- 19 Eylül 2009
- 2.461
- 1.188
- 333
- 40
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Bu para ile birikim olamaz siz de çalışırsanız anda o zaman yada eşinizin maaşı artarsa.ama her ay bi çeyrek alırsanız iyi olabilir cocukicinEşim asgari ücretle çalışıyor.Sağolsun eşimin dedesinin eşime aldığı evde oturuyoruz kira derdimiz yok...Eşime birikim yapalım heray 500 lira kenara atalım ilerde lazım olur diyorum oda demek ki ihtiyaç oluyor harcanıyor lüzumsuz ne aldım ki ben diyor eşime para ne kadar çoksa o kadar rahat harcandığını bir türlü açıklayamadım.Sizce yanlış mı düşünüyorum?Bunun adı cimrilik mi?Eşim bana para hesabı yapma deyince böyle düşünüyorum.İlerde çocuk olsa bu para harcanır yani kimseye yük olunmaz.Acil bir durum olur ihtiyaç olur neden kimseye muhtaç olalım ki?
Neden bu kadar şaşırıldı anlamadım 1000 lira iki insan yetmez mi yani fatura 200 çıksa 800 yani tabi önümüz kış hiç olmazsa sıcaklar başlayana kadar çeyrek yaparız.
İnşallah biriktirmeyi basarabilirsen helal olsun derim.hayattan haberim var alışverişi çoğunlukla eşim yapar evet ihtiyaç oldukça benden para ister bahçe var doğru bahara ekmek nasip olur inşallah
iki kişi olduğumuz için çok atılan meyve sebze oldu eşim abartır yani bir iki çeşit yerine gider 4-5 çeşit çok alır yeme konusunu gerçekten abartır alıp yese ses çıkarmam ama çöp oluyor içeçekte teneke kutu alıyor mesela ne gerek var kağıtt kutu al hergün hergün olunca gereksiz masraf oluyor dışarı masrafımızda pek yok nadr ayda bir belki sinema belki balık ekmek yok yemek yiyelim sürekli bu ayakkabıyı alayım şunu alıp giyeyim tavrım yok yeni evliyiz zaten yeterince alışveriş yaptım doydum
hayır gitmem tabiki o zaman yalnız olmayacağım için düzende sorumlulukta bir sıkıntı yok şükür öyle olsa eşim artık evde kal derKendi hayatınız olsun bağımsız olun ailelerin düşünceleri ile bu kadar iç içe yaşamayın mesela çocuğunuz olsa onu da alıp mı gideceksiniz
Ben cidden anlayamıyorum yani kendi evinizi bırakıp gitmeyi zira evin sorumluluğu vs düzeni bozulur
aslında tasarrufluk bir durum yok çünkü fatura 100 lira tutmuyor kışın doğlagaz zorlayabilir belki benimde fikrim iki çeyrekElektrik su dogal gazdan tasarruf edebilirsiniz. Gecen ay ne kadar odediniz mesela. Elektrigi 3 lu tarifeye degistirebilirsiniz. Gece 22 den sabah 6 ya kadar en ucuz elektrigi kullanirsiniz mesela. Bulasik mak, cam mak ve utuyu 22 den sonra yaparsiniz mesela. Dogal gaz zaten az geliyordur muhtemelen tek kahvalti yapiyorsaniz. Kisin da tek odayi acarsiniz gece de kapatirsiniz. Anca boyle elinizde para kalir zor ama biriktirmeden de birseyin sahibi olmak zor. Banka hesabini istemiyorsaniz her ay 2 ceyrek alin
Kesinlikle katılıyorum asla gitmem oraya burayaO zaman deneyin bir ay
Ama yani azıcık da gençliğinizi yaşayın
Bşr de bana kalırsa oturun evinizde yemek yiyin her gün ailenizde ne işiniz var
hiçbir aman bu hayatı yaşamayı seçenlerden olmadım:))Vay ve aranan kadın bulundu ☺ birde su açıdan düşün yarın yaşayacağım belli değil.evinde varmış ne güzel hepsi topu asgari ücret bu hayat bu kadar kemer sıkacak bir hayat değil bence.ben yeni evliyken gençken yiyip gezmeyeceksem daha iki aylık evliyken bunlarla ugrasacaksam ne anladimki o hayattan.ha benim kastettiğim savurmak değil ama bana ters çok ters.ben hayatı yaşamayı secenlerdenim.psikolojim bozulur o kadar kisarsam
ora bura değil ailem onlar benimKesinlikle katılıyorum asla gitmem oraya buraya
Yarına çıkacağının garantisini kim veriyor peki.ne bileyim yeni evliyim gençlik.ben olsam kendime bakarım bakım yaparım eşime yemek yoksa bile pastalar börekler yaparım.tertemiz sıcacık evimde otururum .hani bahsettigin para asgari ücret.asgari ücreti birikime çevirmeye calistigin bir hayat benim aklım almadı.bence esinde rahatsızdır ben katlanamazdim.evinizde varmış bence daha ikinci aydan eşini bunlarla germehiçbir aman bu hayatı yaşamayı seçenlerden olmadım:))
hayır çalışmadım bakalım kolay mı zor mu göreceğizBen gelecegimi dusunurum ama yinede bu hayatta bu kadar kasmak bana gore degil.
Ayrıca hic çalıştın mi bilmiyorum ama 500 lira koyalim demesi kolay.
Yazik değil mi o adam o kadar çalışıyor ediyor bir az da olsa parasini yemek ister.
Zaten istesede cok yiyemez asgari ücret cok zor gercekten.
Sende calisirsan eger o zaman helal olsun derim.
ora bura değil ailem onlar benim
Onu anladım ama ben evlenip ailesinin evinden çıkmayan insanların evliliğini çok sağlıklı görmüyorum kişisel fikrim.bence insan evini bilmeliora bura değil ailem onlar benim
yarına ben çıkmazsam bir insanın işine yarar bu dünyalık yaşasam zaten bunu düşünmem kredi kartı borcuna girer istediğimi yaparımYarına çıkacağının garantisini kim veriyor peki.ne bileyim yeni evliyim gençlik.ben olsam kendime bakarım bakım yaparım eşime yemek yoksa bile pastalar börekler yaparım.tertemiz sıcacık evimde otururum .hani bahsettigin para asgari ücret.asgari ücreti birikime çevirmeye calistigin bir hayat benim aklım almadı.bence esinde rahatsızdır ben katlanamazdim.evinizde varmış bence daha ikinci aydan eşini bunlarla germe
benim ailem akıl vermez karışmaz evime bu sebepten bir sıkıntımız yokOnu anladım ama ben evlenip ailesinin evinden çıkmayan insanların evliliğini çok sağlıklı görmüyorum kişisel fikrim.bence insan evini bilmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?