- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
kınamıyorum akıl da vermiyorum ama benim evladımı doğar doğmaz elimden alacaklar bende kabul edecem, sonra da ayrılacam ve onun peşini bırakacam. hiçbişey olmamış gibi aşk hayatıma devam edecem evladım anne kokusundan mahrum büyürken ben aşkın peşine düşecem, beni alsınlar diye halamı ikna etmenin yollarını arayacam. evladına anne olamayan kocasına eş olamaz hele de o kaca 21 yaşında bir çocuksa aklı başına geldiğinde bugünkü gibi düşünür mü bilemiyorum.
Kişisel değil bilimsel yorum yaptım.
Çocukları sakat olur demedim, ihtimali artar dedim. Bunu dememin sebebi, sizin ihtimalin herkeste aynı olduğunu söylemenizdi.
Bu konuyla ilgili bilimsel bir açıklamanız varsa da sadece bana değil herkese bu bilgileri sunabilirsiniz, yeni bir şey öğrenmiş oluruz bu vesileyle.
21 yaşında bir erkekten koca olmaz.......
Ozman benim ismimle alıntı yapmayın..
Dinimizde caiz olan bişeyi sorgulamaya ne gerek var...Sence çocukları sakat olma ihtimalini arttırsa Dinimizde bu yasak ilan edilmezmiydi ..
Peygamber efendimiz halasının kızıyla evlenirmiydi ?
He şöyle de bi hadis var : Yabancılarla evlenin .. diye...Bunun da açıklaması var sılahi rahim ilişkiler bozulmasın diye yabancılarla evlenin buyurmuştur..
Çünkü yakın akraba evlilikleri , akraba ilişkilerini daha olumsuz hale getiriyor...
He kişisel olarak sorarsan tamam dinimizde caiz ama bende kuzenlerimle kardeş gibiyimdir bende böyle bişeyi istemem sanırım çocuklarım da olsa yakın akraba istemem..
Ama bu dinimizde caiz olduğu gerçeğini değiştirmez ..Anlatabildim mi ?
Yani bu bi gerçek ...Ama herkesin kişisel görüşüde ayrıdır tabi..
Kişisel değil bilimsel yorum yaptım.
Çocukları sakat olur demedim, ihtimali artar dedim. Bunu dememin sebebi, sizin ihtimalin herkeste aynı olduğunu söylemenizdi.
Bu konuyla ilgili bilimsel bir açıklamanız varsa da sadece bana değil herkese bu bilgileri sunabilirsiniz, yeni bir şey öğrenmiş oluruz bu vesileyle.
Ozman benim ismimle alıntı yapmayın..
Dinimizde caiz olan bişeyi sorgulamaya ne gerek var...Sence çocukları sakat olma ihtimalini arttırsa Dinimizde bu yasak ilan edilmezmiydi ..
Peygamber efendimiz halasının kızıyla evlenirmiydi ?
He şöyle de bi hadis var : Yabancılarla evlenin .. diye...Bunun da açıklaması var sılahi rahim ilişkiler bozulmasın diye yabancılarla evlenin buyurmuştur..
Çünkü yakın akraba evlilikleri , akraba ilişkilerini daha olumsuz hale getiriyor...
He kişisel olarak sorarsan tamam dinimizde caiz ama bende kuzenlerimle kardeş gibiyimdir bende böyle bişeyi istemem sanırım çocuklarım da olsa yakın akraba istemem..
Ama bu dinimizde caiz olduğu gerçeğini değiştirmez ..Anlatabildim mi ?
Yani bu bi gerçek ...Ama herkesin kişisel görüşüde ayrıdır tabi..
olasiligin bu evlilikte artmasi icin hem anne hem babadan cekinik gecen bir hastalik olmasi lazim.
ninede ve dedede genetik gecen bir hastalik var diyelim.
Toplumda gorulme sikligi 1000 de bir olsun.
Cekinik oldugu icin 1/4 ihtimalle kendi cocuguna gecer.
1/4 ihtimalle BABA da hasta.
1/4 ihtimalle HALA da hasta.
Babanin karisinin ve halanin kocasinin hasta olma ihtimalleri 1/1000
bizim kizin hasta olma ihtimali 1/16000
cocugun hasta olma ihtimali 1/16000
bunlarin cocugunun, nine ve dedede bulundugu icin ayni hastaliga yakalanma ihtimali: 1/1024000000
E zaten toplumda 1000 de bir goruluyordu hastalik. Hasta nine dedeye ragmen evlenerek aldiklari fazladan riskse trilyonda bir. Ihmal edilecek kadar kucuk normal istatistigin yaninda.
Burdan kuzen evliligine niye izin verdigi cikiyor sanirim.
Yanlisim varsa duzeltin.
Bu genc yasda yeterince üzmüsler seni, yeterince yasamissin. Neden baskalari yüzünden geleceginle ilgili belkide yanlis kararlar vereceksinki?
Eger onun sevgisinden eminsen, ve onunla mutluysan ki mutlusun kendin diyorsun, o zaman istedigini yap ve kimseyi dinleme. Hayat senin hayat.
Bu genc yasda yeterince üzmüsler seni, yeterince yasamissin. Neden baskalari yüzünden geleceginle ilgili belkide yanlis kararlar vereceksinki?
Eger onun sevgisinden eminsen, ve onunla mutluysan ki mutlusun kendin diyorsun, o zaman istedigini yap ve kimseyi dinleme. Hayat senin hayat.
Yüce Kitabımız Kur'ân-ı Kerim yakınlık cihetiyle evlenilmesi haram olan kadınları açıklamıştır Bunlar, kızkardeş, hala, teyze gibi yakın akrabalardır Bunların dışında kalan amca, dayı, hala ve teyze kızlarıyla evlenmeye ruhsat vermiştir Peygamber Efendimiz de bu ruhsatı kendisi ve yakınları üzerinde de kullanmıştır Bilindiği gibi, Peygamberimizin hanımlarından Zeyneb binti Cahş,halasının kızıydı Ayrıca kendi kızı Hz Fâtıma'yı amcası oğlu Hz Ali'ye nikahlamıştı
Imam-ı Gazali Hazretleri,sünnet ölçüleri içinde evlenecek eşlerde aranan vasıfları sayarken, cinsî duygunun zayıf olacağından dolayı kızın yakın akrabalardan olmamasını da zikreder "Pek yakınınız olan bir kadınla evlenmeyin; çünkü çocuk zayıf, çelimsiz olur"....Bu hadiside bi arkadaş yazmış başını kopyalamayı unutmuş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?