Birikimle Ne Yapılır?

%10000
Gençken kariyere yatırım yapmak gerek.

Net söylüyorumm gram altın yap koy kenara.Evli değilsiniz muhtemelen lazım olur evlenirken.

Ben de sizin gibi az az başladım birikim yapmaya. Çok yüksek bir maaşım yok. 16 yılın sonunda birikenlerle ev alamıyorum belki ikinci el bir araba alırım ama arabanın masrafına yetişemem. Öyle duruyor para kenarda. Ben yine üstüne koymaya devam ediyorum. Hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz. Henüz çok yeni başlamışsın birikim yapmaya istikrarlı bir şekilde devam edersen zaten bir süre sonra alışkanlığın olur. Bence böyle devam et

Damlaya damlaya göl olur. Altın yada döviz hesabı açıp birikiminize devam edin. Şu an bir şey alamasanız bile ilerde mutlaka işinize yarayacaktır.

Eğer bi hedefiniz yoksa, kendinizi sıkmayacak şekildemaaşınızdan ufak bi bölümle birikim yapın. Ev araba alamayacam diye düşünmeyin. Birikiminizi yapıp unutun, inanın gün geelecek ah ne iyi ettimde biriktirdim diyeceksiniz.

Bekarken asgari ücretle güzel birikim yaptım. Beyaz eşyalarımı, nevresim, mutfak eşyaları, balayında gezeceğimiz para, uzattığım ve ikinci üniversitemin harcı, dil kursu, kpss kursu ve kenarda fazladan tutacağım bir miktarım oldu. Afiyetle yedim :) Hepsini altın üzerine yaptım.

Çok büyük şeyler vaadetmez ama altın alın bir gün değerlenecektir. Düzenli birimince de en azından bir araba peşinatı olabilir.

Bankaya yatırıp üzerine devam edin taksit öder gibi onun dışında pek bişi yapılamaz. Ülkemiz şartlarında bir maaş hiç değeri yok maalesef eskiden 8 bin şimdi 1bin lira

Dünyanın bin türlü hâli var. Kenarda bizi idare edecek bir birikim şart artık. Altın döviz kur korumali hesap vs ne yaparsanız yapın ama birikim mutlaka olsun. Hastalık var, dert var, en iyi ihtimalle bir geziye çıkmak istersiniz bir şey almak istersiniz. Kenarda para durması iyidir. Ayrıca yiyin için gezin ayol bir daha mı gelecez dünyaya diyenlere bakmayin hiç. Tamam eve hapsolmayalim ama geleceğimizi de düşünmek zorundayız. Gelecek zamanda yaşlılık çok zor olacak çok.

Umarım hem ev hem araba alirsiniz.
Altın alırdım diye düşünüyorum

Aslinda teknolojiye karsi fazla bi merakim yok o yuzden cok o tarz biseyler dusunmedim

Telefonu anca bozuldugunda degistiririm diye dusunuyorum
damlaya damlaya göl olur siz biriktirmeye devam edin.sepet yaparak biriktirin altın döviz anlıyorsanız borsa olarak.ev araba alamazsınız ama biriktire biriktire uzak bir yerden küçük bir arsa ya da tarla alabilirsiniz.20 yıl o arsayı unutursanız gelişime de açık bir yerdeyse çok değerlenebilir.

az az da olsa biriktirsin.para paradır 100 lira istesen kimse vermez bu devirde.herkes bütçesine göre kendinden de fazla kısmadan birikim yapmalı.çocuklar bile alışmalı

Temettü emekliliğini araştır bakalım bir belki aklına yatar

Birikimde hedefiniz ne yapılır değil paramı enflasyona karşı nasıl korurum olmalı yani şu an anlamsız gelse de paranızı TL tutmayın bişi yapın ki pul olmasın

Diyelim bu parayla şu an bir koltuk takımı ve sehpa seti alabiliyorsunuz (ama şu an ailenizle yaşadığınız için koltuk takımı ve sehpa almanıza gerek yok) sizin bu parayı böyle 8 bin olarak kenarda tutarsanız bir yıl sonra sadece koltuk takımı alabileceksiniz hooop sehpa gitti. Niye? Çünkü koltuk takımı fiyatı arttı ama sizin birikim öyle duruyor. İki yıl sonra koltuk takımı da alamayacaksınız çünkü onun da fiyatı artacak. Belki sadece üçlü koltuğu alabilecek paranız. O yüzden sizin yapmanız gereken ev araba için olmasa bile paranızın bugün alabileceği şeyleri yarın da alabilecek değerde kalması için koymalısınız birikime. Eğer altın artarsa seneye, bugün koltuk ve sehpa takımı alabileceğiniz paraya yarın koltuk tskımı sehpa ve yemek odası takımı da alabilirsiniz. Bilmem anlatabildim mi

Ne için yapacağınıza önceden karar vermenize gerek yok, siz yapmaya devam edin, euro almanız da iyi. Para her zaman lazımdır hele ki çok da iyi bir durumda değilseniz. Harcamayın, bir kenarda euro olarak dursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…