye.
İnsanlar babalarından bahsederken ben susarım , gülümseyip dinlerim. Babası olan arkadaşlarımın evlerine gittiğimde içim buruklaşır. Ben kimsenin prensesi olmadım, hiçbir zaman nazımın geçtiği bir babam olmadı.
Bu yaşa gelsem de içimdeki o sahipsizlikten hala kurtulamadım. En çok beni üzen şey de bir gün evlenmek istediğimde düğünüme gelen insanların gelinin babası nerde diye soracak olmaları..ben de yok ki diyeceğim ama içim acıyacak.

Başka babasız kız arkadaşlarım da var, inanın bana babalarının prensesi olarak yetişen diğer kadınlardan çok daha güçlü olsak da , bir yanımız hep eksik ve buruk. Sosyal hayatta falso vermezken , içdünyamıza ve romantizme bunun yansıması kaçınılmaz. Bahsettiğiniz büyük erkeklere ilginin adı Elektra kompleksi ve baskın erkek figüründen yoksun büyüyen kadınlarda olur, bende de var. Ben hep kendimden en az 10 yaş büyük olgun adamları beğenmişimdir, kenddi yaşıtlarımı sığ ve sıkıcı bulmuşumdur, çoluk cocuk olarak görmüşümdür. Hiç kendimle yaşıt birine ilgi duymadım, hep olgun yaşta, düzgün işi olan , güven veren , aklı başında görünen adamlara ilgi duydum. Altta yatan mantığı siz de anlamışssınızdır, içten içe babalık yapacak, koruyup kollayacak, şefkat gösterecek, aklı başında ve olgun , terk edip gitmeyeceği güveninin veren bir figüre ihtiyacımız var. Ben yüksek lisans mezunuyum, çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünden mezunum. Okulda asistanken, bana abi gibi ilgi gösteren 10 yaş büyük bir hocaya aşık oldum, çünkü bana abice, babaca ve şefkatle yaklaşmıştı, benim kariyerime ve bana gerçekten değer veriyordu. Bilmiyorum anlatabildim mi? Geçende bir yerde Elektra kompleksiyle iligili bir şeyler okuyordum , biri de şöyle yorum yapmıştı : babasız büyüyen kadınlar asla bütün olamaz, romantik hayatlarında mutluluğu yakalamaları zor, ne istediklerini bilmezler...durup düşündüm acaba böyle mi diye, zira şimdi de 11 yaş büyük birinden hoşlanıyorum.

Bence de bir pedagog/psikaytra danışın, lakin bence çözüm şöyle olabilir : Dedesiyle veya dayısıyla her hafta sonu görüşsün, mümkünse onlara yakın oturun, kendini sahipsiz hissetmesin. Umarım kızınız büyüyünce ruhsal olarak bütün ve mutlu bir birey olur.

canım kıyamam sana... ama sana bunu yaşatan insan utansın...bu dünyanın öteside var... babalık görevinden doğan bir hakkın kaldı çünkü onun üzerinde... öte dünyada alırsın bu hakkını ondan....

Uzuldum gercekten....hem sizin hemdek kiziniz icin...benim oglumda o yaslarda esim turkiyeye gitti birkac gundur heran soruyor nezaman gelecek...tam merak ve herseyi anlama zamanlari....eger daha sonra evlenmeyi dusunuyorsaniz allah kizinizin o temiz yuregine sizi hakeden kat kat durust merhametli babacan birini cikartir insss....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…