• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biriktirme hastalığı :(

Ufacık bı vida bulsam bile kenara koyardim belki lazım olur diye içine girmem mümkün olmayan bı yığın kiyafetim var kimseye vermeye kiyamadigim bende istifciyim galiba

Bazen atiyorum çöp poşeti ne bakıp tekrar geri alıyorum çöpe atmadan

Çocukların eşyaları duruyor posetlenmis verilecek acaba bı yakınımin çocuğu olur da ona verirmiyim diye bekliyorum

Ablam bana geldiğinde sadece iki çocuğumun koca iki market poşeti kıyafetini attı bı çoğu giyilemeyecek halde

Bazen kendime kziop atıyorum ama çoğunluk bende kaldırıyorum
Giyilecek durumda olan kıyafetlerinizi kıyafet kutularına atabilirsiniz

Annemi anlatmışsınız sanki , sanırım eskiden alım gücü olmadığı için eşyalarına çok bağlı asla evden birşey atılmasına izin vermiyor bir seneye yakındır birlikte yaşıyoruz ben ondan gizli gizli atıyorum. Bu bir hastalık ve eşinizin tedavi olması gerekli

Dispozofobi, kompulsif biriktirme hastalığı canım.Bu hastalık bir süre sonra yaş ilerledikçe faturaları biriktirmeye kadar giden bir obsesif duruma geliyor. Gerçekten psikolojik destek almalı eşin.
Evet fatura biriktiriyor. Bir yere verilecek belgenin fotokopisini çektirip onlarıda saklıyor.

Benim esimde boyle birgun kendisi dahil hepsini atacam hepten kurtulcam.en basit birseyi atamam illaki onu sorar unutmaz asla.en cokta su nerde sorusundan nefret ediyorum cehennemde diyesim geliyor..gecenlerde ev tasinirken cok zorluk cektim kirik kirik bir suru esya..bana al bunu koy diye verdigi seyi yanlislikla kafa karisikligi stresten cope atmisim icindede kaliteli tras makinasi pilli dis fircasi vs bakim urunleri varmis.bir ay vidi vidi beynimi yedi.ara ara nasil attin diyor ohh iyi olmus diyesim geliyor.kaybolan birsey bulunmadi mi delirir.ne burcu konu sahibi istifci kocaniz.
Balık burcu.

İngiltere de yasayan istifcileri konu alan bir program var TRT belgeselde onu izleyin ve bir uzmanla görüşün bu boyle devam ederse tüm evi sarar yazık size,ailesi ile konusun,her insanda az çok biriktirme huyu vardır ama dozunda olur benim eşim asla kitaplarını ve annesinden kalan yastığı ellettirmez tüm üniverste kitapları duruyor

Altıbuçuk yıllık evliyim. Ve hiç ev değiştirmedim. Evlenmeden birkaç gün önce eşim bir kamyonetle ailesinin evindeki eşyalarını getirdi. Ne olduğunu anlayamadım o karmaşada. Sonra baktığımda durum gerçekten korkunçtu. Aklınıza ne gelirse biriktirmiş. Hiç açılmamış restoranların verdiği malzemeler peçeteler ıslak mendiller ketçap mayonez ve bir sürü şey(birçoğunun son kullanma tarihi geçmiş ıslak mendiller kurumuş). Kırtasiye malzemeleri. İlkokul ortaokul lise ders kitapları defterleri. Hayatımız boyunca hiç kullanmayacağımız eşyalar ve kullanmak istesek bile o dağınıklıkta asla bulamayız. Ben bunların bi kısmını hiç belli etmeden attım. Ama gün geçtikçe durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ailesini her ziyarete gittiğimizde bir koliyle döndük. Ara ara sinir krizleri geçirdim anlattım ama ne yapsam bu huyundan vazgeçmiyor. Baktım sadece kendimi yıpratıyorum bende bırakmaya karar verdim. Evimizin bi odasını ona ayırdım oda doldu yıllar geçtikçe ve eve almadıklarımı kömürlüğe götürdü orada doldu. Bunun bi hastalık olduğunu düşünüyorum. Ama ona göre ben normal değilim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bazen herşeyi bırakıp kaçmak istiyorum.
Psikoloğa gitmeden bir uzmanda yardım almadan tek başınıza baş edebileceğiniz bir durum değil hem bu şekilde sizde yıpranır eşinize yardım edemezsiniz. İşin kötü tarafı tam tersi sizin normal olmadığınızı düşünüyor çünkü kendi sorununun farkında değil ya da kabul edemiyor. İkna edin yardım almaya yoksa sonu maalesef tüm evi kaplayan çöplerle biter:KK43: Allah yardımcınız olsun size güç versin inşallah..

Psikoloğa gitmeden bir uzmanda yardım almadan tek başınıza baş edebileceğiniz bir durum değil hem bu şekilde sizde yıpranır eşinize yardım edemezsiniz. İşin kötü tarafı tam tersi sizin normal olmadığınızı düşünüyor çünkü kendi sorununun farkında değil ya da kabul edemiyor. İkna edin yardım almaya yoksa sonu maalesef tüm evi kaplayan çöplerle biter:KK43: Allah yardımcınız olsun size güç versin inşallah..
Teşekkürler. Cimri olduğu için uzmana para vermek istemez ama elimden geleni yapmaya çalışacağım.

bu burç özelligi degil bende balık burcuyum asla evde kalabalıga tahammülüm yok kargaşa sevmem ihtiyacım olmayan birşeyi tutmam.
eşimde sizin eşiniz gibiydi azar azar attım.
ben artıkça bagırdı kızdı ben devam ettim.
ohhh dünya varmışş .çöpten gidip de alamadı verdigim kişiden geri de alamadı .
şimdi yapamıyor zaten atacak ben atarım diyor

Altıbuçuk yıllık evliyim. Ve hiç ev değiştirmedim. Evlenmeden birkaç gün önce eşim bir kamyonetle ailesinin evindeki eşyalarını getirdi. Ne olduğunu anlayamadım o karmaşada. Sonra baktığımda durum gerçekten korkunçtu. Aklınıza ne gelirse biriktirmiş. Hiç açılmamış restoranların verdiği malzemeler peçeteler ıslak mendiller ketçap mayonez ve bir sürü şey(birçoğunun son kullanma tarihi geçmiş ıslak mendiller kurumuş). Kırtasiye malzemeleri. İlkokul ortaokul lise ders kitapları defterleri. Hayatımız boyunca hiç kullanmayacağımız eşyalar ve kullanmak istesek bile o dağınıklıkta asla bulamayız. Ben bunların bi kısmını hiç belli etmeden attım. Ama gün geçtikçe durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ailesini her ziyarete gittiğimizde bir koliyle döndük. Ara ara sinir krizleri geçirdim anlattım ama ne yapsam bu huyundan vazgeçmiyor. Baktım sadece kendimi yıpratıyorum bende bırakmaya karar verdim. Evimizin bi odasını ona ayırdım oda doldu yıllar geçtikçe ve eve almadıklarımı kömürlüğe götürdü orada doldu. Bunun bi hastalık olduğunu düşünüyorum. Ama ona göre ben normal değilim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bazen herşeyi bırakıp kaçmak istiyorum.
Yine bazı şeyleri ona fark ettirmeden at yada ben bunları ne olursa olsun atacağım gel başımda dur bunları ayiklamama yardim et yoksa elime ne gelirse atacağım de
Sana düzenlerken yardim ederse belki bu kadar biriktirme yapamaz

bu burç özelligi degil bende balık burcuyum asla evde kalabalıga tahammülüm yok kargaşa sevmem ihtiyacım olmayan birşeyi tutmam.
eşimde sizin eşiniz gibiydi azar azar attım.
ben artıkça bagırdı kızdı ben devam ettim.
ohhh dünya varmışş .çöpten gidip de alamadı verdigim kişiden geri de alamadı .
şimdi yapamıyor zaten atacak ben atarım diyor
Bende burç özelliği olduğunu düşünmüyorum. Balık burcu çok titiz arkadaşlarım var. Attığım zaman çok ciddi kavga ediyoruz. Oda benim eşyalarımı atacağını söylüyor atsan iyi olur diyorum.

Malesef duzelmez benimde yakinda ayrilcak oodugum esim annesinin evindeki tum coplerimi getirdi kac kere uyardim ama yok atmadi... Kirik gozluk calismayan saat daha kullanim disi ne ararsaniz var bosanincada alip geri goturur artik annesinin evine ben de hic hoslanmam kullanmayacagiki anladigim herseyi atarim cope

Bende merak edip sormuştum bunu eşime. Annesinin kendisini tuvalet eğitimi sürecinde dövdüğünden bahsetti.
Offf inanmiyorum bakarmisiniz hic aklimiza gelmez tuvalet egitimi ve bunun iliskili olabilecegi. Esinizin tedaviye ihtiyaci var. Yoksa ilerde cok zorlanirsiniz. Bir tanidigim var ve onun esi sizinkinin daha da ileri boyutu. Adam ekmekleri atmiyor ve evin camlarinin onu kuflenmis kurumus ekmek dolu. Ev artik cop eve donmus vaziyette. Aslinda bayan ve kizlari cok iyi ve cok titiz ama adam o sekilde oldugu icin herkes onlari pis bir aile zannedip uzak duruyor. Kizlari evlenecek yasa geldi gecti kimse istemeye bile gelmiyor

Evde yokken odaya panzerle girin ve ne var ne yoksa atın gitsin. Gerisini o düşünsün :KK76:

Back
X