Birikimle Ne Yapılır?

Hay Allahım ya. Çıldıracağım. 1 sene köpek gibi çalışıp 3-4 günlük bir tatil için savurgan mıyım diye düşündürüyorlar bize. Vallahi psikolojimi koruyamıyorum artık. Bunu bize nasıl empoze ettiler ? Nasıl ya.

Bizim insanımızın en uyuz olduğum şeyi bir şey yapmak isteyip hiç alternatiflere bakmadan Google'a iki şey yazıp "ay o beni aşar" demeleri.
Durumun yok, dar gelirlisin, seyehat etmek istiyorsun. Ve 3 günlük tatiller 4 bin lira mi diyorsun?
Madem durumun yok ve gezmek istiyorsun neden geceliği bin liralık otel tatili yerine daha bütçene uyan bir şey aramiyorsun?
Mesela eğer kendine bir çadır ve mat alırsan denize nazır ücretsiz kamp alanında sıfır tl, paralı kamp alanlarinda 50-75 TLye konaklayabilirsin.
(İkinci ele uygun çadır bulabilirsin. Ben bu sene 500 liraya, çok kaliteli bir çadır aldım,beni on sene götürür. Önceki sapasağlam çadırımi da 100 liradan sattım)
Gittiğin yerlerde turist kaziklayan mekan yerine daha normal insanların gittiği yerlerde yemek yiyebilirsin, minik çanta boy mangallardan alıp mangalıni kendin yapabilirsin, disarida bir şişe biraya vereceğin parayla migroslardan şarap alıp sahilde icebilirsin.
Benim mesela LED isiklarim var ,pilli yıldız sekilinde. Allah bilir kaç sene önce aldım. Onlarla şöyle bir yuvarlak yapıyorum kumsala, içine girip meyvelerimi yiyip şarabımi içiyorum, bana yetecek seste muzigimi açıyorum, en kral klupten alamayacağım tadı alıyorum:)
Neden her sey pahalı demek yerine daha bütçenize uyan şeyler denemiyorsunuz?
Ya da çadırdan korkuyorsan tatil için otel ararken ucuzdan pahalıya sırala, bir eşinle dostunla git ve pansiyon masrafını ikiye böl.
Elin döviz kazanan yabancısı geçen bana mesaj atmisistanbulda "en ucuz hostel 260 lira (15 Euro) , inanılmaz" diye..onlar bile gelirken ucuz otel arama derdinde , 15 euroya "inanılmaz" diyorlar. Siz nasıl bakarken geceliği bin liralık otellere bakıyorsunuz ki?
Her şeyin alternatifi vardır. Ben bu yıl başında karadenize ve gurcistanin iki sehrine gittim,dönüş bileti hariç her şey dahil on günde 1500 lira harcamadim bile.
Hayatta istediğiniz şeyler varsa onbeş saniye Googlelayip 'bu beni aşar' demeyin ve alternatifler arayın. Bu ne olursa olsun...
mesela eğitim de alacaksanız evet güzel egitimler çok pahalı olabilir ama en önemlisi kişinin çabası, udemy benzeri sitelerde sudan ucuza eğitimleri satın alabilirsiniz.
tiyatrolar konserler pahalıysa belediyeleri takip edebilirsiniz.
Kafeler pahalıysa elbet otobüsle ulasacaginiz bir mesire yeri vardır, kendi başınıza gidip piknik yapma adeti edinebilirsiniz. Hayatınızı güzel kılacak şeyler de var.
bence bakış açınız biraz bu şekle çevirmeye calisin.

Soruya gelince de, 8 bin lira ilk aşama için gayet güzel. Bence bankanizda altın hesabı açın, elinize geçtikçe yüz liralık, iki yüz liralık altın alın. Onlar zamanla birikecektir,şimdi ortalama 10 altininiz var,böyle böyle birikir zamanla bakarsın 20 altın olur.
benim şehir dışından uygun fiyata ev alıp kiraciyla beraber takdirlerini ödeme hayalim var mesela, bulunduğun şehirden değil belki ama daha uygun bir yerden bir ev alabilirsin belki, paranı peşinat yapar,kalanını kredi çekerek.. yani olmayacak şey degil..ya da biraz daha biriktirip arsa alabilirsin.
Tabii bir bilene danışmak lazım ama uygun fiyata arsalar var, özellikle miras yoluyla eline arsa geçen insanlar hemen satıp parasını almak istiyorlar, bu yüzden değerinin altında satılıyor çoğu arsa. Biraz araştırırsanız size bu konuda yardımcı olacak insanlar bulabilirsiniz.

Küçük küçük birikimler birikir belki ev peşinatı olur . Bende evlenmeden önce her ay gram almaya çalışırdım bazen de çeyrek alırdım . O paralar evlenirken öyle bir lazım oldu ki anlatamam. Kenar da paran olması önemli . Bir de kesinlikle yatırım tavsiyesi değil ama ben eskiden gram alırdım şimdi hisse senedi . Ufak ufak kumbara gibi düşünüp birikim yapıyorum . İnşallah kredi bile kullanmam gerekmez ileride . Tabi ki borsaya girin demiyorum zira anlamayan çok kişinin parası gidiyor anlayanlarsa aşırı seviyor benim gibi :) ama ister tl ister altın isterse hisse olsun o küçük gördüğümüz paralar çok güzel işe yarıyor

Maalesef günümüz şartlarinda bu duruma geldik eskiden calisirsam diye ne hayaller kuruyordum

Evlilik düşünceniz var ise orada kullanırsınız

Eline geçtikçe altin al gr at kenara küçümseme damlaya damlaya göl olur. Araştır mesela gelişime yakın daha değer almamış tarla ala bilirsin, mesela ben 5 sene önce 30 bin e bi tarla almıştım şuan gayet değer görmüş, ama araştırmak gerek tabi ki riskli biraz tanıdık emlakcilardan yardim ala bilirsin mesela gelişime yakın ama daha değer almamış yerler zamanla çok güzel değerler alıyor. Toprak da ıyi yatırım diye düşünüyorum, tabi şuan değerini almış yerlere yaklaşılmiyor uçmuş gitmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…