Doğuma Hazırlık Birinciyi büyütürken ikinciye hamile kalanlar...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

off bnde öyle olacağım işte 15 ay olacak aralarında.. haziran da doğum yapıyorum bu yaz we kış bana haram olur sanırım.. artık 2011 yılını siliyorum takwimden umudum 2012 yazında yaşama belki geri dönmeye ha ne dersin:)))) 1sene bitkisel hayat

Sıkı durun benim oğlum iki gün sonra on aylık oluyor, ben 36 haftalık hamileyim
Yapın bakalım hesabı

ooo süpersin canım,bazı bünyeler emzirdiği müddetçe hamile kalmazken bazı bünyelerde senin gibi bizim gibi hemen hamile kalabiliyor allahın takdiri :))))allah hayırlı doğumlar nasip etsin,yeni bebişin uğurlu gelsin inşallah::))))))))

merhaba canım,biraz haklısın bu konuda iki çocuklu olmak,bir çocuklu olmaya hiç benzemiyor daha zor,ayrıca bir çocuğu birilerine bırakıp işini halletmek bile kolay iki olunca o bile yapılamıyor::)))))ayrıca hamile değilim canım benim küçük 13 aylık oldu burdan yardımlaşabiliriz::))))))))

benım bırakacak kımsemde yok gerçi yan komşum var acıl işin çıkarsa bakarım felan diyo ama ben zahmet vermek istemıyorum.bazen uyutup çıkıyorum markete felan napayım allaha emanet edip çıkıyorum.büyük kızıda kreşe yazdırdım yarım gün biraz rahatladım iyi oldu çok isteyerek gidiyo.bide kıskançlık sorunları var tabi kardeşini kıskandını belli etmıyo ama içten içe kıskanıyo galıba çok zayıfladı bu aralar yemek yemesi hep problemdi zaten büyükten çok çektim valla.küçük kızım iyi ona bakarak beni yormuyo uslu.

aa büyütmüşsün bile.. nasıldı ilk sene biraz anlatırmısın.. ben çok merak ediorum kızım kıskanacak mı kardeşini.. emzirmeye dewam ettin mi? zorlukları nele.. we şimdi nasıl durum?

kreş iyi birfikir tabi bu durumu onu ewden uzaklaştırmak gibi algılamamsı çok öenmli..
bnde 2 yaştan sonra düşünebilirim belki yarım gün kreş.. eğer isterse meleğim tabii:)

aa büyütmüşsün bile.. nasıldı ilk sene biraz anlatırmısın.. ben çok merak ediorum kızım kıskanacak mı kardeşini.. emzirmeye dewam ettin mi? zorlukları nele.. we şimdi nasıl durum?

Canlar saolun güzel dilekleriniz için inşallah..Sağ salim almayı nasip etsin Rlabbim..
Arkadaşın sorularına katılıyorum bende aynen hatta daha bin beş yüz tane daha sorum var haberin olsun

Oğlum yürümeye başladı, ağırlaştım artık bi yandan..Peşinde koşmak epey bi zor oldu..Aslında diyorum bazen daha geç hamile kalsaydım,yürüyen her yeri dörmeye çalışan bi bebekle daha zor geçebilirdi hamileliğim

bizimkide alıştırmaları yapıyor bu ay sonu falan yürür herhalde.. çok zor olacak bizim için sen 2010 şubat annesisin dimi?
bnmki plansız oldu hiç istemedim ama alıştım şimdi 1 kızım war bu da erkek olsa ne güzel olur diorum:89:

Canım Allah gönlüne göre versin inşallah..Benimde oğlum var,bu da kız nasipse..
Evet bu sene şubatta doğum yaptım daha, aynı sene iki çocuk
Benimki de plansızdı tabi..Böyle bi durum planlanır mı bilmiyorum Ama bende alıştım hatta mutluyum,heyecanlıyım şu anda..Değişik deneyimler yaşıyorum..
Ben emziriyorum oğlumu hala.Çok şükür şu ana kadar bi problemle karşılaşmadık..Doğumdan sonra ikisini birden emzirmek en büyük hayalim ve motive kaynağım..
Sen napıyorsun devam ediyor musun emzirmeye??

Aaaaaaaaaaaaaaaa tickerını yeni gördüm nasıl yaptın? bende yapmak istiyorum böyle bişey lütfen benede benede

merhaba canım,büyütme derken aslında iki yaşını bekliyorum,bebekler iki yaştan sonra çocuk oluyor ve her şey daha kolay oluyor.ben bebeğim 6 aylıkken hamile kalmıştım canım,tabii çok üzüldüm ağladım ama aldırmak olmazdı anne sütü mevzusuna aşırı takıktım illa emecekti iki yaşa kadar, o yüzden de çok üzüldüm,bebeğimin doktorunu aradım hamileyim ne yedireceğim dedim kefir içir dedi(o da kefire takıktır anne sütünden sonra:))dedim deli adam nasıl içsin kefiri minicik bebiş hazır mama aldım iğrenç birşeydi süt tozu gibi ve kötü kokuyordu zaten bebeğimde sevmedi emzirmeye devam ettim,jinekoloğumu aradım dedim dayanamıyorum çok üzülüyorum, bebek ishal olmuyorsa,kusmuyorsa ve senin kasık ağrın falan olmuyorsa emzir dedi devam ettim ama azaltarak, vermediğim zamanlarda kefir ve ek gıdalarla 11.aya kadar emzirdim çocuk doktorumuz artık içeridekinin daha çok ihtiyacı var dedi kestirdim.hamilelik nispeten kolay canım sonuçta içeride ve sana çok da yük olmuyor,ama tabii ki de zor,birde benim hamilelikler kolay geçiyor ve doğum kolay olsun diye çok hareketli olurum bünyede biraz azman olduğu için çok zorlanmadım,bir yaşından sonra bebişimin odasını ayırdım,çünkü iki bebek aynı oda da hem birbirlerini çok rahatsız ederler, hem anneye ekstradan yük biner ayrıca bebişim çok usluydu teyzesi doğduğundan beri sadece bir kez emmeye kallardı altı aydan sonra hiç kalkmamaya başladı ve bu da işimi çok kolaylaştırdı doğrusu,bebek doğduktan sonra sadece emzirmek ve alt bakımını yapmak için kucağıma aldım diğer zamanlarda hep yatağındaydı böylece büyük kızımla daha fazla ilgilendim kitaplar okudum,oyunlar oynadım:)yemeğini kendi kendine yemesini teşvik ettim mama sandalyesine oturtup,önüne makarna köfte gibi katı şeyler koydum,böylece ben diğerini beslerken o kendi yemeğini yemeğe başladı.ilk zamanlar biraz kıskanır gibi oldu ya da bize öyle geldi ama şimdi anlatamam nasıl seviyor hiç dokunmuyor hatta küçük saçını çekiyor büyük birşey yapmıyor:)ben bunları yaparken eşimde çok yardımcı oldu kaç aydır ütüleri o yapıyor,ayrıca yardımcı bayan alıyorum temizlik için aslında kendim de yaparım ama hem çok yorucu hemde bir iş yaparken daha agresif olup çocuklara bağırabiliyorumgelelim kötü taraflarına bir popodan diğerine koşturarak geçiyor günler,çok yorucu bir maraton gibi ama düzenli ve planlı olursan o kadar da zor değil inan haaa birde aynı cinsiyetten olunca ikinciye fazla bir kıyafet masrafı olmuyor büyüğün daha yep yeni cicilerini küçük anca yıpratıyorr:)uzun oldu biraz canım ama o kadar çok şey var ki sonra yine anlatırım :))))

uzunmuuuu.. bu sayfayı komple doldursan bile sıkılmadan okurumemin ol we bn harici çok kişi faydalanacak bu yazıdan çok sağol..
bnde emziriyorum ama sütüm çok azaldı üzülüyorum ben emzirmeyi kesmeyi düşünmüyorum o bırakmadığı sürece.. şu an 9,5 aylık yürümeyede başladı yawaş yawaş..
çokta yaramz korkuyorum o yüzden.. inşallah bu uslu olur..
doğumum hazirana geliyor annem yaz boyu benmle olacak.. kardeşim war orta okula gidiyor kış dönemi öğleden sonra gelir yardımcı olur.. ama onada tahammülüm bazen tükeniyor, sigara içmesi, sinirlendiğinde bağırmasına falan gıcık oluyorum.. bakalım nasıl olacak..

canım kullanıcı panelinden solda imzanı değiştir bölümüne gir we img ile başlayıp biten linki kopyala imza bölümüne ayrıca imzayı göster seçeneğini tıklaman yeterli..
bak bu mesaj yazdığımız alanda smilelların sol altında imzayı göster war onuda tıkla..

ewet bnde emziriyorum amasütüm çok azaldı kızım sewiyor emmeyi.. bnde emzirmek istyorum ama doğumdan sonra gelen kolostrum sütü nolacak bizim canawarlar bitirir onu zaten 1 hafta falan gelecek gıdım gıdıme küçükler ne içecek???? bakalım bekleyip göreceğiz artık

Canım valla ne imza diye bişey bulabildim ne de smileylerin altında imzayı göster butonu..Sanırım senin nickinin alev kırmızısı olmasıyla ilgili bi durum bu:82:

3 gün geliyor kolostrom..O zaman emzirmicez tabi ki sıpaları..Yenidoğana öncelik vercez..O kadar da duruvesinler garii..Hepten keseydik nolurdu:
Sütüm azaldı diye düşünme hiç..İkisini beraber emzireceğin günleri hayal et,motive ol

canım,eşimin yengesi var aynı senin gibi olmuş çocukları, doğurana kadar emzirmiş,sonra ikisini beraber emzirmeye devam etmiş,bol bol boza içersin süt yapar eczanelerde vita malt diye bir vitamin takviyesi satılıyor süt yapıcı,ve motilyum diye bir ilaç var bulantı ilacı hamileler için, tek yan etkisi süt rezervlerini arttırmasıymış ben küçük kızım üç aylıkken diyetisyene başlamıştım o sütüm azalmasın diye bu takviyeleri kullandırıyordu işinize yarayabilir belki birde bebekleri senin gibi doğan bir bayan var bloğu var elfeyp adı oraya da göz atabilirsin :))))

canım,beslenmene çok dikkat et,dr verdiği vitaminleri sakın ihmal etme birde hamişliğinin 7.ayından itibaren omega 3 takviyesi almaya başla vücudumuz omega 3 yapmıyor dışarıdan almamız gerekiyor ve çocuğun beyin gelişimi ve zekası için kullanmamız gerekiyor balıkyağı tablet olarak alabilirsin:)doğumdan sonra da vitaminlerini kullan sütün daha kaliteli olur,vücudun çok hırpalanmaz,yorgun düşmezsin,annenin yakın olup sana yardımcı olacak olması çok güzel,kardeşinde tüm olumsuzluklarına karşı işine yarayabilir ama sakın bebeklerinin yanında sigara içirme kimseye bırak yanını evinde bile içirme kardeşinde çok küçükmüş daha, nasıl içebiliyor hayret ettim doğrusu canım bebişini emzirmeye biraz azaltarak devam edebilirsin artık herşeyi yavaş yavaş yemeye başlar uyuyacağı zaman uyanınca falan emzirirsin artık bir aşı gibi düşüneceksin anne sütünü emecek ama artık tıka basa doyana kadar değil,karnını onun için hazırlayacağın çorbalarla doyur sonra anne sütü,kefir içirmeye alıştırabilirsin,mado dondurmacısı günlük keçi sütü satmaya başladı biraz pahalı ama(yarım kg si 2.5 lira) arada alınabilir biliyorsun keçi anne sütünden sonra en kaliteli, anne sütüne en yakın süt,kefirin faydaları saymakla bitmiyor ben çocuklarıma çok içiriyorum kolay kolay hastalanmıyorlar.ayrıca süt arttırıcı olarak zeyl e yazdığım takviyeleri kullanabilirsin dr sorup, bol rezene,ısırgan otu çayı tüketebilirsin süt yapar bunlar,ısırgan otu tohumu da aynen süt yapar aktarlarda çok makul fiyatlara alabilirsin canım,boza,eczanelerde satılan vita malt,hamilelere yazılan bulantı ilacı motilyum tablet bunlar hep süt arttıran şeyler ve ben diyetisyenimin tavsiyesiyle kullanmıştım, doktoruna danışarak kullanabilirsin canım şimdilik hoşçakal :))))))

Son düzenleme:
arkadaşlar bende 4 aylık hamileyim ve 1 yaşında oğlum var.. doğum yaptığımda oğlum 1,5 yaşında olacak.. kayınvalidem şimdiden başladı.. gel bizde 6 ay kal gibilerinden.. tek başıma yapamazmışım.. çok zor olurmuş.. ama ben orda rahat edemiorum ki o da çok ısrar edior.. ısrardan ziyade kendime olan güvenimi yok ediyor.. yapamaz mışım, çocuklar sefil olurlarmış falan filan ne düşünnüosunuz kızlar bu konuda.. sizce gitmelimi miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…