birikmişi olmayan evlenmesin mi yaa :(

İyi de adam henüz 24 yaşında. Ne geleceği, ne planlaması, ne düşüncesi. 24 yaşında yahu, gezip tozup para harcayacağı zamanlarda birikim yapmasını bekliyorsunuz. 35 yaşında değil bu adam ay hiç birikimi yokmuş, sorumsuzmuş demek için çok erken. Adam bile değil nerdeyse çocuk, ergenliğin bir tık üstünde. Tabi ki herşey kolay görünecek gözüne, toz pembe bakacak.

4 ay önce evlenmiş biri olarak yorum yapıyorum aileler sadece salonu tuttu ve bilezik taktı geri kalan herşeyi biz yaptık eşimin kenarda az da olsa parası vardı çok şükür ki önceden de beyaz eşyayı falan alıp ödemeye başlamıştık biz zaten eşyalar komple beyazlar hariç 40ı buldu gelinlik damatlık yol saç baş balayı bilmem ne yani baya tutuyor ki biz 2 düğün yaptık mecbur şehirler farklı olduğu için ben kredi çekmiştim babama ve bize 25bin kredi ödüyoruz 10 bin eniştesinden aldık onu ödüyoruz yani demem o ki kenarda az da olsa para olmalı yoksa olmaz hele de iyi maaş aldığı bir işi yoksa olmaz aileler yardım etmiyorsa olmaz.... Ha olabilir amaaaa çoook zorluk çekersiniz çok şükür biz geçiniyoruz borç ödeye ödeye yakında bende işe giricem Allah nasip ederse o zaman daha fazla rahatlayacağız.... Darısı sana oğlana güveniyorsan evlen tembelse biraz daha bekle.

babanız çocuğu çok yorcak gibime geliyor,yazık zaten durumu yok bide düğünmü yapsın nikah yetmiyormu ayrıca bütçeye görede 35 binden ziyade daha ucuzada ev döşenebilir bizimde evlenirken durumumuz çok parlak değildi ordan biliyorum Allah yuva kuranın yardımcısı olsun tek başına aileden desteksizde bu işlere kalkışmak zor iş

Daha gencmissiniz bekleyin biraz daha. Buarada da birikim yapmaya calisin. Ailesinede bi zahmet soyleyi versin evlenicem artik birikim yapmam gerek yoksa ayni sekilde devam ederse aile borcu ustlenebilecek miymis? Bekarken birikim yapmak daha kolay en azindan ekstra kira elektrik su bilmem ne masrafiniz yok. Valla kimse kusura bakmasin sevince samanlik seyran olmuyor. Evlilik basli basina alismasi zor bir surec bide bunun yanina maddi sikintilar eklenince cok surmez o evliligin tadi tuzu kacar.

Ailesinden nasıl bir yaşam tarzı gördüyse onu yaşar.sizde onu değiştirmezsiniz.belliki günügününe yaşıyorlar .benim eşim tutumludur mesela oğlumda (14 yaşında) iyi giyinip iyi ayakkabı almayı hafta sonu arkadaşlarıyla cafe sinema gidip para harcamasına rağmen babasının verdiği harçlığın bşr kısmını kenara koyar Bayram harçlıklarını biriktirir çünkü öyle gördü.ama slzin arkadaşınız bırakın biriktirmeyi annemlere vereyim beraber harcayalım yiyelim günü bitirelim kafasında.korkarım ki evlenin ce de beraber oturalım birlik olsun para denebilir .bencr bşraz dsha düşünün aşkınız mı ağır basacak mantığınız mı?hayalleriniz bu adamla zor gözüküyor gerçekleştirmek

evlensin.. ama ayağını yorganına göre uzatsın
her şeyin en iyisini en güzelini isteyip kredi çekerek evlenmesin
düğün değil nikah yapsın
eşyaları bellona değil sanayiden yaptırsın
beyaz eşyayı spotçular dan alsın
süs eşyası gümüşlüğe hiç gerek yok

eşya mutluluk vermiyor
eşimle benm huzurum eşyaların kalitesinden daha önemli
bu saydıklarımı bizzat yaptım borçsuz evlendim çokda iyi yapmışım

Yüreğine sağlık

Gelire göre beklenti içine girilmeli cok haklısınız katılıyorum bu konuda size :)

Askerliğini yapmadan evlenme derim,ayrıca süper lüks son model eşya almak da zorunda değilsiniz,ben sizin söylediğiniz parayla 3 tane ev döşerdim. Eşimle herşeyi yavaş yavaş aldık çünkü durumumuz yoktu birde borç ödüyorduk. Düğünüm gayet güzeldi ama şimdiki aklım olsaydı daha da sadesini yapardım çünkü geriye dönüp baktığımda düğünle ilgili sinir ve stresten başka birşey gelmiyor. Herşeyden önce mantıklı düşünün,eğer gerçekten seviyorsanız maddiyatla ilgili bazı şeyleri göz ardı edebiliriniz sanırım.

Askerlik bitmeden evlenme derim. Askerden geldikten sonra biraz toplasın kendini sonra evlenin. Bir şekilde kredi çeker yine evlenirsiniz. Birde yani düğün yapmasanız olmaz mı yani? Nikah yapsanız sadece. yani şartlar bunu gerektiriyorsa. Ama evlendikten sonra ne sen ne o ailesine destek olmamalı. Bizdee eşimle herşeyimizi kendimiz yaptık. Ailelerimiz yapmaları gerekeni yaptırlar o kadar. Senin annen illa çeyiz için birşey yapmıştır

sadece elektrikli ev aletleri haricinde porseleniydi tenceresiydi tekstil ürünleri vs çoğu şeyim hazır. zaten bi tekstil firmasında muhasebeci olduğum için nevresim pike başörtüsü vs çeyiz sandığıma kadar herşeyimi fazlasıyla uygun ve iyisini yaptırabildim kendi zevkime göre.

hatta o bütün parasını veriyor.
Bunun sebebini öğrenin. Bu çok önemli. Evlendikten sonra gökten para mı gelecek ailesine? Şu anda bu şekilde ancak geçinebiliyorlarsa evlendikten sonra da yardımcı olmanız istenebilir. Ve sizi bunu kabul etmeyebilirsiniz. Bu kısım önemli.

onun ailesi nedenini çözemediğim şekilde hep sıkıntıda.
Bu sıkıntılar ne ölçüde bunları yukarda saydığım sebeplerden ötürü anlamaya, öğrenmeye çalışın.

babam ben annenle evlenirken hem işsizdim hem kaçırdım 3 gün 3 gece kına yaptım üstüne de düğün yaptım
Babanızın düşünce biçimini hiç beğenmedim şahsen. İşsizken kız kaçırıyor ve düğünü o yapmış da kınayı o yapmış da. Ailesinin parası ile yaptıklarını ben yaptım diye sunmasın hiç bir erkek. Hoş durmuyor. Sizin nişanlınız babanızdan kat kat değerli bence. işi de var, ailesine de yük olmuyor, kız da kaçırmıyor. Ben insanların başka ailelerini dinamiklerine bu kadar müdahale etmelerini anlayamıyorum. 3 aile bir çocuğun düğününü toplaşıp yapar yapmaz, yaşanmışlıklar nedir, bu kimseyi ilgilendirmez.
Benim tavsiyem, nişanlınızın ailesine yardımı daha ne kadar sürecek öğrenmek. Kısa süreli ise, bir süre sonra para biriktirmeye başlayabilecekse para biriktirip sonra evlenmek. Yok bu yardımların sonu yoksa da bunu büyük ihtimalle kabul edemeyeceksiniz yol yakınken dönmek.

Merhaba canım,

Ben de evlilik planları yapıyorum.. Sevgilimle 2 yıldır beraberiz. O, bir kaç aya kaptan olarak denize çıkacak. Ben, çalışıyorum. Ekstra 2 iş daha yapıyorum.. O'da ben de aileden destek görmüyoruz. Aynı şekilde bir birikimimiz de yok.
Ben yaptığım işlerden 2000ile2500TL arası kazanıyorum. O gemiye çıktığında 3500ile4500$ arası para kazanacak.
Gel gelelim evliliğe, şu an sadece geçimimi sağlayabiliyorum ancak o denize çıktığında bir birikimimiz olabilir.
Evlilik planlarımız arasında düğün yok, nikah var. Nikahtan sonra, ailecek bir arada olunacak yemek organizasyonu var.. Arkadaşlarımız çoğu denizci olduğundan, karada olanlarla akşam bir kaç kadeh kaldırmak var.

Evimizin eşyalarını tamamlayıp, yapılacak olan organizasyona da para ayırdığımız da evleneceğiz.
Düğün yapmamamın sebebi ise ben kimsenin düğününe gidemiyorum farklı şehirlerde olduğundan ve iş yoğunluğundan. Kimseye takı takmadım yada hediye vermedim. ( Bu işler karşılıklıymış ) Sadece arayıp tebrik ettim. Düğün, en stresli olup en mutlu görünmen gereken bir organizasyon. Düğün gerçekten ama gerçekten hali vakti yerinde olanlar için.

Ben para kazanmak için deli gibi çalışıyorum, Sevgilim de para kazanmak için denizin ortasında bir demir yığınının içine hapsoluyor. Kısacası bu zorluklarla kazanılan parayla, bir halay başı çeken gelin olmayı hayal edemiyorum.

Madem candir mantik evliligi ozaman oglani hic yorma gitsin askerine felan filan zamanla sogutursun kendini ondan..
sende baska zengin koca bulmus olursun can.

Yaş kaç bu arada?

arkadaşım sen mantık evliliği candır diyorsan bu çocuğu askere gitmeden önce bırak hiç olmazsa kendini toparlasın...
eğer güzel bir düğün, ev, araba istiyorsan git mantık evliliği yap zengin bir koca bul
şurası var ki zengin kocalar (dediğimiz birr kesim neyse ve kimse onlar) kollarını açıpta beklemiyorlardır seni
yani elindeki bulgurdan da olma...

daha küçüksünüz sanırım
bir askere gitsin gelsin de ondan sonra bakılır duruma
ailesine ömür boyu mu yardım edecek sevgiliniz

daha küçüksünüz sanırım
bir askere gitsin gelsin de ondan sonra bakılır duruma
ailesine ömür boyu mu yardım edecek sevgiliniz

Birikimi olmayan da evlenebilir ama bu sizin ne istediğinize bağlı. Düğün yapmadan evlenip de çok mutlu olan bir ton insan var ve hatta o düğün denilen şeye yapılan yatırımı aslında çok anlamsız. Yaparsınız bir nikah olur biter. Eğer isterseniz akşam da bir yemek düzenlersiniz herkes de hesabını kendi öder (benim arkadaşım bu yöntemi uyguladı çok da güzel oldu) Ayrıca ev düzüyorsunuz diye herşeyin en lüksü olmak zorunda değil. Emin olun alacağınız her eşyanın bir alternatifi var. Beş bin liraya bir oturma grubu almazsınız da beş bin liraya düğün paketi alırsınız, yatak odası, oturma grubu, yemek grubu her şeyi içinde olur. İnsanları mutlu eden üstünde oturduğu eşyaların kalitesi değil, o eşyaları beraber kullandığı insandır. Sevgilinize de söyleyin artık para biriktirmeye başlasın.

Ama iyi yapıyorlar yaa nerede gözü yükseklerde, lüks ve gösteriş peşinde kadın
hepsi mutlu, baş tacı boşver :)

Tok gözlüsünün hali de benim gibi işte..

Hele ben evlendiğimizde bir yün yatak, bir sandık, abisinin aldığı bir tüp ve elektirikli ısıtıcı vardı.Ha birde annemin çeyizden koyduğu bir iki tencere tabak.

İlk maaşımla televizyon ve çekyatları almıştım.Maaşım o zaman azdı.Sonra fırın aldım.Buzdolabı olamadığı için yemekleri fırında saklardık.Şimdi düşünüyorumda ne salakmışım.Ya da kör aşık mı demeliyim.

Düğünümüzü abisi yapmıştı .Eşya konusunu ben açmıştım anneme annemde babasının üzerine dükkan var boşa satılmasın sen maaşınla alırsın demişti.Baktı ben bozuluyorum diğer gelinlere alınıyorda bana alınmıyor dedim .Sonra abisi tayin olduğunuz yerde alırız dedi.Ama ne alması tüydüler resmen.Aldığı bir tüp birde ısıtıcı oldu oda kış ayındaydık.

Şimdiki gelinler çok abartmadıklarca doğrusunu yapıyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…