Birikim olmadan olur mu

Minnakkuzu09

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
212
32
13
herkese merhaba size bişe sormak istiyorum şuan nişanlıyım evleneceğim inşallah nişanlımın geliri 5 bin tl ye yakın olmasına rağmen birikim yapamıyor ailesinden dolayı.. oda bu mevzunun farkında ve rahatsız oluyor ama üzmek kırmak da istemiyor kimseyi... birikim olmadan evlilik olmaz sanırsam ama evlenmeye son 5 6 ay kala birikim yapsa olur mu sizce ya da nasıl birikim yapabilir yardımcı okursanız sevinirim a dostlar:110: yada şöyle sorayım evlenince ortalama ne kadar borç oluyo ve ne kadar sürede ödeniyo

Son düzenleme:
herkese merhaba size bişe sormak istiyorum şuan nişanlıyım evleneceğim inşallah nişanlımın geliri 5 bin tl ye yakın olmasına rağmen birikim yapamıyor ailesinden dolayı.. oda bu mevzunun farkında ve rahatsız oluyor ama üzmek kırmak da istemiyor kimseyi... birikim olmadan evlilik olmaz sanırsam ama evlenmeye son 5 6 ay kala birikim yapsa olur mu sizce ya da nasıl birikim yapabilir yardımcı okursanız sevinirim a dostlar:110:
Şimdiye kadar yapmamış,şimdiden sonra zor maalesef.
Hele içinde aile var ise düşünemiyorum.
Sizede şimdiden kolaylıklar...

olur da zor olur. yalnız 5000 alıp da aile yüzünden birikim yapamamak normal. ailesi aç mı açıkta mı? siz evlenince neyle geçinecekler? maddi yardım bekleyecekler mi? bunlar önemli.
Evlenince beklemezler şuan daha farklı sebeplerden dolayı istiyorlar

Temel ihtiyaçlar hariç fazla harcama yapmayarak olabilir, maaşını da 5 bin değil 3500 4000 arası gibi dusunup hareket etsin her ay 1500 ayırarak düğüne kadar birikir biraz rahatlatır sizi. Bende evlenirken 10 bin nakit ya vardı ya yoktu kredi çektik eşimle ve kredi kartlarına yüklendik birikimsiz evlendik diyebilirim, bir yılda bitireceğiz inşallah. ama borçsuz evlenmek gibisi yoktur en güzel zamanlar borç harcla geçmesin ya Allah yardımcınız olsun

Şimdiden başlayın çeyiz alışverişine o zaman ailesine veremez. Beyaz eşyaları alın mesela ödemeye başlasın. En azından aradan cıkar:)
Evi varsa eşyaları alın ödeyin yavaş yavaş

Ailesinin ne kadar istediğine bağlı. 5000 maaş belki 500 verebilir. Ama fazlası uzun vadede olmaz. Hayat çok pahalı. Ömür boyu bu böyle olacaksa çok zor olur ikiniz için.

İyi
herkese merhaba size bişe sormak istiyorum şuan nişanlıyım evleneceğim inşallah nişanlımın geliri 5 bin tl ye yakın olmasına rağmen birikim yapamıyor ailesinden dolayı.. oda bu mevzunun farkında ve rahatsız oluyor ama üzmek kırmak da istemiyor kimseyi... birikim olmadan evlilik olmaz sanırsam ama evlenmeye son 5 6 ay kala birikim yapsa olur mu sizce ya da nasıl birikim yapabilir yardımcı okursanız sevinirim a dostlar:110:
Bu devirde güzel maaş alıyor.birikimini vadeye koyup arttirabilir.şimdi bankalar güzel faiz veriyor.
Altın alıp her ay kenara koyabilir.altın da güzel yatırım aracı.
Ama en önce iyi ve yumuşak yüzünü ve tavrını bırakması lazım.böyle verici olursa zor.en önce bunu farkettirmeye çalışın nisanliniza

Borca sokun onları ödesin.
Yoksa düğünden 2 hafta önce dünya kadar kredi çektirir onunla yaparlar düğünü. O zamana kadar da mis gibi yerler paralarını.

Ailesinin ne kadar istediğine bağlı. 5000 maaş belki 500 verebilir. Ama fazlası uzun vadede olmaz. Hayat çok pahalı. Ömür boyu bu böyle olacaksa çok zor olur ikiniz için.
Ömür boyu değil şuan bazı sebeplerden dolayı ama nişanlımın şuan kendine yetecek kadar parası kalıyo

İyi

Bu devirde güzel maaş alıyor.birikimini vadeye koyup arttirabilir.şimdi bankalar güzel faiz veriyor.
Altın alıp her ay kenara koyabilir.altın da güzel yatırım aracı.
Ama en önce iyi ve yumuşak yüzünü ve tavrını bırakması lazım.böyle verici olursa zor.en önce bunu farkettirmeye çalışın nisanliniza
Faiz tarzı şeyler düşünmüyoruz .. kendisi farkında olanların en fazla 3 4 ay daha sürer para göndermesi diye düşünüyorum kendisi de çok sıkıntı yapıyor bu durumu çünkü fark etmesi bile iyi bişey değil mi

olur da zor olur. yalnız 5000 alıp da aile yüzünden birikim yapamamak normal. ailesi aç mı açıkta mı? siz evlenince neyle geçinecekler? maddi yardım bekleyecekler mi? bunlar önemli.
Beklemezler şuan aileside zaten kendisi için değil başka sebeplerden dolayı istiyorlar

Merhaba,
Nişanlınız ailesine hangi sebeplerden maaşını veriyor bilemeyiz ama nişan yapıldı ve evliliğe adım atıldıysa ailelerin beklentisinin olmaması gerekiyor artık. Eğer ailesi çok yüklü bir borcun içindeyse ya da Allah korusun sağlık sorunları varsa tabii ki yardım yapılabilir ancak hayatınızı birleştirmek için adımlar attığınız bu süreçte bu tarz durumların yaşanması elbette oldukça ağır. Kendi adıma konuşuyorum biz erkek arkadaşımla çok para biriktiremeyeceğiz elimizde maksimum 30000 gibi bir miktar olacak eşyalar, takılar ve diğer masraflar için, mecbur kredi çekeceğiz, ödenir biter elbet. Ki siz son mesajınızda 3 yıl olduğunu söylemişsiniz, 3 yılda her ay 500 lira bile atmış olsa inanın sizin için çok faydalı olur.

Sabır ve mutluluklar diliyorum :) Her şey gönlünüzce olsun :)

• Beğen
Reactions: Den
Back
X