Egitim sektoru ziraat fakultesi mezunlariyla dolu ceyz sasirmadim sizinkinin bolumune.Bu şahıs eğitim fakültesi bile okumamış yanlış anlamadıysam. Jeofizik yüksek mühendisi mezunu uzman ilkokul öğretmeniymiş! Okulun ilk günü çok şanslısınız,okuldaki uzman unvanı olan tek öğretmenim diye övünmüştü, ben de jeofizik ne alaka diye kafa patlamıştım. Sadece formasyonla nasıl oluyor ya bu? Çocuk psikolojisiyle ilgili adım kadar eminim ben ondan çok şey biliyorum. Kendim hevesli olduğum için yüzlerce pedagoji kitabı yaladım yuttum,araştırdım sordum danıştım vs. Ve bu şahsiyet,minicik bir hareketle herşeyi çöp ediyor.
Minicik cocuklarin kisiligi tum ogrenim hayati etkilecek,bu yil cok onemliydi ben napacagim...
zaten herkes de oyle dıyor yanlıs yapan cocuk uyarı alsın dayak yemesın sacı cekılmesın ıtılıp kakılmasın dıyoruzÖğretmen düşmanları gene toplanmış başlığa , maşallah hiç kimse çocuğuna toz kondurmaz ..Çocuğu kapıdan alır almaz tekme tokat döven veliler öğretmen sesini yükseltse çocuğumun psikolojisi bozuldu modunda . Bir de ay benim çocuğum asla yalan söylemez modları var ki bayılıyorum.. Kendi çocuğunun terbiyesini veremeyen Veli gelmiş öğretmene ahkam kesiyor . Kusura bakmayın, benim sınıfımda olan bir çocuk arkadaşına zarar veriyorsa , sınfın düzenini bozuyorsa kimse kusura bakmasın uyarısını alır, bu tabi ki saç çekmeyle dayakla olmaz , ama bir uyarısı mutlaka olmalı tek çocuk o değil , kimse sınıfta anasının prensi prensesi de değil .
Konuşarak söz geçirmek mi..çoğu öğretmenin boğazı patlıyor resmen hiç birinci sınıfa giden öğrencileri toplu halde görmediniz sanırım felaket bir şey. Ceza da olacak yerine göre bağırılacak da. Kimse benim çocuğum sınıf huzurunu bozuyor demiyor herkes öğretmeni suçluyor. Tahtaya kalkıp ters durmak falan benim dönemimde de vardı kafama silgi de yedim cetvelle kaç kere vurmuştur da ama aramızda çok güzel bir öğrenci öğretmen ilişkisi vardı hala çiçekle çikolatayla yanına giderim. Öğretmenin disiplinli ve idealist olması bile laf olmuş.Ne hakla dokunup dürtecek.. olay konuşarak söz geçirmekte zaten.. onu yapamıyorsa razı olacak herşeye.. kimsenin kimseyi itme hakkı yok.
zaten herkes de oyle dıyor yanlıs yapan cocuk uyarı alsın dayak yemesın sacı cekılmesın ıtılıp kakılmasın dıyoruz
ogretmenınden sıddet gormeyen kımse ogretmene dusmanlık beslemez nıye ınsanlar dusmanlık beslesın durduk yere ?
cok enteresanHer şeye şiddet deniyor. Dürtmek şiddet değildir. Öğrenciler dokunulmazlık hakkı falan kazandı da haberimiz mi yok?
Tenefüste öğretmenler odasına gidin, selfie çubuğu ile kafasına vurun, sandalyeden kalkarsa itip yerine oturtun, bağırmaya başlarsa, kes sesini, geç bakalım şu duvarın önüne, duvara donerek bekle diyin.
Belki hocanimin empati yeteneğine katkı sağlamış olursunuz.
Okul istanbuldaysa yazın ben seve seve yaparım.
Çocukların prens, prenses değil, korumacı anne hic degilim,
Akademik beklentim yok, pozitif bir seyler olnasa da ilur yetweki negatif olmasin kafasindayim.
Ama çocuğa insan olarak saygi duymayan, birey olarak dusunmeyen ogretmenin canina ot tikarim.
Hele de fiziksel olarak rencide edecek hareketleri olacak..
Iki gündür denk geliyorum hep bir muhalafetsiniz, sen çocuğuna siddet uygulatabilirsin. Sizi tanımıyorum ama cok sığ düşüncelisiniz.Ya şaka gibi konular açılıyor bazen. Hiç birinci sınıf gördünüz mü? O kadar çok ses olur ve öğrencileri zapt etmesi o kadar zordur ki aklınız durur. Öğretmen tabii ki disiplinli ve başarı odaklı olacak. Özel bakıcı değil bu öğretmen. Tahtaya kalkıp arkaya dönme cezasını her öğretmen verir yıllardır var olan bir şey bu. Hafif dokunmalar dürtmeler mecburen oluyor o yaşta çocuğa sadece sus dur diyerek söz geçiremezsiniz. Bu kadar pembe dünyalarda yaşamayın.
Ders esnasında öğrenci oraya buraya laf yetiştirirken öğretmenin uyarılarını duymazsa o sebeple dürtülmüş olabilir. O yaştaki çocuklar bir araya gelince yapma etmeden gerçekten anlamıyorlar. Bazen fiziksel temas gerekiyor tabii ki can acıtmak ya da hınç almak şeklinde olmamalı ama fazla hassasiyet iyi değilcok enteresan
bızler durtuserek ıletısım kurmuyoruz malum ınsanlar konusa konusa anlasır
okulun kurallarına uymak ıcın dısıplınsız ogrencılere uyarı verılır dısıplınle sıddetı karıstırılanlar sıddete meyıllıler zaten , sirk maymunu yetıstırılmıyor okullarda
Her şeye şiddet deniyor. Dürtmek şiddet değildir. Öğrenciler dokunulmazlık hakkı falan kazandı da haberimiz mi yok?
Uyarmakla saçını çekmek, selfie çubuğu gibi seyle vurmak ayni şey mi? Ne güzel valla vursun etsin bisey söylenince öğretmen düşmanlığı. Takım tutar gibi davranıyorsunuz anlamadığınız nokta fiziksel müdahele etmeden sorunu çözen öğretmenler olduğu gibi bunun tam tersi davrananlarda var her meslekte olduğu gibi ama sırf meslektaşınız diye bunu normal mi karşılamak istiyorsunuzÖğretmen düşmanları gene toplanmış başlığa , maşallah hiç kimse çocuğuna toz kondurmaz ..Çocuğu kapıdan alır almaz tekme tokat döven veliler öğretmen sesini yükseltse çocuğumun psikolojisi bozuldu modunda . Bir de ay benim çocuğum asla yalan söylemez modları var ki bayılıyorum.. Kendi çocuğunun terbiyesini veremeyen Veli gelmiş öğretmene ahkam kesiyor . Kusura bakmayın, benim sınıfımda olan bir çocuk arkadaşına zarar veriyorsa , sınfın düzenini bozuyorsa kimse kusura bakmasın uyarısını alır, bu tabi ki saç çekmeyle dayakla olmaz , ama bir uyarısı mutlaka olmalı tek çocuk o değil , kimse sınıfta anasının prensi prensesi de değil .
Muhalefet değilim çok fazla ilkokul ve çok fazla ilkokul öğrencisi tanıdım. Duygusal düşünerek gerçekçilikten uzaklaşıyorsunuz. Sizi 1. Sınıfa koysak günün sonunda çıldırmış halde eve gelirsiniz. Uç yiyen mi dersin birbirine şiddet uygulayan öğrenciler mi dersin arkadaşının kulağını kemiren bile çıkıyor ve bunların hepsi aynı sınıfta.Iki gündür denk geliyorum hep bir muhalafetsiniz, sen çocuğuna siddet uygulatabilirsin. Sizi tanımıyorum ama cok sığ düşüncelisiniz.
evet mesela ben cıldırabılırım cunku ogretmenlık secmedım. egıtım fakultesı okumadım cocuk psıkolojısı ne bılmem. o meslegı okumus ve yapmak ısteyen bırı cıldırmayacak bırı olmalıMuhalefet değilim çok fazla ilkokul ve çok fazla ilkokul öğrencisi tanıdım. Duygusal düşünerek gerçekçilikten uzaklaşıyorsunuz. Sizi 1. Sınıfa koysak günün sonunda çıldırmış halde eve gelirsiniz. Uç yiyen mi dersin birbirine şiddet uygulayan öğrenciler mi dersin arkadaşının kulağını kemiren bile çıkıyor ve bunların hepsi aynı sınıfta.
Uyarmakla saçını çekmek, selfie çubuğu gibi seyle vurmak ayni şey mi? Ne güzel valla vursun etsin bisey söylenince öğretmen düşmanlığı. Takım tutar gibi davranıyorsunuz anlamadığınız nokta fiziksel müdahele etmeden sorunu çözen öğretmenler olduğu gibi bunun tam tersi davrananlarda var her meslekte olduğu gibi ama sırf meslektaşınız diye bunu normal mi karşılamak istiyorsunuz
Muhalefet değilim çok fazla ilkokul ve çok fazla ilkokul öğrencisi tanıdım. Duygusal düşünerek gerçekçilikten uzaklaşıyorsunuz. Sizi 1. Sınıfa koysak günün sonunda çıldırmış halde eve gelirsiniz. Uç yiyen mi dersin birbirine şiddet uygulayan öğrenciler mi dersin arkadaşının kulağını kemiren bile çıkıyor ve bunların hepsi aynı sınıfta.
Hay agzin bal yesin. Hem cocuga arkadasina vurma dicek hem de o cocugu durtecek(!)Şiddetin bahanesi yok evet uyarabilir, onur zedelemeyecek şekilde ceza verilebilir ama sirf sinif hakimeyetini korumak adi altında çocuğa fiziksel müdahele edilemez bunun amasi yok vurdum ama duymadı, vurdum ama dinlemedisi yok.burda kimse öğretmen sussun izlesin demiyor, şiddetten yakınan birinin ( sınıf icinde birbirine vurma) örnek olarak vurmasi trajikomik olur.
Ne yapmalı peki öğrenci laftan anlamıyorsa ve öğretmenin yetiştirmesi gereken bir ders planı varsa? Her öğrenciyi tek tek müdüre şikayet edemezsin zaten müdür ilgilenmez kendin hallet der her öğrenciyi rehberliğe de gönderemezsin hem dersten geri kalır hem de veliler rahatsız olup yanlış anlıyor bu durumu. Mecburen o an müdahale etmek zorundasın ve ufak dokunmalar -asla can yakacak şekilde değil- ve cezalar verilmek zorundaŞiddetin bahanesi yok evet uyarabilir, onur zedelemeyecek şekilde ceza verilebilir ama sirf sinif hakimeyetini korumak adi altında çocuğa fiziksel müdahele edilemez bunun amasi yok vurdum ama duymadı, vurdum ama dinlemedisi yok.burda kimse öğretmen sussun izlesin demiyor, şiddetten yakınan birinin ( sınıf icinde birbirine vurma) örnek olarak vurmasi trajikomik olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?