- Konu Sahibi missingandmygirl
-
canım benim kısaca bahsettiğim durumu senin üşenmeden uzun uzun anlatman tamda isabet olmuş.. bende bunlardan bahsetmek istemiştim...ve korkum hp bu yönde kızımla ilgili...yanlış seçimler yapmasından korkuyorum açıkçası...mümkün olduğu kadar dedesiyle vakit geçirmesine uğraşıyorum... ayrıca ab lamın eşide özel olarak ilgilenir kızımla... kuzenlerim var onlarda arada ilgilenirler.. ama malum herkesin bir hayatı var...Doğru okumuşsunuz, ben de babasız büyümüş bir kız olarak yorum yapayım istedim.
25 yaşıma geldim ama sokakta ne zaman babasının elinden tutmuş küçük bir çocuk görsem içim burkulur...içim acır, keşke benimki de adam olsaydı diye.
İnsanlar babalarından bahsederken ben susarım , gülümseyip dinlerim. Babası olan arkadaşlarımın evlerine gittiğimde içim buruklaşır. Ben kimsenin prensesi olmadım, hiçbir zaman nazımın geçtiği bir babam olmadı.
Bu yaşa gelsem de içimdeki o sahipsizlikten hala kurtulamadım. En çok beni üzen şey de bir gün evlenmek istediğimde düğünüme gelen insanların gelinin babası nerde diye soracak olmaları..ben de yok ki diyeceğim ama içim acıyacak.
Başka babasız kız arkadaşlarım da var, inanın bana babalarının prensesi olarak yetişen diğer kadınlardan çok daha güçlü olsak da , bir yanımız hep eksik ve buruk. Sosyal hayatta falso vermezken , içdünyamıza ve romantizme bunun yansıması kaçınılmaz. Bahsettiğiniz büyük erkeklere ilginin adı Elektra kompleksi ve baskın erkek figüründen yoksun büyüyen kadınlarda olur, bende de var. Ben hep kendimden en az 10 yaş büyük olgun adamları beğenmişimdir, kenddi yaşıtlarımı sığ ve sıkıcı bulmuşumdur, çoluk cocuk olarak görmüşümdür. Hiç kendimle yaşıt birine ilgi duymadım, hep olgun yaşta, düzgün işi olan , güven veren , aklı başında görünen adamlara ilgi duydum. Altta yatan mantığı siz de anlamışssınızdır, içten içe babalık yapacak, koruyup kollayacak, şefkat gösterecek, aklı başında ve olgun , terk edip gitmeyeceği güveninin veren bir figüre ihtiyacımız var. Ben yüksek lisans mezunuyum, çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünden mezunum. Okulda asistanken, bana abi gibi ilgi gösteren 10 yaş büyük bir hocaya aşık oldum, çünkü bana abice, babaca ve şefkatle yaklaşmıştı, benim kariyerime ve bana gerçekten değer veriyordu. Bilmiyorum anlatabildim mi? Geçende bir yerde Elektra kompleksiyle iligili bir şeyler okuyordum , biri de şöyle yorum yapmıştı : babasız büyüyen kadınlar asla bütün olamaz, romantik hayatlarında mutluluğu yakalamaları zor, ne istediklerini bilmezler...durup düşündüm acaba böyle mi diye, zira şimdi de 11 yaş büyük birinden hoşlanıyorum.
Bence de bir pedagog/psikaytra danışın, lakin bence çözüm şöyle olabilir : Dedesiyle veya dayısıyla her hafta sonu görüşsün, mümkünse onlara yakın oturun, kendini sahipsiz hissetmesin. Umarım kızınız büyüyünce ruhsal olarak bütün ve mutlu bir birey olur.
arkadaşım yaa ne kadar zor ne kadar zorrr bi durum ....öncelikle rabbim yardımcın olsun
ve karşınada kızına öz babanın verebileceği tüm sevgiyi sabrı ona gösterecek biri çıksın ve çokk mutlu olun cnm....
ben bu durumu bilemem o yüzden sana ne desem boş ama iki erkek evladım var...eşim iş dolayısı ile 1 ayın 15 günü yok...ve o yokken çocuklara babasını iş için olmadığını anlatmaktan helak oluyorum ....daha 3,5 yaşındalar ikizler...eğer babanız bu gece gelecek diyorsam,,,gece 11 de olsa uyumaz camda otururlar........
bu durumda yaşadğım çağresizlik içimi yakarken...seni düşünemiyorum:...
allah kahretsin eşin gibi babaları...siz anlaşamamış olabilirsiniz........ama kızınız ikinizin yaa canı yaaa , allah böyle insanlara babalık duygusunu tatdıryor..ama onlar kıymet bilmiyor...dışarıdada milyonlarca erkek var baba olmak için milyarlar harcayan..........................
rabbim yüzünüüzü güldürsün...
teşekkürler arkdaşımoyy kıyamam yaa çocuk napsın eksikliğini mutlaka çok hissediyodur... neden babasının yanında olmadığını anlamasını da bekleyemeyiz, bunun üzüntüsünü eksikliğini eminim hep yaşayacaktır... bilmiyorum herşeyi düşünmek lazım,onun psikolojisini bozmadan çözmek zorundasınız..allah kolaylık versin...
haklısın arkadaşım ama evilik düşüncesi şu an için benim için uzakta...uygun birini bulmak çok zor gibi geliyor bana şimdiikYaşın genç ve yalnızlık Allah'ü Tealaya mahsustur. Karşına dürüst ve iyi bir çıkınca tabiki evleneceksin. Bir ömür kızınla geçmez. Hasta olsan yardım isteyemez. Sana çorba yapamaz. Seni kucaklayıp hastaneye götüremez. Hayırlısı olsun. İlkinde mutlu olmadın diye ikincide de mutlu olamayacağım sanma.
Kızın yarın gelir benim niye kardeşim yok diye üzülür bu sefer de
Aslında kızınla da iyi ilgilenecek biriyle evlensen
Bir çocuğun daha olur
Kızına hem kardeş gelir hem de baba
evet arkadaşım o yutkunmalar o kadar çok ki... boğazım düğümleniyor bazenoğlum 5,5 yaşında henüz 1 yaşında değildi ayrıldığımızda ve en son 1,5 yaşında gördüler birbirlerini. hatırlamıyor. kreşe ilk başladığında sordu siz neden ayrıldınız, seni çok mu üzdü diye sonra biz okulda hatamızı düşünüyoruz ve hatamızı anlayınca öğretmenimiz bize kızmıyor belki babamda hatasını düşünmüştür anne affet onu dedi yutkundum :2:. benim neden büyük babam yok dedi var ama burda değil dedim hayır yok olsa akşam gelirdi demi zaten benim babamda yok dedi. şimdilerde benim nedenkardeşim yok diyor. çünkü ben evli değilim kardeşin olması için evlenmem gerekiyor diyorum biraz düşünüp hayır annecim evlenme oda seni çok üzer ben seni çok seviyorum diyor. atlatıcaz bunlarıda arkadaşım. benim oğlum erkek figüründen uzak değil dede ve dayıları yakın sürekli ilgileniyorlar. haaa benim için eski eşim mi Allah rahmet eylesin.
Uzulme.
Kizin daha cok kucuk, akli ermez boyle seylere.
Buyunce inanki bir cok seyi anliyacak.
Insallah sende sana layik olan birisini bulur, mutlu mesut gecinirsiniz.
Allah'im sizlere yardimci olsun.
etrafta herkesin evinde bir baba varken, onun da istemesi çok normal.
Bu duyguları elbette yaşayacak. Yaşamaması, hisssetmemesi anormal olurdu...
üzmeyin kendinizi. Benim de gözlerim doldu
ama unutmayın ki büyüdüğünde annesine hak verecek.
Olaya yaşanması gerekenler yaşanıyor diye yaklaşırsanız üzüntünüz biraz olsun hafifler...
bende eşimden ayrıyım kızım 5 aylık 2 aydır falan görüşmüyoruz. daha boşanmadık ama biraraya gelmemiz zor artık. benide çok düşündürüyor kızımın sonraki zamanları, onun hiç babasız büyümesini istemezdim, babasıda başka şehirde ve de çok ilgili değildir. gördüğünde çok sever ama uzaktayken sanki yokmuş gibi ilgisizdir. çok üzülüyorum ama yapacak birşey yok.
bilenler bilir ben kızım 1 yaşına bile gelmeden aldatma yüzünden boşandım... bu zamana kadar kızım babasızlığını dert etmiyordu.. beraber çok mutluyduk... son zamanlarda okuldan arkadaşlarımla akşamlarıda görüşmeye başladık.. doğal olarak arkadaşlarımın eşleride oluyor ortamda .. onların çocuklarıyla ilgilenmelerini, babalarıyla beraber olmalarını gördükçe kızımda babaya karşı bir özlem oluşmaya başladı... hatta daha önce bana evlenme diyen kızım ''anne sende evlen ne olur, herkesin babası var benim yok'' demeye başladı.. birkaç kez bu sözlerini onla konuşarak atlatmaya çalıştım ama en son bu akşam babasızlıkla ilgili bir konuşma sonrasında ağlamaya başladı ve ben kendimi o kadar çaresiz hissetmeye başladım ki...onu nasıl teselli edeceğimi bilemiyorum...
normalde çok mutlu hayatla barışık ve her zaman iyilik dolu bir kuzudur kızım ama yaşı büyüdükçe bu baba olayının onu dahada yıpratacağını düşünüyorum ve elim kolum bu konuda bağlı olduğu için ne yapacağımı bu eksikliği nasıl kapatacağımı bilemiyorum... düşünün kızım bana anne yeniden evlen ona baba demem amca derim ama hep bizle olur bile dedi... resmen bunu söylerken yüreğim dağlandı.... nekadar çaresiz hissediyor ki kendini bunu teklif ediyor bana küçücük aklıyla....
bilenler bilir ben kızım 1 yaşına bile gelmeden aldatma yüzünden boşandım... bu zamana kadar kızım babasızlığını dert etmiyordu.. beraber çok mutluyduk... son zamanlarda okuldan arkadaşlarımla akşamlarıda görüşmeye başladık.. doğal olarak arkadaşlarımın eşleride oluyor ortamda .. onların çocuklarıyla ilgilenmelerini, babalarıyla beraber olmalarını gördükçe kızımda babaya karşı bir özlem oluşmaya başladı... hatta daha önce bana evlenme diyen kızım ''anne sende evlen ne olur, herkesin babası var benim yok'' demeye başladı.. birkaç kez bu sözlerini onla konuşarak atlatmaya çalıştım ama en son bu akşam babasızlıkla ilgili bir konuşma sonrasında ağlamaya başladı ve ben kendimi o kadar çaresiz hissetmeye başladım ki...onu nasıl teselli edeceğimi bilemiyorum...
normalde çok mutlu hayatla barışık ve her zaman iyilik dolu bir kuzudur kızım ama yaşı büyüdükçe bu baba olayının onu dahada yıpratacağını düşünüyorum ve elim kolum bu konuda bağlı olduğu için ne yapacağımı bu eksikliği nasıl kapatacağımı bilemiyorum... düşünün kızım bana anne yeniden evlen ona baba demem amca derim ama hep bizle olur bile dedi... resmen bunu söylerken yüreğim dağlandı.... nekadar çaresiz hissediyor ki kendini bunu teklif ediyor bana küçücük aklıyla....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?