• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birinden ayrılınca neden kötü insan oluyoruz?

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.110
18.297
248
28
Merhaba. Aslında sorum başlıkta yazanla aynı. Neden biriyle ayrılınca kötü biriymişiz gibi muamele görüyoruz karşı taraftan? Biriyle sevgili olunca ayrılma gibi bir hakkımız yok mudur, hakaret şiddet vs olmasa bile? Karşı taraf genelde uzun ve ona mantıklı gelecek bir açıklama bekliyor. Duyguların kalmamış olması yeterince mantıklı değil midir? Neden kalmadı? Ne yaptım da kalmadı? Gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Burada yapılması gereken karşı taraf ikna olana kadar açıklama yapmaya devam etmek midir yoksa iletişimi tamamen kesmek mi?

Bana bir arkadaşım vaktiyle demişti ki " Sen elmayı seviyorsan elma da seni sevmek zorunda mı? "

Durum bu sözle açıklanacak kadar basit değil aslında.
Sizin yazdığınız kadar da basit değil.

Sevdiğimiz kişi bir elma değil.
Duyguları olan bir canlı.

Sebepsiz duygum kalmadı kadar aptal bir açıklama daha olamaz ayrıca.
Kusura bakmayın ama sebepsiz yaprak bile kipirdamaz.

Bana bir arkadaşım vaktiyle demişti ki " Sen elmayı seviyorsan elma da seni sevmek zorunda mı? "

Evet ama geçen hafta çarşamba saat 3 suları gibi sevgim bitti gibi net bir açıklaması olamıyor ki bazen. Belki bir şeyler doluyor taşıyor ve zamanla tükeniyor. Asıl sebebini kişinin kendisi bile bilemeyebilir. Bu durumda ilişkiyi itelemeyle yürütmek bu sefer kişinin kendisine yaptığı bir kötülük değil midir? Gerçekten duygular bittiyse ne yapılmalıdır?

Evet ama geçen hafta çarşamba saat 3 suları gibi sevgim bitti gibi net bir açıklaması olamıyor ki bazen. Belki bir şeyler doluyor taşıyor ve zamanla tükeniyor. Asıl sebebini kişinin kendisi bile bilemeyebilir. Bu durumda ilişkiyi itelemeyle yürütmek bu sefer kişinin kendisine yaptığı bir kötülük değil midir? Gerçekten duygular bittiyse ne yapılmalıdır?

Iyi günler hatrına karşı tarafa neden bildirilerek bitirilir bana göre.

Bir şeyler birikti doldum sanırım.
Eskisi gibi hissetmiyorum, düzelir diye bekledim ama düzelmiyor gibi..

Haa ne yorcam kendimi benim için bir hiç diyorsanız konu açmaya da değmez zaten.
Basın engeli gitsin.

Merhaba. Aslında sorum başlıkta yazanla aynı. Neden biriyle ayrılınca kötü biriymişiz gibi muamele görüyoruz karşı taraftan? Biriyle sevgili olunca ayrılma gibi bir hakkımız yok mudur, hakaret şiddet vs olmasa bile? Karşı taraf genelde uzun ve ona mantıklı gelecek bir açıklama bekliyor. Duyguların kalmamış olması yeterince mantıklı değil midir? Neden kalmadı? Ne yaptım da kalmadı? Gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Burada yapılması gereken karşı taraf ikna olana kadar açıklama yapmaya devam etmek midir yoksa iletişimi tamamen kesmek mi?
canı yanan insan böyle tavır sergiler gerekli açıklamayı yaptıysan ilişiğini kes aynı durumu zamanında ben de yaşamıştım ne dersen de tatmin olmayacak

Karşınızdaki medeni ve normal bir insansa kötü filan olmuyoruz. Ama doğal ölçülü tepkiler göstermesi, üzgün ve hayal kırıklığına uğramış olması doğal ve beklenen bir sonuç. Tabii ki kendini kötü hissederken "aa sahi mi bitti mi ya, oldu o zaman tatlım hadi öptüm byee " demesini de bekleyemeyiz tabii ki!. Açıklama yapma kısmı zorunuza gitmemeli, Karşınızdaki bir insan üstelik değer verdiğiniz, karşılıklı umutlar besleyip birbirinize güvenip duygular beslediğiniz bir insan. Elbette nedenini niçinini anlatmak insani bir sorumluluk. Siz de aynısını yaşamayı istemezsiniz, bir ilişkide adamın size "bende bitti ya" deyip arkasını dönüp gitmesini tercih etmezsiniz zira bunun "ben bitti deyince biter!" şiddetinden bir farkı yoktur. Birlikteliği bitiren kişinin nedenini niçinini, nelerden dolayı duygularının bittiğini, nelere katlanmak ve neden sürdürmek istemediğini anlatması medeniyettir, insani bir görevdir bence.

Duygu dediğin ne ?Evlendiğindede sevgi bittiğinde adamdan boşanacakmısın?

Yani uzun süreli ilişkin varsa şayet bir de altta yatan problemler pek yoksa birdenbire soğursan adam tabii sorgular. Sen sorgulamaz mıydın? Kötü olmak değil de, tabii ki bir süre ilişkisini kaybetmemek adına uğraşıcak. Bunda tuhaf bir taraf yok. Takıntı haline gelmemesi şartıyla tabii.

Sebepsiz yere duygular bitebiliyor... Eskisi gibi hissetmemeye başlıyorsun ilk günlerdeki gibi olmuyor bazen... Bu çok normal.

Şöyle bir bakıyorum, yakın dönemde ayrılık yaşadım, ilk başlarda dedim ki olmayacakmış, yazılan böyleymiş oda sonuçta bir insan, şöyle böyle, ama sonra aldatması falan ortaya çıkınca gözümde o eski kutsallığı kalmadı açıkçası, kendini kendisi kötü kategorisine koydu. Yoksa ayrılınca insanlar kötü değil sadece uyumsuzdur. Ama can yanınca insan nereye koyacağını bilemez onu.
Bence kendinizi anlatmaya çalışmayın, bardak dolmuyor...

Duyguların zamanla tükenmesi ne kadar normalse karşı tarafın bunu sorgulaması da bir o kadar normal. Eğer verilen cevaplarla ikna olmuyorsa iletişimi tamamen kesmek en mantıklısı

Yani uzun süreli ilişkin varsa şayet bir de altta yatan problemler pek yoksa birdenbire soğursan adam tabii sorgular. Sen sorgulamaz mıydın? Kötü olmak değil de, tabii ki bir süre ilişkisini kaybetmemek adına uğraşıcak. Bunda tuhaf bir taraf yok. Takıntı haline gelmemesi şartıyla tabii.
Sorgulamak normal tabii ama o “neden?” Soruları hiç bitmiyor. Karşı taraf hep başkasının araya girdiğini düşünüyor falan genelde ayrılık senaryoları bu yönde oluyor.

Yani empati kurarsan anlayabilirsin bence. Sen yolunda giden, alıştığın, sevdiğin sevildiğin bir ilişkin var sanıyorken karşıdaki bitirelim derse elbette sorgularsın. Neyi yanlış yaptım acaba, bende bir hata mı var, onda bir sorun mu var , ben normal sanıyordum noldu diye çözüm bulmaya çalışırsın. Ego biraz yüksekse yada kendini fazlaca beğenen bir tipsede hiç suçu kendinde bulmaz başka birini mi buldu, beni aldatıyor mu falan der. Normal yani sorulması. Yapılacak en mantıklı şey sebep göstererek ayrılmak. Atıyorum ilgisizliğin beni soğuttu, kendini bu kadar beğenmenden hoşlanmadım, dünyaya bakış açımızın farklı olduğunu düşündüm falan filan.

Yani empati kurarsan anlayabilirsin bence. Sen yolunda giden, alıştığın, sevdiğin sevildiğin bir ilişkin var sanıyorken karşıdaki bitirelim derse elbette sorgularsın. Neyi yanlış yaptım acaba, bende bir hata mı var, onda bir sorun mu var , ben normal sanıyordum noldu diye çözüm bulmaya çalışırsın. Ego biraz yüksekse yada kendini fazlaca beğenen bir tipsede hiç suçu kendinde bulmaz başka birini mi buldu, beni aldatıyor mu falan der. Normal yani sorulması. Yapılacak en mantıklı şey sebep göstererek ayrılmak. Atıyorum ilgisizliğin beni soğuttu, kendini bu kadar beğenmenden hoşlanmadım, dünyaya bakış açımızın farklı olduğunu düşündüm falan filan.
Tabii ki sebep gösterilmeli. Hiçbir şey yokmuş gibi ortadan kaybolmak soğutma politikası uygulamak çok incitici. Ancak gösterilen sebepler de genelde yeterli görülmüyor “soğudum dedi” “anlaşamıyoruz dedi” bunlar bahane deniyor genelde. Sanki illa bir kavga tartışma olması lazımmış gibi görülüyor

Back
X