Birinci Sınıf Kabusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bakin hanımefendi,bununla ilgili ilk ve son kez açıklama yapıyorum. Eski üyelerden biri hatırladı dövmuş diyorsunuz.Muhtemelen o üye beni farklı biriyle karıştırıyor veya benim bir yorumumu çarpıtıyor ama 2 seneye yakın bir zaman öncesini nasıl böyle aklına kazımış hayret ettim. Ben çocuğumu dövüyorsam çocuğuma senden güçlü olanlar suç işlediğinde seni dövebilir mesajı veririm,bu çocuk bunu normal görür, kendine ozsaygisini yitirir hakettim der.Gelir bana anlatır miydi? Bir de yine söylüyorum,kızımın yalan söylemeyeceğini çok iyi biliyorum. Siz duygusal bakıp o öğretmenle kendinizi benzetmişsiniz ama aynı durumda olmadığınız muhtemel.

Son düzenleme:
Bişeyi merak ediyorum.
Hiç devlet okulunda öğretmenden resmi olsrak şiksyetçi olup sonuç alabilen var mı? Öğretmen sürüldü, ceza aldı vb tarzda?
Oyle bir zamandayiz ki,görüntü alıp whatsap ihbar hatlarına yollamadan adalet sağlamak çok zor. Sürülen,ceza alan öğretmen çok çok azdır.Bizimki de uyari alır kendini temize çeker,o yüzden velilerle kesin görüşeceğim mutlaka çocuğu anlatan başkaları da vardir

O üye benim. Polemiğe hiç girmicem anıldığım için yazıyorum. O üye sendin. Geçen yıl da anaokulu öğretmeniyle sorun yaşamıştın bu yıl ilkokul ve eski konularında var çocuğuna vurduğun. Profilini aç bakalım karıştırıyorsam.
Senle kişisel bir derdim yok tanımam etmem ama kendi konusunda çocuğuna vurduğunu söyleyip öğretmen ceza vermiş diye duyar kasınca çok samimi gelmiyorsun bana.

Artı iki sene öncesini hatirlamama vurgu yapılmış, demekki iki sene önce böyle bir durum olmuş.

Gizliliği açtım,karıştır bul ve onun üzerine konuşalım. Cidden neyi söylediğini çok merak ediyorum

Artı iki sene öncesini hatirlamama vurgu yapılmış, demekki iki sene önce böyle bir durum olmuş.
Sen söyledin onu kızın 5 yaşındayken dövmüştün diye. 2 yıl önce 5 yaşındaydı bilmem anlatabildim mi??

Artı anaokul öğretmeniyle ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Sadece okulun ilk günü bir önyargı olmuştu ama yanıldığımı hemen farkettim. Bir de sürekli tv izletmesi durumundan rahatsizdim o da konuşulunca düzeldi,gayet iyi tatlı bir öğretmendi,sene sonu çok güzel ayrıldık.
Gidip o konuları bulacaksın muhtemelen,peşinen yazayım dedim

Çocuğu hırpalayıp konuştu diye tahtada beklemesine laf etmek de bi tuhaf olmuş tabi.

Bu konum mu beni dayakçı anne yaptı çok ilginç yaa..
2017 konusu bu,kızım kardeş kiskancligiyla boğuşuyor ve çok farklilasmisti aşırı hareketleri vardı bak mesela bu mesajım da aynı konudan.Hatta sonraki konulatima da bak biz pedagogla kardes kiskancligini en aza indirdik.Madem mükemmel hafızayla başkalarını yargılamayı seviyorsun,keşke konuları sonuna kadar takip etsen.

Cocuga anne baba bagiriyorsa hatasinda bu ogretmenede ayni hakki vermez ki ikisini kiyaslamak cok sacma hersey bir yana cocuklarin gozunde ogretmenleri cok ozel oluyor cocugu rencide edici tek bir davranis hayati boyunca beynine isliyor hatasi oldugunda yasina uygun konusulur ceza gerektiren durumlarda yine o yastaki cocugun psikolojisine gore cezalar verilir bu meslek zor beceremeyen sabri olmayan da yapmasin kimse zorla git ogretmen ol demiyor

Ciddi bir şey olmadıkça ceza alınmıyor.
Bizim okulda çocukları döven ve çocuklara küfreden bir öğretmen vardı. Bundan ciddisi kolunu bacağını kırmak yani öyle bir dövmek. Sonuç ne başka okula gitti. En fazla alınan ceza bu.

S SerraSilverlight öğretmenlerle ilgili bir ezikliğin bir çekememezliğin var galiba , her mesajıma beğenmiyorum ifadesi bıraktığına göre .. Soda tavsiye ederim hazımsızlık için ..
Cümlenin sonuna nokta koymayı unuttuğum için dayak yemiştim bu nedenle öğretmenliğin ne olduğunu unutan meslek mensuplarına nefretim asla bitmeyecek. Soda nefretimi bitirmez.

Cümlenin sonuna nokta koymayı unuttuğum için dayak yemiştim bu nedenle öğretmenliğin ne olduğunu unutan meslek mensuplarına nefretim asla bitmeyecek. Soda nefretimi bitirmez.

yaşadığınız olay travma yaratmış belli ve üzüldüm bu duruma ama bundan yola çıkarak tüm öğretmenleri linç etmeye kalkışmayın lütfen.Zaten kendini bilen bilmeyen herkes atıp tutuyor öğretmenler hakkında...Bu nefreti de anlamak zor.Sizin gibi anısı olan herkes böyle mi konuşmalı ya da herkesi aynı kefeye mi koymalı?Bir öğretmenim evet, öğrenciyken ben de azarlandım, unutamadım ama bu, bana bunu yaşatanı ve beni bağlar.Bir olumsuzluktan yola çıkarak tüm öğretmenlere nefret kusamam.

Hadi ben de velilerimi şikayet edeyim. 7.sınıf ders kitabında yer alan "baba" konulu bir şiiri-MEB in yolladığı kitapta-derste okuttuğum için veli beni arayarak, kocasından ayrı olduğunu ve bunu şiiri neden okuttuğumu, kızının psikolojisini bozduğumu söylüyor.Buna ne diyeceksiniz?Biz de insanız değil mi?Duygularımız var.Yeter artık öğretmenlere yapılan bu saldırılar, nefret söylemleri, ezme girişimleri.

Ha, bunu sizlere demiyorum, konu sahibine de...Genel bir serzeniş sadece...

Konunun sizinle alakasi yok ama ben o siiri kitaba koyanin aklina .......

Konunun sizinle alakasi yok ama ben o siiri kitaba koyanin aklina .......

Ne alakası var konunun şiirle?Hadi o zaman tüm dünyada "Babalar Günü" de kutlanmasın.Annesi olmayanlar düşünülsün ve "Anneler Günü "de kutlanmasın.İlkokulda "aile değerleri "de işlenmesin.Yapmayın lütfen, hala eğitim sistemi, yazılanlar eleştiriliyor. Burdaki sorun her konuda eleştirme hakkını kendinde bulan insanlarla.

Ogrenciniz etkilendigine gore duygusal bir siirdi
Bunu yasamayan bilmez yani babasiz cocuk buyutmeyi ya da annesiz cocuk buyutmeyi
Aileyi anlatmak baska bir sey ancak asiri duygusal sekilde cocuklarinderinden etkileyecek siirleri ders kitabina koymak baska bir sey
Ve evet ben mesela bu kitaplari hazirlayanlarin bunlarin dusunmesini isterdim , babasi ölen bir oglum vardi ve cok zordu gercekten ama mesela karsima hep o kadar mukemmel ogretmenler cikti ki bu hassasiyetimizi bildikleri icin oglumu hep uzak tuttular bu tarz duygusalliklardan
Ve kesinlikle anneler gunu ve babalar gunu sacmaliklarina da cok karsiyim , keske olmasalar

hiç alakası yok, zaten bayan konunun kitapta geçtiğinden bile bihaber.Metnin ana fikri birlik, beraberlik, doğa sevgisi, huzur vs. idi.Baba sevgisiyle alakası yok sadece bu kelime içinde geçmiş diye arandım. Saşkınlığım da bundan zaten.Psikolojinin bozulacağı bir durum yok ki...Anlamadan, dinlemeden ve en önemlisi okumadan, araştırmadan suçlandım.Kırgınlığım da bu yüzden yoksa duygusal bir yazı değildi.Hatta, oldukça güzel teması olan bir yazı. Meselemiz o değil, her konuda öğretmeni suçlamaya alışmış bir grup insan.Gecenin bir vakti telefonla arayarak suçlayan insanlara...sitemim buna

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…