Birileri yardım edebilir mi?

Evlenip boşanman, çocuğun olması hiç sorun değil..
sorun şu ki kuzenin henüz 21 yaşında..Evlilik sorumluluğunu üstlenecek bir yaş değil bence..
ikinci sorun da akraba evliliği... bence sen kAafandan silmeye çalış KUZENİNİ..Kaçayım gideyim düşüncesine de hç girmeeee

kan bağı baba tarafından yürür diye biliyorum ve kalıtsal hastalık taşıyan çocuk doğurma riski daha fazladır.

Baba tarafından yürür derken ne demek istediğinizi anlamadım, kusura bakmayın.
Anne ile babadan eşit sayıda kromozom geçer çocuğa. X kromozomuyla Y kromozomu üstünde farklı kalıtsal hastalıklar olabiliyor, bahsettiğiniz oysa.

Ama bence iki türlü de akraba evliliği sakıncalı, gereksiz. Başka insan mı kalmadı evlenecek?
Beraber büyüyüp büyümediğinizin de pek bir önemi yok ki, kan bağınız var sonuçta.

Canım ben hala oğlu ya da teyze oğlu olayına takılmadım...Çünkü bu dinimizde caiz...Çocuk da sakat olur diye bişey yok..Tv de de dinlemiştim her çocuktaki sakatlık ihtimali kadar...

Ama sen bi kere hata yapmışsın ikinci hatayı yapmak üzeresin..

Eski eşinin tarafıda seni kandırıp çocuğu emzirtmeden elinden almışlar ALLah haklarından gelsin inş..

Sen bence ilk önce bununla uğraş ne yap et yavrunu al sen büyüt ..Onun anneye ihtiyacı var..

Zaten bu tarz konularda da en çok yavrulara acıyorum ..Anna baba ayrılıp ayrı ayrı hayatını yaşamaya devam ediyor ama olan çocuğa oluyor...

Halayı da düşünmek lazım tabii..Kimse istemez oğlunun bu şekilde evlenmesini..Zaten gizli saklı evlenip böyle bişey yaparsanız ana ahdı bedduası yine sizi mutlu etmez ki..

Hem bu acele ne onu anlayamadım ben ? Sen bence boşluktasın ve onun seni sevmesi hoşuna gitti..

He çok kararlıysanız da önce bi konuşun hemen evlenmek niye ?

İlk başlarda sevda aşk herşeyi kapatır diyorsun ama öyle olmuyor be güzelim

Ben anlayamıyorum.
Bazı insanlar yaşadıkları acılardan hiç ders almıyorlar mı ? Bunu nasıl başarıyorlar ve de ?
Canım benim sen 16 yaşında daha çocuk yaşta evlendin ve anne oldun da, çok kısa bir süre önce ayrıldın ve küçük bebeğini göremiyorsun.
O küçücük çocuk sana hasret büyüyor, hem de kız çocuğu ...
Sen, canını dişine takıp deli gibi çalışıp, avukatlara gerekirse para döküp bebeğini alabilme hakkına son derece sahipken !!
Nasıl olurda kalkmış 21 yaşındaki kanı kaynayan bir delikanlı ile evlilik planları yapıyorsun ?
Kaçmak filan?
Yahu nasıl oluyor bu ? Senin bu kadar sıkıntı üstüne ve çocuğun orda anne kucağından farklı bir kucaktayken , senin böyle çetrefilli işlere girme lüksün var mı ?
Evlenip kaçmak ? Ya geride kalan çocuğun nolacak ?
Kusura bakma ama, çocuğun olmasa tamam diyeceğim kaç , hani diyeceğim yaşı küçük daha ... Genç.
Ama sen 23 yaşında bir genç olmana rağmen, bir annesin !
Ve bu anneliğin ağırlığını taşıman gerek .
Kusura bakma, ne 21 yaşındaki toy hala oğlunla evlenmeni ne de bebeğini ellere bırakmanı hoş karşıladım.
O kadar şeyler yaşamışsın, biraz ders almayı dene.

kan bağı baba tarafından yürür diye biliyorum ve kalıtsal hastalık taşıyan çocuk doğurma riski daha fazladır.

ölmüş genetikçiler ters döndüler mezarlarında

hayattakilerin kulakları çınladı

bu yanlış bilgiyi nerden öğrendiniz de bu kadar kesin bir cümleyle ifade ediyorsunuz merak ettim?

Leonele onlar nasıl sözler o son derece aşık ufak bir kızı olması kimin umrun da!
Bakan var sonuçta .Yok gören de o doğurdu sanacak hayret bişeysiniz !Biz de aşık olduk biz de sevdik ama arkadaş evlat sevgisi bir başka .

bu arada konu sahibinin cocugunun yaninda olmadigini simdi ogrendim.

Eh, halaoglunun evlenmekte hic tereddut etmemesine sasirmamak lazimmis.

Eski takintisini copsuz uzum halinde gorunce dayanamamis demek.

Yarin bir gun cocugunuzla gorusmenize bile karsi cikabilir.

Bu arada sen onu degil, yeni bir hayata baslama, seven biriyle beraber olma dusuncesini seviyorsun diyen arkadaslara sonuna kadar katiliyorum.

Hiç anlayamıyorum hiiiç .... Bazı insanlar anne olmayı bu kadar çok istiyor ve hak ediyorken, bir bebekleri olmadığı halde ....
Bebekleri olanlar, bebeklerinin değerini bilmiyor ....

bu arada konuyu açan arkadaş nerelerde sakın kaçmış olmasın yarineee
tövbe tövbee sinir oluyorum elbette sevmesi en doğal hakkı biz kimseyi sevme demiyoruz ama önce yavrunu sev demi ama arada bir görüyormuşşşş
sen kaç hala oğlunada bundan sonra görürmüsün kızını aklına bile gelmez sanırım bide ondan yapar cocuk onada halası bakar

Her akraba evliliği sonucu doğacak çocuk sakat olacak ya da akraba olmayan çiftlerin çocukları hiç sakat olmayacak diye bir şey yok tabii ki ama ihtimal artıyor.
Hangi kanalda izlediğinizi bilmiyorum. Akrabaların taşıdığı ortak gen daha fazladır ve bunların içinde kalıtsal bazı hastalıkların çekinik genleri bulunabilir. Çocuğa da bu iki gen geçerse, o hastalık çocukta görülebilir.

Kişisel yorum yapmayın..Konu ; bunLar evlenirse çocuk sakat olur mu ya da olmaz mı değil ...

Kızı evlendirdikte çocuğu sakat olur mu olmaz mı diye onu mu tartışıcaz..?

Oyüzden bu konuda size cvp vermicem..Ama tekrar ediyorum ..Akraba evliliği caizdir..Çocukları sakat olur diye de bişiy yok..

He çok ısrar ederseniz özelde bilgiler sunabilrim size o bu konunun yeri burası değil..Konu bu değil zaten..

annesi bir değil,babası bir değil..nerden kardeş oluyormuş kuzenler

tamam bilimsel anlamda aynı anneden babadan doğmak lazım kardeş olmak için ama bence kuzen kardeştir yaa teyze anne yarısı amca baba yarısı derler ama siz kardeş gözüyle görmezsiniz o ayrıı kuzenlerini kardeş olarak görmeyecek diye bir şey yok önemli olan bakış açısı

Ben sanırım başka bir alemde yaşıyorum...

Kız kardeşim var..Çok uzak şehirlerde olduğumuz için çok seyrek görüşebiliyoruz..Çocuklarımız da çok seyrek bir araya geliyorlar..Bir arada büyümüyorlar yani...İkimizinde bir kızı bir oğlu var....Yani kuzenler....İlerde çocuklarımızın evlenip aynı yatağı paylaştıkları düşüncesi bile beni oldukça rahatsız ediyor.... Daima kardeş mantığıyla büyüyecekler..

Bu evlilik olur olmasına ama yürümez. Akraba evliliğinin hoş olmadığını düşünüyorum, birlikte büyü yada büyüme hiç farketmez. Ancak sorun bu da değil, sorun evlenip ayrılman yada çocuğunun olması da değil. Sorun erkeğin 21 yaşında olması. 21 yaş hele de erkek için sorumlulukların ağırlığında ezilme yaşı değildir, ezilir ama 28-30 da da alır başını gider. Kaçar sorumluluklarından.

Hem ana babasına senin için sırtını dönen, olgunluk yaşındaki aşk içinde sana sırtını döner.

Gene hiç sorun değil, herşeyi göze aldınız evlendiniz yürümedi ayrılırsınız.

Ancak ne kadar genç olursan ol annesin ama sadece doğurmuşsun anne olamamışsın. Madem okulun bitti, madem işin var. Derdin tasan evladını geri almak olmalıyken, sen 21 yaşında ergenle evlilik peşindesin.

Anne olarak çocuk annenin diyoruz ama belkide haklılar çocuğu sana vermemekle.

Genç kardeşim külliyen yanlış yoldasın.

Son düzenleme:
kızlar boşuna yazıyoruz bence konuyu açan arkadaş hala oğluna kaçtı yani bence çunku yok ortada

Son düzenleme:

Aynen öyle..Sanırım bu durumu onaylayanlar hiç böyle düşünmüyorlar, ya da gerçekten evet farklı dünyalarda yaşamaktan kaynaklanıyor :)

ah kardeşim bende 6 ay oldu eşimden ayrıldım lakin daha öncede yaşadıklarınızdan yola çıkarak ikinci bi evliliği kesinlikle mantık üzerine kurun derim
evlendiğim insanı bende çok sevdim sevgisindende çok emindim ama sevgi maalsef tek başına yeterli değil ayrıca aileler çok önemli bence anladığım kadarıyla çatlak çok o yüzden düşünün düşünün düşünün....!

Kişisel değil bilimsel yorum yaptım.
Çocukları sakat olur demedim, ihtimali artar dedim. Bunu dememin sebebi, sizin ihtimalin herkeste aynı olduğunu söylemenizdi.
Bu konuyla ilgili bilimsel bir açıklamanız varsa da sadece bana değil herkese bu bilgileri sunabilirsiniz, yeni bir şey öğrenmiş oluruz bu vesileyle.

Son düzenleme:
kınamıyorum akıl da vermiyorum ama benim evladımı doğar doğmaz elimden alacaklar bende kabul edecem, sonra da ayrılacam ve onun peşini bırakacam. hiçbişey olmamış gibi aşk hayatıma devam edecem evladım anne kokusundan mahrum büyürken ben aşkın peşine düşecem, beni alsınlar diye halamı ikna etmenin yollarını arayacam. evladına anne olamayan kocasına eş olamaz hele de o kaca 21 yaşında bir çocuksa aklı başına geldiğinde bugünkü gibi düşünür mü bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…