• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİMCİ HATUNLAR

Günaydınlar.. Hayırlı ve bereketli haftalarımız olsun inşallah..

gerçekten öyle..
dün bizde de patlak verdi.. ben yok yere sorun çıkardım ,krize girdim ağladım.. eşime sardım.. birbirimizi yok yere kırdık.:KK43: sonra eşim bayagı dil döktü üzerimizde birşey var gel dışarı çıkalım .. küs ol künuşma ama dşarı çıkalım hava alalım lütfen dedi..
bol bol dua okudu sende çok nazar var dedi.. dışarıya çıktık ama pek tadım tuzum yoktu.. bilmiyorum herşey çok iyi giderken bir anda nasıl bu raddeye geliyoruz ne oluyor anlayamıyorum..
sinirlenince ikimizin de gözü birşey görmüyor. bende evdeki bibloyu kırdım..
bol bol dua edeceğim aslında ediyorum daha farklı ne yapabilirim.. o_Oo_O
eşim namaz arada kılıyordu dünkü olaydan sonra sürekli kılacagım artık dedi.
Allah hanelerimizi kem gözlerden korusun..:KK51:
cidden duanın dışında neler yapılmalı bilgisi olan var mı.. çalıştıgımız için evimize pek gelen olmuyor hani Allah korusun bişi yapsalar diyeceğim..
evden çıkarken ya da eve girerken ayetel kürsi okurum hep.
canım niyet et dua oku aile mutluluğu saadeti için ve duan bittiğinde bir hayır yap hepsi dağılır gider evinizde mutluluk olur inşallah :) bu günün hürmetine küslük bırakmayın ama evlerinizde

niye 15 kasımm :) anlamadım hayırlı olsun sağlıkla yiyin şifa olsun ne balı aldın bnde güvenilir bir bal arıyorum
Maaşı alınca canım:)) çiçek balı sanırım. güvenilir bi yerden aldım. %100 saf bal dediler. Zaten bizim bi hocamızda her yıl alıyomuş ordan memnundu da bende aldım.

gerçekten öyle..
dün bizde de patlak verdi.. ben yok yere sorun çıkardım ,krize girdim ağladım.. eşime sardım.. birbirimizi yok yere kırdık.:KK43: sonra eşim bayagı dil döktü üzerimizde birşey var gel dışarı çıkalım .. küs ol künuşma ama dşarı çıkalım hava alalım lütfen dedi..
bol bol dua okudu sende çok nazar var dedi.. dışarıya çıktık ama pek tadım tuzum yoktu.. bilmiyorum herşey çok iyi giderken bir anda nasıl bu raddeye geliyoruz ne oluyor anlayamıyorum..
cidden duanın dışında neler yapılmalı bilgisi olan var mı.. çalıştıgımız için evimize pek gelen olmuyor hani Allah korusun bişi yapsalar diyeceğim..

gerçekten çok elim verici
bu aralar hepimizde yaprak dökümü var galiba

birilerinin bir şey yapmaları için eve gelmelerine lüzum yok bence canım
uzaktan da kişi yapacağını pekala yapar

Allah bildiğimiz ya da bilmediğimiz düşman ve düşman niyetlilere ,art niyetlilere fırsat vermesin ( ben onlara şeytanın askerleri diyorum Allah öylelerini hidayette nasipleri varsa hidayet versin yoksa eğer o zaman ya kahhar ya müntakim ya cebbar ya celil ya hafıd ya müzill ya darr vb gibi isimleriyle muamele etsin inşaallahAMİN )

hayırlı birikimler arkadaslar ve selamlar

DARKSEA'YA
darksea mrb, ben seni kirlilerden tanıyorum, nickim farklıydı (neyse)
durumumuz aynı olduğu için sana yazmak istedim.
benim oğlan 33 aylık ve konuşmuyor, benim için açıkçası sorun değil, önemli olan sağlıklı olması diye düşünüyorum. Rabbim bizi hastanelere düşüren dermansız dert vermesin çocuklar için, illaki konusacak. çevremdekiler benden daha çok dert ediyor, neden konusmuyor car curt soruyorlar, neyse sorun bu değil (ortak noktayı açmak için buradan giriş yaptım)
yemek seçiyor yemiyor (makarna, patates kızartması dışında yemez, çorba en son 12 aylıkken içiyordu öyle diyim)
tek çocuk, tüm ilgi üzerinde, babaya aşık
ben tüm bu durumlara kreşin iyi geleceğini düşünerek kreşe götürdüm bugun
ağlayacagını biliyordum, hazırlıklıydım bu duruma yani
mesleğim icabı bana soran oldugunda 2 gün ağlar, 3. gün alışır diyordum.
sabah bıraktıktan sonra minibüse bindim işe geldim, yolda bende agladım
hep onu devlet kreşine vermek istiyordum, ancak devlet kreşi 3 yaşı yarım gün alıyormuş artık
kreşi denetleyen de bizim kurum aslına (bir meb e bağlı olanlar var, bir de bize)
burası da iyi diye verdim
sabah tam kreşten kaçacakken oğlanın ağlama sesi nedeniyle yemek salonlarına girdim,
2 zeytin, 20 cc meyve suyu, 1/4 dilim tost ekmeğine sürülmüş tahin
bunları zaten benim oğlan yemez ( o da mühim değilde)
yiyeceği birşey olsa 2 zeytin ve küçücük bir ekmekle asla doymaz, her gün aç kalkar
yiyen çocuk da aç kalır
yemek listelerini bana gösterdiler ama miktarlar 6 aylık bebek için
ve içerisi çok soguktu
tüm çocukların burnu akıyordu
hastalanmaması için yetişkin direnci olması lazım
havasız odada 8-10 çocuk uyuyor
benden sonra ağlamaktan kusmuş, ikinci arayışımda gruba girdi kaynaştı dediler
bu cevabı vereceklerini biliyordum, sonuçta ticarethane
çocuk alıştı diyecekler
babası gece işte oldugu ve sabah da eve gelmediği için bven bıraktım, ancak babası götürse o kapıdan asla girmez
ben şu an kendimi çok suçlu hissediyorum
bugun iş yerimden izin alıp, öğlen alacagım
sonra bir daha götürmek istemiyorum
kendimi suçlu hissediyorum
öğlen bir güzel yemek yedireyim
ama sonrası için bir çözüm bulamıyorum
fikrini ve desteğini almak istedim, yavrum hem aç kalacak, hem donacak, yatakta terliyor, atleti bile değişmeyecek

SertSessiz SertSessiz ben 4,5 yaşına kadar konuşmamışım hemde hiç.. su bile dememişim anne baba falan hiçbişey, annem umursamamış çünkü doktora götürdüğünde herhangi bir problemim çıkmamış... ama etraftan çok tepki almış...
bir sabah kalkıp hiç bir şey olmadan biranda konuşmaya başlamışım ve gayet akıcı biçimde o yüzden bunu bencede pek dert etme ki zaten öyle diyorsun..

Oğlunu verdiğin kreş hakkında pek yorum yapamıcam çünkü tecrübem fazla değil ama okuduğum kadarıyla pek yeterli bir yer değil, kendini kötü hissetme sonuçta böyle olacağını tahmin edemezdin, oğlunda zaten en kısa zamanda atar üstünden bu durumu, sevdiği bir arkadaşı var mı başka kreşe giden onun yanına göndersen? umarım en kısa zamanda bir çözüm yolu bulursun ama canını sıkma her şey yoluna girer Allah'ın izniyle :)

DARKSEA'YA
benim oğlan 33 aylık ve konuşmuyor, benim için açıkçası sorun değil, önemli olan sağlıklı olması diye düşünüyorum. Rabbim bizi hastanelere düşüren dermansız dert vermesin çocuklar için, illaki konusacak. çevremdekiler benden daha çok dert ediyor, neden konusmuyor car curt soruyorlar, neyse sorun bu değil (ortak noktayı açmak için buradan giriş yaptım)
yemek seçiyor yemiyor (makarna, patates kızartması dışında yemez, çorba en son 12 aylıkken içiyordu öyle diyim)
hep onu devlet kreşine vermek istiyordum, ancak devlet kreşi 3 yaşı yarım gün alıyormuş artık
kreşi denetleyen de bizim kurum aslına (bir meb e bağlı olanlar var, bir de bize)
sabah tam kreşten kaçacakken oğlanın ağlama sesi nedeniyle yemek salonlarına girdim,
yiyeceği birşey olsa 2 zeytin ve küçücük bir ekmekle asla doymaz, her gün aç kalkar
yiyen çocuk da aç kalır
ve içerisi çok soguktu
çocuk alıştı diyecekler
babası gece işte oldugu ve sabah da eve gelmediği için bven bıraktım, ancak babası götürse o kapıdan asla girmez
fikrini ve desteğini almak istedim, yavrum hem aç kalacak, hem donacak, yatakta terliyor, atleti bile değişmeyecek
merhaba , bu söylediklerinde çok haklısın ama çocuğunun birde kişisel gelişimini düşünmeni tavsiye ederim çocuk nereye kadar sadece anne ve babasıyla iletişimle yaşayacak ordan kazanacağı bağışıklık sistemi bile büyük bir şey bence biraz gözlemde tutarak devam ettirmelisin emin ol onun içinde çok iyi olacak daha güvenilir bir kreş araştırabilirsin ya da oyun evleri vs.. sosyal olması iletişime açık olması çok önemli sadece belirtmek istedim bir hatam olduysa affola :)

gerçekten çok elim verici
bu aralar hepimizde yaprak dökümü var galiba

birilerinin bir şey yapmaları için eve gelmelerine lüzum yok bence canım
uzaktan da kişi yapacağını pekala yapar

Allah bildiğimiz ya da bilmediğimiz düşman ve düşman niyetlilere ,art niyetlilere fırsat vermesin ( ben onlara şeytanın askerleri diyorum Allah öylelerini hidayette nasipleri varsa hidayet versin yoksa eğer o zaman ya kahhar ya müntakim ya cebbar ya celil ya hafıd ya müzill ya darr vb gibi isimleriyle muamele etsin inşaallahAMİN )

Amin... Amin... Aminn.........
Allah agzından duysun..
Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

Günaydın arkadaşlar
Haftasonu bakamadım ama yazdıklarınızı okudum
math27 math27 canım arkadaşlar zaten gereken yorumu yapmışlar ama bende okuyunca sinirlendim daha şimdiden senin paranı yönetmeye kalkıyor, her şeyi etraflıca düşün bence..

hasta olan arkadaşlar hepinize acil şifalar diliyorum..

eşleriyle araları bozuk olan arkadaşlarım en kısa zamanda düzelirsiniz inşallah bende nazara çok inanırım çünkü başıma çok geliyor her gece yatarken ve evden çıkarken 7 aytelkürsi 7felak 7 nas 7fatiha ve 7 ihlas okurum , size de tavsiye ederim..

DARKSEA'YA
yiyen çocuk da aç kalır
ve içerisi çok soguktu
çocuk alıştı diyecekler
Allah kolaylık versin

işte çalışan annenin çocuğu olmanın bedeli
kişinin kendinden yanına bırakacağı biri yoksa güvenilir
mecbur kalınıyor kreşlere
ahhhh o kreşler anasınıfları yok mu

zamanında uyur mu yer mi içer mi yeterince beslenir mi terler sırtında mı soğur kimin umrunda karşı tarafı dinlesen hangi biriyle uğraşacaklar bir dramdır gider

en güzeli birebir eğitim olduğu gibi bu yaş grubunda da bence öyle anasınıfına kadar güvenilir bir bakıcıyla bu işi götürmek lazım hem uyku beslenme hem de oyun konusunda yeterli olabilecek biri olmalı

illaki sorun yaşanıyor çoklu ortamlarda daha sık hasta oluyorlar
hele küçük yaşta soğuk havada dışarı çıkmak çocuk için gerçekten zulüm
Allah beterinden korusun inşaallah adamakıllı bir çözüm bulabilirsin

Günaydın kızlar :) bugün bal aldım hem babama hem kayınbabama. 170 lira tuttu. 15kasımda verecem ama:)

Afiyetle yesinler

kartanem ve kalemero yorumlarınız için teşekkür edeerim.
kalemero ben anne değilken (sanırım çocugun yok), hatta bu sabaha kadar senin gibi düşünüyordum. hatta hamileyken dogumdan sonra ücretli iznim bitince hemen işe başlarım diyordum, kreşe çocugun sosyalleşmesi için gitmesi gerekir diye düşünüyordum. bu sabahtan sonra fikrim değişti, eşimi de aradım öğlen çocugu almaya gidelim diye, işim var çıkamam dedi. ben iş yerinden izin alacagım artık. bir de eşimi mahçup oldum. şöyleki ben kreşe gitmesi için zorladım, o göndermeyelim dedi. telefon da şimdi ben sana demiştim diyor. :(

Kızlar bu aralar sinirlerin gerili olması normal, 6 kasım gecesi dolunay yaşanacak, malum insan psikolojisini etkiliyor. Eşlerinize düşünerek bol bol Ya Vedud esmasını çekin, hergün 100 yada 1000 defa Ya Cami, Ya Vedud esmasını da çekebilirsiniz. İnşallah bu gün küslükleriniz son bulur, ev içinde küs olmak insanı çok kötü etkiliyor. Helede çocuk varsa:110:

hayırlı haftalar hanımlar
Rabbim hepimizin evine huzur bereket versin
Eşleriyle küs olan arkadaşlar umarım herşey yoluna girer
SertSessiz SertSessiz bu kreş işleri iyi yere denk gelmediğinde çok zor cidden.bende çalışan biriyim ve şuan hamileyim.doğum sonrası bebeğime bakacak kimsem olmadığı için burada mecburen işi bırakacağım gibi duruyor.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bu konuda

Maaşı alınca canım:)) çiçek balı sanırım. güvenilir bi yerden aldım. %100 saf bal dediler. Zaten bizim bi hocamızda her yıl alıyomuş ordan memnundu da bende aldım.
hımm ben 15 inde vereceim derken babana falan 15 inde vereceksin zannettim ödeme olarak anlamadım :) bende düzgün bir yer bulup alacağım bir arkadaşım bingölde belki ondan isteyeceğim en güzel bal ordaymış çünkü

gerçekten öyle..
ben de anlamıyorum gerçekten ne oluyor. birşeylere sinirleniyorum ve sonra oturup düşününce o kadar saçma geliyor ki sinirlendiğim şey. çok şükür bizim evde namaz kılınıyor allah kabul ederse. ben de kılıyorum yardımcımız da..
ben de okumaya çalışıyorum elimden geldiğince...
çalışıyoruz eve gelen olmuyor ama dışarıda bir çok insan görüyor bizi.
Ya HAKK diyerek arasana istediğin kadar çek bu esmayı kayıplarımda kurtarıcım olmuştur hep hamd olsun

işte bu tip kavga sebeplerine çok üzülüyorum
başkaları için kendi mutluluğumuzu yıpratıyoruz
daha fazla yazmak istemiyorum
çok doluyum

ayyyy buldum ya....çok şükür. deli oldum artmaktan.

yapmayın ya çocuk da etkilenir tabi sizler daha iyi bilirsiniz ebeveynleri olarak ama bitsin bu küslük
çocuk etkilenir ama bunu o bir oyun gibi algılıyor. anne babama bir şey dicen mi...baba annem şunu diyor falan diyor. ben de ona gerçekten küs değiliz seninle oyun oynuyoruz diyorum.

Günaydın arkadaşlar
Haftasonu bakamadım ama yazdıklarınızı okudum
math27 math27 canım arkadaşlar zaten gereken yorumu yapmışlar ama bende okuyunca sinirlendim daha şimdiden senin paranı yönetmeye kalkıyor, her şeyi etraflıca düşün bence..

hasta olan arkadaşlar hepinize acil şifalar diliyorum..

eşleriyle araları bozuk olan arkadaşlarım en kısa zamanda düzelirsiniz inşallah bende nazara çok inanırım çünkü başıma çok geliyor her gece yatarken ve evden çıkarken 7 aytelkürsi 7felak 7 nas 7fatiha ve 7 ihlas okurum , size de tavsiye ederim..
Ben zaten o fırsatı vermem. Ama bişe esirgemez benden ne istesem hemen alır yapar da

hımm ben 15 inde vereceim derken babana falan 15 inde vereceksin zannettim ödeme olarak anlamadım :) bende düzgün bir yer bulup alacağım bir arkadaşım bingölde belki ondan isteyeceğim en güzel bal ordaymış çünkü
Bende vandan aldım babama ne zaman gidersem o zaman götürcem :))

kartanem ve kalemero yorumlarınız için teşekkür edeerim.
kalemero ben anne değilken (sanırım çocugun yok), hatta bu sabaha kadar senin gibi düşünüyordum. hatta hamileyken dogumdan sonra ücretli iznim bitince hemen işe başlarım diyordum, kreşe çocugun sosyalleşmesi için gitmesi gerekir diye düşünüyordum. bu sabahtan sonra fikrim değişti, eşimi de aradım öğlen çocugu almaya gidelim diye, işim var çıkamam dedi. ben iş yerinden izin alacagım artık. bir de eşimi mahçup oldum. şöyleki ben kreşe gitmesi için zorladım, o göndermeyelim dedi. telefon da şimdi ben sana demiştim diyor. :KK43:
biliyorum çocuk olunca o duygular bambaşka oluyor şu an ben mantıken yorum yapıyorum ama yarın bir gün olduğunda nasıl olurum bilmiyorum ama çocukları çok severim :) en doğru kararı yüreğin verecektir onu dinle anne yüreği ne de olsa çocuğu boş yere yıpratmak da doğru değil

Back
X