• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birileri Sevsin Diye Çocuk Yapmak !

hadi size neyse de çocuğu olmayanlara,tedavi görenlere,her ay regli gününü iple çekenlere bu soruyu soranlara kızıyorum. size neeee? yani belki çok istiyordur ama olmuyordur sen ne hakla o kişiyi üzersin dimi ama. çok çok anlayışsız bir toplumda yaşıyoruz.

hadi yaşlıların sormasına alıştıkta yaşıtlarımızın sorması ya da yeni anne olanların sorması yap diye söylenmeside ayrı itici geliyor.

kimse için çocuk yapma sakın , sen kendini ne zaman hazır hissediyorsan ozaman yapmalısın bende 22 yaşında evlendim şuanda 28 yaşındayım 6.5 yıllık evliyim ve hala çocuk yapmadım bizdede baskı oluyor ama sallamıyorum bile :KK47:

Şimdi baslarmisim kız çok olmuş yap bitane diye:KK70:

sonuna kadar katılıyorum sana arkadaşım. hiç taviz verme. çok güzel savmışsın başından hepsini. kaynananın canı sıkılıyo diye çocuk mu yapılır. önce maddiyatı halledin kafanız rahat olsun.

Çok zor işler, milletin lafı ile olacak işler de değil.
Çocuk yapmak için ekonomik şartlar da göz önüne alınmalı.

Çocuk yapta sevelim sanki oyuncak bebek istiyorlar he he de heç yaşında çok küçük aman diyim sakın ;)

Allah verecek ki olsun de.kitlenir ağızları o zaman.nasip de kısmet de..

3.5 aylık evliyim.
Adını siz koyun ben anlam veremedim çünkü.Çevre baskısımıdır , acitasyonmudur bilemiyorum..Daha doğrusu ilginç ve gereksiz buluyorum..
Garip bir şekilde " BEBEK " beklentisi var üzerimizde..Başlarda hani takılıyorlar diye düşündüm fakat bir kaç ağızdan aynı kelimeleri duyduğumda jeton düştü.
" Kayınvaliden rahatsız bak bir bebek yap sevsin büyütsün "
" Bebek yok mu bebek yap bak kayınvaliden de rahatsız zaten "
" Sen doğurunca kayınvaliden sana bilezik takacakmış "

Sürekli dile getirenler muhabbetin sonunda Kayınvalideme çıkıyor.Kendisi bana soramayacağı için başkalarına sorduruyor bunu anlıyorum dün büyük eltim ile görüştük bana bak kısa zamanda bebek istiyoruz yapta sevelim yaşın geçmeden dedi.Bunuda 2 kaynımın ve eşimin erkek arkadaşının yanında söyledi bende eşimde güldük geçtik ( Yaşım 23 )
Sonra mutfağa geçtik ben havanda sarımsak döverken yine aynı şeyi söyledi.Bu sefer ama belli ederek söyledi.

Bak annem bebek istiyor.Valla hergün müjdeli bir haber bekliyor benden..Hala yok mu kız birşeyler.Korunuyormusun yoksa dedi.

Ben mahremiyeti belli ölçülerde seven insanım..Çok abartmam ama samimiyet kurmadığım hiç bir insanla böyle bel altı konuları konuşmam.Bende söyledim dayanamadım..

Valla bir 2 sene hiç düşünmüyorum.Ama sen yaparsan neden olmasın hepimiz severiz dedim.

O da bozulmuş sanırım beni tersledi demiş ortancı eltimle sabah konuşmuş telefonda , o da sanane boşver kızın yaşı daha küçük bu yaşta ne anneliği yapsın demiş..

Yahu daha 3.5 aylık evliyim 23 yaşındayım kendimizi ne eşim ne de ben hazır hissetmiyoruz..Yap demesi kolay ona bakmak için şu anda yeterince maddi rahatlığa sahip değiliz..İnsanlar sevecek diye hazır olmadığım bir gebeliği nasıl yaşarım..Birde ne malum olacağı insanlar yıllarca uğraşıyor..Nasip kısmet..
Eşimde destekliyor yanımda ama durduk yere huzur bozuluyor sinir oluyorum..Ve kafama böyle takıyorum dert ediyorum.Haklımıyım haksızmıyım Allah aşkına bir söyleyin hele.

benim ilk çocuk yokken bir akrabam şöyle demişti.

işte bir yl sonra çocuk yaparsın, o 2 yaşındayken ara vermeden diğerini yap, 3. yapma ama yeter :)

ha ha, yeter mi dedim, yeter dedi.

hani diğerleri çocuk sevecekler diye iyi niyetli de, bu sonuncusu ne yani değil mi.

işte ya gülüp geçicen ya da stres olucan, çünkü bunun önü kesilmiyor.

Back
X