Birikim önerisi

bilgeannem

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2024
1.023
877
43
36
Hanımlar merhaba,
Eşim de ben de üst düzey kazanıyoruz. Yedik içtik gezdik, harcadık. Seviyoruz para harcamayı. Çocuk doğana kadar hiç birikim, gelecek kaygısı yaşamadık. Çocuk olunca işler değişti.
Çocuğum için birikim yapmak istiyorum. Fakat eşim de borcum var, para cikismadi, tatil yapacağız, yola gideceğiz vs kafası ile para tutmaz, bana da tutturmaz, biliyorum huyunu...
Birikimden eşim haberdar olmasın istiyorum. Ne yapabilirim? Ne önerirsiniz?
Bes hesabı demeyin, kârlı bir iş değil.

Fiziki altın. Eşinizin ulaşamayacağı bir alan mutlaka bulursunuz sanıyorum.

Veya bankada kasa tutacaksınız onunda belli bir gideri olur.

Fiziki altın. Eşinizin ulaşamayacağı bir alan mutlaka bulursunuz sanıyorum.

Veya bankada kasa tutacaksınız onunda belli bir gideri olur.
Tabi bulurum ama deprem, yangın vs uzun süreli yatırım olacak bu. Ev güvenli gelmiyor.
Bankada kasa konusunu araştıracağım, kızımın adına olursa mantıklı geldi

Bunu eşimden gizli yapabilir miyim? Eşim öğrenir mı? Kızımın adına olur mu acaba?

Bankacı değilim ama benim babamda annemin parasına çökerdi kadının çantasını mantonu vs hep arardı para var mı diye. Annem kendi adına hesap açtırıp makbuzunu anneanneme vermişti. Babam yakalamamıştı. Kasada nasıl olur bilmiyorum

Eşin baba olmaya hazır değil demek ki.

Değerli maden fonu olabilir eşin göremez belki hesaplarını mı kontrol ediyor ben de oğlum için başlayacağım ama kendi birikimim de yok. Her ay 1 gram alsan yine kar.

Yani eşim aramaz etmez ama kenarda para, altın vs görürse de harcamadan edemez. Adam yatırım sevmiyor, daha doğrusu bugün buldum bugün yerim kafasında hep gelecek kaygısı yok.
Bankada hesap kısmı biraz sıkıntı olabilir ama kızım adına kasa oluyorsa araştıracağım. Teşekkürler.

Değerli maden fonu olabilir eşin göremez belki hesaplarını mı kontrol ediyor ben de oğlum için başlayacağım ama kendi birikimim de yok. Her ay 1 gram alsan yine kar.
Fon, borsa vs hiç bildiğim işler değil. Araştırmam gerek. Teşekkürler.

Kızınız adına, onun belli yaşta çekebilecegi sekilde hayat sigortasi yaptirabilirsiniz. Primleri doviz olarak öderseniz en azindan erimez. Ama fiziki altin gibi elinizde para oldukca alabileceginiz bir sey degil, her ay duzenli prim yatiyorsunuz ve suresinden once bozup cekemezsiniz.

Benim babam ben dogdugumda dolar ile hayat sigortasi yaptirip senelerce prim odemis. Hesapta ciddi dolar birikmisti.
He noldu derseniz, vefatından birkac ay önce cekip yemiş paralari ben havayi aldim. O ayri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…