• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birileri Sevsin Diye Çocuk Yapmak !

Anti Depresan

☁ ATATÜRK ☁
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
5.359
17.567
498
3.5 aylık evliyim.
Adını siz koyun ben anlam veremedim çünkü.Çevre baskısımıdır , acitasyonmudur bilemiyorum..Daha doğrusu ilginç ve gereksiz buluyorum..
Garip bir şekilde " BEBEK " beklentisi var üzerimizde..Başlarda hani takılıyorlar diye düşündüm fakat bir kaç ağızdan aynı kelimeleri duyduğumda jeton düştü.
" Kayınvaliden rahatsız bak bir bebek yap sevsin büyütsün "
" Bebek yok mu bebek yap bak kayınvaliden de rahatsız zaten "
" Sen doğurunca kayınvaliden sana bilezik takacakmış "

Sürekli dile getirenler muhabbetin sonunda Kayınvalideme çıkıyor.Kendisi bana soramayacağı için başkalarına sorduruyor bunu anlıyorum dün büyük eltim ile görüştük bana bak kısa zamanda bebek istiyoruz yapta sevelim yaşın geçmeden dedi.Bunuda 2 kaynımın ve eşimin erkek arkadaşının yanında söyledi bende eşimde güldük geçtik ( Yaşım 23 )
Sonra mutfağa geçtik ben havanda sarımsak döverken yine aynı şeyi söyledi.Bu sefer ama belli ederek söyledi.

Bak annem bebek istiyor.Valla hergün müjdeli bir haber bekliyor benden..Hala yok mu kız birşeyler.Korunuyormusun yoksa dedi.

Ben mahremiyeti belli ölçülerde seven insanım..Çok abartmam ama samimiyet kurmadığım hiç bir insanla böyle bel altı konuları konuşmam.Bende söyledim dayanamadım..

Valla bir 2 sene hiç düşünmüyorum.Ama sen yaparsan neden olmasın hepimiz severiz dedim.

O da bozulmuş sanırım beni tersledi demiş ortancı eltimle sabah konuşmuş telefonda , o da sanane boşver kızın yaşı daha küçük bu yaşta ne anneliği yapsın demiş..

Yahu daha 3.5 aylık evliyim 23 yaşındayım kendimizi ne eşim ne de ben hazır hissetmiyoruz..Yap demesi kolay ona bakmak için şu anda yeterince maddi rahatlığa sahip değiliz..İnsanlar sevecek diye hazır olmadığım bir gebeliği nasıl yaşarım..Birde ne malum olacağı insanlar yıllarca uğraşıyor..Nasip kısmet..
Eşimde destekliyor yanımda ama durduk yere huzur bozuluyor sinir oluyorum..Ve kafama böyle takıyorum dert ediyorum.Haklımıyım haksızmıyım Allah aşkına bir söyleyin hele.

Bana da çok sordular, şaşırıyordum. Samimi bile değiliz ne münasebet gibisinden
Sonra baktım çoğu kadınların ortak muhabbeti bu
Nasılsından sonra çocuk yok mu soruluyordu
Sallamadım kime ne
3 sene sonra yaptım pişman değilim
Başkası sevmek istiyosa bi kedi alsın onu sevsin kendi evine
Gece gündüz hatta bir ömür çocuk büyük sorumluluk, hazır olmayan yapmasın

Ayyyyyh bu bebe merakı nedir ya?

Anne babaların çoğu zaten bakamayacakken-hazır değilken çocuk yapıyor. Gelsin sorunlu çocuklar. Dünyayı mı kurtardık, bişey mi icat ettik doğura doğura? Kim ne zaman isterse o zaman doğursun elalemin derdi sizi mi geriyor.

Sanki kendileri bakacaklar. Bebek olunca başlar göğe mi değiyor? Dünya mı kurtuluyor acaba.

1. Doğursan, 2.yi sorarlar, sonu yooook bu boşboğazların boğazından çıkan überzeka soruların

Ayyyyyh bu bebe merakı nedir ya?

Anne babaların çoğu zaten bakamayacakken-hazır değilken çocuk yapıyor. Gelsin sorunlu çocuklar. Dünyayı mı kurtardık, bişey mi icat ettik doğura doğura? Kim ne zaman isterse o zaman doğursun elalemin derdi sizi mi geriyor.

Sanki kendileri bakacaklar. Bebek olunca başlar göğe mi değiyor? Dünya mı kurtuluyor acaba.

1. Doğursan, 2.yi sorarlar, sonu yooook bu boşboğazların boğazından çıkan überzeka soruların

Aynen ya tercümanım oldun resmen.Kesinlikle bende aynı şekilde düşünüyorum.

Bana da çok sordular, şaşırıyordum. Samimi bile değiliz ne münasebet gibisinden
Sonra baktım çoğu kadınların ortak muhabbeti bu
Nasılsından sonra çocuk yok mu soruluyordu
Sallamadım kime ne
3 sene sonra yaptım pişman değilim
Başkası sevmek istiyosa bi kedi alsın onu sevsin kendi evine
Gece gündüz hatta bir ömür çocuk büyük sorumluluk, hazır olmayan yapmasın
lise biter üniversite kazanmadı mı daha derler
okul bitmişse iş yok mu derler
iş bulursun koca nerde derler
koca bulursun bebek derler
derler de derler :KK47::KK47:

Kv rahatsiz mi? ;) bebekle ne alakasi varmis anlayamadim
Bosver tersle gec israrla soyleyenleri
Onlara neymis?insan kvsi baksin diye bebek mi yaparmis aklini kaybetmis bu insanlar
Bu arada evliligin hayirli olsun canim

bana da daha doguramadın mı dıyorlar :D
ıyıkı kocaman karnım yok gaz gobegı kadar hala aynı kıyafetlerı gıyıyorum yandan bakınca bellı oluyor gebelıgım
2 ay var yahu :D tavukmuyum ben tak tak tak dogurım

Kv rahatsiz mi? :KK66: bebekle ne alakasi varmis anlayamadim
Bosver tersle gec israrla soyleyenleri
Onlara neymis?insan kvsi baksin diye bebek mi yaparmis aklini kaybetmis bu insanlar
Bu arada evliligin hayirli olsun canim

Evet rahatsız bacakları ağrıyor sadece :KK70:

İlginçtir, eşimin ailesinden de kendi ailemden de hiç böyle bir baskı veya imada bulunduklarını görmedim. Aksine arkadaş çevremizde şaka yollu imalar olur. Onu da önemsemiyoruz.

Psikolojik olarak hazır olmadan Anne olmayı düşünmüyorum. Eşimle birbirimize doymadan da düşünmüyoruz. Nasipse yaşamak istediğimiz şeyler var.Maddi ve manevi olarak hazır hissetmeliyiz kısaca. Çocuk çok istiyorum ama zamanı var. Keyfim için yapmam hele ki milletin keyfi için hiiç yapamam.

Hayırlısı.

Senin yasında evlendim 6 sene geçti , hala düşünmüyoruz.

Zorla mı?

Ben çocuksuz çiftlerin bu lyzumsuzlukları yapanlar tarafından kıskanıldığını düşünüyorum.

Benim rahatım kaçtı onunki de kaçsın ..

Hayır yani istemiyoruz karı koca senin demenle mi yapıcaz?

Sevmek için yapılınca Bebek ortalığın halini görüyoruz

Bana soyleyene "sen yap da millet sevinsin ben cocuk sevmiyorum" diyorum.

Ki daha 5 aylik evliyim.

Tam bu ay "yapsak mi canimiz sikiliyo" dedik. Denedik, ayin yarisinda vazgeçtik :D su 15 gun "ulan insallah olmamistir"la gececek. (Ki buraya konu acacak kadar heyecanla istiyordum)

Anladim ki cok cok iyi dusunmek gerekiyor. Misal biz yeterince dusunememisiz. Bu hazir olmak degil, istemiyormusuz.

Gecen kvdem soruyor hala istemiyor musunuz diye. Yapin degil ama istemiyor musunuz diye... (kvdem iyidir) esim "kapat telefonu hemen 5iz yapip donucem anne sana" dedi. :D

Saka bir yana ne kadar makaraya vursan o kadar iyi.

Kime ne elalemin cocugundan valla anlamiyorum.

Back
X