arkadaşlar bende 4 aylık hamileyim ve 1 yaşında oğlum var.. doğum yaptığımda oğlum 1,5 yaşında olacak.. kayınvalidem şimdiden başladı.. gel bizde 6 ay kal gibilerinden.. tek başıma yapamazmışım.. çok zor olurmuş.. ama ben orda rahat edemiorum kio da çok ısrar edior.. ısrardan ziyade kendime olan güvenimi yok ediyor.. yapamaz mışım, çocuklar sefil olurlarmış falan filan ne düşünnüosunuz kızlar bu konuda.. sizce gitmelimi miyim?
canım,eşimin yengesi var aynı senin gibi olmuş çocukları, doğurana kadar emzirmiş,sonra ikisini beraber emzirmeye devam etmiş,bol bol boza içersin süt yapar eczanelerde vita malt diye bir vitamin takviyesi satılıyor süt yapıcı,ve motilyum diye bir ilaç var bulantı ilacı hamileler için, tek yan etkisi süt rezervlerini arttırmasıymış ben küçük kızım üç aylıkken diyetisyene başlamıştım o sütüm azalmasın diye bu takviyeleri kullandırıyordu işinize yarayabilir belki birde bebekleri senin gibi doğan bir bayan var bloğu var elfeyp adı oraya da göz atabilirsin :))))
arkadaşlar bende 4 aylık hamileyim ve 1 yaşında oğlum var.. doğum yaptığımda oğlum 1,5 yaşında olacak.. kayınvalidem şimdiden başladı.. gel bizde 6 ay kal gibilerinden.. tek başıma yapamazmışım.. çok zor olurmuş.. ama ben orda rahat edemiorum kio da çok ısrar edior.. ısrardan ziyade kendime olan güvenimi yok ediyor.. yapamaz mışım, çocuklar sefil olurlarmış falan filan ne düşünnüosunuz kızlar bu konuda.. sizce gitmelimi miyim?
bir hafta sonra bir yaşına basacak bir oğluşum var.Ve ben yine hamileyim 18 haftalık( sanırım:d) pek düşünerek olmadı ama.buna benzer durumda olanlar varmı, yoksa tekmiyim merak ettim...
Noniş valla süpersin..Sen böyle hep bize destek ol tecrübelerinle..Önerdiğin blogtan da çok faydalanacağımı düşünüyorum..
Bütün tavsiye ilaçları not ettimm..Doktordan yazmasını istiyecektim zaten..
İnşallah dilediğim gibi bol olur sütüm..
Canlar saolun güzel dilekleriniz için inşallah..Sağ salim almayı nasip etsin Rlabbim..
Arkadaşın sorularına katılıyorum bende aynen hatta daha bin beş yüz tane daha sorum var haberin olsun
Oğlum yürümeye başladı, ağırlaştım artık bi yandan..Peşinde koşmak epey bi zor oldu..Aslında diyorum bazen daha geç hamile kalsaydım,yürüyen her yeri dörmeye çalışan bi bebekle daha zor geçebilirdi hamileliğim
canım kullanıcı paneline gir solda altta imzanı değiştir bölümünde imzaya kopyalayacaksın img ile başlayıp biten bölümü.. kırmızıyla ilgisi yok sende yaparsınCanım valla ne imza diye bişey bulabildim ne de smileylerin altında imzayı göster butonu..Sanırım senin nickinin alev kırmızısı olmasıyla ilgili bi durum bu:82:
3 gün geliyor kolostrom..O zaman emzirmicez tabi ki sıpaları..Yenidoğana öncelik vercez..O kadar da duruvesinler garii..Hepten keseydik nolurdu:
Sütüm azaldı diye düşünme hiç..İkisini beraber emzireceğin günleri hayal et,motive ol
yok kardeşim değil annem içiyor:)) asla ewde içmez ya bahçede ya kapıya çıkar.. ama kokusu beni rahatsız ediyo işte..canım,beslenmene çok dikkat et,dr verdiği vitaminleri sakın ihmal etme birde hamişliğinin 7.ayından itibaren omega 3 takviyesi almaya başla vücudumuz omega 3 yapmıyor dışarıdan almamız gerekiyor ve çocuğun beyin gelişimi ve zekası için kullanmamız gerekiyor balıkyağı tablet olarak alabilirsin:)doğumdan sonra da vitaminlerini kullan sütün daha kaliteli olur,vücudun çok hırpalanmaz,yorgun düşmezsin,annenin yakın olup sana yardımcı olacak olması çok güzel,kardeşinde tüm olumsuzluklarına karşı işine yarayabilir ama sakın bebeklerinin yanında sigara içirme kimseye bırak yanını evinde bile içirme kardeşinde çok küçükmüş daha, nasıl içebiliyor hayret ettim doğrusucanım bebişini emzirmeye biraz azaltarak devam edebilirsin artık herşeyi yavaş yavaş yemeye başlar uyuyacağı zaman uyanınca falan emzirirsin artık bir aşı gibi düşüneceksin anne sütünü emecek ama artık tıka basa doyana kadar değil,karnını onun için hazırlayacağın çorbalarla doyur sonra anne sütü,kefir içirmeye alıştırabilirsin,mado dondurmacısı günlük keçi sütü satmaya başladı biraz pahalı ama(yarım kg si 2.5 lira) arada alınabilir biliyorsun keçi anne sütünden sonra en kaliteli, anne sütüne en yakın süt,kefirin faydaları saymakla bitmiyor ben çocuklarıma çok içiriyorum kolay kolay hastalanmıyorlar.ayrıca süt arttırıcı olarak zeyl e yazdığım takviyeleri kullanabilirsin dr sorup, bol rezene,ısırgan otu çayı tüketebilirsin süt yapar bunlar,ısırgan otu tohumu da aynen süt yapar aktarlarda çok makul fiyatlara alabilirsin canım,boza,eczanelerde satılan vita malt,hamilelere yazılan bulantı ilacı motilyum tablet bunlar hep süt arttıran şeyler ve ben diyetisyenimin tavsiyesiyle kullanmıştım, doktoruna danışarak kullanabilirsin canım şimdilik hoşçakal :))))))
hayırlı uğurlu olsun 2. bebeğin. işin çok zor, zor olduğu kadar güzel yanları da çok elbette. benim kızım 2 yaşında. çok uslu bir kız maşallah, doğduğundan beri öyleydi bizi hiç yormadı, uykusuz kaldığımı hiç bilmem meselaama buna rağmen 2. çocuğa cesaret edemiyoruz. 5 yaşından sonrs planlıyoruz.
canım kullanıcı paneline gir solda altta imzanı değiştir bölümünde imzaya kopyalayacaksın img ile başlayıp biten bölümü.. kırmızıyla ilgisbenii yok sende yaparsın
sen hala emziriyosun değil mi? inşallah sütüm arttarbnmdeyarın dragidiyorum bakiim bebeik geliştimi.. annem emzirme dio karnındaki gelişmez bakalım yarın nolacak
yok kardeşim değil annem içiyor:)) asla ewde içmez ya bahçede ya kapıya çıkar.. ama kokusu beni rahatsız ediyo işte..
balık yağını zaten içiyorum 3.ayda başladım.. emzirmedönemindededewamedeceğim bunda erken bıraktım kilo weremiorum die salak gibi..
zaten genelde geceleri we akşamları emiyor
Hasret, emziriyorum canım hala.Hatta sancılarım başladı bugün yarın doğurdum diye haber veririm sanıyorum inşallah sizlere...
Bakalım neler gösterecek günler bize inşallah hepimiz hakkında hayırlısı olur..
bnce yemicen 41e kadar bekleeeeeeeeeAy yok ya yalancı sancı bunlar bi anda kesiliyo bıçak gibi...bi hafta kaldı yine yeyecez suniyi anlaşılan
bunda bırakmam zaten hayırlsıyla doğsunda bi..ayy canım benim yanlış anlama olmuş noktalama hatasından pardon :)canım balık yağı diyet ve sporla desteklenince kilo vermeyi kolaylaştırıyormuş sakın bırakma:)))))
:
hayırlı doğumlar canımmHasret, emziriyorum canım hala.Hatta sancılarım başladı bugün yarın doğurdum diye haber veririm sanıyorum inşallah sizlere...
Bakalım neler gösterecek günler bize inşallah hepimiz hakkında hayırlısı olur..
bu arada karnımda ki bebişim erkekmiş
bu arada karnımda ki bebişim erkekmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?