Birikim yapabiliyor musunuz?

Vay be ortaokuldayken aldığınız bursa çeyrek altın almak baya iddialı.Ben o zamanlar çeyrek ne onu bilmezdim siz baya erken başlamışsınız birikim yatırım işlerine, kimbilir şimdi neler yapıyorsunuzdur

Bir tanıdığım vardı sabahtan akşama kadar 1 simitle durur eve gelince sadece yoğurt yerdi öldü herkes arkasından konuştu sen yemezsen yerrler diye

Bir tanıdığım vardı sabahtan akşama kadar 1 simitle durur eve gelince sadece yoğurt yerdi öldü herkes arkasından konuştu sen yemezsen yerrler diye
Bir insan kendine bunu neden yapar aklım almıyor ya.Bir ara tlc de aşırı cimrilerle ilgili bir proğram vardı orda da yapılanları aklım almıyordu. İnsan parayı daha iyi yaşamak için biriktirir ne bileyim yani en azından ben öyle yapıyorum.Finansal özgürlük kazanıp ilerde de şu an yediğimi,içtiğimi,gezdiğimi yapabilmek için yapıyorum.Bu sağlıklı bir psikoloji değil yazık tedavi olsaymış keşke,belkide daha önce onları bile bulamadığı bir hayat yaşamıştır,yada bir travması vardır.

Yani bana göre de bir miktar kötü gün param olsun geri kalanı harcarım ailemle çocuklarımla gençken yiyip içip gezmeyeceksem ne anlamı var ki para kazanmanın

Bu söylediğin kişi çok yakın komşumızdu 3 tane evi vardı ama hala para biriktirme derdindeydi
Her ev almasında level atladım filan derdi başkalarını beğenmezdi

Ama maalesef ki çok kötü bir olayda damadı tarafından öldürüldü

Geride kalan oğlu ise bütün evleri sattı

O programı; bir ailenin süre tutarak saniyelere karşı duş alması, kiminin daha çok kalabilmek için duşta, sevgilisiyle bir girmesi, küvettw biriken su ilede en son köpeklerini yıkaması levelinden sonra izlemeyi bıraktım

Yok artık

kalabalık evin büyük çocuğu olma sorunsalı :) fazla sorumluluk sahibi bir çocuktum. kütüphanede olan kitabı kütüphaneden alır okurdum, anarşik (!) kitapları filan satın alırdım. bir de anadolu lisesi tabii yabancı dilde kitaplar lazım oluyordu bize...

ben herkesten benim gibi olmasını tabii ki beklemiyorum. gerçekçi olmaz. zaten herkesin hayatı aynı olamaz. ama evet, üniversite çağımda hep çalıştım hem burslarımla eve yardım ettim, hem avrupayı epeyce gezdim, (sonra da gezdim ama o zaman orada yaşıyor/çalışıyor olmamdan da mütevellit gezmem olağandı). sonra tr'ye döndüm evimi filan aldım.

ama mesela şöyle ki asla odanın ışığını açık bırakıp mutfağa kahve almaya gidemem ben ya da yemek dökemem. otel odasında bile elektriği suyu savuramam. insanın çocukluktan gelen bazı huyları değişmiyor.

kendi adıma biriktirmekte sorunum yok biriktiriyorum ama güzel bir finansal mühendislik altyapısı kuramadım. kendimde eleştirdiğim bir nokta burası. benim wall street kurdu filan olmam lazımdı şimdiye :)

Evet, kumbaraya sigmayacagi icin cantaya doldurmuş galiba
Aynen. Kumbaraya sığmadı. Ayrıca poşette biriktirdim. 1 sene kadar hic harcamadim ama ordan. Sürekli buldukça koydum . Sonra hem posettekileri hem kumbaradakileri bir araya getirip saydım. Kumbaram da baya büyük bu arada. 600 den fazla 1 lira cıktı. Ayrıca 20liklerle 50ler de vardı. Her sene yaparım bunu. Herkese tavsiye ederim

Çok iğrenç şeyler vardı yaa, bir kadın vardı çamaşırhanelerde unutulmuş tek kalmış çorapları alıp ped yerine kullanıyordu

Bir günde birden fazla atmissinizdir
Her çok azdan olur
Bazı günler 10 lira attim bazı günler hiç atamadım. mesela markete gittim. Kadın para üstü verecek 15 lira. Onları 1 lira olarak verir misiniz derdim. Öyle öyle birikti. Yani elime geçtikçe atmadim. Oraya 1 lira atmak icin caba verdim

Ya gerçekten böyle çocukluktan para biriktirme alışkanlığı kazanmış insanları takdir ediyorum, hele lisede üniversitede çalıştım diyenlere nasıl özeniyorum takdir ediyorum bilemezsiniz.Ben neden yapmadım ki diyorum çoğu zaman.En azından yazları part time çalışsaydım keşke diyorum. Hani ailemin durumuda öyle çok iyi filan değildi.Birikim olayınıda ben 30 dan sonra yapmaya başladım desem yalan olmaz, 30 a kadar yedim içtim gezdim gezdiklerimden hiç pişman değilim iyiki yapmışım, ama gereksiz saçma harcamalarımda çok olmuş, dikkat etseydim çok daha fazla yer gezecek param olurdu eminim

Nekadar tatlı bi sohbetiniz var :) insanın kahvesini alıp sizi dinleyesi geliyor :)

İkisi de artık emekli oldu.Sadece biri miras yoluyla diğerleri birikim ile .
O evler buyuksehirden mi alınmış yoksa bir Anadolu kasabası mi. Diğer husus ise eskiden ev araba daha ucuzmus,para değerliymiş, şimdi bir memurun 5 ev alması imkansız büyüksehirde

Şuan borçsuz insan zengin sayılıyor. Üstüne bir de araban evin varsa ay sonunu zorlanmadan getirebiliyorsan zenginsin. Birikim şöyle dursun.. Gelecek korkum sadece evlatlarım için. Ben bir şekilde çarkı donduruyorum şuan. Herşeyin iyisini yedirip icirmeye çalışıyorum. İleride eğitim hayatları için birikim yapıyorum onlar adına. Kendilerini kurtarsinlar. Çalışıp emek edene bütün imkanlarımı seferber ederim ama nasılsa ailemde var diyip yan gelip yatana da zirnik işlemez benden. Biz tutumlu çocuklardık. Ben istediğim birşeyi harçlık biriktirmeden aldığımı pek hatırlamıyorum ki varlıklı ailede büyüdüm. Babam haftalık harçlığımı verir istersen bir günde ye istersen yedi günde derdi,içtiğim suya kadar cebimdeki paradan düşerdim. Almak istediğim birşeye param yetmezse babam üstünü tamamlardi ama gelecek haftaki harcligimdan düşerdi :) inşallah böyle yetiştirmeyi basarabilirim

Nekadar tatlı bi sohbetiniz var :) insanın kahvesini alıp sizi dinleyesi geliyor :)
aa çok teşekkür ederim
aksine genelde fazla sert bulunurdum onere ettiniz.

olsun. 30 yaş artık neredeyse insanların yetişkin hayata atılma yaşı gibi bir şey oldu. geç kalmış değilsiniz.

sadece biriktirmeyi değil yatırımı da öğrenirseniz mükemmel olur hatta.

O evler buyuksehirden mi alınmış yoksa bir Anadolu kasabası mi. Diğer husus ise eskiden ev araba daha ucuzmus,para değerliymiş, şimdi bir memurun 5 ev alması imkansız büyüksehirde
Biri Karadeniz ucu İstanbul yazlık Sakarya.Ayni dönemde memur olan karı koca diğer akrabamin sadece 2 evi var mesela .Yani akıllı yatırımda yapmışlar ,tabii o vakitler almak daha kolaydi

Bende öyle düşünüyorum insan dengeyi bulmalı.Kesinlikle 3 alıyorsa ikisini kullanıp birini yatırım yapmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…